Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

kızlar elifcino arkadaşımız özelden yazmış bana , mercan balığında yüksek oranda civa varmış , dip balığıymış , uyardı saolsun.. daha önce yazıklarıma göre mercan yedirmeyin sizlerde , balığı da iyice araştırmak lazımmış valla ne zor işmiş bebek beslenmesi...bi daha doktoruma danışmadan , araştırmadan tadına bile baktırmaıycam bişeyin..
elifcinoya da taşekkür ederim uyarısı için a.s.

rica ederim canım..

balığın bebek gelişmesindeki yeri yadsınamaz, ama her balık bebeğe iyi gelmez. mercan gibi dip balıkları yüksek oranda civa barındırdığından bebekler için zararlıdır.. civa vücuttan atılamayan ağır metallerden biridir. ve hepimizin korktuğu otizm hastalığının tetikleyicilerinden birinin vücuttaki yüksek civa olduğu düşünülüyor.

balıkcınızla mutlaka konuşun, hangisi dip balığı, hangisi yüzey balığı öğrenin ve mutlaka balığı bebğiniz için aldığınızı, taze olması gerektiğini bildirin. bebek için aldığınızı öğrenirse balıkcılar da daha hassas davranacaklardır..

kim olduğunu hatırlayamıyorum, ama birisi bebeğine "beyin salatası" vermeyi düşünüyordu, onunla ilgili internette bişe okumuştum ama tam olarak hatırlayamıyorum, beyin salatası vermeden önce araştırma yapmanızı tavsiye ederim, aklımda kaldığı kadarıyla bebeğe verilmemesi gereken gıdalardan biriydi..

kıyma ve soganı kavuruyorum sonra sırasıyla butun mevsım sebzelerını eklıyorum. patates havuc kabak fasulye bezelye ıspanak. sonra ustune su koyuyorum pısmeye yakında bır tatlı kasıgı ırmık atıyorum ıcıne. ıstege gore pırınc kırmızı mercımek yada sehrıyede olabılır.

Ben de kıymayı tek başına kavuruyorum ama geçen ben kıymalı fasülye yemeği yapmıştım. Onun içinden kıyma ve fasulye koydum sebze çorbasına yine blendırdan geçirdim hepsini. Yedi kuzum hiç ayırt etmedi.

arkadaşlar yemeklerinize süt koyuyorsunuz, 1 yaşına kadar verilmiyor ama yemeklerde kullanılabiliyor mu?

canım ben çorbalarına yarım çay bardağı kadar koyuyorum çok lezzetli yapıyor bi rahatsızlık vermedi şimdiye kadar çok az olduğundan bir problem olacağını sanmıyorum doktorumuza söylemiştim ondan bir şey olmaz dedi

aa süt bende koyayım çorbalarına, teşekkürler:))

kıymalı şehriye verdim kendimize yaptığımdan yedi, tarhanayı nazlansada yiyor, ama arada sebze pürelerini etli yapıyorum, sebzelerle birlikte yağsız etinide haşlıyorum birlikte sonrada blendırdan geçiriyorum, çok güzel yiyor, ona yaptığım çorbalara kavurmadan ekliyorum, haşlanmış gibi oluyor daha yumuşak severek yiyor

ecemimcim çok güzel tarifler yazmışlar arkadaşlar bende onlara benzer şeyler yazardım görseydim,şimdi gördüm cnm.ben kıymayı hep tarhana çorbasında yediriyorum,et suyunu da ynı şekilde.benimki fazla seçici ve canı o anda ne isterse onu yesin istiyo.enteresan bi bebek benimki.o yüzden çok çeşit yapmadım şu ana kadar.çünk ne zaman değişik bişey denesem lavobo yiyo :( o kadar özenip uğraşıyorum yemiyor hanfendi.dün de kıymalı tarhana yedirmiştim mesela,bugün domatesli tavuk suyuna şehriye çorbası yaptım,karşısında şaklaban oldum yesin diye.neyse bir kase yedi.içine tereyağ ve irmikte atmıştım tadı muhteşemdi.ayrıca bugn yine blendırdan geçirmeden yedireyim dedim şehriye çorbasını ama ağzından çıkarıyor,pütürlü istemiyor.yine de çok homojen yapmıyorum ama hiç ezilmeden de yemiyor benimki.kahvaltısını da yarım yedi bugün :( neyse sağlıklı olsund anapayım,o da kardır diyorum artık hiç yemediği zamanlara göre

dün yoktum cvplar biraz geç oldu kızlar

canım bunları blendırdan geçirdin değil mi maydanoz felan ezilirse boğazına takılır diye soruyorum

cnm blendırdan geçirdim çorbayı ama maydonozu zaten incecik kıyıyorum blendır kullanmasamda yiyor

ardicim sende beni güldürdün :)) nette de okuyorum bazen,kıyma haşlama nedir ya,et değilki bu :))
piroş o domates yemeği nası bişey cnm.ayrıntılı tarif alayım mümkünse ;))

saphıracım önce soğanı kavuruyosun(kıymada koyabilirsin istersen) sonra rondodan geçirdiğin domatesleri koyuyosun onlada kavuruyosun istersen biraz pirinç koyuyosun çok azda su bukadar ben kendimizede yapıyorum bunu güzel oluyo karabiberli filan

bende tavuk ve kıyma aldım minik minik parçalayıp buzluğa koydum.2-3 günde bir yemeklerindekatıp yedirecem baluşuma.:1hug:
burdan çok faydalanıyorum.çook teşekkürler arkadaşlar.iyiki burdayız ;)a.s.a.s.:asigim:

bende dünden kalan şehriyeyi verdim bugün çorba olarak..
az öncede şeftali+ kayısı ezdim içine biraz pekmez birazda meyveli 8 tahıllı muhallebiden koydum ara öğün olarak yedirdim..şeftali + muz veriyordum ona kaşık maması eklemiyorum pekmezde..
bu biraz sulu olduğu için ekledim kaşık mamasını severek yediler..
kızlar geçen günde güveç yedi oğluşlarım bizimle.. güveci evdeki sebzelerle yaptığım için oğluşlara göre oldu biraz..
içinde tavuk butları havuç patates kabak domates biber ve sarımsak vardı bir tabak ezdim yediler sonra doymadılar biz yerkende ağızlarına minik ekmeklerle verdim.. tavuğuda ezdim içinde onuda yediler...

kızlae bişey sorucam , diyelim ki tavuğu pişirdim , sebzelerle karıştırıp püre haline getirdim , minik kaplara koyup buzluğa attım , hafta arası da çözdürüp yedirdim..sizce bu sağlıklı olur mu? hani sağdığım sütleri dondurup içiriyorm ya o mantıkla düşündüm ne dersiniz ?

Back
X