Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

ay saphira onu deme zaten ben de tombişim valla korkuyorum da öle olmasından ama ne bulursam da verıyorum ağzına ayrım yapmasın sonra diye

estelcim ben ilk gıdaya başladığımdan beri hazır yoğurt veriyorum. birkaç denemem oldu evde yapma yönünde ama hiçbirinde başarılı olamadım. doktorumuzla da görüştüm bize danoneyi tavsiye etti . biz 4 aydan beri danone kullanıyoruz arada bir ik idefa babymix verdim ama çok da sevmedi onu .

ogluma kahvaltı ettırmek tam bır ıskenceye donustu
hele de bu sıcakta kahvaltı olayı bıttıkten sonra dusa gırme ıhtıyacı hıssedıyorum

hıc bır sekılde karısım hazırladıgım kahvaltıyı yemek ıstemıyor
agzına koydugumda da tutuyor oylece dakıkalarca hatta fırsatını yakalayınca cıkarıyor bıle
bızımle bırlıkte masaya alıyorum ama karıstırmayı tercıh edıyor kuzum

ama makarna, dolma ıcı vs verdım dun
hatta teyzecıgımın kendı ellerı ıle yapıp yolladıgı kesme makarna corbası yaptım afıyetle yedı

Lelalcim Daninonun sade yoğurdu varmı hiç rastlamadım hep çilekli meyveli gördüm.Babymix elmalısını sevmişti ama sadesini sevmiyor zaten artık kahvaltıyı bulamaç halinde yemiyor zorla ayrı ayrı ekmek peynir yumurta sarısı... yiyor.Domates salatalık vereniniz oluyormu birde aslında zeytini geceden suya bırakırsak hiç tuz kalmıyor onun içinden hiç vereniniz oldumu

seyracım danino değil ben danone normal bizlerinde yediği sade yoğurttan veriyorum
onun 500 gr lıklarından alıyorum en fazla ıkı gun kullanıyoruz ıkı gun sonra yenısı alınıyor kalanı bız yıyoruz zaten :))
bu son ıkı gundur o bulamaç kahvaltıdan bize de böğ geldi ve yemedi yemiyorda ısrar etmedim bende ayrıayrı verdim yedi. dün mesela kahvaltısını salatalık domates peynır yumurta karısımı yapmıstım 3 kasıktan fazlasını almadı bende zolamayıp bunları ayrı ayrı verdım yedı. artık kızımın damak tadı olustu öle bulamaç falan yemio hanfendi kocaman kız olmuş ayrı ayrı kahvaltı yapacakmış :)))

estelcim bende kızım ev yapımı yoğurt yesin ilk başladığımızda çok uğraştım ama benimki hiç bir tür yoğurdu yemiyordu.sadece danino yiyordu.şimdi maşallah alıştı çok seviyor yoğurdu.tesadüfen bi gün sofrada hazır yoğurttan verdim bi baktım arkası geliyo,öylece başladı hazır yoğurt öykümüz.hep hazır yoğurt veriyorum

bizde artık kızımla birlikte kahvaltı yapıyoruz karıştırmıyorum 1 haftadır ben yerken onada elimle veriyorum çok güzel yiyor yumurtasını peynirini,kaşıkla zorla yiyor önce benimle kahvaltı yapıyorr sonrada hazır kahvaltılardan biraz hazırlayıp koyuyorum biberonuna onu veriyorum
darkçım piraye de elimle yedirdiğimde bayılıyo ne versem yiyo ama kaşıkla çoğu şeye itiraz ediyo buara
bende artık veriyorum bizim yediklerimizden ama az tuzlu,piroş maşallah pütürlü değil artık lokma lokma yiyo o yedikçe bende büyütüyorum lokmaları ama korkuyorum yine de dikkat ediyorum

ay ne güzel valla maşallah diyim.benimki de böyle olacak mı acaba?mamalarını güzelce yiyor artık maşallah.genelde kaseyi bitiriyor,ya da çok az bişey bırakıyor.biraz uğraştım ama iyice alıştı ek gıdalara artık.o yzden ben yeni yeni pütürlüye geçiyorum.daha önce denemelerim oldu ama yemiyodu.bugün kıymalı patates havuç filan gibi bir mama yapıcam,kıymlaı şeyleri de geçirmiyormusunuz blendırdan.hadi havucu patatesi çatalla ezdim diyelim de,kıyma?

saphiracım ay valla kendı kendıne yese ne kadar makbule geçer bazen yerken o kadar yoruyorkı benı :)

ben artık parça parça veriyorum kıymayı falan blendırdan geçirmene gerek yok tatlım
hatta ben geçenlerde ızgara et bıle verdım :)) lokmalar küçük küçük gayet de güzel gidiyor. ızgara et buharda pişmiş havuc kabak ve haşlanmış patates ..

valla elimle küçük küçük kopardım verdim ağzına
gayet de güzel çevirdi çevirdi ön dişleri ile de arada çiğdemeye çalışıyor şebelek ama gayet de güzel yedi. ben geçen ay da ızgara tavuk denemiştim onu da yemişti :)) yakında eline pirzola falan vericem :)))

pirayecim bazıları topak kalıyor ya,bide dediğim gibi yeni başladı pütürlüye.blendırdan geçirme diyosun yani
gülizgülcüm kırmızı et olarak kıyma veriyoruz ya işte,ayrıca eti de vermeye kalksan parçalıcaksın zaten

ben eline pirzola,kaburga filan veriyorum cnm,hatta facete resmi bile var öyle kaydirigubbakcemile3 tabi yemiyor,emiyor kaydirigubbakcemile3
blendırsız ilk kıymamızı deneyelim bakalım bugün

Safiş biz de pütürlü yemeye başladık. Geçen kırılmış taze fasulye vardır ya onun yarısını tek seferde evire çevire çiğnedi ve yedi. Tabii kaşıkla değil elimle vermiştim. Öyle öyle 3-4 yemek kaşığı yedi. Ama kaşıkla olunca fark ediyor yemiyor.

Normal market yoğurdu vermekten bahsetmişsiniz de,
ben ne zaman versem, yoğurdun değdiği yerler yara gibi kıpkırmızı yaptı Bengişin yüzünü. O yüzden ya evde kendim yapıyorum, yapamazsan Babymix veriyorum.
Bu arada geçen Hero'nun organik tahıllı gece mamasını verdim o da aynıyı etkiyi yaptı.
Cildimiz hassas biraz bizim, doğal bildiğim şeyler bile alerji yapıyor

biz başından beri buharda pişirip herşeyi tel süzgeçten geçiriyoruz .ne çok pütürlü nede blendır gibi tam pütürsüz oluyo arada bişey oluyo.Ama daha dişi olmadığı için ben katı şeyler vermeyi henüz düşünmüyorum.Korkuyorum çünkü...

Back
X