Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

slm kızlar bizde ete getik ama nasıl yapacağımı bilemiyorum tam olarak bi tarif eder misiniz? nasıl pişiriyorsunuz? sonra sebzelerele karıştırıyorsunuz değil mi? doktor 1 yemek kaşığı dedi, benim nofrostta alıp koyduğum kıymalar var onlardan kullanmamın bi sakıncası olmaz herhalde, siz nasıl yapıyorsunuz? nereden alıyorsunuz? ben güvenilir bulduğum marketten aldım. tamammen yağsız mı alıyorsunuz? bende köftelik var da? tavuk ve eti de nasıl yaptığınızı tarif edderseniz çok sevinirima.s.

canım ben tavuk veya et neyi vereceksem önce onu haşlıyorum genellikle içine pataes havuç soğanda atıyorum besleyici olsun diye sonra sebzelerle karıştırıp veriyorum kıyma kullanacaksam çorbayı pişirirken içine katıyorum etle yapacaksam önce etide haşlıyorum bende evde neyim varsa onu koyuyorum et varsa et ,kıyma varsa kıyma, tavuk varsa tavuk...çorbalar bölümünde güzel tarifler var canım

kızlar bebişleriniz günde ne kadar yoğut tüketiyor, biz yeni başladık babymix in elmalı yoğurdundan başlamak istedim (bazı bebişlerin bu yoğurdu bayıla bayıla yediklerini okudum da :)) )ama pek sevmedi, zamanla alışır diye düşünüyorum. sizinkilrt günde 1 kutu yiyor mu? bi de açtığımız babymix in kaç gün iççinde tüketilesi lazım bilginiz var mı?

canım ben evde mayaladığım zaman küçük kavanozlarda (125ml) mayalıyorum çok az bırakıyor babymixi verdiğimde genelde midesi bulandı onu pek sevmiyor bitiremiyor ama paketi açtıktan sonra bitiremiyorsa bence at canım

canım ben tavuk veya et neyi vereceksem önce onu haşlıyorum genellikle içine pataes havuç soğanda atıyorum besleyici olsun diye sonra sebzelerle karıştırıp veriyorum kıyma kullanacaksam çorbayı pişirirken içine katıyorum etle yapacaksam önce etide haşlıyorum bende evde neyim varsa onu koyuyorum et varsa et ,kıyma varsa kıyma, tavuk varsa tavuk...çorbalar bölümünde güzel tarifler var canım

tşk canım peki tel süzgeçten mi geçiriyorsun canım? ben bugün kıymayı haşladım biraz da tel şehriye kattım tel süzgeçten geçirip sebze püreme kattım, yedi maşallah :nazar:
ama et süzgeçle olur m u bilmiyorum???

muslukum ben de baby mix aldım ama hala kendi yaptığım yoğurdu yiyor..açtım 1-2 3-5 kaşık aldı bıraktı gerisini ben yedim..tadı süperrr..

ben 200 ml mayalıyorum..30-40 cc yi öğşen çorbayla veriyorum..100 e yakını da ikindi de veriiyorum.içine 2 bisküvi-1 kaşık 8 tahıllı kahvaltı-2 ölçü de bibberon amması katıyorum..bunu son 3-4 gündür böyle veriyorum..daha güzel yiyor..biraz kalıyor bazen..

benim oğlum ana öğün dışında yemeyi sevmiyor..meselasabah kahvaltı veriyorum 8-9 arası bazen sarkıyor yarım saat..biraz oynuyor uyu uyan 11 i geçiyor..meyve püresi veya suyu vermeye çalışıyorum almıyor yada kusuyor..ben de vermiyorum artık..12 de de çorba vermeye başlıyorum..o da durumuna göre sarkarsa 13,30 a kadar yiyor..4 te yoğur..6gibi eğer uykusu geldiyse biraz emiyor uyuyor..7,5 -8 de muhallebi..9,5 gibi emerekuyyor...

eskisi gibi güçlü emmiyor ama..gece 2 kez emiyor ama ben alıp emziriyorum..ilginç çocuk..meyve suyumnuda bazen kahvaltı içine bazen yoğurdun i.ine koyuyorum..değişiyor.

tavuk etini hic blendirdan gecirmedim ben,hep elimle kopardim yada bicakla dogradim..

bugün sebze corbamiz var,icinde yine tavukcuklarimizla:))

bende dün kızıma tavuk sulu şehriye çorbası yaptım içine 1domates rendelemiştim sanırım alerji yaptı yaaa boyunları ve göğüs altında kızarmalar olmuş napsam ki?

bugün etsuyuyla yaptığım mercimek çorbasından vericem piraye ye,sabah yine kahvaltısını sildi süpürdü maşşşaallahh anaam böyle yesin neler yaparım ben ona,ama bi sorun var dün akşam kızım kakasını yapamdı uykusundan uyandı kuzum ıkınarak sonra da feryat figan ağladı neler yaptık yapamadı kakasını son çare fitil yaptık o zaman zorla yaptı kızardı ter içinde kaldı yavrum yapana kadar poposuda kızardı çok ağladı, kabız yapçak bişey verdimmi diye düşünüyorum ama vermedimde ya hep aynı şeyler sadece etsuyunu ilk verdim oda hemen etkisini gösterirmi ki yani hemen yaparmı kabız?ama sabah normal yaptı kakasını neyseki
çilek senin bu lokum tavuk suyu içmekten yumurtlıycak yakında loooookaydirigubbakcemile3

kalimero canım ben 2. gün öğlene kadar tutuyorum..öğlen de yemezse vermiyorum..1,5 gün yani

lavinya canım bilmiyorum ama domatesi ben biraz daha bekliyorum vermek için..

