Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

bende daha önce salatalığı cam rendede rendeleyip yoğurda karıştırıp yedirmiştim.benimkide severek yemişti.ama içine sarımsak koymadım.çiğ sarımsak rahatsız edebilir diye korktum.beni bile çok rahatsız ediyo çünkü

arkadşlar ne olur öneri bekliyorum, bi hastalandı şimdi hiç normal bişey yemek istemiyo oğlum, peyniri ne güzel yerdi midesi bulanıyo, sebze çorbasını severdi yemiyo. tarhanaya hiç alıştıramadım zaten. mercimek şehriye ona keza.sadece milupaları yoğurt ve bizinm yemeklerden patatesleri yiyo. çok üzülüyom valla. sürekli ishal kilo verdi. babası desen biz öylemi büyüdük deyip kendi ne yerse vermek istiyo ve veriyo tatlı tuzlu demeden onada laf geçiremiyom. çok üzülüyom valla bide tatile gitçez iki haftaya. babaannesi artık önce zayıflamış diycek sonra onu ver bunu ver ben pimpirik olcaM. NE YAPÇAM BİLMİYOM. YOĞURTLU ÇORBA NASIL YAPIYONUZ, DEĞİŞİK MUHALLEBİ FALAN BELKİ ONLARI YER:uhm:

ebrucum öncelikle geçmiş olsun.doktorunuz ne diyor ishaline,iştahsızlığına?diş çıkaracak olabilir mi?ya da sıcaklardan etkileniyor olabilir mi?yoğurtlu çorba çeşidi çok,nasıl bişey aklında bilemedim ama en basitinden yoğurtlu un çorbası yazayım sana;
1 yemek kaşığı unu
1 tatlı kaşığı tereyağından veya zeytinyağda hafif kavur
yarım bardak kadar su ve/veya et suyu ve/veya tavuk suyu koy hızlıca karıştır
ayrı bir yerde 2 tatlı kaşığı yoğurdu unlu su karışımından yavaş yavaş ekleyerek sulandır
yani terbiye yapar gibi,yavaş yavaş çorbaya ekle,hızlıca karıştırmaya devam et ki topaklanmasın
çorbanın koyuluğuna göre su ilave edersin biraz daha,sanırım 1 bardak filan su alıyor bu çorba ama bebeğinin sevdiği kıvama göre sen ayarlıcaksın artık suyunu,bi taşım kaynat.tuz koyuyorsa çorba tamamen piştikten sonra ekle,afiyet olsun.umarım bebeğin yer

bunun yanı sıra uyumlu bulduğun herşeye yoğurt koyabilrsin veya çorbalarını yoğurtlu yapabilrsin.eğer yoğurtla herşeyi yiyorsa böyle yap sende

Ben de özellikle ishalken yaptığım yoğurt çorbasının tarifini vereyim. Tenceresinin içine bir küçük patatesi küçücük doğruyorum, üstüne küçük bir avuç pirinci koyup üstüne su koyuyorum. İçine kavrulmuş kıymamdan da bir parça ekliyorum. Patates ve pirinç pişince yaklaşık üç-dört tatlı kaşığı yoğutla bir tatlı kaşığı kadar unu karıştırıp çorbanın suyuyla açıyorum, sonra yavaş yavaş çorbaya ekliyorum, 1-2 dakika kaynıyor, altını kapatmadan önce de 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ekliyorum.

Ben de özellikle ishalken yaptığım yoğurt çorbasının tarifini vereyim. Tenceresinin içine bir küçük patatesi küçücük doğruyorum, üstüne küçük bir avuç pirinci koyup üstüne su koyuyorum. İçine kavrulmuş kıymamdan da bir parça ekliyorum. Patates ve pirinç pişince yaklaşık üç-dört tatlı kaşığı yoğutla bir tatlı kaşığı kadar unu karıştırıp çorbanın suyuyla açıyorum, sonra yavaş yavaş çorbaya ekliyorum, 1-2 dakika kaynıyor, altını kapatmadan önce de 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ekliyorum.
kız bu çorbayla insan taş kesilir kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 ama remin de dediği gibi hem zeytinyağ hem kıyma ishali tutmaz,tam ters etki yapar bencede
Arkadaşlar ya ben artık kızım için özel yemek yapmıyorum biz ne yersek veriyorum...oda yiyo..acaba yanlışmı yapıyorum ki...
yemeklerini light yaparsan bişeycik olmaz,mümkün olduğu kadar salçasız,tuzsuz ve baharatsız yani yerimseniben ben de yapıyorum.zaten benimki bebek yemeği pek sevmiyor -tatlicadiarzu-

bugün soğan,sarımsak,domates,biber,patates,havuç,kabak,mercimek,tavuk,pirinç,bulgur,irmik,yulaf ve zeytinyağ ile mama yaptım.direkt haşlayıp veremiyorum ben,öyle bebek maması gibi oluyor ya,benim genç kız yemez kaydirigubbakcemile3 önce tahıllar hariç hepsini hafifçe kavurdum sonra üstüne az su ekleyerek pişirdim.blendırın 1. kademesinde birazcık ezdirdim.bir-iki kaşık aldıktan sonra öğrdü,pütürlü geldi hatuna.sonra 15. seviyede bir daha ezdim ve yoğurtla beraber kaktırdım resmen.bi kere öğürdü mü yemiyo çünkü.neyse yedi şükür.

