Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

ben de bikaçgündür başladım.hero baby nin kavanoz mamaları var miik minik onlardan denedim,7 sebzeli olanını yedi,portakal suyu verdim içti.az önce de yoğurt mayaladım bakalım ne yapacak.her gün bi çeşit veriyorum.

sehacım portakal suyunu altıncı aydan sonra diye biliyorum hani ekşi asitli ya..
bizde kavanoz mamalarının her çeşidini veriyoruz babamız sağolsun..:))
bir kere evde sebze çorbası yaptım hep kavonozdaki pürelerden yediler.. genelde meyveleri (elma havuç)evde yapıyorum sularını ve püresini..
dünde heronun sütlü muzlu bisküvili sabah kahvaltı mamasını almış kutuda bugün ondan verdim yediler küçük bir kaseyi ikisine paylaştırdım yani.. bisküvili olunca vermesemmi diye düşündüm ama 4. aydan itibaren yazıyor ve bizimkilerde 5 aylık oldular çoktan..

Sehacım portakal suyunu vermek için erken.Elma armut havuç suyuyla başlanıyor

Kızlar ya küçük kavanozdaki meyve pürelerinden aldım hepsini ben yedim :))) Tadları çok güzel kıvamları yoğun sulandırılabilir
Bunların içinde katkı maddesi yokmu ya.Ben kendim hazırlamak istiyorum ama her meyveyi taze organik bulamıyabiliriz.Mesela ananaslısı var ben ananası bulacamda suyunu çıkaracam.

yok cnm başlamadım daha emziriyorum sadece doktorun verdiği tarihe göre bugün başlamam gerekiyo.ama arada tattırıyorum meyve sularından,kafam karışık meyve suyuyla başlayıp ne kadar süre sonra pürelere,yoğurda geçmeliyim doktorun söledikleri hiç kalmadı aklımda:)dr sanki meyve suyuna başla 1 hafta sonra püre dedi ama...bide yoğurt dedi

ya ben o kuralllara çok uyamadım açıkçası, 4-5 gün elma suu verdim, sonra 4-5 gün havuç, arkasından daldım pürelere, armut hiç vermemiştim, onu da hazır meyve pürelerinden aldım, o şekilde verdim, hiç bi sorun yaşamadık, 1 aya yakındır da yoğrut veriyorum, yourdu biberonla veriyoum. üç beş gündür de sebzelere başladım, daha hiç çorba yapmadım ama sebzeleri buharda haşlayıp püre yapıp içine bireaz zeytinyağı biraz da su koyyorum o şekilde veriyorum, çorba yapmayı hiç denemedim, sanki böyle daha çok yiyomş gibi geliyo
tuna mamayı almıyor zorlanıyor demiştim doktora..
kilo alımı da bu ay az çıkınca milupanın pirinç maması var kıvamı daha yoğun biberon almıyorsa kaşıkla destekle dedi bana.
yani anne sütüne destek aralarada mama ni,yetine.
kıvamı daha yoğun ama isteğe göre sıvılaştırılıp biberonla da verilebilir..

tadı da güzell..
pirinçli muhallebiden mi bahsediyosun canı,m, onun tadı çok güzel yaa, artanını ben yiyorum valla kaydirigubbakcemile3
arkadaşlar ben aralık annesiyim daha ek gıdalara başlamadık ama teyzemin gelini var oda benm bebeğimden 2 gün sonra doğurdu şimdiden başlamış ek gıdalara azar azar ilk çocuğunu 6 ay emzirmiş yemek yeme alışkanlığı kazanamamış çocuk gerçekten yemek yemez zorla bunuda alıştırmak amaçlı erkenden başlatmış sizce doğrumu bende hevesleniyorum ama daha erken diye düşünüyorum bi yandanda mantıklı geliyo karar veremedim doktora sorsam cevabı belli

senin iiçin çok erken daha canım, bebeğin çok küçük sindirim sistemi ek gıdalara hazır değil henüz, biraz daha bekle, biz 4 aylığa yaklaşırken başlamıştık

ben daha bişey vermedim 1 kere çeyrek elmayı püreledim yarısını o yarıosını abisi dünde çeyrek armut gene yarısını o yarısını abisi yedi ben buçocuktan çekicem galbaa 5 aylık olduk daha bişey vermedim ama memnunum halimden:))

kızlar kızıma dr tavsiyesiyle 3.5 aylıkken elma havuç suyu yogurt vermeye basladım bikaç gündürde sabahları mamasına 3 biskivü 1 cay kasıgı pekmez 1 cay kasığı krem peynir koyarak verdim ama onu verdiğince çocuk 5-6 saat bişi yemek istemiyo acaba agırmı geliyo vermesemmi? sebze çorbasına baslamadım bikaç güne kadar baslıycam erkenmi acaba bide çocugun midesini bozmıyım sizce napıyım meyve suyu yogurttan hariç ne verebilirim

canım süt ve süt ürünleriyle asla pekmezi beraber verme. doktorlar hep söylüyor bunuç bütün vitamini ölüyormuş
bi de krem peynir bana ağır geldi yaa. cok yaglı bence krem peynir.ve katkı maddesi falan da var sanırım içinde. onun yerine az yağlı beyaz peynir olabilir
benim kız kardeşim 8 yasında
onun mamalarını hep ben hazırlamıştım
direk beyaz peynir vermişti annem

