Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

ben her yerde öyle okudum cnm.hep akşam öğünü olarak veriliyor ama gece öğünü olarak değil yani.bazen gece yazıyorlar ama o gene yatmadan önce olmuyor

ben her yerde öyle okudum cnm.hep akşam öğünü olarak veriliyor ama gece öğünü olarak değil yani.bazen gece yazıyorlar ama o gene yatmadan önce olmuyor
ya benim sıpa gündüzleri bi halt yemediği için mecburen gece besliorum, gece mamasının içine daha besleyici olsun diye muhallebi falan koyuyodum yaa, hatta gündüz mamasına da koyyorum, içtiği en fazla 90 ml o da mucize yani:çok üzgünüm:

ibolyacım doktorum bana dedi ki,oğlum biberonu zor alıyor..kaşıkla ver biberon mamasını dedi.baktık

başa çıkamayacağız.2 gündür biberona zorluyorum..az çok aldı diyebilirm...neyse diyeceğim şu eğer

çabuk bırakıyor devam etmek istemeyen bir bebekse ded,90 cc suya 3 değil 4 ölçü mama koy ki

şişmesin sudan,bu arada enerjiyi çok alsın..2 gündür öyle yapıyorum..bu sabah 75 cc mamam içti ama

ben 90 cc lik mama aldığını düşünerek sevindim..

bu arada muhallebiyi 2 kere yatmadan önce verdim vermez olaydım..sabah kadar ağladı ıkındı..bir daha da vermedim zaten ne gece ne gündüz...bende hazmedemediğini düşündüm...belki de alışkın olmadığpındandı bilmiyorumm

Ben hergün illaki kasik mamasi veriyorum cünkü sütümle doymuyor.

günde bazen 2 bazende 3 defa birer kase yediriyorum cokta seviyor kuzucum.

birde biz ne yersek aksam yemeklerimize dahil oluyor:) enson tavuk gögsü domatez ve patatez karisimi yedi.

hazim sorunu cok ender olarak yasiyoruz biz sanirim midesi alisti.

hazımsızlık denizdede oluyor, ilk defa verdiğim besinlerde hep dilek senin dediğin gibi sabahladık, yine ver ama öğle saatlerinde vermeyi dene

birde senin yaptığının bende tersini yapıyorum yani 110 cc suya 90 cclik mama koyuyorum yoksa benimki iyice tombikleyecek

hazımsızlık denizdede oluyor, ilk defa verdiğim besinlerde hep dilek senin dediğin gibi sabahladık, yine ver ama öğle saatlerinde vermeyi dene

birde senin yaptığının bende tersini yapıyorum yani 110 cc suya 90 cclik mama koyuyorum yoksa benimki iyice tombikleyecek

:)))))))))))

bi yürümeye başlasınlar o zaman da yedirmek iiçin koşacağız denizim..

:)))))))))))

bi yürümeye başlasınlar o zaman da yedirmek iiçin koşacağız denizim..

doğru diyorsunda benşmki bu konuda babasına çekmiş göbek ve iştah açısından:)

ayrıca diş çıkarma hızlanıncada iştahları kesilebilir, haziranda doğum yapan arkadaşımın kızı 5 aylıkken kocaman bir bebekti, sonra iştahı iyice kesildi şimdi 9 kilo, ek gıdayı reddediyor, sadece anne sütü istiyor ama annesininde sütü 10 aylık bebeğe yetmiyor doğal olarak

ibolyaım bende çok üzülüyorum ama yapıcak bişi yok.çok inatçılar.hayata karşı da hep böyle inatçı olurlar inşallah , ve hep galip gelirler.birkaç güne kadar dr. a götürücem çünkü pazartesi 5 doluyo.o zaman bakılıcak işte gelişimi ne durumda.iyiyse,sağlığı yerindeyse üzülmemeye çalışıcam ben.öyle karar aldım yoksa kendimi kahrediyorum.doktor istediği gibi yesin,üzülmeyin filan derse ne ala,demezse kafaya bi huni takıp öyle gezicem sanırım -tatlicadiarzu-

doğru diyorsunda benşmki bu konuda babasına çekmiş göbek ve iştah açısından:)

ayrıca diş çıkarma hızlanıncada iştahları kesilebilir, haziranda doğum yapan arkadaşımın kızı 5 aylıkken kocaman bir bebekti, sonra iştahı iyice kesildi şimdi 9 kilo, ek gıdayı reddediyor, sadece anne sütü istiyor ama annesininde sütü 10 aylık bebeğe yetmiyor doğal olarak

aşağı tükürsen sakal yukaru tükürsen bıyık..allah sağlık versin..

dün biraz keyifsizdeim ya aklıma gecen sene aynı gün geldi.çok iyi hatırlıyorum..bayburttan ankaraya gidiyordum otobüsle.tek başımaydım...düşük tehlikem vardı ev istirahati vermişti doktor.ona rağmen sevk ettirdim kendimi ...bebeğimde enfeksiyon riski vardı..kapmıştım ama acaba bebeğime geçmişmiydi..erzurumda yapıldı testler aba farklı yerledrde farklı sonuçlar çıktı..alınabilirdi..bunun tahlilleri için gitim..çok ağlıyordum o zamnalr..9 ay boyunca hep sağlıklı olsun da ben bakarım hiç önemli değil diyordummm..