bugün soğan,sarımsak,domates,biber,patates,havuç,kabak,mercimek,tavuk,pirinç,bulgur,irmik,yulaf ve zeytinyağ ile mama yaptım.direkt haşlayıp veremiyorum ben,öyle bebek maması gibi oluyor ya,benim genç kız yemez kaydirigubbakcemile3 önce tahıllar hariç hepsini hafifçe kavurdum sonra üstüne az su ekleyerek pişirdim.blendırın 1. kademesinde birazcık ezdirdim.bir-iki kaşık aldıktan sonra öğrdü,pütürlü geldi hatuna.sonra 15. seviyede bir daha ezdim ve yoğurtla beraber kaktırdım resmen.bi kere öğürdü mü yemiyo çünkü.neyse yedi şükür.

bunların hepsini 1 yemeğin içindemi verdiniz?
ağır olmaz mı?

arkadaşlar çok teşekkürler ilginize bizim bu ishal antibiyotikten oldu saphiracım allah bütün bebekllere sağlık versin 14 gündür kesilmedi ishalimiz..

ezracım benim bebeğim 8 aylık artık herşeyi yiyebiliyor nerdeyse ve 4 aylıkken başladık ek gıdalara.yoğurtla beraber afiyetle yedi kuşum :d seninkine de tavsiye ederim çok besleyici ;)
ebrucum allah kolaylık versin,eksik etmiyorsundur ama yinede söyleyesim var,bolo bol sıvı ver bebişine.14 gün ishal çok uzunmuş ya,reflor saşe filan vermedi mi doktor

saphıra maasallah bebegıne dıyeyım
ama annesı de cok ozenıyor mamasını hazırlamak ıcın

bızım kucuk bey agzında yemek tutma huyunu edındı
ılk ıkı kasıktan sonra agzında bekletıyor
begendıgı yıyeceklerde de aynısı yapıyor yogurt hatta su da bıle
suyu gırtlagına kadar goturup orada bekleterek gargara yapıyor
dun tarhana corbası ardından yogurt, muhallebı ve prınc corbası denemelerımde husranla sonuclandı
cunku yemıyor

saphıra kısss çok karışık değilmi bu tarif ben bile yiyemem sanki bukadar şeyi biaradakaydirigubbakcemile3 ama oki yediyse ne ala ohh yarasın minnoşa:))
bende bu sabah kızıma 1 küçük soğan,1 biber,1 domates ve 2 yumurta sarısından melemen yaptım hepsini ona yapmadım tabi bende yedim:) değişiklik olsun...bidahakini peynirli yapıcam. minik minik ekmekle bi melemenden,bi peynirden bide vişne reçelinden verdim yedi... ama böyle ne kadar yediğini anlamıyorum üstünede emzirdim o yüzden

saphıra maasallah bebegıne dıyeyım
ama annesı de cok ozenıyor mamasını hazırlamak ıcın

bızım kucuk bey agzında yemek tutma huyunu edındı
ılk ıkı kasıktan sonra agzında bekletıyor
begendıgı yıyeceklerde de aynısı yapıyor yogurt hatta su da bıle
suyu gırtlagına kadar goturup orada bekleterek gargara yapıyor
dun tarhana corbası ardından yogurt, muhallebı ve prınc corbası denemelerımde husranla sonuclandı
cunku yemıyor
hepimizinkine maşallah cnm,valla çok özeniyorum ya,yemeyince kahroluyorum.
cnm o iş çko zor işte,diş çürüğüne sebep olabiliyor.bi ark. çocuğu sabahtan akşama kadar tutuyodu lokmayı ağzında ,senink de bir an evvel unutur inş.
saphıra kısss çok karışık değilmi bu tarif ben bile yiyemem sanki bukadar şeyi biaradakaydirigubbakcemile3 ama oki yediyse ne ala ohh yarasın minnoşa:))
bende bu sabah kızıma 1 küçük soğan,1 biber,1 domates ve 2 yumurta sarısından melemen yaptım hepsini ona yapmadım tabi bende yedim:) değişiklik olsun...bidahakini peynirli yapıcam. minik minik ekmekle bi melemenden,bi peynirden bide vişne reçelinden verdim yedi... ama böyle ne kadar yediğini anlamıyorum üstünede emzirdim o yüzden
çok mu karıştırdım kız kaydirigubbakcemile3bi yerde de çok karışık vermenin iyi olmadığını okumuştum CADIARZU benimki hiç yemiyodu ya özellikle de karışık sebze püresi filan asla ağzına sürmezdi,artık büyüdüğündenden midir bilmiyorum,yemeğe başladı,bende bi heves yaptım bu seferde karman çorman mı yapmışım kaydirigubbakcemile3
ayy kızlar düşünsenize yoğurt yediremiyordum en önemli gıdalardan biri.onun yerine danino yediriyordum.artık danino almıyorum bile.hatta yoğurduda kendim yapayım diyorum.hem kendimizde yeriz dedim eşime yoğurt mak. almaya karar verdim :lepi::nazar::nazar::nazar:

Kalimero bizim kız da aynısını yapmaya başladı. Ağzında tutuyor ya. Dün balık yediriyordum. Baktım yiyiyor ben de verdim habire. Ağzını açtı gülmek için aman allahım hepsini yapıştırmış damağına, aldım oradan damağından ben de napıyım.

Kalimero bizim kız da aynısını yapmaya başladı. Ağzında tutuyor ya. Dün balık yediriyordum. Baktım yiyiyor ben de verdim habire. Ağzını açtı gülmek için aman allahım hepsini yapıştırmış damağına, aldım oradan damağından ben de napıyım.

canım benımkı sıvı gıdaları da tutuyor agzında
yutmak ıstemıyor yut dıye zorlayınca da gulerek puskurtuyor suratıma

Back
X