Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

Dün bizde de enginar vardı Lelalcim. Yalnız o kadar özene bezene seçmeme rağmen kılçıklı çıktı enginar. Bi de rondodan geçirince kılçıklar iyice ortaya çıktı. Ben olsam yemezdim ama benim minnoş nasıl olduysa yedi bitirdi kılçıklı kılçıklı. Bu arada çok lezzetli olmuştu. Sanırım tadına kandı da yedi :)

Kızlar bu arada kaç zamandır sorucam sürekli unutuyorum. Diş çıkaran bebeklerin dişlerini nasıl temizliyorsunuz? Bizim yaklaşık 2 aydır dişlerimiz var ve ben daha hiç müdahele etmedim. Korkuyorum çürüyecek diye...

Kızlar bu arada kaç zamandır sorucam sürekli unutuyorum. Diş çıkaran bebeklerin dişlerini nasıl temizliyorsunuz? Bizim yaklaşık 2 aydır dişlerimiz var ve ben daha hiç müdahele etmedim. Korkuyorum çürüyecek diye...

bızım henuz dısımız olmadıgı ıcın herhangı bır dıs temızlıgı yapmıyoruz ama
cılegın cocuk doktoru denız bebegın dıslerı cıkınca fırca kullanmasını soylemıstı hatta kullanmaya basladı da sanırım

piraye bugün öğlende kıymalı şehriye çorbası ve yoğurt yedi uyanınca da karışık ananas kayısı püresi yapıp yedircem
dün heronun sütlü yoğurtlusunu aldım ilk defa vericem deneyen varmı kızlar

bizim dişlerimiz de yeni çıktı ama artık belli oluyo bende temiz bi tülbentle ya da kendi mendiliyle silicem artık
peki kızlar bebeklerin ilk diş muayenesini ne zaman yaptırcaz doktorumuz yönlendirir heralde dimi

enginar güzel çıkmış hadi yırttık yine :)) benimkide bayıla bayıla yemiş cimcimem.

ohh afiyet olsun elmalıcım yarasın bengisuya .. ben artık enginarı rondodan çekmiyorum bu arada normal zeytinyağlı gibi pişiriyoruz tabağa güzelce servisi yapılıyor yeniliyor artık enginar yerken koca kız oldu dıyorum benımkı.
acaba fırçalasak mı diye düşünüp sonunda ölesine küçük bir fırça alıp denedik biz ama cimcime müsade etmiyor diş fırçasını yemeye çalısıyor :))) bende şimdilik ıslak tülbetle siliyorum canım .

Enginarı tek başına mı pişirdiniz Lelal. Bizde de enginar var evde pişmeyi bekliyor. Ben de dün kıymalı, havuçlu ve soğanlı kabak yaptım, istemeye istemeye yemiş yine de küçük bir kase.
Önceki gün çok güzel bir çorba yapmıştım. Fasulye, pırasa, domates, enginar, kabak, havuç, patates bir de kıyma ve tereyağı ama yemedi püskürte püskürte bir hal olmuş.
Ya bir de annem kız hemen püskürtünce yemedi demek aç değil diyor. Ben eve bir gittim koıcaman kase meyvesi duruyor. Annemin gözünün önünde üstümü bile çıkarmadan oyunla koca kaseyi yedirdim. Annem de valla ben verdim yemedi dedi. Ay 3 gün kaldı hayırlısıyla bitirseydik. Babası bakarken hiç olmazsa yedirebiliyor çorbasını, meyvesini.

leyn ne fırçası bea küçücük çocuğun ağzına fırçayı ben sokamam
soksamda o izin vermez tülbentle zor temizliorm zati

bizimde henüz dişimiz çıkmadı

kızlar enginarı nasıl yapıyorsunuz?
gerçi ben bize de hiç yapmadım. ama kızıma yapmak istiyorum vitamin alsın çok faydalı sonuçta.

marketlerde hazır soyulmuş olarak satılanlar var, onlar olmaz sanırım bebişlerimize insan taze mi değil mi hijyenik mi güvenemez.
3 gün önce kıymalı bamya yapmıştım.bugün de tavuklu bamya yaptım yarım kabak, küçük bir patates ve domates de ekledim, ekmek vermem diye biraz da irmik koydum.

bu arada kızlar ben günde 2 kere veriyorum yaptığım yemeği, tek öğünlük yapmıyorum
zaten o zaman azcık yapmak lazım

yarın da mercimek çokbası yapmayı düşünüyorum, içine yine sebze de eklerim.
yavrularımız sağlıklı olsun da yesinler mamişlerini, büyüsünler.

Ben enginarı kuzu kuşbaşılı sebzeli türlünün içinde verdim.
Önce kuşbaşı eti az soğanla çevirdim. Sonra düdüklünün buhar sepetine havuç, bezelye, maydanoz, enginar, et ve soğanı ekleyip 20 dk kadar pişirdim. Az suyundan ekleyip rondodan geçirirdim. Gerçekten güzel oldu.

Bu arada kuşbaşı etli olmasa ben de püre yapmadan yediriyorum sebzeleri. Özellikle zeytinyağlı kabak yaptığımda bayılıyor bizim gibi yemeye Bengiş...

Kızlar diş bakımı konusunda paylaşımlarınız için teşekkürler ayrıca. Ben de bugünden itibaren nemli bi tülbentle başlıyorum bakıma. Diş fırçasını hayatta sokturmaz da ağzına...

bende enginarı zeytinyağlı yapıyorum soğan havuç patates ve bezelye yani normal bize yaptığımız gibi zeytinyağlı sadece limonunu ( suyunu ) çok az atıyorum içine.. hem ona pişiyor hem de bize. ama bugün annem tavuklu yapmış tavuğu küçük küçük parçalamış elinde öyle yedirmiş.
muslukum ben konserve enginarlardan almıyorum canım normal pazarda satılan temizlenmiş enginarlardan alıyorum eve gelince güzelce yıkayıp limonluyorum neticede o da sebze temizlenir yani sorun olmaz .
diş olayına gelince biz denedik diş fırçasını ve daha erken olduğunu gördük o yüzden tülbent işine devam 1 ay sonra diş fırçasını tekrar denicem bakalım izin verecekmi bu sefer :)))

ben sebzesini pişirirken içine atıyordum enginarı.sıyrılabilen yapraklarıyla birlikte koyuyordum,pişince yaprakları çıkarıyordum sadece yumuşak çanak kısmı kalıyordu

Back
X