Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

Estel var ama 8 tahıllı ballı öyle değil. Benim kızım da onu çok seviyor. Portakallı ya da armutlu olanları suyla hazırlanıyor ama hanfendi belki de sütle hazırlandığı için en çok onu seviyor. Mamayla da hazırlayamıyorum. Mama kabız yapıyor ne yazık ki :((

Estel var ama 8 tahıllı ballı öyle değil. Benim kızım da onu çok seviyor. Portakallı ya da armutlu olanları suyla hazırlanıyor ama hanfendi belki de sütle hazırlandığı için en çok onu seviyor. Mamayla da hazırlayamıyorum. Mama kabız yapıyor ne yazık ki :((

ok canım anladım..

büyümüşlerde damak zevkleri oturmuş :)

julicim minnoş kabız oluyorsa devam mamasından/sütünden,özel mamalar var bu tür bebekler için diye biliyorum.istersen onlardan dene.8 tahıllı balı bende kullandım,hep devam sütüyle hazırladım cnm.hiç ıhlamurla denemedim.yine hem tahıllı hem ballı olarak ama içinde kendinden devam sütü olan,sadece suyla hazırlananları dene istersen

sabah bende 8 tahıllı ballıyla hazırladım kahvaltısını o zaman aklıma geldi bende suyla hazırlamadım hiç onu genel bi cvp vermişim ben onu sadece devam sütü ya da kendi sütümle hazırlıyorum
2gündür iştahı iyi benimkinin aman maşallah diyim ne zaman düzeni oturcak bu kızın yemek konusunda yaa 2 gün yerse ertesi günü ağzını açmıyo:((

günaydın herkeslere
tariflere devam diyorum, 2-3 tarif daha eklicem bugün, hepsini ayrı mesaj olarak ekliyorum ki her biri hakkında yorum yapmamız kolay olsun

bu arada

bu tarifler Sahrap SOYSAL'ın "Anne ben açıktım" isimli kitabından buraya eklenmektedir.
ilgilenenlere duyrulur.

yulafunumamas.jpg

bu tariflerin bir çoğunu ben de denemedim,bana uygun gelmeyenler olduğu gibi size de uygun gelmeyenler olacaktır.
aslında bir çoğu da evde bizim uyduruktan yaptığımız mamalara benziyor. yine de bazı yerlerde fikir edinebilirz. 4 yaşa kadar tarifler var kitapta. yavaş yavaş hepsini paylaşırız inşallah.

bebekay.jpg

Elmalıcım bilmiyordum hiç. Sağol söylediğin için bundan sonra daha az vermeye çalışırım meyve suyunu. Saf meyve suyu duye biliyorum ben bir kutunun içinde 1 buçuk elma varmış. CADIARZU

Bu arada kızlar size bir şey soracağım. Bu kahvaltı mamaları var ya. Mesela 8 tahıllı ballı olan anne sütü ya da mama ile hazırlanıyor. Ama bazen o kadar anne sütü çıkmışor benden. O 8 tahıllıyı ıhlamurla hazırlasam ne olur? Olmaz mı?

Julicim saf meyve suyu da olsa meyve şekeri daha fazla oluyor meyve sularında.

Bu arada 8 tahıllı ballı ıhlamur ya da suyla da oluyor canım... Açıkçası ben hiç uymuyorum o anne sütü uyarılarına falan. Hiç de bi sorun olmadı şimdiye kadar. Acaba mamanın içeriğinde kalsiyum oranı fazla değil de ondan mı anne sütü ile hazırlayın diyorlar?..

inşallah okumakta zorlanılmaz, sevgiler...
Hepsi çok güzel çıkmış, gayet iyi okunuyor canım. Çok teşekkürler, sevgiler...

elifçim tarifler içn teşekkürler cnm.yulaflı mamalar bende yapıyorum.yulaf ezmesi olarak aldım ancak rondodan geçirip un halinde de kullanılabiliyor.özellikle kabızlığı olan bebekler için yulaf çok iyi

Julicim saf meyve suyu da olsa meyve şekeri daha fazla oluyor meyve sularında.

