Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

bende vermiştim onlardan eve aldıklarımızda sağlıklı değilki, kendimiz yetiştiremeyeceğimize göre yapılacak çok bişii yok yada benim aklıma gelmiyor,

bizim barbunya macerası hüsranla sonuçlandı, sabah 8 den beri 1 saatlik uykuyla duran oğlum yemek saati cozuttu, tüm huysuzluğu ile hiç bir şey yemedi, bende şeftali suyunun içine bir çorba kaşığı çavdarlı, mısırlı kaşık mama koyup içirerek uyuttum, ama o sabaha kadar tutmaz onu bakalım gece ne yapıcaz:(

canım uykusuzluğunda yememiştir yoksa denizde ağzının tadını gayet iyi bilenlerden daha uygun bir zamanda rededeceğini sanmam.

bu arada pınarın çocuk sütünü deneyebilirsin canım. elmalı turta vermişti galiba onlardan bir ara bengisuda mamayı reddediyordu yanlış hatırlamıyorsam kahvaltısı için kullanmıştı bir de ona sor bakalım olmadı mama yerine bu sütlere geçersiniz sizde

pınarın 6 aylıktan itibaren diye sütü var,1 yaştan itibaren diye de sütü var,vanilyalısı hiç duymamıştım ve hiç birini alıp kullanmadım.sanırım ben yaşından önce inek sütü vermicem.devam sütünden memnunum,içim rahat böyle.

bende vermedim safişcim ama işte devam sütü ve mama almayınca ne yapacaksın.
ayrıca ben hep düşünüyorumda geçmişte inek sütü için bu kadar kullanılmamaıs yönünde bilgilendirme yoktu. ne zaman mamalar arttı böyle bişey başladı .. aklımı hep kurcalar bu işte bir rant varmı diye. sonuçta direkt inek sütü verilmiyor sulandırılarak veriliyor. aman ne bilim işte ölee bir düşünce işte..

denizanası aklıma geldi şimdi keçi sütü anne sütüne en yakın süt acaba birde onu mu denesen bir de soya vardı ... tabi istersen ki benim fikrim bir doktorunuza danışın alternatif ne önerir?

halısın lelalcim,bilemiyorum tabi rant olayı mıdır..aptamil junior bile daha iyidir gibi geliyo bana inek sütündense,tabi keçi sütü de güzel bir fikir,soya sütü bebekler için uygun mu hiç bir bilgim yok bu konuda,sonuçta soyanın protein zengini bir fasulye olmasından başka pek bir bilgim yok.yani hayvansal değil bitkisel omuş oluyo CADIARZU

diyorum ya çok karışık bu işler
yakında bu veletler yüzünden gıda uzmanı olup çıkıcas araştıra araştıra bir hal oluyoruz :))
hayatımda bu kadar internette kaldığımı hatırlamam sürekli bişeylerin arayışı bilgilendirilmesi içindeyim :))

kızlar ilginize teşekkür ederim, evet bir süredir devam sütü almak istemiyor bir gün alsa beş gün almıyor gibi bişii hatta gece uyku arasında bile çıkarıyor biberonu ağzından, keçi sütü bulmak biraz sıkıntılı, soya sütünü bende düşündüm hatta yurt dışındaki arkadaşlardan biride demişti bulmak sorun değil ve besleyicide , doktora sordum gün içinde ek gıdalarını yiyorsa devam sütüne gerek yok dedi ama böylede içim rahat değil, süt olmadan olmaz gibi geliyor nedense

pınarın sütünü duymamıştım 6. aydan ititbaren olanını yarın hemen alıp deneyecem, bana kalsa bir alerji falan çıkmadığı taktirde inek sütüde veririm ama eşim çok pimpirikli, bu inek sütü yasaklaması bana başından beri ters geliyor özellikle bu kadar diretmelerine sinir oluyorum, hangimizin yakınları çocuğuna inek sütü vermemiştirki, en yakın örneğim ablam iki çocuğundada yaşından önce inek sütü kullandı, zaten inek sütü kısıtlamasını çıkaralı en fazla 5-6 yıl olmuştur

gece mamasını yedirip uyutacaktım güya ,hiç yapmadığı şey kaka yaptı gece gece hadi onu yıkadım geldim mamasını hazırladım onu da yedirdim baktım biraz ateşi var gibi her itimale karşı bi çay kaşığı surup içirdim ,şurupu içtiği gibi kustu az önce yediklerini de ..kusmuk temizle kaka temizle kızı tekrar banyoya tekrar yıka derken bu saat oldu..şimdi daha yeni uyutuyorum..

