Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

bizde de çiğ domates eh işte çok kabartmadı ama bölge bölge kabarttı birazcık
keçi sütü ve keçi peyniri inanılmaz dokundu heryeri fosur fosur kabardı

Keçi sütünü ben de bir kez verdim gece yatmadan önce. O gece öyle bir kuşmuştu ki yavrum sabahın dördünde banyo yapmak zorunda kalmıştı. O günden beri korkumdan bi daha veremedim ben de.

canım teşekkürler. kıymayı nasıl veriyorsun.:utangac:
baya kıymalı yemek yapar gibi yemek yapıyorum cnm ben.kavuruyorum kıymayı,çorbalarına filan katıyorum o şekilde
Safiş biz de pütürlü yemeye başladık. Geçen kırılmış taze fasulye vardır ya onun yarısını tek seferde evire çevire çiğnedi ve yedi. Tabii kaşıkla değil elimle vermiştim. Öyle öyle 3-4 yemek kaşığı yedi. Ama kaşıkla olunca fark ediyor yemiyor.
kırılmış taze fasulye nasıl oluyo kız CADIARZU baya büyük bir parça yemiş galiba senin minnoş maşallah diyelim cnm.
Normal market yoğurdu vermekten bahsetmişsiniz de,
ben ne zaman versem, yoğurdun değdiği yerler yara gibi kıpkırmızı yaptı Bengişin yüzünü. O yüzden ya evde kendim yapıyorum, yapamazsan Babymix veriyorum.
Bu arada geçen Hero'nun organik tahıllı gece mamasını verdim o da aynıyı etkiyi yaptı.
Cildimiz hassas biraz bizim, doğal bildiğim şeyler bile alerji yapıyor
yoğurdun mayası alerji yapıyormuş gibi geldi bana.çünkü babymixin mayası farklı.heronun o mamasını benimki de yiyo bişey olmadı ,yoğurtta bişey yapmıyo.acaba heroda da aynı tür bişi mi varki dokunuyo bengisuyaCADIARZU
biz başından beri buharda pişirip herşeyi tel süzgeçten geçiriyoruz .ne çok pütürlü nede blendır gibi tam pütürsüz oluyo arada bişey oluyo.Ama daha dişi olmadığı için ben katı şeyler vermeyi henüz düşünmüyorum.Korkuyorum çünkü...
tel süzgeç bencede çok doğru bir yöntem.aynen dediğin gibi oluyor cnm.
Keçi sütünü ben de bir kez verdim gece yatmadan önce. O gece öyle bir kuşmuştu ki yavrum sabahın dördünde banyo yapmak zorunda kalmıştı. O günden beri korkumdan bi daha veremedim ben de.
ben hiç denemedim keçi sütünü.hazır kapalı kutuda satılanı çıkmış sanırım ama ben hiç görmedim.yani pastörize olarak satılıyor.siz nasıl alıyorsunuz arkadaşlar

bu arada evden çıkacağım için çok uğraşamadım hanfendinin mamasıyla.önce 3-5 kaşık pütürlü olarak yedi ama her kaşıkta öğürdü.bende geçiriverdim blendırdan.yedirdim löp löp

pütürlü değilde sanki çok koyu kıvamlı olunca öğürüyo gibi benimki.Biraz sulandırıyorum eğer koyu ise rahatça yiyor:Ama mesela kardeşime gittim dün orda kepek ekmeğini önce az sıcak suyla şişirip normal yoğurda karıştırıp yedirdimm.Yiyo yani aslında da et köfte falan veremem daha.Çorbalara hep kıyma koyuyorum tel süzgeçten de geçince onu yiyor.

Ortadan ikiye bölünmüş fasulyeyi kastetmiştim safiş. Onun da yarısını düşün yani. Ya bazı şeyleri yiyorlar pütürlü ama bazılarını asla. Ben de geçen kıymalı dolma içini çatalla ezip verdim yedi.