uzatmayayaım..şimdi o günleri düşünüp bir de tunaya bakınca allaha şükür ediyorum susuyorum..ağzımı açmıyorum...olsun yesinler yemesinler bir şekilde alışacaklar bu hayatın düzenine...
demogaji gibi oldu ama ne yapayım aklıma geliyor içimi döküyorum

doğru diyorsun canım sağlıklı olsunlarda gerisi boş bende tüm hamileliğim boyunca sadece sağlıklı doğsun diye dua ettim benimde toksoplazma tehlikesi vardı, çok sıkıntılı dönemler atlattım

allaha şükür sağlıklı nur topu gibi bebeklerimiz var en büyük zenginliğimiz onlar bizim, ağlasalarda, şişman yada zayıf olsunlar önemli değil, allah hepsini korusun

hiç de demogoji filan değil,tüylerim diken diken okudum cnm benim.tabiki öyle sağlıklı olsunlarda gerisi hiç önemli değil ama yinede insan şöyle güzel güzel yemek yiyen bebelere özenmiyo değil yani :))

ibolyacım doktorum bana dedi ki,oğlum biberonu zor alıyor..kaşıkla ver biberon mamasını dedi.baktık

başa çıkamayacağız.2 gündür biberona zorluyorum..az çok aldı diyebilirm...neyse diyeceğim şu eğer

çabuk bırakıyor devam etmek istemeyen bir bebekse ded,90 cc suya 3 değil 4 ölçü mama koy ki

şişmesin sudan,bu arada enerjiyi çok alsın..2 gündür öyle yapıyorum..bu sabah 75 cc mamam içti ama

ben 90 cc lik mama aldığını düşünerek sevindim..

yaa evet haklısın bende öyle yapayım bari, benim sıpa su manyağı ya hayret ediyorum çocuğa, mamayı gördümü cin görmüş gibi kaçıyo suyu gördümü üzerine atlayası geliyo, ben de senin dediğin taktiği uygulayayım bakayım, ben besleyici olsun diye mamanın içine muhallebi falan da koyuyorum, hatta milupanım kahvaltısı var ondan aldım, onun içine de 1 ölçek mama sokuşturuyorum, mama vereceğim zaman muhallebi sokuşturuorum, milupanın hazır çorbası var onu aldım, hergün haşla dök haşla dök heder oldum, hazır çorbayı bi deneyeyim bakayım dedim, onun da tadı berbat geliyo, tatlandırmak için ona da az muhallebi ekliyorum, yoksa diğer türlü ayrı bi muhallebi faslımız yok, malesef biz akşam öğünümüzde muhallebi yiyelim sabah kahvaltı yapalım gibi şeyler yapamıyoruz, ben sürekli muhallebi veriorum bi sorun yaşamadım, hatta gece mamasının içine de bir iki kaşık sokuşturuyorum, daha koyu kıvamlı olsun daha tok tutsun diye, bünyeden bünyeye fark ediyo galiba, çıldırtcak beni bu sıpa :çok üzgünüm: bu arada teşekkürler şeker, sen onun görünüşüne aldanma, azgın teke sendromu yaşıyo beyefendi :roflol::roflol:

benimki de inadına güdük kalcak sinir oluyorum yaa, 15 martta gittiğimizde anca 6 kilo olmuştu, boy da 63 cm, babası kılıklı nolcek :mymeka:
ibolyaım bende çok üzülüyorum ama yapıcak bişi yok.çok inatçılar.hayata karşı da hep böyle inatçı olurlar inşallah , ve hep galip gelirler.birkaç güne kadar dr. a götürücem çünkü pazartesi 5 doluyo.o zaman bakılıcak işte gelişimi ne durumda.iyiyse,sağlığı yerindeyse üzülmemeye çalışıcam ben.öyle karar aldım yoksa kendimi kahrediyorum.doktor istediği gibi yesin,üzülmeyin filan derse ne ala,demezse kafaya bi huni takıp öyle gezicem sanırım -tatlicadiarzu-

şşşşşş o huniden bi tane de bana bulsana, bugün sınav var bahanesiyle bi kaçtım evden teee akşam üzeri geldim, deliriyomuşum nerdeyse yaaa, nasıl rahatladım anlatamam, resmen cezaevi hayatı yaşıorum, vcye bile gitmek yasak yaaa :mymeka:
aşağı tükürsen sakal yukaru tükürsen bıyık..allah sağlık versin..

