Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

kesinlikle tavsiye ederim kızlar, hem çok besleyici hemde gerçekten lezzetli deniz bayılıyor, eşim bizede bu kekten yap diyor, çocuğun rıskını vermiyorum tabi ona:))

bu kek hayatımızı kurtarıyor bu günlerde, kahvaltıda veriyorum, sebzesini yemediği zman yem olarak kullanıyorum, hiç birşey yemediği zaman yoğurduna katıyorum tok tutsun diye

pazar günü tam buğday unuyla yaptığım bebek keki :)) son bir küçük parça kaldı yarın yine yapıcam, birde poğaça yada tuzlu kekte yapıcam, tam buğday unu ile ekmek makinasında cevizli ekmekte yapmıştım ama biraz sert oluyor makinada yapılan ekmek o yüzde sevmedi benim paşa, bende kek mantığıyla ekmek yapmayı planlıyorum, yumuşacık olsun diye

p8020376.jpg

cnm çok güzel olmuş afiyet olsum bebişine seninde ellerine sağlık

kızlar ben çağana daha hiç süt vermedim.mamasına bile koymadım acaba biraz biraz koysammı artık?dr belik süte alerjisi olabilir dedi.çok alerjik bi bünyesi var çünkü napsam bilemedim kafamçokkarıştı

kızlar dediğiniz gibi bebe bisküvisi ve 7 tahıllıyı karıştırıp yaptırdım kavhaltısını.hayır yazık olacak yoksa mamaya.dnya para döküyorum mamalara ya.yeterki sevfsin yesindiye,işte canı istemeyince sevmiyor ya da yemiyor.neyse bugünkü kahvaltıyı yedi :)

evet canım verdiğim tarif, bunda soya sütü kullanmıştım bunu öncekilerden daha çok sevdi ve daha yumuşak oldu gibi geldi bana,

hazır elinde organik tam buğday unu, organik zeytinyağın varken sende yap bence:))

ohhh, senin kuzunada masallah canim. ne kadar erken kendi yemeklerinizden yedirirseniz o kadar gelisiyor damak zevkleri.

kendi oglumdan biliyorum. kendisi 9 yasinda bir gurmedirde.kaydirigubbakcemile3

tşkr canım bende o yüzden kendi yemeklerimize alıştırmaya başladım ama benim kuzucuk kıymalı hiç bişi yemiyo tavuk balık yiyo kırmızı eti ağzına alınca ööööööö yapıyo napcam bilmem yakın zamanda denemedim bida vercem yemezse alternatif olarak ne vercem bilmem benimle aynı durumda olan arkadaşlar varmı

bu sabah ben de değişiklik yaptım ve kahvaltı yerine bisküvili yoğurt verdim, bayıldı. ardından bir şefali sonra da biraz tatlı yedi. bugün temsili bir doğum günü yaptık da :) birazdan da balık yedireceğim yani yedirmeyi umuyıorum

Oğlum bugün sabah kahvaltısını ayrı ayrı yaptı..yumurta sarısı,peynir,domates,salatalık,reçel az miktarda ekmek yedi..

Öğlen de kabak,patates,havuç,domates,et,bulgur,pirinç ile yaptığım püreyi yedi..

Benim oğlum keki de çok seviyor..bir dilim de kek yedi bugün.

Ama akşam favori yemeği vardı..semizotuuuuuuu bayılıyor benim oğlum pirinçli semizotu yemeğine..1 kase yedi..

öfffff ben yedirsem acaba sabah kahvaltı yaptı arada şeftali yedi mısır nişastası pirinç unu ve buğday nişastasıyla yaptığım muhallebiyi yedi öğlen ikindi gibi incirle salatalık yedi şimdi uyancak o zaman ne yedirsem acaba babamız yemekte yok bu akşam ondan bizede yemek yapmadım uyuyo şimdi hemen bişeyler hazırlasam çok iyi olcak vallacokacimcoook

benimkide seviyo pirinçli semizotunu.darkçım semizotlarını güzelce ayıklayıp yıkıyorsun.sonra soğan ve domatesle ısapanak pişirir gibi pişiriyorsun.ister soğanı domatesi biraz öldür sonra at semizotunu ister hepsini çiğden koy,nasıl istersen.çok az su koy,pirinlerinide koy,ben bir Türk kahvesi fincanı kadar pirinç koyarım genelde.zeytinyağlı yaparım bi de.yoğurtla beraber yediriyorum.çitosçuğuma sormuşun ama azcık atladım galiba :D

bugün doktorumuz herşeyi yiyebilir dedi.kavun dahil tüm meyveler.ciğer ve sakatatlar önermiyorum dedi.hastalık geçme riski olabilir diye.balıkta dil balığı hariç tüm balıkları yiyebilir dedi.sadeece ızgara olması şart değilmiş.kızartmada olur farketmez dedi.ve artık yumurtanın beyzı da dahil olmak üzere tam yumurta verebilirsin dedi.15-20 gün sonra sizin yediğiniz herşeyden yiyebili dedi.tabi acısız ve baharatsız olmak şartıyla..10 aylıktan itibarende inek stüne geçicez dedi.pınarın 6-12 ay için olan ilk adım sütünden günde yarım litre kadar içebilir dedi.devam mamasını kesicez artık dedi.keçi stünede verebilirsin dedi.anne sütüne en yakın sütmüş o yzden aldım dedim,öyle söyleniyor ama kanıtlanmadı dedi.pazartesi sabahı azcık yumurta beyazından rendelicem kahvaltısına.umarım alerji yapmaz.eğer yaparsa 1 yaşını beklicez dedi doktor

Back
X