Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

Çitosum semizotunu nasıl yapıyorsun pirinçli?

Ben cacığını biliyorum sadece

benimkide seviyo pirinçli semizotunu.darkçım semizotlarını güzelce ayıklayıp yıkıyorsun.sonra soğan ve domatesle ısapanak pişirir gibi pişiriyorsun.ister soğanı domatesi biraz öldür sonra at semizotunu ister hepsini çiğden koy,nasıl istersen.çok az su koy,pirinlerinide koy,ben bir Türk kahvesi fincanı kadar pirinç koyarım genelde.zeytinyağlı yaparım bi de.yoğurtla beraber yediriyorum.çitosçuğuma sormuşun ama azcık atladım galiba :D

Aynen safişin anlattığı gibi canım.Denemeni tavsiye ederim yumuşacık çok güzel oluyor ekşi ekşi.ve çok çabuk pişiyor..

tavuklu şehriye çorbası yaptım bugün,hasta olduğundan sanırım hepsini yemedi,yarısından birazcık daha fazla yedi.irmik ve 2 tatlı kaşığı çekilmiş ekmekte koymuştum içine.he bide kahvaltıyı çıkarttığı için,cevizini,labnesini,tereyağını ve zeytinyağını da koymuştum.biraz öncede şeftali ve muz püresi yaptım.içne pekmez ve 7 tahıllıdanda koydum.hepsini yedi.7 tahıllıyı böyle azar azar bişeylere karıştırarak kullanıyorum artık.akşamada bizim yediklerimizden yediririm artık ve yoğurt.yoğurt yemedi bugün çünkü

Teşekkürler Saphira ve Çitoscum.
Saphira senin kız çok şanslı walla.Çok ilgileniyorsun.ben evde yanlız olmadığım halde ne bulursam onu veriyorum.Hiç özel bişeyler hazırlamıyorum.
Kötü bir anneyim galibaaa ben :((
Bugün kahvaltıda 2 zeytin, labne peyniri yemiş.
Bende ikindide meyve suyuna cici bebe kattım verdim.
Akşamda kabak yemeği verdim öğğ yaptı yemedi.

ayy aşkolsun darkçım ya olur mu hiç mi öyle şey.sende yazıyorsun sürekli,biliyoruz seninde ne kadar iyi ve ilgili bir anne olduğunu.her öğnde aynı düzende yemiyorlarki zaten.bazen canları istemiyor

cnm bende öyleyim galiba çok fazla özel bişeyler hazırlamıyorum çağana.biz ne yesek yiyo oda.ama nazar değirdim galiba çocuğa dün ve bugün hiç bişey yemedi doğru dürüst mama içti sadece biberonla bide meyve suyu.köfteyi bile reddetti.bakalım yarın nolucak

Ya öylede ben bulduğumu veriyorum.Hiç özel bişeyler hazırlamıyorum.
Hazırlasamda yemiyo.Bende bizimkilerden veriyorum.Yerse yiyor.yemezsede çok zorlamıyorum.
Parmaklarının kenarları soyuluyo vitaminsizlikten.Bir haftadır ne vitamin ne kan ilacını veremedim.ev taşıma yerleştirme telaşından.Çok suçlu hissediyorum kendimi.

Walla cağancum bende yediremiyorum.Heralde üst 4. düşü yeni patladı ondanda iştahsız benimki.

merhaba
benım darkcım bende kendımı senın hıssettıgın gıbı hıssedıyorum
bakıcıya vermeden corbasını yapıyorum kaynamıs sogumus suyumuzu sulugumuza dolduruyoruz sımdılerdede danone yıyoruz ondan alıyorum bırde meyve yumurtayı benım kızım yemıyor
bır arkadastan tarıf aldım sızede analtayım 2 bebe buskıvısı bır yumurta sarısı bıraz cevız pekmez veya sutle karıstırıp ver dedı dırek yumurta sarısını almaz zaten dedı
sızın bebısler yıyormuu yumurta

ah estelcim seninkide hiç yemiyor dimi.benimki yiyordu da bilmiyom ya huy değiştiriyo sürekli
ıcırcım bizler srekli bu şekilde karışımlar hazırlıyoruz cnm kahvaltıda.mesela ben bugünkünü yazayım;3 bebe bisküvisi,45 cc devam sütü,20 gr.labne,1 çay kaşığı tereyağ,1 tatlı kaşığı pekmez,1 tatlı kaşığı ceviz,1 tatlı kaşığı mil.7 tahıllı kaşık maması.bu kadradı sanırım.bu tip karışımlar yapıyorum,bir gün yumurta bir gün ceviz koyuyorum.artık yumurta beyazı da dahil olmak üzere tam vericem ben

