Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

benim kızımda bugün sulu köfte yedi sevdi heral bitirdi,köfteden öncede 1 tane elmadan yaptığım elmasuyunu içti,1 saat öncede 8 tane kayısı yedi püre şeklinde çokmu acaba 8kayısı ishal olmaz inş.
darkçım ben klasik karışımdan hazırlıyorum; tuzsuz peynir,yumurta sarısı,pekmez,bazen ceviz,bazen kaymak,bi kaçkere rendelenmiş salatalık koydum,devam sütü ya da kendi sütümle hazırlıyorum bide hazır kahvaltışardan koyuyorum 1 kaç kaşık,bazende ekemk içi peynir domates işte bizim kahvaltıdan minik minik veriyorum öylede seviyo

Sağol canım kahvaltı fikirlerin için

Elma suyunu biberonla mı verdin?
Benimki pek mama dışında bişey içimiyo.Suyu bile zor veriyorum.O da bardakla.

8 kayısı bence çok.ıyi itirazsız yemiş.ıshal olur gibi geliyo bana.

benimki kabız oluyo die ben 1 kayısı rendeliyodum.birazda diğer meyvelerden katıyordum içine.

Darkcım ben de klasik karışımdan veriyorum. Anne sütü, elma sütü ya da ıhlamurun içine 3-4 bebe bisküvisi, tuzsuz peynir, 8 tahıllı ballı kahvaltı mamasından birkaç kaşık, pekmez ve yumurta koyuyorum. Bazen yumurta ve domates suyuna ekmeği ayrı veriyorum. Kahvaltıyı çok seviyor onu bayağı iyi yiyiyor.
Canım her zaman aynı şeyi yedirme. Bir ara benimki de çok iştahsızlaşmıştı. Değişik tadlar verdim. Karpuz suyu verdim mesela biberonla. Ona bayılıyor. Kiraz yedirdim. Tavuk çorbası yaptım. Değişik şeyler verince tekrar yemeğe başladı. Köfte yap ona özel tuzsuz. Onu ver belki sever. Bir de canım şu değişik bir kahvaltı tarifi. Ben hiç denemedim ama güzel görünüyor.

Bebek Kahvaltı Tarifi
2 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tahin
1 çay kaşığı tereyağ
1 su bardağı su (200ml)
1 tatlı kaşığı pekmez
Kahvaltımızın hazırlanışı
Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin. Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısılı suyu mısır ununa dökün huzlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Mama muhallebi kıvamında olmalı, çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin. Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.

Mısır ununu kavurmadan direkt cezvedeki kuru meyveli suya katarak muhallebi pişirir gibi hazırlıyabilirsiniz.

bende bugün domates patates ve yeşil fasülyeden türlü yaptım pilav yaptım eylüşede yedirdim hiç itiraz etmeden yedi kuşum
bir de portakal suyu verdim yanında ama çok az

dün bizde de tavuklu piriçli kabak vardı ..
bugünde fasulye kıyma patates ve havuç var ..
annem bugün öğlen karışık meyve püresi yapmış karpuz kiraz kayısı ve şeftali mixi içine bir kaşık pekmez ve multitabsı ile beraber
ben pekmezi kahvaltısı yerıne meyvesıne katıyorum o zaman emılımı cok daha ıyı
kahvaltısını da tadlandırsın dıye hafıf sekerlı kayısı marmelatı yaptım bazen ıcıne ondan katıyoruz 1 tatlı kasıgı kadar .

