Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

iyi geceler kızlar.benim oğlumda bu günlerde çok az yiyo..dişlerindenmi bilmiyorum.bizim artık 8 dişimiz var zaten ama yinemi çıkacak ondanmı yoksa sıcaklardanmı dediğiniz gibi bilmiyorum.bide benim tontişin kilosu iyi diye ben her gece muhallebi vermiyorum.haftada 1-2 kez anca.hele muz daha hiç vermedim.ama sabahları babaannesi yumurta vermediği sabahlarda(birgün yumurta veriyo,birgün vermiyo)1-2 cic bebeyi anne sütüne karıştırıp veriyo.ondanmı bilmiyorum oğlum 10 gündür falan kakasını çok katı yapıyo.acaba cici bebe mi yoksa muhallebimi yapıyo anlamadım.sizinkilere muzda veriyomuşsunuz.bide muz versek yandık herhalde.ek gdalara geçeli daha 1 ay oldu.daha önceden hiç böle sorunumuz yoktu.sizce neden acaba?

azocum katı gıdalara geçince anne stü denilen kaka değişiyor normal olarak.katılaşıyor.o da artık katı gıda yiyerek yavaş yavaş byüdüğünü göstreiyor.her gün en az 1 kez yapıyorsa ve karın ağrısı şikayetiniz yoksa üzülme bence.bi de yulaf,kepek,armut,mercimek çorbası rahatlatır cnm.doktor tavsiye etmişti.muz,havuç,patates,pirinç kabızlık durumunda kesilmeliymiş

teşekkürler saphiracım.ortalama hergün en az bir kere yapıyoda bazen 2 gün yapmadığı oluyo.ozaman kayısı,armut gibi meyvalar veriyoruz.hatta geçen gün 3 gün yapmamıştı ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı içirdim.ertesi gün 2 kez yaptı şükür.

azocum ben hergün öğlenleri çorba veriyorum ve çorbasına muhakkak zeytinyağı koyuyorum ,sanırım bundan dolayı bizde sorun yok ,hiç kabız olmadı ve katı yapmadı ..hergün bir kez yapar nadir iki olur ..

benimki bugün yine iştahsız bide öksürüyo ateş filan yok iyi maşallah ama öksürüyo doktorunu arayıp ilaç ismi aldık ondan vercez geçer inş.sabah kahvaltısının yarısını zorla yedirdim emzirmeyi denedim istemedi sağıp biberonla vermeyi denedim ağzını bile açmadı gece emdi bitek, sadece su içiyo isteyerek diğerleri zorla muzu seviyo uyanınca muz yedirmeyi deniyim bide

kızlar tv çok zaraalı bebişlerimize ama bazen reklam izlerken yediriyorum yemeklerini o zaman çok daha kolay ve iştahlı yiyor sanki. bi yandan da suçluluk hissediyorum:1no2: siz nasıl yediriyorsunuz? şarkılarla oyunlaral sıkılıyor bi süre sonra ve ağzını kitliyor.

tv izlemek bi derece olabilirmiş ama reklamlar esas sakıncalı olan.Ne yazıkki bebeklerin en çok dikkatini çeken şeyde reklamlar:( başlama sesini duyunca bile dönüp bakıyo.zekasını etkiliyormuş hızlı değişen görüntüler olduğu için öfff yaa

tabi yavrum yaa,öyle bırak tv başında çocuğu,24 saat izlesin şeklinde değil bizim iznimizde.bizim doktora otisitk filan oluyorlarmış diye duyduk diye sorduğumda o ilgisiz anneler için geçerli sizin için geçerli değil sizinkine bişey olmaz merak etmeyin dedi.ben genelde baby tv açıyom.bi de eşim maç ve at yarışı meraklısı olduğu için onlarda çok sık açılır bizde.zaten okyanusta alıştı mı ne anlamadım,atlar çıkınca çıldırıyo çok seviyo,bi de basket ve futbol maçı hastası kaydirigubbakcemile3

teşekkür ederiz teyzelerimize derincim ceryandan oldu sanırım:( h.sonu arabayla bi yere giderken kaynanam terledi cam açtı ben terledim açtım bide çok trafik vardı biyerde tıkandık kaldık piroşun üstünde sadece badi vardı o ara işte cam açıktı o zaman oldu heralde:(( benim yüzümden:(( öksürük dışında bişeyi yok çok neşeli yaramazlık bile yapıyo yürüteçle ama işte öksürüyo kuzum
tv ye bizim doktorda uzun süreli olmamak şartıyla bakabilir dedi,ayrıca reklam olmadan zor yer benim piroş kafa

Kızlar ya benim kızım meyvayı hiç sevimiyor.Ne kadar tatlı olursa olsun ağzını ekşitiyor.Nasıl yapsamda yedirtsem şimdiye kadar elma-armut karışık elma-muz karışık şeftali- muz denedim hiçbirini severek yemedi sizler nasıl veriyorsunuz.

iyi geceler kızlar.benim oğlumda bu günlerde çok az yiyo..dişlerindenmi bilmiyorum.bizim artık 8 dişimiz var zaten ama yinemi çıkacak ondanmı yoksa sıcaklardanmı dediğiniz gibi bilmiyorum.bide benim tontişin kilosu iyi diye ben her gece muhallebi vermiyorum.haftada 1-2 kez anca.hele muz daha hiç vermedim.ama sabahları babaannesi yumurta vermediği sabahlarda(birgün yumurta veriyo,birgün vermiyo)1-2 cic bebeyi anne sütüne karıştırıp veriyo.ondanmı bilmiyorum oğlum 10 gündür falan kakasını çok katı yapıyo.acaba cici bebe mi yoksa muhallebimi yapıyo anlamadım.sizinkilere muzda veriyomuşsunuz.bide muz versek yandık herhalde.ek gdalara geçeli daha 1 ay oldu.daha önceden hiç böle sorunumuz yoktu.sizce neden acaba?
bizde de aynı sorun vardı..ben kahvaltı hazırlerken bir gün arayla 1 kuru kayısıyı haşlayıp suyuna cici bebe peynir yumurta kyoup veriyorum..bazen haşladığım kayısıyıda içine katıyorum...kabizlık sorunumuz kalmadı.......:enbuyukkk:

Kızlar ya benim kızım meyvayı hiç sevimiyor.Ne kadar tatlı olursa olsun ağzını ekşitiyor.Nasıl yapsamda yedirtsem şimdiye kadar elma-armut karışık elma-muz karışık şeftali- muz denedim hiçbirini severek yemedi sizler nasıl veriyorsunuz.

canım deniz meyve ve sebzeyi çokkk seviyor ama ben bazen kiraz rendelediğimde mesela çok sıvı oluyor diye biraz kaşık maması yada evde deniz için yaptığım keklerden ufalayıp koyuyorum öyle bişey denersen belki yer,

piroşuma geçmiş olsun annesi, şimdi nasıl azaldımı biraz öksürüğü

seyracım pekmez karıştırarak denedin mi hiç?ya da yoğurdun içinde,muhallebinin içinde filan yedirebilirsin.yani tek başına meyve yemiyorsa uyumlu bulduğun herşeye karıştırabilirsin cnm.o da olmadı meyve suyu hazırla onu içer bence

arkadaşlar bebeklere nasıl özel kek yapıyorsunuz tarifini verirmisiniz bide benim kızlar çorba pek sevmiyorlar sadece bebelacın hazır çorbalarını içiyor ona benzer çorba tarifleriniz varsa yani içine mama karıştırıp yaptıklarınız varsa paylaşırmısınız

Back
X