Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

ecemim her çorbasına muhakkak z.yağı koyuyorum cnm neden oldu anlamadım valla,
piraye de 1 hafta filan hiç emek istemedi zorla emzirdim sütüm de azaldı dedim artık bırakçak heralde ama 3 gündür maşallah eskisi gibi emiyo sütümde arttı emince dilekte söylemişti tuna da emmemiş bi ara beki seninki de öyledir cnm,bide devam maması dediğin devam sütümü cnm ben kahvaltılarını onla hazırlıyorum

ben de tarhana yaptım..onu seviyor..içine de patates-havuç-kabak-pirinç haşlayıp robottan geöirdim..2 kaşık koydum farketmedi ..ehh bitmedi ama 100 cc kadar yedi.biraz da yoğurt tabiki her zamnaki gibi.

doktor bana sebze hergün dedi.ve şimdilik 1 öğün dedi..nasıl gidecek bilmem..sebzeye çok düşkün değil..
sebzetyi de yapınca mübarek çorba gibi olmuyor..çok koyu oluyor..sizin de öylemi...ben de sebze vermediğimde içine az az katmaya çalışıyorum..

Kızlar bizde gecen doktora gittik ve bu ay kırmızı ete baslamamız gerektigini söledi
corbalarına 30-50 gr et yani bebegin avucunun ici kadar kat dedi doktor sölemedi ama bu eti hergünmü vericem yaw her gün et olurmuki ?Ne diosunuz ya ?

Dilokscum bende 2 bardak su koyuyorum ama katı oluo bende yarı yarıya 2 günlük ayırıorum
o an yedirecegime kaynamıs su ekliorum biraz sulandırıorum oluo yani ...

demin kızıma yayla çorbası verdim ev yoğurdundan verdim kaynanam mayalamış ama kokuyodu sanki inek gibi:))vermesemiydim yoksa yaa niye öyle kokuyodu ki bana öyle geldi belkide

ben azik sütten yapilan yogurtlari vermiyorum piros,belki sana kokmustur yada gercektende kokuyor olabilir.

neyse bozma sen icini afiyet olsun kücük hanima.

ben kıyma koyuyorum epeydir çorbasına.300 gr kıyma almıştım bitmiş bugun yine alcam.yağsız tarafından 3-4 kere çektir kıymayı küçük poşetlere sar buzluğa at.hergün bi tane koyarsın çorbaya.

ben her gün sabah kahvaltı öğle çorbasını ikindi yoğurdunu akşamda muhallebi yada kaşık mamalarından biriniveriyorum bazen meyvesini verecek ara bulamıyorum çünkü kahvaltısını 9 -9:30 gibi yapınca acıkmıyor ve içmiyor ama yinede her gün beş altı kaşıkta olsa vermeye çalışıyorum
yoğurdu günlük sütle kendim mayalıyorum ama sade yemiyor 2 tane bebe bisküvisi katıyorum

benimkinin gene sağı solu belli olmuyor
yoğurtlu semiz otunu çok severek yemişti ilk yediğinde bugün istemedi
kahvaltırını güzel yedi :nazar:
bi de hazır kavonoz meyve pürelerini hiç yemezdi,2 gündür hero organik şeftali muz verdim baya severek bitirdi.200 gr lık kavonozu 24 saat içinde 2 günde yedirdim yani :nazar:
akşam da muhallebisini yarısını yedi üstüne emdi
azcık huysuzdu bugün
gezmekteydik,nazar mı değidi acaba
benimki de ara sıra kabız oluyo sonra yine yumuşuyo
önce bende tedirgin oldum ama baktım bir sorun yok
bir yapışında çok katı ve az sa diğerinde cıvık ve daha çok olabiliyor
ben hala et ve tavuk vermiyorum,dr. a gidemedik bir türlü,kendi başıma da hareket edemiyorum
et suyunu da sevemedi,tavuk suyunu daha bi sevdi

hala bi düzene oturtamadık şu ek gıda işini
kızım emmiyor da zaten artık beni
1 aydır sadece geceleri emiyordu
artık 1 haftadır uyjkusunda bile istemiyor
sağıyorum süt falan da kalmamış

nasibi bu kadarmış demekki

pazartesi doktora gidicem
onunda verdiği bilgilerle artık anne sütü olmadan bi düzen oluşturucaz ek gıdalarla ve mamayla

benimki emmek istiyor hala çookkk
ama benim kaynaklar kurumaya yüz tuttu
napalım cnm ya
6 emziridk ya
hiç anne sütü almadan büyüyen bir sürü bebek var
buna da şükür
ek gıda düzeni bizdede yok ve ben düzene koymaya çalışmaktanda sıkıldım açıkçası
zaten benim değil onun isteğine göre oluyor herşey
bu yüzden acıktığı zaman belli adiyor zaten kendini
o zaman yediriyorum bende
tabi yerse :S

geçmişe bakmadın sanıırm cnm hiç
bu konuda uzuuun uzuuun konuşmştukta
neyse ben sana özet geçeyim
meyve püresi,meyve suyu,bebek bisküvisi,devam maması
bunlardan birini karıştırıp dene bakalım sevcekmi
mesela ben bi ara 100 gr. yoğurda 1 çay bardağı meyve suyu karıştırıyordum,tabi meyveli ayran gibi oluyordu,biberona koyup içiriyordum
sonra onu da sevmez oldu,bu kez de bebe bisküvisi koymaya başladım onunla seviyo yiyo
son zamanlarda sade olarak ta yemeye başladı biraz biraz ama ben yine de daha besleyici olsun diye içine devam maması karıştırıyorum

ben her gün sabah kahvaltı öğle çorbasını ikindi yoğurdunu akşamda muhallebi yada kaşık mamalarından biriniveriyorum bazen meyvesini verecek ara bulamıyorum çünkü kahvaltısını 9 -9:30 gibi yapınca acıkmıyor ve içmiyor ama yinede her gün beş altı kaşıkta olsa vermeye çalışıyorum
yoğurdu günlük sütle kendim mayalıyorum ama sade yemiyor 2 tane bebe bisküvisi katıyorum

Canım bana doktorum ikindide yogurt ve meyve püresi yedir demisti ..Sende istersen ikisini o zmnda verirsin ben öle yapıorum yogurdun icine meyveyi rendeleyip atıorum ..

ben de yoğurdun içine özellikle dışarı çıkacaksak biberon maması ve 1 kaşığa yakın 8 tahıllı khvaltı ekliyorum milupanın..tadı çok güzel oluyor..severek yiyor hemd etok tutuyor..denemenizi tavsiye ederim..

Back
X