Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

canim ben vermedm henüz.kahfaltisinda ekmek dilimi üzerine krem peynir ve prim diye cocuklar icin b klarusum var onu sürüp yediriyorum.

pirayecim nurullah banada daha 10 aylıkken dedi verebilirsin diye ama ben yaşını doldurmasını bekliyorum.
az kaldı zaten.sonra vericem.şimdilik milupanın 8 tahıllı ballısını veriyoruz uzun bi süredir.
şu normal süt verme işinede yaşına girince tekrar başlıcam.geçen ay verdiğmide yüzünde 2 nokta kızarıklık olmuştu.ağır gelmiş olabilir diye kestik.bal içinde aynı şeyi düşünüyorum.
hele bi yaşına girsin tombalağım:)

çileğim eline verince kendi ısırabiliyormu ekmeğini yoksa senmi koparıp veriyorsun

azocum bizede 10 aylıkken verebilrsin dedi ama bende cesaret edemedim yeni veriyorum bi sorun olmadı neyseki

ben pınarın çocuk sütünden ve günlük sütünden birde sekin günlük sütünden veriyorum dönüşümlü olarak seviyo günde 500 cc içiyo doktorumuz daha fazlasını verme dedi

hııım bende sormuştum kansızlık yapar diyolar diye.günde 500 cc den fazla verirsen yapar dedi dr.
bizimki 2 günde 500 cc anca içiyo.
anne sütü hemen hemen bitti gibi.anca 30-40 cc.
artık işte sağmıyorum.yatırırken 2 dk. emiyo okadar..
gece ve sabahta 6+12 pınarın sütünden veriyoruz.muzluyu sevmedi.vanilyalıyı seviyo:)

bize doktorumuz 11. ay bitince, artık 12. ayına girdi bal başlayabilirsin dedi ben de başladım hiç bir sorun olmadı neyseki, balık yağı da hiç vermedim.

ben ateşe süt içiremiyorum ya çok üzülüyorum, biberon hiç almadı zaten, suluklarla ve bardakla denedim hiç içmiyor, sadece süt alsın diye her akşam pınar 1 yaş sütlerinden muhallebi yapıp kaşıkla veriyorum, toplam 200 ml ancak almış oluyor, bir de sadece geceleri emiyor ama süt bitti bitecek.
nasıl alışır ki süte, önerisi olan var mı şekerler,

canım benim oğlanda geceleri uyurken sadece biberonu alıyo.
öle süt içiriyorum.
gündüz hiç içmiyo.
bazen 4-5 gibi babaannesi biraz süte bebe bisküvisi koyup veriyo..
sende uyurken dene belki alır.

darilgenciğim sen gene şanslısın bugüne kadar emzirebilmişsin
ben yağızı 3 ay emzirebildim 1 ay biberonla besledik sonra kesti biberonu
4. ayından beri kaşıkla besliyoruz
5. ayından sonra da 10. aya kadar günde sadece bir kere o da ortalama 100 ml kadar sabahları uyku sersemiyken biberonla devam maması verebildik
son 2 aydır ne biberon ne suluk ne de bardakla süt veremiyoruz.

bu emme ve biberonla beslenme konusunda en dertli benim galiba

şimdi kahvaltısını sütle hazırlıyoruz, günde bir kere arı mamasını sütle hazırlayıp yediriyoruz ve ayrıca yerse yoğurt ve danino yedirmeye çalışıyoruz

biberona alıştırmak için öneriler süte bebe bisküvisi, reçel ya da pekmez katmak
pınarın vanilyalı ya da muzlu sütlerini denemek
bardak ya da sulukla içirmeye çalışmak

bunlar biz de işe yaramadı

başka bir önerisi olan varsa ben de çok sevinirim

6-12 sütü ilk başlarda bişey yapmadı ama sonradan çok gaz yapmaya başladı.bende tekrar devam sütüne döndüm.aptamil jr. sıvı ve toz olanlardan veriyorum bir de yine de içine biraz biraz 6-12 sütü karıştırıyorum

bende pınarın 6-12 sütünü verdim bir ara sulandırark bi problem olmadı ama bitti ne yazıkki burda bulamıyorum o sütten trabzona gittiğimde 10 kutu faan alıyorum oda bitiyor çok dayanmıyorrr
bende normal inek sütü veriyorum hem de köy sütü içine büsküvi koyuyorum yada annem ekmek ve içine 1 çay kaşığından az ekmek katıp kasede yediriyor maşallah severek yiyor yağmurum gece de emziriyorum ama bende de bitti sanırım gece doymuyor

kızlar benim doktorum sütü 18. ayda veriyor.sütlü tatlı yapabilirsin dedi pınar organic kullanarak ama direk vermedi kansızlık yapabilir diye ki tahlillerde de sonucumuz iyi çıkmıştı. yumurta beyazını ve balı sormayı unuttum ???artık telde sorarım. bikaçgün önce sütlü irmik tatlısı yaptım kızıma de yedirdim, biraz biraz yedi. ama yinede tabi şeker ve tuzu dikkatli kullanıyorum.

dilokscuğum ben ısrarla biberon vermeye devam ettim 2 ay kadar almadı ama son birkaç haftadır sadece maşallah diyeyim uyandıktan 10-15 dakika sonra yaklaşık 100-150 ml civarı devam sütü içiyor ancak bu kadar oldu buna da çok şükür diyorum

normal süt koyarsam biberona içmiyor hemen diliyle itiyor biberonu çok yaramaz bu çocuk

bizde de süte alerji olabilirmiş bu yüzden arı mamasını da suyla yapıp toz devam sütü karıştırıyoruz artık

Back
X