Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

avrilcim ay pardon eylülcüm :smiley-cool: babaanneside hergün sebze çorbası veriyo ama yinede kabız oldu anlamadım bende.biz ek gıdalara daha bu ay geçtik sanırım ondan..bide diş çıkarıyo,ee oturtmayada daha bu ay başladık,netten araştırdım kabızlık normalmiş bu durumlarda..

pirayecim geçmiş olsun.
evet havalara dikkat etmek lazım..

canım ben mama karıştırıp hiç çorba yapmadım ama oğlum sebze pürelerini çok seviyor, mümkün olduğunca hazır çorba vermiyorum, irmikli, kırmızı mercimekli ve karışık sebzeli yapıyorum, et yada tavukta katıyorum çok severek yiyor

keki ise kahve fincanını ölçü yapıyorum, şeker yerine pekmez koyuyorum, tam buğday unu, organik yumurta ve zeytinyağı kullanarak yapıyorum, iki tanede ceviz ezip katıyorum, kahvaltısını falan onunla yaptırıyorum genelde, bebe bisküvisi vermektense elimle yaptığım şeyi vermeyi tercih ediyorum

canım sağol yaa benim şükür ceylinden yana pek sıkıntım yok da ecrin tatlı dışında bişey yemek istemiyor bende hiç razı değilim hazır vermeye ne çorbalar yaptım un kıymalı şehriye yapıp blendırdan çektim yok anam bi kaşık daha ağzına gelmeden öğürüyo zorla versemde ne var ne yok kusuyo o daha da kötüoluyo ondan sordum alternatif çorbalar ben daha denemedim ama bakalım geçen gün et suyu kaynattım yoğurt mayalamıştım kesinlikle karışık yemeyeceği için içine cici bebe kırdım portakal sıktım kokusunu alsın diye ama sonuç gene aynı önce 5 6 kaşık yedi arkadan hepsini çıkardı bütün emeklerinin boşa gittiğinemi yanarsın ortalık üstümüz battı onamı kalkıp muhallebi yaptım onu yedi hanfendi nasıl alıştırcam ben bu kızı yaaa en çok da onun kilo alması lazım

sevgılı tecrubelı kasım annelerı sorularım var ılgılenırsenız sevınırım fisfisfis

1- oglum henuz hıc balık yemedı ama ben yemesını ıstıyorum
ne tur balık ve nasıl hazırlanmalı bılmıyorum

2- bır arkadasım kahvaltısını aptamıl 1+ sutlerle hazırlıyor hatta bazen su kabıyla azar azar ıcırıyor sızce uygunmudur ıcmesınde bır soun olur mu

3- bende ogluma evde corba, yogurt vs hazırlıyorum hıc hazır vermıyorum ama cavdar ekmegı vs harıcınde ne verebılırım
denızanası sanırım kek yapmıssın bende tarıfını ısterım

cevaplar ıcın sımdıden tsk ederım a.s.

Kızlar, belki önceden konuşulmıştur ama o zaman dikkat etmemişim. Ceviz, fındık badem filan nasıl veriyorsunuz, ıslatma, kabuğunu soyma gibi seyler var mı?
Bir de kıymayı, tavuğu filan nasıl hazırlıyorsunuz, pişirip mi buzluğa atıyorsunuz, pişirmeden mi?
Benim kız da 7 ayını doldurdu. Doktora gitti geçenlerde çığlık çığlığa..Doktor da dedi, bu ne, bu kız savunma mekanizması geliştirmiş, tükürüp duruyor..Gül gül öldüm..Yaa..doktor moktor dememiş tükürmüş bizim kızkafamçokkarıştı

sebnem hosgeldın oncelıkle
cevızı ben hıc kullanılmamıs bır havanda doverek toz halıne getırıyorum ama blendırdan ceken arkadaslarda var aramızda
kıymayı ıkı kez cekılmıs taze kıyma olarak corbalarına katıyorum
tavugu da kaynadıktan sonra suyuna sehrıye corbası yapıp ıcıne mınık mınık parcalar halınde elımde parcalıyorum
bu sekılde corba olarak verıyorum

kalimero valla balık konusunda bu sıcakta ne verilir nasıl verilir hiç bilmiyorum.açıkçası çabuk bozulan bişey ya ben korkuyorum iyi yapayım derken kötü bişey olmasın diye.Süt olayına gelince bence daha verme ysak biliyosun.

