Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

benimkisi de doğru dürüst yemiyo, galiba kaşığa da alıştıramıcam ben bunu, kaşığı görünce debelenmeye başlıyo, benimkisi beni hiç emmiyo artık, sütüm falan bitti, geberdecem bu sıpayı

bebeklerin ilk etapta kaşığa tepki gösterebileceklerini,böyle olursa kaşık yeine psrmsğımızla vermeyi denememiz gerektiğini okumuştum.istersen bi dene arkadaşım

gülüm parmağı gösterince ağzını bi karış açıyo zaten, ama ben parmakla yedirmek istemiorum mikropludur diye, acaba bi süre böyle mi devam etsem ki :uhm:

bencede mikropludur ama mecbur kalırsam ben o yönteme başvururum napiim.ellerimi güzelce yıkarım ki ellerim yıkamaktan kupkuru ve çatlaklar var.biraz daha fazla yıkarım.protexle filan yıkarım napiim.alışıncaya kadar idare edicez

al benden de o kadar canım.bugün yemiyo diye o kadar üzülmüşüm ki,akşama kadar çocukla uğraşınca,eşim geldiğinde ona sardım.neyse canım baya geç oldu.yatayım bende artık.iyi geceler öptüm çok

saphıracım,ibolyacım benim kızanda 2 gün öncesine kadar yemiyodu ağlıyodu dudaklarını nasıl kapatıyodu,hafta sonu silikon kaşık aldım chicconun kaşıklı biberonunun kaşığıyla veriyodum daha önce sertti baya yine chicconun,nuby nin silikon kaşıklarına baktım sonra always learning in kaşığını aldım ucu yumuşacık şimdi onunla bi güzel yiyo maşallah ağzını bi açıyo görmeniz lazım,diğer kaşıklarda bukadar yumuşakmı bilmiyorum ama bu lastik gibiya kaşığı bile yemk istiyo:)bi deneyin isterseniz

bende daha doğmadan yaptığımız alışverişte almıştım slikon kaşık hep ben onunla yediriyorumdamakları acımasın diye ama bi yapışıyo ona yumuşak ya emmeye çalışıyo.zor alıyorum ağzından:) annem ben onla yediremem dedi normal kaşıkla veriyo valla daha güzel yiyo şimdi.maşşallah yani çocuklara belli olmuyo hepsi farklı deneme yanılma yoluyla bulunuyo valla.kolay gelsin

saphıracım,ibolyacım benim kızanda 2 gün öncesine kadar yemiyodu ağlıyodu dudaklarını nasıl kapatıyodu,hafta sonu silikon kaşık aldım chicconun kaşıklı biberonunun kaşığıyla veriyodum daha önce sertti baya yine chicconun,nuby nin silikon kaşıklarına baktım sonra always learning in kaşığını aldım ucu yumuşacık şimdi onunla bi güzel yiyo maşallah ağzını bi açıyo görmeniz lazım,diğer kaşıklarda bukadar yumuşakmı bilmiyorum ama bu lastik gibiya kaşığı bile yemk istiyo:)bi deneyin isterseniz
canım senin aldığın always learning silikon kaşığın ucu kavisli mi düz mü bir de tabağı olan setteki kaşık mı yoksa tekli mi?

hamileyken bi arkadaşım mama seti almıştı hediye.porselen.onunla yediriyordum bi sorun yaşamadım.cumartesi günü bebedorun silikon kaşından aldım.öbürlerine göre çok ucuzdu bi de dediğin gibi çok yumuşak.acaba kaşıktan kaynaklanıyor olabilir mi gerçekten.bak şimdi içime kurt düştü.gerçi yeni yumuşak kaşıktan önce başladı benimki yememeye ama bi de eski kaşığı denicem

brownie cnm benimki düz kaşık tabakla bir olanlardan hani kaşık tabağın üstünde duruyo onlardan
saphıra sen bide eski kaşığınızla ver cnm belki ona alışmıştır okyanus

canım bende chıcconun sılıkon kasıgı var. ben en bastan berı onu kullanıyorum. bızım derdımız kaşıgın sert olması degıl. cocuk kasıgı gorunce dellenıo. agzını acarsa bıle kasıgı gevelemek ıcın acıo. ben de saphıranın dedıgı bıbı parmagımla yedırtmeyı denıcem bakalım

dene bakalım ibolyacım yesinde neyle yerse yesin...yemeyn çocuk çok zormuş valla 2 gündür pek güzel yiyio maşallah,demin uyutmadan önce yayla çorbası yapıp verdim onuda yedi kuzucuk...

maşallah maşallah yesin bıcırık, benimki yimiyo anam, kafam acayip bozuk bu konuda, her zaman aç yatıyo, uyku krizi tutuyo beyefendinin, ne mama ne başka bişi istemiyo, anca suyu kabul ediyo, bende aç yatırıyorum, daldıktan 15 dk sonra tıkıorum ağzına 120liği, yarım saat sonra bi 60lık daha tıkıyorum, 1 saat sonra bi 60lık daha derken uykuda besliyorum, yoksa uyanıkken asla bişi kabul etmiyo, gerçekten yemeyen bebek çok zor, napcam bilmiorum

öylye yapıyorum artık napayım canım yaa, çaresizliği yaşattırıyomuş bu sıpalari insana, açlıktan ölecek yine de yemiyo, isyanlarda, gece beslenmelerimiz çok güzel, uykuusunda beslendiği için hiç itiraz etmiyo, doyana kadar devam ediyo, ama gündüzleri sürekli itiraz sürekli itiraz, bende bu taktiği buldum napiim :)) ya ben dra söyledim de bu iştah olayınıkilo alımı iyi die bişi vermedi, geçen ay 400gram almıştı, artık kilo alımları yavaşlıyo ya, gayet güzel daha ne istiosun dedi, bi de benim oğlan babasına çekmiş minyon olcak, bana çekse ayı gibi olurdu ya neyse :roflol: bi de bize balık yağı verdi, gün aşırı kullancaksın dedi ama ben iki üç güne bi kullanıyorum, zeka ve beden gelişimine faydalıymış, birazcık da iştahını açar ama çok fazla açmaz dedi, acaba diorum başka bi dra mı götürsem :uhm:

İbolyacım benim kızımda bi dönem aynı seninki gibi yaptı bende 3 saatte bir uykudan uykuya
besleyebiliodum neyseki bi dönemmiş atlattı ...Bence gececek bu durumu benim 2 sefer oldu cünkü ama düzeldi yani...

Back
X