Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

ya aslında benim kızımda yiyodu çatalla ezince ama biraz bogazları şişmiş çok öksürüyo ondan herhalde yiyemedi dedigim gibi yapınca sevdi şimdi hasta aman yesinde ne yapalım senin lokumunada maşallah yesin yesinde büyüsünler bakalım

kızlar bende dün ilk defa tavuksulu şehriye çorbası verdim..
geçen günde ıspanak yemişlerdi akşam bizimle..
sabahlarıda 50 cc devam sütüne 4-5 adet cicibebe tutzu alınmış peynirt öyle duydum buralardan yumurta sarısı yarısı kadar karıştırıp veriyorum
kahvaltıyı eşimle yaparsak peyniri yumurtayı öyle ekmekle veriyoruz minicik ekmekle güzel dönderip yiyorlar..
kendim yoğurt yapmaya başladım içine biraz meyve püresi koyuyorum onuda biraz cıvık old. için geniş ağızlı biberonla içiyorlar..
bugünde yoğurtlu çorba yapacam tarif arıyorum bakınayım biraz..
ha unutmadan kızlar geçen eşim meyveli yoğurt almış minimix gibi bişeydi adı baktım yoğurt yazıyor katkı maddesi yok .. o peynir olanlardan vermem bende öyle düşünüyorum..
ama size sorum baybmix dediğiniz nedir yahu eşim bir türlü bulamamış markette.. cahilliğime verin valla ben çıkamıyorum çıksakta marketin ucundan alıp çıkıyoruz malum iki bebe..

nazlıcım yoktun dün sanırım şimdi farkettim:)

yoğurtlu çorba olarak, kızların yazdığı tahıllı bir çorba tarifi varya, pirinç, bulgur, mercimek ben ona dün yoğurt katıp verdim istersen deneyebilirsin, gerçi benimki yemedi:(

ya ben pastörize sütü ev yoğurduyla tutturamadım.

mamayıda ev yoğurduyla tuturamadım.Hazır yoğurt verdim.

bende ne verirsem taneli veriyorum.Alıştı kızım.

Birde yoğurtlu çorba vereceksen nazlıcım yayla çorbası yapabilirsin.Hem pirinçlide iyi olur.
biz kızıma kendi yediğimizden verdik severek yedi.

yaa kızlar daha altı ayı dolmamış bebişler için çok fazla çeşitli şeyler vermiyo musunuz??
sonuçta 6 aya kadar anne sütü az geliyosa devam maması değil mi??
yani okuyorum da bizim yediklerimizi yiyor bebişleriiz?
benim kız versem de daha yutmasını çok fazla beceremiyr ağzını açmıyor bile çok fazla
sadece bir kaç kez sebze çorbası içirebildim yarımşar kase
doktor daha çok erken diyor bize
sebze çorbasına bile çok kızdı

burdakileri okuyunca geri mi kaldık diyorum

elifcim ben erken basladigimin farkindayim ama napiim ssütüm yetmedi birde benim lokum

sivi gidalari cok kusuyordu co ksükür gecti artik o sorunumuz yani azaldi iyice.bende kasik mamasina

basladim ikimizde rahat ettik.et suyu haric herseyi veriyorum ben pasamda güzelce götürüyor.

akşam kızıma meyveli yoğurt yaptım ama çok uykusu gelmişti 1--2 kaşıktan fazla yemedi muzla çilek koymuştum içine tadı çok güzeldi ben yedim:)çilek yeni çıktı ama eşimin zoruyla verdim o zararlı bu zararlı diyde hiçbirşey vermek istemiyomuşum çocuğa...demin uyumaadn öncede devam sütüyle hazırladığım yumurtalı,peynirli,bisküvili,cevizl, kahvaltısını yedi pirayem çok azda kaymak koydum hepsini yedi
elifçim bende herşeyden veriyorum kahvaltı çorba filan ama doktorumuz başlattı ve ilk önce meyve suları ve püreleri ile başladık hemen bunlara geçmedik yani cnm