ben bugün pınarın sütü ile cicibebe yaptım ,çok sevdi ,baktım tadı da süper olmuş ,vanilyalı almıştım ,yarın da kahvaltısına koyucam..

bende vermedim safişcim ama işte devam sütü ve mama almayınca ne yapacaksın.
ayrıca ben hep düşünüyorumda geçmişte inek sütü için bu kadar kullanılmamaıs yönünde bilgilendirme yoktu. ne zaman mamalar arttı böyle bişey başladı .. aklımı hep kurcalar bu işte bir rant varmı diye. sonuçta direkt inek sütü verilmiyor sulandırılarak veriliyor. aman ne bilim işte ölee bir düşünce işte..

denizanası aklıma geldi şimdi keçi sütü anne sütüne en yakın süt acaba birde onu mu denesen bir de soya vardı ... tabi istersen ki benim fikrim bir doktorunuza danışın alternatif ne önerir?

rant düşünceni okumamaışım canım, aynı şeyi bende düşünürüm hep, hatta az önce yazıp sildim, senin yazdığını görünce aynı fikirde olduğumu belirtmek istedim,

birde bu devam sütlerini vs veriyoruzda sütlü diyor üzerinde, bunlar ne sütü yada sütün neyini kullanıyorlar merak ederim hep, haberlerde çıkan bebek mamalarında kullanılan sağlığa aykırı maddeler vs vs. aslına bakarsan inek sütü daha masum belkide, aman ne bileyim öyle şeyler işte

gece mamasını yedirip uyutacaktım güya ,hiç yapmadığı şey kaka yaptı gece gece hadi onu yıkadım geldim mamasını hazırladım onu da yedirdim baktım biraz ateşi var gibi her itimale karşı bi çay kaşığı surup içirdim ,şurupu içtiği gibi kustu az önce yediklerini de ..kusmuk temizle kaka temizle kızı tekrar banyoya tekrar yıka derken bu saat oldu..şimdi daha yeni uyutuyorum..

ben bugün pınarın sütü ile cicibebe yaptım ,çok sevdi ,baktım tadı da süper olmuş ,vanilyalı almıştım ,yarın da kahvaltısına koyucam..

paylaşımın için teşekkürler canım, bende deneyecem hemen yarın

kızlar ilginize teşekkür ederim, evet bir süredir devam sütü almak istemiyor bir gün alsa beş gün almıyor gibi bişii hatta gece uyku arasında bile çıkarıyor biberonu ağzından, keçi sütü bulmak biraz sıkıntılı, soya sütünü bende düşündüm hatta yurt dışındaki arkadaşlardan biride demişti bulmak sorun değil ve besleyicide , doktora sordum gün içinde ek gıdalarını yiyorsa devam sütüne gerek yok dedi ama böylede içim rahat değil, süt olmadan olmaz gibi geliyor nedense

pınarın sütünü duymamıştım 6. aydan ititbaren olanını yarın hemen alıp deneyecem, bana kalsa bir alerji falan çıkmadığı taktirde inek sütüde veririm ama eşim çok pimpirikli, bu inek sütü yasaklaması bana başından beri ters geliyor özellikle bu kadar diretmelerine sinir oluyorum, hangimizin yakınları çocuğuna inek sütü vermemiştirki, en yakın örneğim ablam iki çocuğundada yaşından önce inek sütü kullandı, zaten inek sütü kısıtlamasını çıkaralı en fazla 5-6 yıl olmuştur

cnm ben o pınarın 6.aydan sonraki sütünü sordum dra vermeyin dedi.onlar satış yapmak için çıkarılmış şeyler dedi.illa süt vermek istiyosan devam sütü ver ama ek gıdayı iyi alıyosa ve her gün yoğurt yiyosa gerek yok dedi.ben 1 yaşına kadar süt vermeyi düşünmüyorum

bu arada bizim barbunya maceramızda kötü bitti.bi tabağı güzelce sildi süpürdü ama bütün gece ağladı sanırım gaz yaptı.kakasını yaptıda rahatladı biraz yeni uyutabildim daha.

