Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

ben dün akşam yoğurtlu makarna yedirdim yarım kaseden biraz fazla yedi :nazar: az yiyince sonra gene acıktı tabi buseferde danino verdim.bugün kahvaltısını yarısını yedi.bakalım diğer öğünleri yicekmi.şimdi bi uyutayım.bende tavuk suyu mu yapsam acaba öğlene

Ya bu püü işi ne olacak :)))) Ben ilk ek gıdalara başladığımdan beri sürekli bir oyun halindeyiz. tüüüü, püüüü fiiiiiii. Hem geveze hem oyuncu hem püskürtücü.

Aynen benim kızımda püskürtüyo sonra yüzüne gözüne sıçradımı gözlerini patlatıyo bakıyo noldu diye :1shok:kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Evet saphira Duru ismini D harfinde olsun diye koyduk hamileyken arabamızı değiştirmiştik plaka dd düştü tesadüfen benim adım Dilek babamızda dedi kızımın adı da D ile başlasın böylece Duru Ceylin'imiz oldu

minikçim çok güzel bir tercih..hakikaten komik değilmi püskürtme..biz eskisi gibi püskürtmüyoruz ama yemiceğimiz yerde duruyoruz..çünkü geri gelebiliyor..

bugün tarhana yaptım..120-130 cc yedi ..ilk defa hazımsızlık yaşamadı çünkü her kaşığı keyifle aldı..tam bitti. kii bir kızmını çıkardı..demekki arada gazını alacağım..ne oldu olan çorbaya oldu..biraz rahatladıktan sonra yoğurt ve biraz çorba verdi...sanırım çıkanı tamalamıştır..

tam yediği ender günlerden biriydi..buna da çoook şüküüürr..

aynı sorun bizde de var püskürtme püfleme nasıl adlandırırsanız işde birde her yemekte hapşırılırmı benimkiler hapşırıyor ağızları dolu olduğuna gelirse düşünün her yer ben dahil mama oluyoruz..

dün akşam bende yeşil fasulye pişirdim içine minikde patates koydum bir tabak ezdim çatalla çok güzel yediler şaşırdım..
bugünde irmikli kabak çorbası yaptım.. hergün ne pişireceğim derdi olunca yeni uydurk çorbalar çıkıyor ortaya.. gerçi bir çoğunuz aynısını yapıyordur ama ben ilk defa yaptım..
yarım kabağı rendeledim
az yağda çevirdim üzerine minik domates rendesi koydum onuda hafif çevirdikten sonra irmiği koydum 2 çorba kaşığı kadar üzerinede suyunu döktüm valla tadıda güzel olmuş..
şimdi bir büyük kaseyi ikisi yediler bitirdiler...

afiyet olsun tontişlere ya ben domatesten korkuyorum alerji riski yüksek dedi doktor istiyorum aslında domatesli çorba yapmak ama kızım nazlı biraz ya pişik olursa diye daha cesaret edemedim

nazlıcım bende bugün kabak yaptım kızıma ve benimki de ağzı doluyken hapşurma ve öksürmeyi pek seviyor ama ben pek sevdiğimi söyleyemicem :))
benim kabak yemeğimde şöyleydi;1 küçük kabağın yarısı,1 küçük domatesin yarısı,1 orta boy biberin 1/3 ü,1 orta boy soğanın çeyreğinin yarısı,2 tatlı kaşığı pirinç,az tuz ve az zeytinyağı 2,5 çay bardağı suda pişirdim.blendırdan geçirdim.üstüne de biraz yoğurt koydum.valla çok güzel oldu tadı ama benimki öğlen acıkmamıştı akşamüstü acıktı o zamanda yarısını yedi,üstünede 1 küpe yakın danino yedi.daha sonra 1 çay bardağı meyve suyu içti.en son olarakta akşam öğününde sütlü muzlu pirinçli kaşık maması yedi

minikçim ben hep veriyorum domates.minicik bişey dene,arttırarak 3-5 gün dene cnm.bişey olmazsa verirsin.domates çok faydalı bir sebze tabi hormonsuzu

saphıracım makarnayı nasıl verdin ezdinmi yoksa kuskus tarzı bişeymiydi..
benim eşimde içim smart alıyor ara öğünlerden birinde 1 er küp yiyorlar..
bugünde kahvaltı saati olandan almış bildiimiz peynirin yoğurdumsu hali ama içeriğine baktım vitaminli felan.. daha doğrusu babymix istemiştim yoğurt diye bunlardan almış bizimkilerin hoşuna gidince ara ara alıyor..
benim oğlanlar elimde ne görürlerse istiyorlar ya.. bugün akşam üstü bir kaçamak yapayım dedim halley yiyordum kaan ağlıyor resmen ver diye azcık ezdim verdim ağzına tatlı ya çok hoşuna gitti devamını istedi azcık daha verdim öbür oğlanada verdim ana yüreğim dayanmadı bir yer biri bakar olmasın diye..