darkçım bende sürekli değişik kahvaltı veriyorum.bugün hreonun organik sütlü pekmezlisinin içine ceviz,tereyağ,labne,pekmez karıştırdım.dün bebe bisküvisi,ekmek,labne,yumurta,pekmez,tereyağ ve taze portakal suyu karışımı verdim.her gün farklı bişey yapıyorum.yulaf ezmesiyle hazırlıyorum bazen,bazen meyve püresiyle,bazen sütlü pirinçliyle,bazen gogly ile ya da çeşitli kaşık mamalarıyla.her gün olmasa bile ara sıra tahinde koyuyorum,kaymakta koyduğum oldu ama ağır gelebilir diye düşünüyorum yağlı şeyler çünkü bunlar az az koyuyorum..mısır unlu kahvaltı tarifi bende de var,hatta sırf o yüzden mısır unu aldım ama henüz denemedim.şimdilik aklıma gelenler bunlar cnm
öğlen heronun 8 tahıllı karışık sebze sine tavuk karıştırdım,akşama ne yapçam bilmiyom.akşam kendimize kuru fasulye yapçam ama onu da light yapamıcam yani,hemen her yemeği okyanusa göre yapıyorum,ona da yedireyim diye ama yok kuru fasulye olmaz,sucuklu filan yapıcam.seven varsa buyrun gelin beraber yiyelim arkadaşlar ;) okyanus hanıma ne yapıcam bilmiyorum.olmazsa yoğurtlu pilav yedireyim ona da tabi yerse kçük hanım

saphıra cnm sen akşamda çorba veriyomusun?
ben de dün akşam piraye ye uyumadan önce mliupanın sütlü kurabiyelisinden yedirdim ilk defa çok sevdi kutunun üstündeki ölçü kadar yaptım daha da versem yerdi
uyanınca da karışık meyve suyu yapçam

Darkcım ben de klasik karışımdan veriyorum. Anne sütü, elma sütü ya da ıhlamurun içine 3-4 bebe bisküvisi, tuzsuz peynir, 8 tahıllı ballı kahvaltı mamasından birkaç kaşık, pekmez ve yumurta koyuyorum. Bazen yumurta ve domates suyuna ekmeği ayrı veriyorum. Kahvaltıyı çok seviyor onu bayağı iyi yiyiyor.
Canım her zaman aynı şeyi yedirme. Bir ara benimki de çok iştahsızlaşmıştı. Değişik tadlar verdim. Karpuz suyu verdim mesela biberonla. Ona bayılıyor. Kiraz yedirdim. Tavuk çorbası yaptım. Değişik şeyler verince tekrar yemeğe başladı. Köfte yap ona özel tuzsuz. Onu ver belki sever. Bir de canım şu değişik bir kahvaltı tarifi. Ben hiç denemedim ama güzel görünüyor.

Bebek Kahvaltı Tarifi
2 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tahin
1 çay kaşığı tereyağ
1 su bardağı su (200ml)
1 tatlı kaşığı pekmez
Kahvaltımızın hazırlanışı
Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin. Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısılı suyu mısır ununa dökün huzlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Mama muhallebi kıvamında olmalı, çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin. Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.

Mısır ununu kavurmadan direkt cezvedeki kuru meyveli suya katarak muhallebi pişirir gibi hazırlıyabilirsiniz.
Teşekkür ederim bitanemopuyorumnanaktan
darkçım bende sürekli değişik kahvaltı veriyorum.bugün hreonun organik sütlü pekmezlisinin içine ceviz,tereyağ,labne,pekmez karıştırdım.dün bebe bisküvisi,ekmek,labne,yumurta,pekmez,tereyağ ve taze portakal suyu karışımı verdim.her gün farklı bişey yapıyorum.yulaf ezmesiyle hazırlıyorum bazen,bazen meyve püresiyle,bazen sütlü pirinçliyle,bazen gogly ile ya da çeşitli kaşık mamalarıyla.her gün olmasa bile ara sıra tahinde koyuyorum,kaymakta koyduğum oldu ama ağır gelebilir diye düşünüyorum yağlı şeyler çünkü bunlar az az koyuyorum..mısır unlu kahvaltı tarifi bende de var,hatta sırf o yüzden mısır unu aldım ama henüz denemedim.şimdilik aklıma gelenler bunlar cnm
öğlen heronun 8 tahıllı karışık sebze sine tavuk karıştırdım,akşama ne yapçam bilmiyom.akşam kendimize kuru fasulye yapçam ama onu da light yapamıcam yani,hemen her yemeği okyanusa göre yapıyorum,ona da yedireyim diye ama yok kuru fasulye olmaz,sucuklu filan yapıcam.seven varsa buyrun gelin beraber yiyelim arkadaşlar ;) okyanus hanıma ne yapıcam bilmiyorum.olmazsa yoğurtlu pilav yedireyim ona da tabi yerse kçük hanım
Sağol saphiracım.

