Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

bende bugün kızıma enginarlı çorba yaptım 1 minik patates çeyrek kabak yarım enginar 1 yemekkaşığı pirinç 1 yemek kaşığı tel şehriye yarım çay bardağı süt 1 su bardağı su az tereyağ pişirdim bakalım Ceylin hanım beğenicekmi

çok beğendi kızım hatta daha da istedi ama ben fazla gelir diye vermedim tavsiye ederim:emir_bebek:

diloks benim kızımada bişey yedirince kaldırıp gazını çıkarıyorum gark diye gaz çıkıyo bazen yediğindende az çıkarıyo zaten doğduğundan beri gazlı ve kusmuklu bi bebektik zamanla alışıcaz bu arada benimde adım dilek

benimki öğlende çorba yemek istemedi,ben taze fasulye yiyodum suyuna ekmek batırıp verdim minik mink şapur şupur yedi sanki çiğniyo gibi yapıyo:)kendi avucunun içi kadar ekmek yedi,öğlenden sonra da bebelacın meyveli bişeyi vardı ilk meyvelermi ne dün ondan almıştım verdim çok sevdi

piroşum ben de qaz önce birşeyler yiyecektim..kahvaltılık..tunişi koydumn arabaya..ekmeği domatesein suyuna batırıp verdim..biraz peynir biraz zeyrtin vee ne yazıkı çayy:((
valla yedi..normalde pütürü mamada yemiyor ama böyle yiyor..

piraye bu kadar olur menümüz aynıymış herhalde bende taze fasülye yapmıştım ekmeği suyuna batırıp verdim dişleride yok ama bir çiğniyor çok komikti severek yedi ama 3-4 lokma korkuyorum bazen büyük olabiliyor yapışır damağına diye

ecemimcim bamyayı ve 1 tatlı kaşığı kadra pilavı beraber blendırdan geçirdim kıvamı tam benim istediğim gibi oldu ama bugün benimki biraz huysuzdu.meğer karnı ağrımış kuşumun kabız olmuş neyseki düzeldi ama bu arada bugün ne meyve ne sebze hiç birini yemedi,sadece devam sütü ve anne sütü.neyse napalım buna da şükür,yarın güzel yer inşallah.bigünü bigününe uymuyor da

siz bebişleri oturtarakmı yatırarakmı yediriyosunuz ben yatırarak yeriyorum ama öylede bogazına küçük bi pütürtü gitse öğürüyo oturarak o sorun kalkar belki ama sulu seyleride oturarak yiyemez gibi geliyo daha denemedim siz napıyosuz

bende bugüne kadar anakucağında yediriyordum ama tam dik oturur pozisyonda değil.hafif yatık diyebilirim.dün akşam üstü mama sandalyemizi aldık ve bugün kahvaltısını mama sandalyesinde yedirdim kızma hihoyyyt bugün kahvaltı dışında bişey yemedi ,3 gündür böyle aten kahvaltı çok mu tok tutuyor nedir,meyvesini bile yemedi,nerde kaldı öğle yemeği,ikindisi...şimdi uyuyor ,bakalım uanınca ister belki

yatarak nasıl yer ki ben anlamadım -tatlicadiarzu-
mama sandalyesinde yada araba koltuğunda yiyo batu

yatarak dediğim yastığının altına battaniyesini fln koyup yukseltiyorum basını anakucagındaki gibi egim oluyo zaten ben yanlarına yastıkla destekleyip oturtsam yermi acaba yediren varmı tam oturur sekilde die merak ettim

bızım de dunkı menumuz tavuk suyuna sehrıye corbasıydı
tavuk parcalarından da mıncıkledı annem yedı maasallah kuzum

bızde genelde oto koltugunda yedırıyoruz
bahcede ısek arabasında oturuken yıyor
ama bırkac kez basının altını yastıkla destekleyerek yatırıpta yedırdım

biraz önce kuzuma kıymalımercimek çorbası yapmıştım ama biraz sulu olmuştu ekmek içi koyup yedireyim dedim ama boğazına takıldı herhalde birazını çıkardı kıymayı çok sevmeyecek herhalde çok zor içirdim çorbayı bu aralar zaten çok zor yiyor birde püüü yapmayı öğrenmiş daha ilk lokmada püü yapıyor

Back
X