çilek vermesen keşke canım, gerçi sen daha iyi bilrsin , çilek alerji riski çok olan bir yiyecek çünkü, ayrıca ciddi hormon yüklemesi yapılıyor çileğe, aslında çileği kendimiz yetiştirebiliriz, kayınvalidemin yazlığının bahçesinde var minicik bir yerde ama sürekli çilek oluyor üzerinde kokusu tadı muhteşem

cilek icin bende ayni seyi duymustum,hatta emzirirken bile yeme demisti dr bana.

benimkisi elma ve muzlu püreleri cok seviyor,ama dikkat ettim bitane pürenin icinde cilek

vardi almadim.ee madem iyi diil niye koyarlarki hic anlamam.

elifcim pirosun dedigi gibi hemen gecmedik canim yavas yavas yedirdik.

kızlar valla naptıysam bende yoğurt tutturamadım
danone yoğurt aldım onuda yemedi
baybmix bizim imdada yetişti
günde 1 babymix içine 2-3 bisküvi afiyetle yiyiyo
yoğurdu alsında ne yapayım hiç yememesinden iyidir

yogurdun ıcıne bıskuvı katmakta fayda etmedı yemıyor yemıyor yemıyor
bende babymıx deneyecegım bakalım onu begenecekmı pasamız

dun aksam kı muhallebımıze nısasta ve prınc ununun yanı sıra bır cay kasıgı kadar mısır unu ve formul mama ılave ettım
pıstıkten sonra uzerıne pekmez ve cevız ıle servıs yapınca afıyetle yedı kucuk bey
ben de bellı bır tarıf yok annelık ıc gudusuyle hazırlıyorum belkı yanlıstır ama doktorum gulerek sorun olmaz dıyor

ayrıca bu sabah oglum ıcın tuzsuz kahvaltılık peynır aldım
yavas yavas kahvaltı karısımlarına baslamamız gerekıyor sanırım
hos annem her sabah kahvaltıda bırseyler tıkıstırıyor cocuga ya

oğluşum ilk çorbasını dün anneannesinin elinden yedi , ben o kadar uğraştım yediremedim sıpaya , annem bi güzel yedirdi , ay maşallah diyim oğluşa da böyle devam eder inşallah , bakalım bugün bakıcı neler yapacak :uhm:

arkadaslar ben ek gida olarak 4.ayin basindan itibaren kasik mamasi sadece aksamlari o da yarim fincan kadar ne kati ne sulu orta ayarda hazirlayip verdim.(cunku aksamlari artik memislerde pek sut kalmiyor.)masallah severek yedi.sonra meyve puresi ve suyu kavanozda satilanlardan basladim tadlarini alsin once diye.ozellikle hero babynin karisik meyvelisinin tadini inanilmaz sevdi onu yine kavanoz meyve suyuyla hafif seyreltip verdim.severek yedi minik erkegim.hazir yogurt verebilirsin demisti dr.umuz ama tadlari biraz eksimtirak oldugu icin pek sevmedi.onu da devam sutuyle hazilicam.sirf yogurt yapmak icin formul mama aldim.umarim severek yer.5.ayda da artik corba yapmaya baslicam oglusuma.ben de icimden geldigi gibi hazirliyorum.annelik icgudusuyle yani.hee artik meyvisleri cam rendede yapmaya baslicam taze taze.ama kavanoz karisik meyve puresinden de vazgecemem oglusum cok seviyor cunku.ozellikle onu demiri verdikten sonra yediriyorum 1-2 saat sonraya emzirinceye kadar tok tutuyor.

kızlar zaten çilek koyduğum yoğurttan 1 kaç kaşık yedi uykusu var diye yemedi bişey olmadı ama alerji filan, vermiyim bende o zaman
dün kızıma sebze çorbası yeptım ama bu sefer farklı sebzelerle,1kaç yaprak semiz otu,1 tane taze fasulye,yarım patates,yarım havuç,yarım enginar azcıkta pirinç koydum tuzla z.yağı ilave ettim birazda çorbanın tadı çok güzel oldu kendimizede yapmadım diye pişman oldum kızım afiyetle yedi:) fasulyeyle semiz otununda bizararı olmadı şimdilik

Back
X