oglusumun huysuzlugu ve ıstahsızlıgı ıcın doktorumuzla konustum sımdı telefonda
ve aptamıl junıor sutunu de sordum
ıstersen normal sut ıstersen aptamılle de kahvaltı hazırlayabılırsın dedı :1shok:
sasırdım :uhm:

Benim doktorum da normal sütle kahvaltı hazırlayabileceğimi söylemişti ve aynen ben de şaşırmıştım Kalimerocum.
Bu arada ben kahvaltısını keçi sütüyle hazırlıyorum yaklaşık bi 15 gündür. Hiçbi da sorun yaşamadım.

Normal sütü suyla birebir oranında karıştırıp bir kaç kaşık şeker(sütün miktarına bağlı) ilave edince zararlı olmuyormuş.
Aptamil junior'lar biraz süt biraz devam mamasının karışı anladığım kadarıyla.

Yağız'daki toz tarhanadan olan ve hala geçmeyen alerji nedeniyle artık yeni bir şey verirken korkuyorum

ayışığım ecrin tatlı seviyorsa sen de bir müddet toparlanana kadar sebzelerini tatlı olan mamalarla karıştırarak verirsin mesela havuç, kabak, patates biraz da bebelac'ın ballı irmikli kaşık maması ya da bir kaç bebe bisküvisi kattın mı tatlı bir sebzeli yemek olur nasıl olsa eninde sonunda tatlıya da tuzluya da alışacaklar ve sevecekler önemli olan şu anda kilosunun toparlanması bence

Ben evdeyken kahvaltısını anne sütüyle hazırlıyorum ama eğer sağamayacağım bir durumdaysam ve hazır da yoksa. Milupa'nın meyve sularını kullanıyorum. Dün de taze portakal suyu ile yaptım. Pek iştahlı yemedi ama yedi yine de.

sevgılı tecrubelı kasım annelerı sorularım var ılgılenırsenız sevınırım fisfisfis

1- oglum henuz hıc balık yemedı ama ben yemesını ıstıyorum
ne tur balık ve nasıl hazırlanmalı bılmıyorum

2- bır arkadasım kahvaltısını aptamıl 1+ sutlerle hazırlıyor hatta bazen su kabıyla azar azar ıcırıyor sızce uygunmudur ıcmesınde bır soun olur mu

3- bende ogluma evde corba, yogurt vs hazırlıyorum hıc hazır vermıyorum ama cavdar ekmegı vs harıcınde ne verebılırım
denızanası sanırım kek yapmıssın bende tarıfını ısterım

cevaplar ıcın sımdıden tsk ederım a.s.
1-bende daha hiç balık vermedim ama önümüzdeki günlerde vermeyi planlıyorum.bildiğim kadarıyla somon veriliyor.hani şu dilim dilim satılandan.ya haşlanır ya da yağsız tavada ızgara yapılır.şahsen ben öyle yapıcam
2-e inek sütünden daha iyidir bence juniorlar ama ben ayına göre gidiyorum tüm hazır mamalarda,ben tercih etmem yani
3-cicibebe ekmeği,büyümek,ya da ekmeği de evde kendin hazırlayabilirsin.ben çok fazla ekmek yedirmiyorum şahsen.bisküviye de eskisi kadar çok ihtiyaç duymuyorum çnkü maşallah artık yoğurt yiyor,hatta danino bile çok nadir,çünkü dediğim gibi ihtiyaç kalmadı.ama kahvaltısında ekmek veya bisküvi kullanmıyorsam kaşık maması veya yulaf ezmesi kullanıyorum.yulaf kabızlık içinde çok iyi tavsiye ederim