dün biraz keyifsizdeim ya aklıma gecen sene aynı gün geldi.çok iyi hatırlıyorum..bayburttan ankaraya gidiyordum otobüsle.tek başımaydım...düşük tehlikem vardı ev istirahati vermişti doktor.ona rağmen sevk ettirdim kendimi ...bebeğimde enfeksiyon riski vardı..kapmıştım ama acaba bebeğime geçmişmiydi..erzurumda yapıldı testler aba farklı yerledrde farklı sonuçlar çıktı..alınabilirdi..bunun tahlilleri için gitim..çok ağlıyordum o zamnalr..9 ay boyunca hep sağlıklı olsun da ben bakarım hiç önemli değil diyordummm..

uzatmayayaım..şimdi o günleri düşünüp bir de tunaya bakınca allaha şükür ediyorum susuyorum..ağzımı açmıyorum...olsun yesinler yemesinler bir şekilde alışacaklar bu hayatın düzenine...
demogaji gibi oldu ama ne yapayım aklıma geliyor içimi döküyorum

güzelim dğoru söylüyon da yemezlerse nasıl sağlıklı olcaklar ki senağlama

ibolya benim oğlum da bu ay az aldı ..anne sütü . 10 gündür falan da sabahları milupa kaşık mama sı verdim..aralarda yoğurt ve az da olsa meyve suyu..biberon almıyor diye kaşık mamaıs vermiştim ama doktorum dediki biberon maması daha fazla enerji içeiri.biberonu almazsa kaşıkla ver dei..kıvamını arttır biraz da dedi...

bence o kadar fazla karıştırma..en azından 6. ay bitimine kadar mama ver ki belki de ek gıdalar fazla geldi oğluna çeşit olarak...ben bu ay süt mama yine yoğurt m. suyu püresi vereceğim..bir de her yediğimden tıkacağım..ama çorba ve başka şeylere başlamayacağım öğün anlamında..

ibolya benim oğlum da bu ay az aldı ..anne sütü . 10 gündür falan da sabahları milupa kaşık mama sı verdim..aralarda yoğurt ve az da olsa meyve suyu..biberon almıyor diye kaşık mamaıs vermiştim ama doktorum dediki biberon maması daha fazla enerji içeiri.biberonu almazsa kaşıkla ver dei..kıvamını arttır biraz da dedi...

bence o kadar fazla karıştırma..en azından 6. ay bitimine kadar mama ver ki belki de ek gıdalar fazla geldi oğluna çeşit olarak...ben bu ay süt mama yine yoğurt m. suyu püresi vereceğim..bir de her yediğimden tıkacağım..ama çorba ve başka şeylere başlamayacağım öğün anlamında..

canım biz 4. ayın başından beri ek gıda alıyoruz, yeni başlamadık yani, 1,5 aydır azar azar artırarak devam ediyorum, belli aralıklarla bi çeşit daha ekliyorum, arada pütürlü şeyler bile verdim istediği zaman yutuo, ama sorun istememesi, ben bu şekilde vermezsem hiç kilo almayacak inan, koskoca gündüz toplasan 200 ml içmiyodur, bu şekilde yapınca besin değerini biraz daha artırıp yemediği zamanların acısını çkartmıaya çlışıyrum, yoksa hiç kilo almayacak, zaten beni de hiç emmiyo artık, emmeyi tamamen bıraktık, önceleri pompayla sağıp mamasının içine karıştırıyodum ama emmeye emmeye sütüm de gitti, :çok üzgünüm: sürekli hırçınlık var niye bilmiyorum, karnı aç olduğu halde yemiyo, uykusu var uyumuyo, sancısı ağrısı bişeysi de yok olsa bilirim, gece uykuları güzel, ağrısı sancısı olsa geceleri de hırçınlaşır uyumazdı, ben sadece uykuda tıkıştırabiliyorum, uyanıkken dğru dürüst yemek istemiyo, elim kolum bağlı bekliorum işte naapim

ben geldimmm :))) alışverişten geldik,hero baby nin birsürü mamasını aldım.pişirilen muhallebisinden 2 çeşidinide aldım,bakalım sevecekmi bizim sıpa.yalnız ibolyacım yeni gördüm mesajını,daha önce görseydim hazır alışverişteyken alırdım hunini :roflol:

doktorumuzun artık herseyden tattırabılırsın dedıgınden bu yana annem ben yokken herseyı tattırıyor
sadece agzına suruyorum dıyor ama bızım pasa agzına degdıgı seyın tadını alınca eger severse aglıyor devamı ıcın

neyse ben hafta sonu sebze corbası verdım
ıspanak, bır mınık dılım pırasa, kabak, prınc ve cok mınık bır parca kendı koftemın ıcınden ufaladıgım kıyma ekleyerek verdım
afıyetle yedı zaten bızımkı elımızdekı kasıga saldırıyor nerdeyse
yatmadan evvel de bır cay tabagı kadar muhallebı vererek devam edıyorum
ogun seklınde degıl sadece tadımlık olarak sebze corbası ve muhallebı
uzerıne de ben tekrar emzırıyorum

bebe bıskuvısı var elımde mınık deneme paketı
sımdıye kadar hıc veren oldu mu acaba

Back
X