Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

zeytinyağlı bamyaya biraz pide karıştırdım yoğurtla beraber yedirdim.akşama da bizim yemeklerden yer ;)
çileğim erkek bebeklerde gaz sorunu daha çok yaşanıyor,çok şükür bizim gaz sorunumuz pek olmadı :nazar: bide bahatar kullanmayın diyorlar ama kimyon nana kekik filan kullanılabiliyor.köfteyi baharatsız yapıyoruz ya mesela,e bunları koyarsak normal köfteden eksiği bi karabiber mi olacak yani.ben vericem bundan sonra bize yaptığım köfteden.zaten yemeklerimizi ona da uygun olsundiye biraz light yapıyorum uzun zamandan beri.bi köfte kalmıştı baharatlı diye vermek istemediğim.onu da vereyim bari.zaten dotoruda en son gittiğimizde 15-20 gün sonra sizin yediğiniz herşeyden yiyebilir demişti.zamanı geldi artık.zaten veriyordum artık iyice rahat olucam.
yalnız yumurtanın beyazına hala alışamadı.çeyrek beyaz verince sorun yok ama yarım beyaz verince hafifi pişiyo,tam beyaz veridm 1 kere sağlam bi pişik olmuştu çocuk

canım bugünkü menümüz aynıymış bende bamyanın içine ekmek doğrayıp yedirdim ekşi yiyecekleri daha çok seviyor tatlıyla pek aramız yok

saphiracim ohhhh afiyet olsun kuzucuga..dedigin gibi bende hep yemeklerimizi Denize göre ayarladim

salcasi az biber salcasiz gibi.baharatta karabiber haric hep kullandim ama gecende yaptigim köfteden Denizde yedi ve itiraz etmedi.

aman bu gaz olayi hala bitmedi bizde,cok sükür sorun yaratmiyor ama bazen geceleri gaz icin uyandigimiz oluyor.

ben dün akşam ilkkez dolma verdim..kabak patatesdoldurmuştum hepsini blendırdangeçirdim içine de yoğurt..bir küçük kase yedi..o da 120-130 cc sanırım..az mı acaba ..blendırı da hiç sevmiyor..bu ilk oldu yediği..

Biz de dün akşam iftardaydık. Eline oyalansın diye verdiğimiz pideyi bir sevdi , bırakmadı Bengisu yarım ekmek kadarını götürdü nerdeyse... tabi o şişkinlikle ne yemeğini yiyebildi ne de başka mamasını... Yalnız biz de ilk defa ağız tadıyla yemeğimizi yedik :) Tontiş öyle sevdi ki gıkını çıkarmadı bitirinceye kadar... Siz de veriyor musunuz öyle eline pide falan?

biz de veriyoruz tatlım
hatta yemek yemesine de yardımcı oluyor elindeki ekmek :)))
o ekmeği ısıracakken ağzın açık olduğu anı yakalayıpp hoopp baskett :))
her yemek esnasında elinde mutlaka birşey oluyor
ya ekmek ya mutfak gereçleri ya da bir oyuncak ..
elleri bişeyle oyalanmalı bizimkinin yoksa o eller durmuyor :)

bu arada bende dün dolma içi verdim ben yerken bir kaç lokma yedi bugün öğün olarak vereyim dedim yemedi ben bu çocuğa ne vereceğimi şaşırdım yoğurduda artık ağzına sürmüyor midesi bulanıyor verdiğim zaman bende vermiyorum ne yapayım

dilosum dolma bende veriyorum ama hep catalla ezdim.birde benim tontis yogurtu karistrinca yemiyor.yalniz veriyorum öyle yiyor.

turtacim ben eline hicbisi vermiyorum yiyecek olarak,genelde cay süzgüleri oluyo elinde.