sağol canım bende arada değişik bişeyler vereyim dedimde.
geçen gittiğim arkadaşım 1,5 yaşındaki kızına kuskus yapmış yoğurtla yediriyordu ordan kuskus aklıma geldi..
ama daha dişimiz olmadığı için senin dediğin gibi yapmak daha mantıklı..

benimki de biraz kuskusa benzedi.yani çok homojen olmadı ama dişe ihtiyaç duyacak gibi de olmadı.cnm ben kendimize yapmıştım ama duru okyanusunda yiyebileceği şekilde yapıyorum çoğu yemeği artık.o makarna da öyleydi işte.az tuzlu az tereyağ ve az sıvıyağla yapmıştım.benimki öyle haşlama kabak havuç patate sevmiyo anacım napiim.bizim yediğimiz şeyleri beğeniyor.e haklı bi yerde

bugün kahvaltı,danino ve anne sütünden başka hiç bir şey istemedi yaa.zaten 5-6 gündür huy değiştirdi.normalde yediği kahvaltının yarısıyla doymaya başladı.ve kahvaltıyı mesela 12 de yiyor,taa akşamüstü 4-5 gibi acıkıyor.sonra 7-8 gibi bidaha acıkıyor.en son 9-10 gibi acıkıyor.bunların içiçnden ya sebze ya meyve eksik kalıyor.bazende yoğurt.böyle değldi sanki ya,az da olsa bi şekilde yediridim.bi de üstüne aşı da geldi,iyice huy değiştirdi.zaten benimki 1-2 ayda bir değiştiriyor kendini.yemesi,uykusu,ee si,hepsi değişiyor.mesela bugün ee yapmadı :delphin:

benim oğlumda sebzeleri çok seviyor, evdeki sebzelerin hemen hemen hepsinden katıyorum, bir parça tavuk yada et koyup haşlıyorum çok severek yiyor maşallah lezzetlide oluyor, bir parça soğan bile katıyorum tat versin diye:), yalnız geçen gün bizim yediklerimizin hepsinden yedi, tarhana çorbası, fırında makarna ve kabak dolma, makarnayı minik parçalar halinde verdim ağzında çevire çevire yedi,

şimdiye kadar sadece şehriye ve yoğurt çorbası yedirmeyi başaramadım, ısrarla yemiyor, yoğurduda istekli yemiyor zaten, elmalı babymixi sevdi sadece dr da onu verme sade yoğurt ver dedi, nasıl yedirecem bilmem

ha bugün ilk kez avakado verdim yarısını yedi:)

ay maşallah deniz beye :nazar: benimki nerdeee sebze sevcek,tavuk,et,yoğurt sevcek,haydaaa bakarmısın yalnız benimkinin sevdiği bişey yok sanırım.hımm danino hariç kaydirigubbakcemile3

kahvaltıda yulaf ezmesi veren var mı arkadaşlar?çok faydalıymış ve kabızlığa da birebir geliyormuş.ben daha önce kendimizede hiç yulaf ezmesi filan almadığım içiçn bilmiyorum.sadece netten bakıp anladığım kadarıyla etinin lifalif yulaf ezmesi var.ondan aldım,henüz hiç vermedim.veren varmı acaba?benimki dün ve bugün hiç ee yapmadı da :delphin: doktorumuzda kabızlık olursa epek ve yulaf vericeksin dedi.ayrıca mercimekte rahat yaptırırmış

ben kahvaltıda nesfit , müsli falan yiyorum da bebekler de yiyebilir mi bilmiyorum ki CADIARZU
yulaf çok faydalı ama acaba o bizim yulaf ezmelerinde katkı maddesi var mıdır? incelemek lazım canım yaa ben yorumsuz kaldım bu konuda

saphiracım ben verdim bir iki kez
bebelacın yulaflı buğdaylı kaşık maması var ondan 1-2 kaşık kahvaltılarına koyuyorum gayet de güzel yedi bir problem olmuyor.
bu arada armut veya kayısı yedir tatlım bağırsaklarını yumuşatsın en güzel yöntem.

ardinacım eti lifalifin üstünde katkı ve koruyucu yoktur,100 de 100 yulaftır yazıyor.süte yoğurda muhallebiye filan karıştırıp yiyebilirsiniz yzıyor ama aynı zamanda yüksek oranda kif içerdiği içiçn süt çocuklarına uygun değildir yazıyor.şaşırdım kaldım.yulaf bebekler içiçn de bizler için de çok iyi diye biliyordum.evet lelalcim kayısı ve armutu doktorda söyledi ama benimki gene meyve de yoğurtta yemedi tatlım ya.ama bu arada biz ee mizi yaptıkkk biraz zor oldu ama sanıırm 3 günlük filan yaptı alkisalkisalkis

Back
X