Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

inşallah kitabın yazarı telif hakkı falan istemez,:))
elimdeki bebek ve çocuk yemekleri kitabından bir tarif
12 ay ve üzeri için deniyor ama olsun 12 aya bişe kalmadı şurda
aslında scan edicektim fakat resmini çekmek daha kolayıma geldi, inşallah okuyabilirsiniz
devamı gelicek inşallah
kuzulara afiyet olsuuunn..cokacimcoook

dsc02883cmr.jpg

inşallah kitabın yazarı telif hakkı falan istemez,:))
elimdeki bebek ve çocuk yemekleri kitabından bir tarif
12 ay ve üzeri için deniyor ama olsun 12 aya bişe kalmadı şurda
aslında scan edicektim fakat resmini çekmek daha kolayıma geldi, inşallah okuyabilirsiniz
devamı gelicek inşallah
kuzulara afiyet olsuuunn..cokacimcoook

dsc02883cmr.jpg

tarif için teşekkürler elif..

bende yaptım oğluma bu köfteden içine yumurtada koyup..
birde sarımsak..
tabi kızartmadım ben köfte şekli verip dometes rendesinin içinde pişirdim..

bi güzel yedi kuzum..

tavsiye edilir yani:)

kalimerocum kavun çok gaz yapar,ben o yzden hiç vermedim,zaten doktorunda vermediği tek meyve kavun bizde,çilek bile serbest normalde ama kavun ı ıh :olmaz:

selamlar,

oğlum hiçbişe yemiyo

anne sütünün içine bir çay kaşığı kuzu iliği karıştırıp versem problem olurmuu ki

bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz
cesaret de edemedim, et ve türevlerini yemiyor, yoğurt hiç yemedi, kuzu iliği bebekler için faydalı diye biliyorum, ama anne sütünün içinde ters reaksiyon olurmu ki, bilemedim.

Benim kızım her gün milupa nın meyve sularından bir paketini bitiriyor. 100 - 150 cc kadar da su içiyor. Çok sıvı tüketiyor yani. O meyve suyu yoksa, kayısı kaynatıyorum kompostu gibi ya da karpuz suyu hazırlıyoruz onu içiyor. Ama mutlaka bir şeyler içmeden duramıyor. Hiçbir şey yoksa ıhlamur içiyor. Sanırım annesine çekmiş bir8 şeyler içmeyi çok seviyor.

Juli'cim maşallah Banusu'ya. Yalnız karışmak gibi olmasın ama meyvesuyunu pek tavsiye etmiyor doktorlar ileride obezite ve karaciğer yağlanmasına neden olduğu için. Meyvenin kendisini yemesi daha sağlıklı. Hem kalorisi daha az hem de vitamin değeri daha yüksek. Tabi yine de sen bilirsin canım...

Bu arada tarif için teşekkürler Elif'çim.. Yeni tarifleri de bakliyoruz a.s.

Benim kuzumda bugün azda olsa yedi.

50 ml ıhlamur içine kaşık maması ve cici bebe katıp verim.
Üzerine 3-5 kaşık bulgur pilavıyla cacık suyundan beraber yedi.

akşamda az bişey meyve yedi.

Çok şey yemiş gibi ama minik miktarlarda yiyo.

selamlar,

oğlum hiçbişe yemiyo

anne sütünün içine bir çay kaşığı kuzu iliği karıştırıp versem problem olurmuu ki

cesaret de edemedim, et ve türevlerini yemiyor, yoğurt hiç yemedi, kuzu iliği bebekler için faydalı diye biliyorum, ama anne sütünün içinde ters reaksiyon olurmu ki, bilemedim.
Bişey olcağını sanmam.İlk verirken zaten tattırıyoruz ya yeni şeyleri öyle yap.Dokunmazsa aradan zaman geçince verirsin.

selamlar,

oğlum hiçbişe yemiyo

canım bbebeğin ne kadar bilemiyorum
ilik zaten ağır bir şey azcık bişey versen yeter bence darkın dediği gibi başlangıç için.
onu da sütünle karıştırmak yerine ilaç niyetine direk versen derim ben.
sütünün tadının da bozmamış olursun hem

1 kçük soğanın yarısı ve 1 köfte kadar kıyma hafif kavrulur,1 küçücük sakız kabağı doğranıp içine atılır,biraz çevrilir,1 küçük domatesin yarısı eklenir ve birazdaha pişirilir,2 tatlı kaşığı pirinç ve istenirse başka tahıllar eklenir,suyu konup pişmeye bırakılırituzu yağı en son konur.zevke göre çeşitlendirelebilir.denemek isteyenlere güzel bir uydurmasyon ;)) afiyet olsun

aynısını evelsi gün yaptım sapiş ben bunun. baby kabak mı deniyo alaçatı pazarınan almıştım çok güzeldi.
neyse
onunla yaptım
kıymaları yutamadı benim kuzum ama yoğurtla karıştırınca yedi.
teşekkürler tarif için

ben her zamanki gibi blendırlıyorum kuzum ya,ama su gibi yapmıyorum hafif pütürlü oluyo.napayım ya, zaten daha dişi de yok,olsun varsın,ptürsz yesin,afiyet olsun bebelere kaydirigubbakcemile5

Elmalıcım bilmiyordum hiç. Sağol söylediğin için bundan sonra daha az vermeye çalışırım meyve suyunu. Saf meyve suyu duye biliyorum ben bir kutunun içinde 1 buçuk elma varmış. CADIARZU

Bu arada kızlar size bir şey soracağım. Bu kahvaltı mamaları var ya. Mesela 8 tahıllı ballı olan anne sütü ya da mama ile hazırlanıyor. Ama bazen o kadar anne sütü çıkmışor benden. O 8 tahıllıyı ıhlamurla hazırlasam ne olur? Olmaz mı?

Elmalıcım bilmiyordum hiç. Sağol söylediğin için bundan sonra daha az vermeye çalışırım meyve suyunu. Saf meyve suyu duye biliyorum ben bir kutunun içinde 1 buçuk elma varmış. CADIARZU

Bu arada kızlar size bir şey soracağım. Bu kahvaltı mamaları var ya. Mesela 8 tahıllı ballı olan anne sütü ya da mama ile hazırlanıyor. Ama bazen o kadar anne sütü çıkmışor benden. O 8 tahıllıyı ıhlamurla hazırlasam ne olur? Olmaz mı?

suyla hazırlananlarıda var canım..

onlardan aluıp suyla hazırlayabilirsin yada ıhlamurla..

Back
X