sevgili kasım anneleri

bende kasım annesiyim ama hep aralık anneleri bölümünde yazışırken
erken kararla kasımda gelen kızıma rağmen ben aralık annelerinde kaldım
bişey sormak istiyorum

malum sonbahar mevsimi yaklaşıyorya bebeklerinize grip aşısı yaptırmayı düşünüyormusunuz
doktoru olanlar bunu sordularmı yada sorabilirlermi benim kızın öyle özel bir doktoru yokta
bende sizden rica edeyim dedim
ben yaptırmak istiyorum ama araştırmadanda cesaret edemedim

şimdiden teşekkürler...

ben de yaptırmayı düşünmüyorum grip aşısı, zaten hayatında olabilecek en aşılı seneyi geride bıraktı. belki büyüyünce.

elmalı turta;
ben eline neler veriyorum neler.
soyulmuş salatalık, çekirdeği çıkmış mürdüm eriği, pide, ekmek, hattaaaa Keçi boynuzu var ya biliyormusunuz bilemem. iyice yıkayıp onu bile verdim. kayınvalidem memleketten almış getirmiş. ben çok severim, kızı da alıştırıyorum şimdiden:))

Ben çok kötü grip oldum ardındanda öksürük başladı bebeklere yapıldığını duymamıştım ama ben kesin yaptırmayı düşünüyorum içim dışım grip oldu

daha standart aşıları tamamlanmamışken grip aşısı yaptırmak çok sağlıklı gelmiyor bana
zaruri aşılar dışında yaptırılan aşılar immün sistemine zarar veriyormuş diye duymuştum bir doktor tanıdığımızdan

Biz de iyice abarttık sanırım eline verme işini. Sabah kahvaltıda Bengiş 2 bisküvi ve üzerine labne peyniri sürülmüş 1 dilim organik buğday ekmeği yedi. Hepsini de keni kendine. Yalnız yumurta ve kahvaltı mamasını yine reddetmeye başladı. Yumurtayı o yüzden her çorbasına koymayı düşünüyorum bundan sonra...
Bu arada bu sabah kakamız epey cıvıktı. Hani yeni doğduğunda yaptığı pütürlü cıvıklardan. ıshal mi olmuş anlayamadım...

Canım sıvı olup olmamasına göre değil aslında biraz kaka sayısına göre ishale bakmak gerekiyor bence. Banusu ishal olduğunda yemek yer yemez 1 saat içinde inanılmaz sıvı pütür bile olmadan kaka yapıyordu. Herhalde yediği bir şeydendir sıvı kakası.

Bu arada labne tuzlu değil mi kızlar. Ben de ara sıra veriyorum ama hep de aklıma geliyor. Ya bu tuzlu niye veriyorum diye. Bir de reçel veriyor musunuz. Sonuçta onda da şeker var.

Biz aylık kontrole gittik cumartesi günü.Doktor artık bu kadar katı kurallara gerek yok.sizi yemeklerden yavaş yavaş verebilirsin dedi.eline bişey verip yedirmeliymişiz o önemliymiş:) kendi yemesi gerekiyormuş

bizim doktorda herşeyi verebilirsin artık demişti geçen ay inek sütü hariç yumurta beyzaını sormadım safiş sen veriyosun galiba izin veriyomu sizin doktor
piraye de kendi eline alıp bişey yemeye bayılıyo babsıyla pide almaya gidiyolar geldiklerinde bakıyorum elinde pide geveliyo
dün mesela dışarda yemek yerken mama sandalyesine oturdu ekmek ve maydonoz yedi,bide kalamar verdik biraz verilebilirmi sizce

benim oğluşta elindek şeyleri yemeye bayılıyor ama bazen çok büyük ısırıyor ozaman çok korkuyorum armutu karpuzu kavunu çok güzel yiyor ekmek ve pideyide ama elma yı eriği felan yerken çok büyük koparıyor bazen çok güzel çiğniyor bazen boğazında kalıyor gibi oluyor o zaman çok korkuyorum sizinkiler artık çok rahat yiyorlar mı

Back
X