Kızlar, belki önceden konuşulmıştur ama o zaman dikkat etmemişim. Ceviz, fındık badem filan nasıl veriyorsunuz, ıslatma, kabuğunu soyma gibi seyler var mı?
Bir de kıymayı, tavuğu filan nasıl hazırlıyorsunuz, pişirip mi buzluğa atıyorsunuz, pişirmeden mi?
Benim kız da 7 ayını doldurdu. Doktora gitti geçenlerde çığlık çığlığa..Doktor da dedi, bu ne, bu kız savunma mekanizması geliştirmiş, tükürüp duruyor..Gül gül öldüm..Yaa..doktor moktor dememiş tükürmüş bizim kızkafamçokkarıştı
selam şebnem hoşgeldin;
kabuklu cevizi aldım ve hepsini kırdım,sonra robottan geçirip iyice un ufak ettim.ama baya ezildi yani yağı filan çıktı,cevizler yapıştı birbirine o kadra incelttim yani.haftada 2-3 kez kahvaltısına 1 tatlı kaşığı kadar ekliyorum
Benim doktorum da normal sütle kahvaltı hazırlayabileceğimi söylemişti ve aynen ben de şaşırmıştım Kalimerocum.
Bu arada ben kahvaltısını keçi sütüyle hazırlıyorum yaklaşık bi 15 gündür. Hiçbi da sorun yaşamadım.
cnm keçi sütü pınarın çıktı sanıırm,doğru mu hatırlıyorum acaba?ben hiç almadım ama düşünüyorum almayı da.
Normal sütü suyla birebir oranında karıştırıp bir kaç kaşık şeker(sütün miktarına bağlı) ilave edince zararlı olmuyormuş.
Aptamil junior'lar biraz süt biraz devam mamasının karışı anladığım kadarıyla.

Yağız'daki toz tarhanadan olan ve hala geçmeyen alerji nedeniyle artık yeni bir şey verirken korkuyorum
suyla st karışınca ve şekerle?! ( bunu ilk kez duydum) zararsız olur mu bilmem ama ssütün sulandırılarak verilmemsinin sebebi çocuk ishal olmasın diyedir diye biliyorum.bağırsaklar alışana kadar sulu verilir
SAPHİRA nerdesin cicim,brokolili pon pon böreği yapcam :))) şaka şaka brokoli çorbası yapcam kıza ,tarif istiyorum bi zahmet bacım..

ben geldim eylülüm ama sen gene banlısın yavrum :uhm:

Ben sabah kahvaltısında bezen ıhlamur kullanıyorum, içine pekmez beyaz peynir ve bazen yumurta karıştırınca, birazda bebek ekmeği çok iştahla yiyor. Ihlamur çok faydalı bir çay... Hem bazen suluğuna da koyup veriyorum ıhlamuru onu da severek içiyor. Biz normal çay içerken çok istiyordu bizde ona ıhlamur verdik, biraz daha büyüdüğünde de onu bu şekilde oyalamayı düşünüyorum....

Bebeğinizin eline kemirmesi için birşey veriyor musunuz? Ben bir kere ekmek verdim ama korka korka..Kendi yemeye bayıldı. Ama boğazına kaçar diye de ödüm kopuyor. Benim elimdeyken de salatalık kemirtiyorum bazen..Siz birşey veriyor musunuz?

Bebeğinizin eline kemirmesi için birşey veriyor musunuz? Ben bir kere ekmek verdim ama korka korka..Kendi yemeye bayıldı. Ama boğazına kaçar diye de ödüm kopuyor. Benim elimdeyken de salatalık kemirtiyorum bazen..Siz birşey veriyor musunuz?

Herkeslere günaydın,
Ben salatalık, havuç ve sert ekmek kabuğu veriyorum ama hep kontrolüm altında, gerçi bizimkinin dişleri olmadığı için biraz daha rahatım sadece emerek koparabiliyor, pek kemiremiyor kuzum yalanmakla yetiniyor.cokacimcoook

kızım 2 gündür biraz daha iştahlı off ne zormuş yememesi çok iştahlı bi bebek değil ama bu kadarda değildi dün ve bugün güzel yiyo neyseki
dün enginarlı çorba verdim yanında da yoğurt pek sevdi piroşum
ben eline salatalık veriyorum bazen bir iki kerede ekmek verdim ama korkuyorum bişey olur diye,ama kızım en çok çarliston biberi seviyo gıcır gıcır dişlerini kaşıyo:))

Back
X