kızlar ben ne bulursam yediriyoeum artık çağana.biz ne yersek oda yiyo.tatsız tuzsuz şeyler yemek istemiyo artık.bide hiç bişeyi blendırdan geçirmiyorum elimle kopartıp veriyorum eti ile.oburumda yiyo maşallah.bişey sorucam yalnız size ton balığı yediriyomusunuz?bizim burda balık bulmamız zor oluyoda biraz

sanırım civa oranı yüksekti ton balığının
hamilelik döneminde de çok önerilmiyordu
dolayısyla verebiliyorsan çupra levrek tarzı balıklardan ver canım

kızlar ben ne bulursam yediriyoeum artık çağana.biz ne yersek oda yiyo.tatsız tuzsuz şeyler yemek istemiyo artık.bide hiç bişeyi blendırdan geçirmiyorum elimle kopartıp veriyorum eti ile.oburumda yiyo maşallah.bişey sorucam yalnız size ton balığı yediriyomusunuz?bizim burda balık bulmamız zor oluyoda biraz
bende ton balığını önermiyorlar diye duymuştum
Keçi sütünü Migros ve Tansaşlarda gördüm ben. Kay Süt çıkarmış...
bende bi dergide görmüştüm reklamını ama markası gelmedi aklıma bi türlü.pınar mıdı acaba diyip duruyorum kendime :)) hatta Türkiy'nin ilk ve tek pastörize keçi sütü adı altındaydı reklam

ben 1 defa verdim keçi sütünü onu da eniştem bolu dan gelirken mandıradan almıştı
o yüzden pastorize nerde ne marka adı altında satılıyor bilmiyorum.

safişş ben reklamlarda bir firma gördüm keçi sütü için ama adını sanını hiç duymadığım bişeydi.

Normal market yoğurdu vermekten bahsetmişsiniz de,
ben ne zaman versem, yoğurdun değdiği yerler yara gibi kıpkırmızı yaptı Bengişin yüzünü. O yüzden ya evde kendim yapıyorum, yapamazsan Babymix veriyorum.
Bu arada geçen Hero'nun organik tahıllı gece mamasını verdim o da aynıyı etkiyi yaptı.
Cildimiz hassas biraz bizim, doğal bildiğim şeyler bile alerji yapıyor

canım heronun kahvaltılığı bizdede alerji yaptı ben yumurtadan sanmıştım ama yumurtasız verdşm kahvaltılık olarak muzlu bisküviliyi kollarda alerji oldu

zeytinyağlı tase fasülyeyi çatalla ezdim, içine biraz ekmek ufaladım ve 2 tatalı ykaşığı da yoğurt ekledim

zehra hanım 2. kaseyide istedi ilk defa şok oldum
demek ki kızın ne zamandır istediği zeytinyağlı taze fasülyeymiş de ben bilememişim cokacimcoook
aman nazar değmesin de yesin böyle

estelcim ben ilk gıdaya başladığımdan beri hazır yoğurt veriyorum. birkaç denemem oldu evde yapma yönünde ama hiçbirinde başarılı olamadım. doktorumuzla da görüştüm bize danoneyi tavsiye etti . biz 4 aydan beri danone kullanıyoruz arada bir ik idefa babymix verdim ama çok da sevmedi onu .

estelcim bende kızım ev yapımı yoğurt yesin ilk başladığımızda çok uğraştım ama benimki hiç bir tür yoğurdu yemiyordu.sadece danino yiyordu.şimdi maşallah alıştı çok seviyor yoğurdu.tesadüfen bi gün sofrada hazır yoğurttan verdim bi baktım arkası geliyo,öylece başladı hazır yoğurt öykümüz.hep hazır yoğurt veriyorum

çok teşekkürler cevaplarınız için:)

artık anneme mayalatıp vericem yoğurdu olmazsa dediğiniz gibi danone veririm hiç yoğurt yememesinden iyidir ne yapalım..:emir_bebek:

ben ilk ek gıdaya geçince bi iki kez blendırdan geçirdim.

Sonra hiç blendır kullanmadım.aksine pütürlü şeyleri daha çok seviyo benim kızda.

Kaşık mamaları pütürlü olsun diye bisküvi kırıp öyle veriyorum.Yinede beğenmiyor.

Bende mangala gittiğimizde köfte ve tavuktan yedirmiştim 1,2- 2 ay kadar önce.Severk yemişti .

ben ilk ek gıdaya geçince bi iki kez blendırdan geçirdim.

Sonra hiç blendır kullanmadım.aksine pütürlü şeyleri daha çok seviyo benim kızda.

Kaşık mamaları pütürlü olsun diye bisküvi kırıp öyle veriyorum.Yinede beğenmiyor.

Bende mangala gittiğimizde köfte ve tavuktan yedirmiştim 1,2- 2 ay kadar önce.Severk yemişti .

aynen canım benimkide hep pütürlü yedi..

ek gıdaya geçtiğimizden beri hiç geçirmedim blndır kullanmadık:)

Back
X