ah estelcim seninkide hiç yemiyor dimi.benimki yiyordu da bilmiyom ya huy değiştiriyo sürekli
ıcırcım bizler srekli bu şekilde karışımlar hazırlıyoruz cnm kahvaltıda.mesela ben bugünkünü yazayım;3 bebe bisküvisi,45 cc devam sütü,20 gr.labne,1 çay kaşığı tereyağ,1 tatlı kaşığı pekmez,1 tatlı kaşığı ceviz,1 tatlı kaşığı mil.7 tahıllı kaşık maması.bu kadradı sanırım.bu tip karışımlar yapıyorum,bir gün yumurta bir gün ceviz koyuyorum.artık yumurta beyazı da dahil olmak üzere tam vericem ben

aynen canım yemiyo emmek daha çok hoşuna gidiyo..
annemde daha hafif geliyodur bu sıcaktadada ondan demiyo mu:))gülermisin ağlar mısın..

bakalaım havaların soğumasını bekliyorum ben..
umut dünyası:))

saphıra :1shok:
maşallah bunun hepsını yıyormu
ya ben cok cahıl kalmısım ya
acaba bebegım duzgun beslenmedıgınden dolayımı yavas hareket edıyor olabılırmııı ac mı bırakıyorum yaasenağlama

canım benim havanın sıcaklığına bende bağlıyorum iştahsızlıkları ama meme her daim var onlar için.benimkide meme delisi ama bende süt bitme noktasında.bu arada ben kahvaltısını yedirdim geldim :)) bir tane labneyi yem yaptım,tek başına labne hoşuna gitti,bi de acıkmışda artık.damlalarınıda verdim geldim

ıcırcım hepsini yiyo maşallah,hatta bazen devam sütünü 60 cc yapıp kaşık mamasınıda arttırabiliyorum..iyice acıktığında bir kase mamayı yer benimki.annesi kılıklı porsiyonları büyük kaydirigubbakcemile3şaka bi yana ben onu bu hale getirmek içn çok çaba sarfettim,arkadaşlar şahidimdir,ondan zaten bana ek gıda uzmanı diyorlar ya,ek gıdayla kafayı yiyodum kaydirigubbakcemile3
bebeğinin az hareket etmesi ne demek anlayamadım ama aç olan çocuk durmaz onu biliyorum.bas bas bağırır,sen yerken senin yediklerine saldırır,bakışlarıyla rahatsız eder.senin bebeğinde böyle bir durum var mıki?

yok saphıracım gayet ıyı hatta bazen yemeklerde agzını kapatıyor hıc aglamazkı
kılosuda ıyı doktor dıger bebeklere gore %90 kılosu ıyı demıstı bır ay oluyor 9 kılo cıkmıstı bır haftaya kadar tekrar goturcem aylık kontrole bende bu verdıgın tarıflere uygun bıseyler hazırlayıp vereyım belkı yer
ya aslında hareketlerı yavas emeklemıyor halen koltuktan tutup sıralamıyor masallah sızın bebekler hareketlı benım kızım bıraz yavas

ıcırcım bende denize 5. aydan beri veriyorum yumurta sarısı, ilk başlarda sizlerin dediği gibi karışımın içine koyuyordum, 1,5 aydır ayrı ayrı veriyorum herşeyin tadını alsın artık diye, kahvaltılarımız biraz uzun sürüyor ama çok zevkli oluyor

benım kızım aslında hıc mama yemedı
hazır yedıgı gıdalar sımdılerde danone ve heronun kavonoz meyvesı
onun harıcınde bırsey yemedı acaba alsam yermı yemezse zıyan olmasını ıstemıyorum denıyım bakalım
bende kıymalı corba yapıyorum
dunde bıber dolması yapmıstım ıcınden yedı yaramaz kusum
bırde kıyma yerıne market gorevlısı et vermıs beende mınık mınık dograyıp kavurdum hafıf buzdolabında saklıyorum corbasının ıcıne koyuyorum

Back
X