denizannem devam sütlerinin içinde bildiğim kadarıyla süt tozu var cnm,inek süt tozu.bende sütle pişirilen pirinçç unu muhallebisiyle ve cicibebeyle büyümüşüm.eskiden yokmuş inek sütü yasağı hatta yararlı sanılıyormuş ya.belki biraz rant,belki de biraz anne sütüne daha fazla eğilsin anneler diye yapılmış bişeydir.keçi sütü bulmak o kadar da zor bişey değil cnm.kay süt kutu olarak çıkarmış,hatta geçen gün bunu konuşmuştuk yine,link koymuştum.bi de nette keçi sütü diye yazdın mı boluca mı ne öyle ismi olan bir firma keçi sütü ve ürünlerini istediğin yere gönderiyor.en az 1 lt lik şişelerde ambalajlar ve 3 gün içinde tketmek gerekiyormuş.keçi sütnün kalsiyum oranı anne sütünden 4 kat fazlaymış ama inek stnünde kalsiyum oranı anne sütünden fazla.gerçektende karışık bu işler lelalcim.

denizannem devam sütlerinin içinde bildiğim kadarıyla süt tozu var cnm,inek süt tozu.bende sütle pişirilen pirinçç unu muhallebisiyle ve cicibebeyle büyümüşüm.eskiden yokmuş inek sütü yasağı hatta yararlı sanılıyormuş ya.belki biraz rant,belki de biraz anne sütüne daha fazla eğilsin anneler diye yapılmış bişeydir.keçi sütü bulmak o kadar da zor bişey değil cnm.kay süt kutu olarak çıkarmış,hatta geçen gün bunu konuşmuştuk yine,link koymuştum.bi de nette keçi sütü diye yazdın mı boluca mı ne öyle ismi olan bir firma keçi sütü ve ürünlerini istediğin yere gönderiyor.en az 1 lt lik şişelerde ambalajlar ve 3 gün içinde tketmek gerekiyormuş.keçi sütnün kalsiyum oranı anne sütünden 4 kat fazlaymış ama inek stnünde kalsiyum oranı anne sütünden fazla.gerçektende karışık bu işler lelalcim.

cnm eskiden mamamı varmış bende öyle büyümüşüm yarı su yarı süt koyup içiriyolarmış.ama benim oğlum çok alerjik dr sütede alerjisi olabilir bi yaşına kadar verme dedi hatta belkşi 2 yaşa kadar içmeyecek dedi.ben vermeyi düşünmüyorum ondan

çağana geçmiş olsun cnm ya,şkür atlatmışsınız,eylülcüm nooldu melise böyle?
bende düşünmyorum cnm süt vermeyi,aynen 1 hatta belki 2 yaşına kadar

cagancuk geçmiş olsun tatlım ya barbunya evet gaz yapmış olabilir. içine kimyon attın mı pişirirken. ben mutlaka bu tarz bakliyat pişirirken içine kimyon atarım hem kendi yemeklerimize hemde Durunun yemeklerine. gaz yapmasın diye ne kadar etkili oluyor bilemem ama tedbir işte.

denizanası valla ben bir rant olduğu düşüncesindeyim. sonuçta senelerdir anneler emzirir emziremeyen anne inek sütünü suyla karıştırır pirinç unu mama yapar yedirir çocuğuna aç mı bırakacak. son bir kaç yıldır mama üreten firma sayısı arttı bunlar ekonomikten pahalıya doğruda sıralanıyor artık bir rant var ortada kendi içlerinde rekabet yaparkende sütü bir şekilde devre dışı bırakmak gerekiyor. vs. vs.
mesela yoğurtta inek sütü ile yapılıyor peynirde ..
bize doktorumuz ilk ek gıdaya geçiş döneminde nasıl yoğurt vermeliyim dediğimde mamadan da yoğurt yapabilirsin ama 1 liralık yoğurt sana 10 liraya mal olur; günlük sütlerle de yapabilirsin ,belli başlı hazırları da verebilirsin tercih senin demişti.
ee günlük süt işte o da inek sütü.
o yüzden bilmiyorum derin mevzu bu kafam karışıyor içine girdikçe. :)

benim de naçizane fikrim
inek sütünün bebeklere hiç zararı yok
hatta internetten bir doktora dün bizzat sordum
zararı olmaz dedi
bu arada internette kadir tuğcu diye bir araştırma yapın inek sütüyle ilgili neler göreceksiniz bir bakın derim kızlar

ben eylule hıc mılupanın kucuk kavanozda olan meyve purelerınden vermedım bugun alıp bı denıyım
dunde ıshal olmus muzu ezıp ıcıne pekmez ve bır tanede cıcı beb buskıvısı ezdım yedırdım bır tane muzu yıycek kuzum ama yarısını yedırdımmmm

Back
X