Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

Kızlar ben kemik suyuyla çorbalara başladım
Genelde çorbaları 2 günlük yapıyorum sizler ne yapıyorsunuz
canım ben normalde corbalarını gunluk yapıyorum ama
tavuk ve ilik corbasını hep ogunluk yapıyorum zaten bır gunde ıkı ogun aynı corbayı vermıyorum hıc
et ısı rısklı gelıyor bana 2 gun cok uzun sure

Genelde tavuk etli yapıyordum özel saklama kaplarım var havasını alıp buzdolabına koyup ertesi gün ısıtıp veriyorum yine severek yiyor bebeğim tabi acıkmışsa.
Derincim az kemiği düdüklü tencerede yarım saat filan pişiriyorum

iliği nası yapıyonuz yaw.

canımcım ıcınde bol mıktarda ilik bulunan kuzu kemiği alıyor babam
kendısı cok ıyı anlar etten
onun uzerınde de az et oluyor
ıyıce yıkadıktan sonra tuzsuz bır sekılde suyun ıcınde haslıyorum
ıyıce kaynayınca kemıgın ıcınden kendılıgınden cıkıyor ilik
onu ezerek kemık suyuyla corba yapıyorum ıcıne etten de mıncıklıyorum

dün yağız'a, yoğurta ve annem nohut yapmıştı tuzsuz suyuna batırıp minicik kepekli ekmekler verdim
çiğnedi ve yuttu
annem ben dişleri çıkmadan hayatta cesaret edemem dedi
ben de her akşam ve hafta sonları bu şekilde alıştırmaya başlayacağım

baby feeder

Bebek-Beslenme > Mama Tabak ve Kaşıkları > My Feeder pop yedek file
kızlar bu sitede var baby feeder, aslında kullanışlı bişeye benziyor , ama her yere mayvenin akacağı kesin, bi de ben hijyen konusunda emin olamadım, yoksa pratik bişey bence, hem dişlerine de iyi gelir. banyo öncesi verilebilir bebişlere :))
kullananlar yorumlarınızı bekliyorum

Canım birkaç sayfa önce bunu konuşmuştuk.
Bu arada benim doktorum da söyledi nette de yazıyor doktor görüşlerinde. ılik ve et parçaları tamam ama et suyunu kullanacağım diye kendinizi heba etmeyin çünkü sandığımız gibi vitamin deposu falan değilmiş. Sadece tat farkı yaratıyormuş. yoksa hiçbir etkisi yokmuş.

Canım birkaç sayfa önce bunu konuşmuştuk.
Bu arada benim doktorum da söyledi nette de yazıyor doktor görüşlerinde. İlik ve et parçaları tamam ama et suyunu kullanacağım diye kendinizi heba etmeyin çünkü sandığımız gibi vitamin deposu falan değilmiş. Sadece tat farkı yaratıyormuş. yoksa hiçbir etkisi yokmuş.

canım bır kısıden daha duymustum et sularını bu kadar abartmayın dıye
ben fazla kullanmıyorum haftada bır gun ilik corbasını yapıyorum o kadar
ama cocuga beyın salatası yedırmeye kalkan bır babam oldugu ıcın hersey et suyu koymak zorunda kalıyor annem

Bizim doktorumuz da kıyma yedirmenin daha önemli olduğunu söylemişti. Ondan beridir hiç etin suyunu alıcam diye uğraşmıyorum. Yemeğini pişirmeden önce kıymasını kavurup sonra ne yapıcaksam tencereye atıyorum. Bu arada bugün kıymalı patates yaptım, hiçbi şeyi beğenmeyen kızım ilk defa ağzını kocaman kocaman açarak yedi :)

Elmalı turta kıymalı patatesi kendinize mi yaptın. Salça koydun mu. Ya benim kızım salçalı yemekleri bir seviyor tabii tuzlu diye. Ama ben ısrarla vermiyorum. O ot gibi çorbaları dayıyorum o da bana tüüüüüüfff yapıyo :)) Bir ara mama sandalyesinin altına muşamba diyordunuz ya. Ben kendi üstüme de kuaför önlüğü giymeye karar verdim.

Bu arada Minikcim beyin işine kesinlikle müdahale et çünkü virüs taşıma ihtimali en yüksek olan sakatat beyindir canım. En az 1 yaş unutma. Öptüm seni, dedeye de uygun bir dille anlat.

Bu arada Minikcim beyin işine kesinlikle müdahale et çünkü virüs taşıma ihtimali en yüksek olan sakatat beyindir canım. En az 1 yaş unutma. Öptüm seni, dedeye de uygun bir dille anlat.

cıddı mısın canım bılmıyordum
sımdıye kadar agır gelır havada cok sıcak deyıp oyalıyordum ama bılmıyorumdum boyle bır rısk oldugunu
kesınlıkle anlatırım canım saol :1hug:

Julicim, kıymalı patatese kendimize yaptım ama Bengişin de yiyebileceği şekilde.

Tarifi şöyle;
200 g kıymayla 1 soğanı kavurdum. 1 çay kaşığı salça, 4-5 patates, biraz su ve son olarak da 1 çorba kaşığı zyağı ekledim. Patatesler pişince blendırdan geçirdim. Püre gibi oldu. Lezzet katsın diye süt de ekleyecektim ama evde keçi sütü yoktu, diğerine de cesaret edemedim. Kendimiz yerken tuz ekleyip öyle yedik.

Bu arada geçen gün ev tarhanası aldım marketten ama hiç tuz eklemediğim halde bayağı tuzluydu yine de. Bunun tuzsuz olanları da satılıyor mu?

ben de aynı düşüncelerle alıp verdim
ilk iki verdiğimde bir şey olmadı
üçüncü kez verdikten sonra olan oldu
tarhana yerine un kavur tereyağ v.b. katarak lezzetlendir daha iyi vallahi

Ben hazır almadım ama annemde kuru tarhana vardı. O da acıymış biraz ben tadına baktığımda anlamadım, sonra kızım hem iştahla yiyip hem ağlayınca bir baktım ki daha dikkatle tadında acılık var biraz da olsa. Sonra görümcem tuz ve baharat katılmamış tarhana gönderdi bir küçük kavanoz. ben de onu kullanıyorum. Sağa sola haber salın canım mutlaka bir anane ya da babanne evinde vardır o tarz bir şey.

elmalıcım afiyet olsun bengisuya bende Duruya yapıyorum öyle evde hiç sebze bulamadığımda bayıla bayıla yiyor bu arada ramiz köfteciyi biliyorsundur bugün gördüm onlarda ev tarhanası var istersen birde onlardan al dene bize ya da dur bende var tarhana kayınvalidem yapmış nasıl olduğuna henüz bakmadım ama uygunsa tadı bu hafta deneyeyim sana da getireyim bir kavanoz:)))
kalimerocum juli haklı beyin kesinlikla yasaklılar listesinde tatlım beyin ve tüm sakatatlar 1 yaşına kadar yasak canım.

Back
X