neyse şimdi benim de bi kızım var
biraz havuç suyu verdim bugün ilk defa ama hiç yediremedim
üstüne başına geri püskürttü hep
naapıcaz bilemiyorum
gecen ay mama verdi doktorumuz takviye olsun diye onu bile günde 60 70 zorla içiyor
anne sütü ise olsa saat başı icecek
hep dua ediyorum
inşallah iştahsız bir bebek olmaz

bir hafta önce benim eşimde heronun sütlü pirinç muhallebisini almış kutuda aynı mamalar gibi hergün verirsen bir hafta gider..
ilk hazırladığımda kokusu çok güzel gelmişti ucundan tadına baktım içinde çok az tarçın özüde varmış.. o koku beni okadar cezbetmiştiki akşamada kndimize sütlaç yapmıştım ben kıvamı için ek bişey koymam sadece pirinçle yaparım ama ogün bir tatlı kaşığı sütlü pirinç unundan koydum ...çokda güzel oldu valla...:))

cnm ilkin bende tuzsuz peynirle verdim agzına pütürtü geldikçe öğürdü bende labne peyniri düşündüm ama belkide o agır geldi vermiyim hatta 5 aylık olmasına yakın kahvaltı veriyim diyorum akşamları muhallebi veriyim gündüzde yoğurtla meyve suyu 1 haftaya kadarda sebze çorbasına baslıyım az az daha ii olur heralde

devamlı gittiğin bi doktorun yok galiba mysever. aklına ne gelirse labneydi krem peynirdi maşşalla çocuğa vermeyi düşünüyosan çok yanlış yaparsın. küçücük bebeklere hiç bunlar verilirmi? kaç aylık senin çocuğun?

hee beş aylık olmasına yakın falan diyosun galiba benimkiyle aynılar. şimdi kahvaltı için daha erken bu bir. çorbalara da havuç+patates+pirinç+su olarak bugun başlıyorum ben az az tabi.yoğurt da 4-5 gün oldu başlayalı.ayrıca elma suyu veriyorum. ve de biberon maması veriyorum.birde pirinçli muzlu kaşık maması var . bunlar şimdilik yeterlii.

bir hafta önce benim eşimde heronun sütlü pirinç muhallebisini almış kutuda aynı mamalar gibi hergün verirsen bir hafta gider..
ilk hazırladığımda kokusu çok güzel gelmişti ucundan tadına baktım içinde çok az tarçın özüde varmış.. o koku beni okadar cezbetmiştiki akşamada kndimize sütlaç yapmıştım ben kıvamı için ek bişey koymam sadece pirinçle yaparım ama ogün bir tatlı kaşığı sütlü pirinç unundan koydum ...çokda güzel oldu valla...:))

nazlımelekcim annesütü almıuyomu senin bıdıklar ek gıdaya geçmişin ben daha bişeyvermedim doğru dürüs tattırıyorum sadece
mysevercim kahvaltı için bisküvi içinpeynir için erken daha cnm 6 aylık olunca yumurtanın sarısının çeyreğiyle başlıyo kahvaltımenüsü bi drdan yada sağlıkocağından beslenme rehberi alsana

nazlımelekcim annesütü almıuyomu senin bıdıklar ek gıdaya geçmişin ben daha bişeyvermedim doğru dürüs tattırıyorum sadece
mysevercim kahvaltı için bisküvi içinpeynir için erken daha cnm 6 aylık olunca yumurtanın sarısının çeyreğiyle başlıyo kahvaltımenüsü bi drdan yada sağlıkocağından beslenme rehberi alsana

yok cnım ya benimkiler 2,5 ay annae sütü aldılar sonra hem onlar almadı hemde benim sütüm onlar almayınca gitti o zamandan beri biberon mmsı ile besleniyorlşar 4. ay kontrolümüzde kilolarına göre iyi bulup bebekleri ek gıdaya başlamamızı doktor önerdi...

kızlar ben tattırma dışında sadece arada bir elma püresi verdim şimdiye kadar, zaten doktorda 4 ay bitince başlıyacaz demişti, önümüzdeki hafta kontrol ve aşımız var herhalde başlatır artık

size şunu sormak istiyorum bugün karşılaştığım bir çocuk gelişimi uzmanı arkadaş yurt dışında yaşarken 6 aylıkken bebeği emmeyi bırakmış ve doktoru soya sütü önermiş, ben türkiyede hiç duymadım bebeklere verildiğini doktora gittiğimde soracam ama sizlerde sorarmısınız birkaç doktor görüşü öğrenmiş oluruz, eğer önerirlerse vermek istiyorum çünkü çok besleyici bir besin

birde labneyi duyunca organik ürün kullanan varmı aranızda merak ettim, başlamadık ama neyi nereden alacağımı araştırdım yumurta, peynir, sebze, meyve hatta bakliyatı rahat bulabilecem, isteyen arkadaşlara yardımcı olabilrim

Denizanası özellikle yumurtayı nereden alıyorsun. Ben de çoğunlukla elimden geldiğince organik ürün kullanmak istiyorum. Şişlideki organik pazarı biliyorum ama oranın dışında bir yer var mı?

sebze meyve için organik pazar en iyisi, büyük marketlerdede var ama orası gibi olmuyor, ayrıca pazarda peynirde var, bazen yumurtada oluyor, çoğu zamanda leman samla burun buruna geliniyor ama tanıyamıyorsunuz;)
un, bakliyat, yumurta , zeytinyağı ve meyve suyunu ise ****** dan alıyorum yumurta bile kırılmadan geliyor genelde siparişin ertesi günü elime geliyor tavsiye ederim

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X