Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

ben çorbalarına mercimek koyuyorum, pirinci listemizden tamamen çıkardım, yulaf ezmesi değilde ben yulaf unu arıyorum ama bulamadım, pek baktığımda söylenemez, o bebelacın kaşık mamasından bende veriyorum

bu gün şişlideki organik pazara gittik oğluma çok güzel cici mamalar aldım, gerçi biraz geç kalmışız ama yinede realdekilerden güzeldi sebze meyveler, ayrıca organik peynir ve tereyağda aldım

denizcim yulaf ezmesini rondodan geçirip ununu elde edebilirsin sanıırm.benim aldığım hazır kutu ama aktarlarda da satılıyormuş.bu arada mercimekte eesini rahat yapmasını sağlarmış.mercimekli bişeyler yapıcaktım ama gerek kalmadı.
organik mamalarını afiyetle yesin küçük bey :) izmirde organik pazar yok arkadaşlar yaa,sinir oluyorum.büyük marketlerde organik ürünler var ama çok sınırlı

bizde bugün ilk kez çorbasına kıyma koyduk pek sevdi babannesi kıymalı yeşil fasulye yapmıştı ondanda ekledim bi kepçe kıymasının yoğun olduğu yerden kabak havuç patates pirinç hepsini karıştırdım indirmeden 2 dk önce bir tatlı kaşığı irmik kattım 1 kase yedi benim kuzum maşallah

kızlar ya bana kahvaltı tarifleri versenize benim yaptıklarım azcık oluo ve katılar hazır gıda kullanmak istemiorum pek nasıl yapmalıyım ben daha öncede sölediğim gib 3 bebe bisküvisi yarım yumurta sarısı biraz peynir ceviz ve pekmez katıyorum çok katı oluyor sulandırmak içn sütümü elimle sağıyorum arada ama oda çok yorucu oluyor arda beyin ağlamasından hızlı hhızlı yapayım derken mahvoluyorum bunlara ek olarak ne vereblrim birde yediklerimzden veriyoruz demişsiniz tuzlu ve baaharatlı olmuyormu onu nasıl ayarlıyorsunuz

canım bende kahvaltısını o şekilde yapıyorum sulandırmak için taze meyve suları yada devam sütü katabilirsin hazır mama kullanmıyorsan pek seçenek kalmıyor ama merak etme rahatlıkla doyuyordur

sedacım hazır kahvaltılardan koymayınca az oluyo ben hazır kahvaltıya ekliyorum peynir yumurta filan
ayy piroşş çatalcadayken bi güzel yedi hala da yiyo maşallah yemek sularına ekmeği batırıp atırıp verdim kuzuya hiç bişeyi reddetmiyokıymalı bezelye bile yedi çorbasına da koydum kıyma bide heronun google mi ne varya pişirilerek hazırlanan elmalı muhallebiden aldım bayıldı ona çok yiyo,dün akşamda ananas yedi sularını akıta akıta:)

ya arkadaşlar ben bu ek gıda işinde çok zorlanıyorum.neyi nezaman nekadar vereceğimi bilemiyorum.dr muzda bu konuda pek yardımcı olmuyor.şuan öğlenleri meyve ikindide de sebze çorbası yatarken de sütlu irmikli mama veriyorum.he biz birşeyler yerken onada tattırdığım şeyler oluyor.dr muz kahvaltı başlayın dedi yumurta peynir recel ver dedi biz daha başlayamadık yoğurdada başlayamadık hala offff bu konuda kafam çok karışıkkkkkk çokkkkkk

maşallah piraye hanıma aman nazar değmesin yiyince nasıl mutlu oluyoruz

canım saat kaçta kalkıyor bebişin bilmiyorum ama benim oğluş sabahın 7sinde ayakta
8de kahvaltısını veriyorum 2-3 bebe bisküvisi peynir reçel ceviz devam sütü ile hazırlıyorum bir iki kaşıkta hazır mamalardan katıyorum
saat 11 gibi meyve suyu yada püresi veriyorum
saat 1-1,5 gibi çorba
saat4-4,5 gibi yoğurt
saat 8dede kaşık maması veya muhallebi veriyorum
ne kadar yerse o kadar veriyorum hiç zorlamıyorum acıkmışsa ok iştahlı yiyor acıkmamışsa hiç yemiyor ama sıkıntı yapma ve rahat ol