Bugün tahıllı kaşık mamasına 2 bebe bisküvisi 1 tatlı kaşığı kayısı reçeli koydum.
ara ara yeşil zeytinden minik minik verdim.Kabuksuz olarak.
birazda ekmeği labne peynirle verdim.

Kahvaltının üzerine biraz kiraz yedi.

dediğiniz gibi değişiklik istiyolar galiba.
ben hep aynı şekilde veriyodum.

deneyelim tecrübelerinizi.

meyve çıkardım birazdan vereyim.
elma suyunu içirmeyi denicem.içmezse içine bisküvi kırıp yedirrim

slm kızlar bilmem beni hatırlıyormusunuz uzun zamandır yazmadım hemde çook uzun. Ama yazdıklarınızı takip ettim. Benim oğlum 1 haftadır artık hiç emmiyor. Hala üzülüyorum ama napalım yapacak birşey yok. Bakıyorum maşallah sizin bebişler herşey yiyiyorlar. Hoş bizimki de hiç bir şey ayırt etmeksizin herşeyi yiyiyor. Bir sorum olacak benim oğlum ne yerse yesin kaşıkla yanii mutlaka uykuya dalmak için devam sütü istiyor 150-200ml de ondan içiyor acaba çokmu diye bir sormak istedim normalmii. tabi kaşık mamasından en az 30 dk sonra, memeden yeni ayrıldığı içinmi öyle yoksa sizinkilerdemi öyle yapıyor.???? bebişleri öpün yerime :D

pirayecim doktorun verdiği menüde akşamları da,öğlenden farklı olmak üzere,çorba verilmesi gerekiyor.ancak benimkinin uyku saatleri öğün saatlerine uygun olmadığı için çoğu zaman öğle öğünnü akşam ve akşamüstü yiyordu.tatilde dzenimiz değişti.şimdi tam benim istediğim gibi erken yatıp erken kalkıyor maşallah :nazar: umarım bu düzen bozulmaz,benimki en az ayda 1 düzen değiştiriyorda benimde hayatım allak bullak oluyo dolayısıyla.yani durum böyle olunca evet ben akşamlarıda çorba vermeye çalışıyorum.öğlen mutlaka ona özel bişey hazırlıyorum ama akşamları her zaman ona özel olmuyor.kendimize yaptığım yemekleri light yapıyorum,okyanusada yediriyorum tabi yerse.eğer ona kesinlikle uygun olamıcak bir yemekse veya yemezse o zaman muhallebi tarzı kaşık mamalarından yapıyorum.baya ayrıntılı yazdım yahu :))

funny85cim niye unutalım tatlım seni :)) ben yemeğin üstüne devam sütü denemedim ama sanmıyorum içeceğini.doyduğunu belli ediyor zaten.ama kendi kendine uyumazsa emziriyorum üstüne.gerçi sütm çok az artık ama ona farketmez boş meme de olsa olur :)) ama gece öğünü olarak duruma göre bakıyorum muhallebi yada devam sütü veriyorum150-200 ml kadar.gece kalkıncada o kadar içiyor.gece 1 veya 2 kez kalkıyor.zaten normal şartlarda 2-3 saatte bir acıkmaları normal diye biliyorum ama o kadar yemekten sonra o kadar çok st içicek yeri kalmaz benimkinin.en fazla 60 ml filan içer heralde versem o da belki.belki seninki de katı gıdayla doymuyordur o yüzden o kadar çok süt içiyordur

Back
X