- Konu Sahibi sebepsiz fxixrtxixna
- #1.061
kızlar elifcino arkadaşımız özelden yazmış bana , mercan balığında yüksek oranda civa varmış , dip balığıymış , uyardı saolsun.. daha önce yazıklarıma göre mercan yedirmeyin sizlerde , balığı da iyice araştırmak lazımmış valla ne zor işmiş bebek beslenmesi...bi daha doktoruma danışmadan , araştırmadan tadına bile baktırmaıycam bişeyin..
elifcinoya da taşekkür ederim uyarısı için a.s.
rica ederim canım..
balığın bebek gelişmesindeki yeri yadsınamaz, ama her balık bebeğe iyi gelmez. mercan gibi dip balıkları yüksek oranda civa barındırdığından bebekler için zararlıdır.. civa vücuttan atılamayan ağır metallerden biridir. ve hepimizin korktuğu otizm hastalığının tetikleyicilerinden birinin vücuttaki yüksek civa olduğu düşünülüyor.
balıkcınızla mutlaka konuşun, hangisi dip balığı, hangisi yüzey balığı öğrenin ve mutlaka balığı bebğiniz için aldığınızı, taze olması gerektiğini bildirin. bebek için aldığınızı öğrenirse balıkcılar da daha hassas davranacaklardır..
kim olduğunu hatırlayamıyorum, ama birisi bebeğine "beyin salatası" vermeyi düşünüyordu, onunla ilgili internette bişe okumuştum ama tam olarak hatırlayamıyorum, beyin salatası vermeden önce araştırma yapmanızı tavsiye ederim, aklımda kaldığı kadarıyla bebeğe verilmemesi gereken gıdalardan biriydi..