teşekkür ederim ecemim.benim kızım saat 1bucuk ile 3 arası bir saaatte uyuduğu için geç kalkıyor.uyuduktan sonra 3 veya 4 saat arayla emiyor.saat 10 bucuk 11 gibi kalkıyor 1 saat sonra yine uyuyor bir gibi meyvesini veriyorum.ikindi ustu çorbasını yatarkende muhallebi veriyorum.aslında yatarken muhallebi vermek istemiyorum.daha bir proğramımmız yok yani ama artık belirlemem gerekiyor.nete biraz baktım sizlerin yazdıklarınıza baktım kafam karıştı her dr ayrı bir şey diyor.bu konuyla ilgili okuduklarmin kimisi birbiriyle çelişik artık sizlerden örnekler alarak bebişe göre ayarlıycam heralde

mucizecim bende senin gibi aklı karışanlardanım veriorum ama işte kafam karışık olarak benm oğluşda 11 de kalkıo 12 de kahvaltı veriorum 2 de meyva 4 de yoğurt 6 da çorba mama ya veriorum ya vermiorum ama beniimki ek gıdayı pek sevmedi zorlanıoruz her seferinde zorla veriorum valla inallah en kısa zamanda alışıurlar ne diim
piroşa da maşallah pınarcım darısı başımıza

ecemimcim bizim kahvaltımızda aynı sizin gibi devam sütüyle hazırlıyorum bi kaç kaşıkta hazır kahvaltı peynir,yumurta,ceviz,reçel bu sabah ev yapımı gül reçeli koydum kahvaltısına
sedacım sağol cnm benüümm arda bizden daha geç başladı ama alışır merak etme hemen alışamıyolar zaten biz 4 buçuk aylıkken mı ne başladık daha yeni yeni alışmaya başlıyo piroş hala bazen güzel yiyo bazen yemiyo

kızlar kıymayı önden haşlayıp öyle katıyorum..düdüklüde..siz nenasıl yapıyorsunuz..ne kadar kaynatıyorsunuz..

brde ben geçen gün koydum ama tel süzgeçten geçirdim kıymayı..siz direkmi verdiniz??

mucizecim ben nerdeyse 1buçuk aydır veriyorum nohutla fasulye bile ama piraye yeni doğduğunda bile gazlı bi bebek değildi o yüzden şimdide sorun olmuyor cnm
dilekçim ben kıymayı haşlamadan koydum daha doğrusu annem öyle yaptı,süzgeçten de geçirmedim çorba pişerken kayboluyor içinde zaten ben pek süzgeç rondo filan kullanmıyorum eziyorum çatalla yiyebiliyo

ben minik bir kavanoza pirin bulgur ve kırmızı mercimeği karıştırdım
her seferinde ayrı ayrı vermek zor oluyo
her çorbaya ondan 1-2 kaşık katıyorum
yıkıyorum tabi mutlaka önce
zehroş hanımda yiyor vallla severek gerçi 2-3 gündür ona özel çorba yapmadım hiç
evde mercimek tavuk çorbası falan vardı bizim yediklerimizden verdim hep
bu akşam kaynatayım bi çorba kuzuma
ha bi de hafta sonu fırında somon yedi kzıım
daha önce levrek yemişti ama bunu daha çok sevdi sanıırm
öyle çok çok değil 1 yemek kaşğı falandı ezip verdim

bende bugün değişik yapayım kahvaltısını dedim ama yemedi maymun.sütlü muzlu pirinçli 1 tatlı laşığı,30 cc su,1 çay kaşığı kaymak,1 tatlı kaşığı pekmez,peynir,yarıma yakın armut rendesi.tadı muhteşem oldu ama benimki 2 gündür çok huysuz.dünde kahvaktısının yarısını zor yedirdim.sabah 7 civarı kalkar emer hemen uyurdu.sonra 10-11 gibi uyanırdı kahvaltı yedirirdim.tabi kahvaltı saatine kadar acıkmış olurdu ve güzelce yerdi.2 gündür sabahları uyutmuyor beni ve hep meme istiyor.dolayısıyla acıkmıyor sanırım ve yemedi işte kahvaltısını.ama anne sütü aldı gene uyudu birazcık.uyandı biraz bekledim.biraz önce 1 kavonozun 1/3 ünü yedi (meyve) ve 1.5 küp danino yedi.offf çok yoruyo bu çocuk beni yemeyince

cnm benimki en çok muzluyu seviyo.ama kivili,bisküvili,kayısılı ve orman meyvelide verdim,severek yiyo.birtek çilkli kaldı yani ama orman meyvelide çilekte var zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…