Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

kızlar kayınvaldem yaptıgın yemeklere patates at patates butun yemegin vitamini ve suyunu ceker demişti bende bikaç gündür öyle yapıyorum yarım patates atıyorum taze fasulye kuru fasulye kabak yemeği ne yapıyosam ewde patates zaten yemeğin tadını alıyo zaten hem böylelikle yemek secmez die veriyorum bikaç gündür ama yinede içime sinmiyodu verirken bize yaptıgımız yemekler salçalı yaglı die doktoru aradım bugun çok ii düşünmüşsün hiç bi sakıncası yok duru artık 7 aylık

verebilirsin dedi içim rahatladı sizde deneyin isterseniz.buarada ben çorbalarınada hergün 1 diş sarımsak atıyorum antibiyotik niyetine. bide aklıma bugun sabah kahvaltısında küçük bi akasarı cam rendede rendeleyip vermek geldi dr a sormayı unuttum kasar verilirmiki siz veriyomusunuz kasar peynirinin beyaz peynirdende faydalı oldugunu duymuştum

mysevercim ben hemen hemen bütüm yemeklerinde patates ve havucu eksik etmiyorum onlar temeller onun üzerine sebzeni katıyorum..
kaşarı ise kaşar peynirlere güvenemediğim için bugüne kadar vermedim açıkcası bir süre daha pek vermeyi düşünmüyorum şahsen.keçi peyniri ve labne peyniri dönüşümlü olarak kullanıyorum ben.

baby feeder

Bebek-Beslenme > Mama Tabak ve Kaşıkları > My Feeder pop yedek file
kızlar bu sitede var baby feeder, aslında kullanışlı bişeye benziyor , ama her yere mayvenin akacağı kesin, bi de ben hijyen konusunda emin olamadım, yoksa pratik bişey bence, hem dişlerine de iyi gelir. banyo öncesi verilebilir bebişlere :))
kullananlar yorumlarınızı bekliyorum

Ben kullandım birkaç gün önce..Meyva hiç yemez bizimkisi, yarım şeftali yedi..O açıdan iyi ama her taraf batıyor. Annem kocaman çarşaf gibi bir şeyi bağladı öyle yedirdi, gene de sonra yıkadık..Sadece üstü başı da değil, elinde sallıyor bir de onu, duvar, koltuk, her yer batıyor..Belki balkon-bahça gibi bir yerlerde yedirmek daha iyi olur. :1rolleyes:

Kızlar, dün hiç ummadığım birinden ev tarhanası geldi :)) Keşke başka bir şey daha dileseymişim, hac kapıları falan açılmış heralde :)
Bugün yapıp deneyeceğim, umarım fazla baharatlı değildir.

Bu arada Lelal, Juli çok sağolun önerileriniz için a.s.a.s.a.s.

Ben kullandım birkaç gün önce..Meyva hiç yemez bizimkisi, yarım şeftali yedi..O açıdan iyi ama her taraf batıyor. Annem kocaman çarşaf gibi bir şeyi bağladı öyle yedirdi, gene de sonra yıkadık..Sadece üstü başı da değil, elinde sallıyor bir de onu, duvar, koltuk, her yer batıyor..Belki balkon-bahça gibi bir yerlerde yedirmek daha iyi olur. :1rolleyes:

Ben de kullanıyorum ama benimki çok fazla batırmıyor. Acaba kalite farkı olabilir mi? Ben burdakilerden haberim olmadan Amazon'dan sipariş vermiştim. Filesi bayağı sık ve ince... Belki ondandır.

yoğurtlu erişte yedik bugün yarım da köfte
inşallah hep böyle yer
piroşum geçen hafta botunca ben de aynı durumdaydım, azcık burnu akıyodu heralde ondan bi kitledi ağzını sadece mama içti 3 gün ne hazırladıysam kase kase boşalttım lavobaya
arada oluyo bebişlerin böyle dönemleri havalar da sıcak malum düzelir yakında merak etme

inşallah düzelir elifçim diş çıkarıyo... şuan 2.çıkçak sanırım ondan yapıyo ama biran önce geçsin delirmek üzereyim demin uyamadan önce 200 cc muhallebi yedi biberonla ama kaşıkla hiç yemiyo bütün gün onu yedirmek için uğraştım en sonunda biberonla verdim bide emdi uyudu,şifa emmeye devam ediyomu cnm sütüm az diyodun bi ara bendede azaldı süt:(

bencede kızlar ilk 6 ay maşallah iyi emzirdiniz
açıkcası bende çok isterdim emsin ama olmadı maalesef 3. ayda bıraktı benimki biliyorsunuz
inşallah sizleri yaşına kadar idare eder sütünüz ..
sanırım şimdi emzirmek daha zevklidir hazır daha da büyüdüler oynarlar şimdi emerken :))

selam canişler
biraz baktım geçmişe,bi tarhana krizi geçirmişsiniz sanırım,bende annemin geçen yaz yaptığı tarhanadan veriyorum kuzuma,bitmak üzere,bu sene yine yapar annem sağolsun.ama yapan olmasaydı,izmirde ege üniversitesi ziraat fakültesinn yaptığı tarhana var heralde ondan alırdım ya da en ev yapımı olanı hangisiyse ondan alırdım.
bi de başka bir alternatifte kendiniz hazırlayabilirsiniz
buyrunnnnnnnnn tarif:
1,5 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı buğday unu
değişik sebzeler
1 tatlı kaşığı zaytinyağı
malzemenin hepsi az suda pişirilir,yağı eklenir.
bende böyle bir tarif var ancak ben hiç denemedim tarhanam olduğu için.denemek isteyen olursa diye yazdım

Benim kayınvalidem de bahsetti Ege Ünivers,tesi'nin tarhanasından. Kendisi ızmir'de, alıp gönderecekmiş en yakın zamanda...

Bu arada tarifin için sağol Saphira'cım. Çok zorda kalırsam deneyeceğim...

kızlar sahrap soysalın bi kitabını buldum, kitplığı düzeltirken ne zaman almışsam, bebek yemekleri tarifleri var içinde bi dolu. çok da güzel tarifler
tatilde döneyim hepsini scan edip bir bir paylaşalım.
seviyorum sizleri yaa:))
zemuszemus

Bende kemik suyunun çok faydalı olduğunu zannediyordum ya süpersiniz kızlar kıymaya ağırlık verelim o zaman.
Kızlar yoğurt çorbasını nasıl yapıyorsunuz Birde bana hafif geliyor bu çorba 1 öğün yeterlimi sizce
Kızıma meyve emziklerinden aldım içine şeftali koydum bayıldı ama ortalık battı :) Elma-armut-salatalık gibi çok sıvı olmayan meyveler daha iyi olur herhalde.
Karpuz suyu veriyormusunuz Beril çok seviyor

Back
X