Bu arada 8 tahıllı ballı ıhlamur ya da suyla da oluyor canım... Açıkçası ben hiç uymuyorum o anne sütü uyarılarına falan. Hiç de bi sorun olmadı şimdiye kadar. Acaba mamanın içeriğinde kalsiyum oranı fazla değil de ondan mı anne sütü ile hazırlayın diyorlar?..

Hepsi çok güzel çıkmış, gayet iyi okunuyor canım. Çok teşekkürler, sevgiler...

Ben de dün sabah ıhlamurla yaptım, yedi yine ağız tadıyla. İşte ben de sebebini merak etmiştim Elmalıturtacım. Acaba neden öyle diyorlar.

Elifcim tarifler için sağol. Yulaf ezmesini mutlaka deneyeceğim. Kabızlık sorunumuz ortaya çıktığından beri lifli gıdalara ağırlık verdim ama yulaf iyi fikir.

bu kaşık mamalarının bazıları su ile bazıları da süt veya mama ile yapılıyor
bunun nedeni ( bildiğim kadarıyla )
su ile yapılanların içinde zaten mama var. yani kalsiyum değerlerine bakarsanız kutuların üzerinden ordan görebilirsiniz
ben de merak edip baktım geçenlerde
ve çıkardığım sonuç bu
zaten su ile hazırlananların fiyatı da yüksek bu nedenle
içinde mama olmasından kaynaklı

yulaf konusuna gelince
yulaf ezmesini hiç senemedim ama
yulaf ununu kullanıyorum bebeğim için
babaannem kabızlık sorunu için iyi geldiğini de söyler hep

1 bardak su içine 1-2 köfte büyklüğnde bir parça tavuk atıp haşladım,içine 1 yemek kaşığı tel şehriye,1 çay kaşığı irmik koydum pişrdim.tepeleme 1 yemek kaşığı yoğurt ve yaklaşık 3 ceviz büyüklüğünde ekmek içi koydum,azcık tuz ve zeytinyağ ekledim ve tabiki blendırdan geçirdim.afiyetle yedi kuzucum maşallah :nazar: bu mama 200 gr kadar oluyor,yani büyük meyve kavonozları kadar,denemek isteyen olursa diye... ;)

prenses hazretlerine akşam için napıcaz bakalım.akşam kendimize zeytinyağlı taze fasulye pişiricem ama salçalı seviyoruz,salçasız yaptım geçen gün hanfendi de yesin diye eşimde bende beğenmedik poff...neyse bakalım bi orta yol bulucaz artık,olmadı kaşık maması yaparım ;)
sizin menüler nasıl bugün?

kayısı ben de veriyorum eline canım çekirdeğini alıp
hatta dün bahçede eline 1 ince dilim kavun verdik
altını çevirdi üstünü çevirdi, her yerini kavuna buladı ama hepsini yedi severek
yeme konusunda sık sık böyle özgür bırakmak gerekiyor galiba canım

1 bardak su içine 1-2 köfte büyklüğnde bir parça tavuk atıp haşladım,içine 1 yemek kaşığı tel şehriye,1 çay kaşığı irmik koydum pişrdim.tepeleme 1 yemek kaşığı yoğurt ve yaklaşık 3 ceviz büyüklüğünde ekmek içi koydum,azcık tuz ve zeytinyağ ekledim ve tabiki blendırdan geçirdim.afiyetle yedi kuzucum maşallah :nazar: bu mama 200 gr kadar oluyor,yani büyük meyve kavonozları kadar,denemek isteyen olursa diye... ;)

prenses hazretlerine akşam için napıcaz bakalım.akşam kendimize zeytinyağlı taze fasulye pişiricem ama salçalı seviyoruz,salçasız yaptım geçen gün hanfendi de yesin diye eşimde bende beğenmedik poff...neyse bakalım bi orta yol bulucaz artık,olmadı kaşık maması yaparım ;)
sizin menüler nasıl bugün?

canım ben mercimek çorbası vericem uyanınca,
tavuk suyuna çorbayı da yarına yapayım diyodum, senin tafi deneyeyim yarın.

oh yarasın kuzuya :)
ben son zamanlarda mercimek,yulaf,kayısı vermiyorum çünk kakası normal hatta biraz ishale yakın.bi de rahatlatıcı bişeyler yedirdim mi tam ishal oluyor bu sefer hem karnı ağrıyor hem pişik oluyor

Back
X