piroş ben de et suyu veriyorum 2 haftadır..arada vermedim sadece ama sanırım kabız yazmaz o..biz olmadık..umarım bir daha olmaz olsa da bu kadar acı çekmez piroşun..

piraye canım sen kahvaltısını nasıl veriyorsun..ölçün ne kadar..

dilekçim 50 ya da 60 cc devam sütüyle hazırlıyorum 2 tane bisküvi,yarım kibrit kutusu kadar peynir,piroşun mama kaşığıyla pekmez hepsi dolu olmuyor ama,çeğrek yumurta sarısı bugünlerde bdaha fazla veriyorum ve yumurtayı 1 gün arayla veriyorum,bazen çok az tereyağ ve ceviz de koyuyorum bide heronun peynirli pekmezli kahvaltısından da koyuyorum cnm

hee ben de niye bitremiyor diyorum..kutunun arkasında 180 cc mamaya diyor ya deli oluyorum nasıl yer onu diye.

ben de 100cc kadar ıhlamura ,devama maması 8 tahıllı 1-2 kaşık,pernir yumurta bazen de m.suyu sıkıyorum..ehh kalıyor bazen..ama sabah ne emiyor ne de mama alıyor biberonla.bu ilk öğünümüz..düne kadar sabah 6 gibi az da olsa emerdi..dün en son gece 4 te emzirdim o da 1 kere..sabah diyorum ki çok acıkmış olmalı..7 de çıkıyrum yataktan..uyanmış oluyor zaten..giydir temizle hazırla 8e doğru başlıyoruz artık kahvaltıya..

kızlar şu yogurt olayının daha kolay bi yokmu niye tutmuyor anlamıyorum ya bi akıl verin

canım sütü biraz ılık bırakınca benim yoğurtta tutmadı..200 ml süte ben dolu dolu 2,5 çay kaşığı yoğurt koyuyorum..ayrı bir kapta ısınan sütün bir kısmıylakarıştır..hatta tel lle karıştır yoğurt tamamen çözülsün..akşam 11 gibi yapıp sabah 7,5-8 de açıyorum..üstünü de iyice kapatıyor son olarak ta kırlrnt kyuyorum..zaman zaman taş gibi oluyor..

süt te pınar organik..ama normalinden de olmuştu

dilekçim mamaların arkalarında ki tarifler çok oluyo zaten hemen bitirtmeye çalışıyolar heralde:) ama belki birebir ordaki ölçüde yiyen bebişler vardır, benim yaptığım bile baya çok oluyo 2 sabahtır sorunsuz bitiriyo kuzu piroş sabah saat 7 gibi uyanıyo emip yine uyuyo sonra 8-8 buçuk gibi kalkıyo 9 ya da 9 buçukta da kahvaltısını yiyo,peki cnm senin kahvaltının kıvamı nasıl oluyo benimki bozadan biraz koyu oluyo çok akışkan değil çok koyu olursa çok sevmiyo sanki piraye

bugün etsuyuyla yaptığım mercimek çorbasından vericem piraye ye,sabah yine kahvaltısını sildi süpürdü maşşşaallahh anaam böyle yesin neler yaparım ben ona,ama bi sorun var dün akşam kızım kakasını yapamdı uykusundan uyandı kuzum ıkınarak sonra da feryat figan ağladı neler yaptık yapamadı kakasını son çare fitil yaptık o zaman zorla yaptı kızardı ter içinde kaldı yavrum yapana kadar poposuda kızardı çok ağladı, kabız yapçak bişey verdimmi diye düşünüyorum ama vermedimde ya hep aynı şeyler sadece etsuyunu ilk verdim oda hemen etkisini gösterirmi ki yani hemen yaparmı kabız?ama sabah normal yaptı kakasını neyseki
çilek senin bu lokum tavuk suyu içmekten yumurtlıycak yakında loooookaydirigubbakcemile3
canım çorbalarına felan yedirmeden önce zeytinyağı katıyormusun pişirmeden ama kabız yapmaz et suyununda yapacağını sanmıyorum canım ne kadar canı yanmıştır

dilekçim mamaların arkalarında ki tarifler çok oluyo zaten hemen bitirtmeye çalışıyolar heralde:) ama belki birebir ordaki ölçüde yiyen bebişler vardır, benim yaptığım bile baya çok oluyo 2 sabahtır sorunsuz bitiriyo kuzu piroş sabah saat 7 gibi uyanıyo emip yine uyuyo sonra 8-8 buçuk gibi kalkıyo 9 ya da 9 buçukta da kahvaltısını yiyo,peki cnm senin kahvaltının kıvamı nasıl oluyo benimki bozadan biraz koyu oluyo çok akışkan değil çok koyu olursa çok sevmiyo sanki piraye

o ölçüyü ben bile bitiremem nerdeki bebişlerimiz...

kızlar benim oğlum nerdeyse gündüzleri hiç emmiyor öğle araları koşarak geliyorum 2 dakka bile emmiyor gece maşallah iyi emiyor gün içindede uyku arasında ne çekerse...devam mamasınıda bir sevemedi hiç içmiyor günde ne kadar süt alması gerekiyor biliyormusunuz gece emdiği yeter miki sütümde artık iyice azaldı bu konu beni çok üzüyor devam mamasınıda sevmeyince çok zorlanıyorum bilgisi olan lütfen cevaplasın teşekkürler
oğlum sabah 9 gibi kahvaltısını yapıyor 1 de çorbasını içiyor 4te yoğut 8-9 gibi muhallebisini yiyor ve gece emiyor araya bazen meyve suyunu zor koyabiliyorum acıkmıyor ve daha erken bir şey versem yemiyor bir tek öğle arası azcık emiyor sizce nasıl

Back
X