Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

Bende dün verdim yoğurdun içinde az bişey incir ve üzüm doğradım.1 kaşıkda pekmez koydum.Biliyorum ikisi doğru değil diyorlar ama napim tatlansın dedim.2 tanede bisküvi koydum seviyo kızım böle şeyleri

bende yaş incir verdim ilk verdiğimde sevdi ama sonra verdim pek yemek istemedi belki toktu. bende artık kızıma özel yemek yapmıyorum bize yaptığımız yemeklerden yediriyorum. bende fırında çupra yapıyorum kendimize bayıla bayıla yiyor. kısaca anlatayım. fırın tepsisine folyo serip üstünü yağlıyorum balıkları tuzlayıp tepsiye diziyorum.üstüne soğan halkaları ve limon koyuyorum ve fırına veriyorum. bir de sos hazırlıyorum zeytin yağı, limon , karabiber tuz. ara ara balıkların üstüne pişerken kaşıkla gezdiriyorum. pişincede beyaz etlerinden veriyorum bayılarak yiyor. fırında çok hafif ve lezzetli oluyor, hem buğlama gibi olduğu için de lezzetli oluyor. mezgiti de sevdi kızım. balık mevsimi başladı artık bol bol yediririz inşallah.

bende yaş incir verdim ilk verdiğimde sevdi ama sonra verdim pek yemek istemedi belki toktu. bende artık kızıma özel yemek yapmıyorum bize yaptığımız yemeklerden yediriyorum. bende fırında çupra yapıyorum kendimize bayıla bayıla yiyor. kısaca anlatayım. fırın tepsisine folyo serip üstünü yağlıyorum balıkları tuzlayıp tepsiye diziyorum.üstüne soğan halkaları ve limon koyuyorum ve fırına veriyorum. bir de sos hazırlıyorum zeytin yağı, limon , karabiber tuz. ara ara balıkların üstüne pişerken kaşıkla gezdiriyorum. pişincede beyaz etlerinden veriyorum bayılarak yiyor. fırında çok hafif ve lezzetli oluyor, hem buğlama gibi olduğu için de lezzetli oluyor. mezgiti de sevdi kızım. balık mevsimi başladı artık bol bol yediririz inşallah.

evet balık mevsimi başladı sayılır artık haftada en az bir hatta iki kez vermeli baık

Bende dün verdim yoğurdun içinde az bişey incir ve üzüm doğradım.1 kaşıkda pekmez koydum.Biliyorum ikisi doğru değil diyorlar ama napim tatlansın dedim.2 tanede bisküvi koydum seviyo kızım böle şeyleri

dark benim oğluşta yoğurdu ağzına sürmüyor bi böyle deneyeyim belki yer

Acil acil!!

Kızlar keçi sütü veren var mı?

Nasıl veriyorsunuz?

Sulandırıp mı sulandırmadan mı?

Günlük ne kadar kullanıyorsunuz?

Çitos sanırım aramızdan sadece elmalı turta vermişti keçi sütü. Onda da sanırım Bengisu'nun midesine dokunmuştu, kusmuştu. Onun dışında veren olmadı hatırladığım kadarıyla.

çitosçum bende verdim cnm benimkine hiç bişey olmadı maşallah.hatırladığım kadarıyla lelalde veriyordu hatta kahvaltıtda keçi peyniri veriyordu ama duruya alerji yapmıştı,iki günde bir veriyordu.ben direkt olarak vermedim.mesela 150ml devam sütüne 30 ml karıştırdım öyle içirdim.kahvaltılarına karıştırdım filan.yani az az verdim bişey olmadı ama direkt keçi süt içirirsem yani miktar fazla olursa dokunurmu bilmiyorum cnm.
beniminde çnk bazı gıdalar fazla verilince alerji yapıyo.mesela yumurtanın beyazınada 1 aydır alışamadı bünyesi.hala çeyreğini veriyorum beyazın yoksa çok pişik oluyor.

bu arada bende dün pınar devam sütü aldım muzlu :)) daha vermedim.bugün vericem inşallah :))bundan sonra hep onu içicek bir an evel alışması lazım :)

Biz vanilyalısını içiyoruz safiş, muzu tercih etmedim zaten kabızız diye. Yalnız bu sütler de şekerli gibi bir tat olduğu için 2 ay sonra inek sütüne başladığımız zaman yadırgarlar mı onu merak ediyorum.

valla hayatım bilmiyorumki,yani bizim doktor iki ay sonrada normal süte geçicez demedi.bizimki 1 yaşından önce başlatıyor inek stüne yani,bu devam sütleri olduğu içinde bunu önerdi.1 yaşından itibarende 1 yaş sütünü mü önericek bilmiyorum yoksa biizm içtiğimiz pınarlardan mı verir,görücez artık :)

çitoscum ben hiç keçi sütü vermedim pınarın muzlu ve vanilyalı devam sütlerinden verdim eh işte çok içmesede devam mamasından iyiydi bir arada aoç nin sütünü verdim az ondanda içti ama sonra huzursuz oldum yine devam maması alıyorum içsede içmesede mamalarına karıştırmaya çalışıyorum

Teşekkürler canlarım cevaplarınız için..

Keçi peyniri ben de sürekli veriyorum şimdiye kadar dokunmadı hatta severek de yedi.
Dün de keçi sütü buldum pastörize ve aldım 2 kutu..Şimdi versem mi vermesem mi diye düşündüm.

Bir kutusunu açıp birazını yoğurt yapayım ,bir miktar da ayırıp safişim gibi mamasına katayım en iyisi..Keçi peyniri allerji yapmadı sütü de yapmaz inşallah..

canım biz en son 8. ayımızda gittik doktor bi daha 10. ayda gelin dedi. bişey olduğundan değil öyle değelerine bakılacak. inş herşeyi iyi çıkar. her doktorun tarzı farklı demek ki :)

inşallah temiz çıkar canım merak etme ama daha çok küçükler nasıl ağlar şimdi kan alınırken kıyamam ben ona...

çitosçum sütler yoğurt veya peynir yapıldığında kimyası değişiyor.bu yüzden peynir alerji yapmadı diye süttde alerji yapmaz mı emin olamadım

Back
X