Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

bizim oğlanında geçen ay tahlillerinde kanı çok az düşük çıkmıştı.dr. ferrosanolu 13 damlaya çıkart dedi.
birde bebeklerimiz soğuk algınlığı geçirirken ilaç veriyoruz ya peditus vs.o dönemde ferrosanolu kesmek gerekiyomuş.iyileşme süreci uzuyomuş aksi taktirde.dr. öle sölemişti bize.sizede söleyeyim dedim..
Hasta olunca ben ferrumu zaten vermiyordum.Normalde bile zor içiyo.hastayken çocuğu sıkmayayım diye düşünüyordum.isabet olmuş :))

Ama vitaminini kesmiyorum,doğru yapıyorum demi? Hastayken vitamine ihtiyacı var die.

Ben hasta olduğ ve şurup verdiğim zaman içgüdüsel olarak kesmiştim demiri. Zaten o zamandan sonra da pek vermedim.
Darkcım evet canım sabah 10 akşam 10 toplam 20 damla diyorlar. İşte bu bana çok geliyor. Bakıyorum hiçbirinizin doktoru bunu söylemiyor. Türkiye'de kansızlık büyük bir sağlık sorunu diye bu devlet politikasıymış ama sonuçları henüz belli olmayan bir politika. Yani yeni uygulamaya konulan bir şey
Ya Juli banada çok geldi nedense?
Benim sağlıkçı arkadaşım bana bebeğin kilosuna göre verilir demişti.ceren doğduktan sonra biz sormuştuk.

ben iki aydır bişey vermiyorum ne kan ne demir damlası ,zaten bıngıldağı kapandığı için d-vit i kesmiştik,iki aydır da kan damlasını vermiyorum ,hergün pekmez veriyorum o onu karşılıyor ,doğal olandan yanayım ,bunca zaman kullandık zaten yeter..
Bende vermiyordum ama bugün yeniden başladım.

Çünkü pekmezide düzensis verdim ben.

Beynin tek enerji kaynağı olan glikoz zengini pekmez, çocukların sağlıklı gelişmelerinde önemli yer tutuyor.

Konya Tarım İl Müdürlüğü'nde görevli ev ekonomisti Semra Türkmen, bünyesindeki organik asitler, mineral maddeler ve kısmen de vitaminlerle pekmezin, beslenmedeki öneminin büyük olduğunu söyledi.

Türkmen, tüketilen her 100 gram pekmezin, kalori olarak 575 gram süte, 150 gram ekmeğe, 195 gram ete eşdeğer olduğunu belirtti:

"Pekmezdeki şekerin yüzde 80'i, glikoz ve fruktoz halinde olduğundan, bebeklerin beslenmesinde pekmez çok önemli bir role sahiptir. Anne sütü olmadığında hekim kontrolünde bebeklere pekmez verilebilir.

Pekmezde bulunan glikoz ve fruktoz, sindirim sisteminde parçalanmaya ihtiyaç duymaksızın kana basit difüzyon ile geçebilmektedir. Böylece vücut yaklaşık 30 dakika gibi kısa bir sürede enerji kazanmaktadır."

Bebeklik çağında beyin çok hızlı geliştiği için enerjiye ihtiyacın oldukça fazla olduğunu, bebeğe yeterli glikoz verilmediği takdirde beyin gelişmesinde duraklama veya yetersizlik olabildiğini vurgulayan Türkmen, "Kana geçmesi çok kolay, beynin tek enerji kaynağı olan glikoz, pekmezde yeterince bulunmaktadır" dedi.

Pekmezin bazı vitaminlerce de zengin olduğunu belirten Türkmen, sofralarda pekmez bulundurulması halinde günlük vitamin ihtiyacının yüzde 20'sinin karşılanabileceğini sözlerine ekledi.
Tabi pekmezin kaliteli olması lazım değil mi?

hastayken bize ferrumu kesmiştik.hem kendi doktorumuz,hem aile hekimi,hem eczacımız aynı şeyi söylemişti
Bize niye kimse bişi demediCADIARZU

Kızlar ben ceviz vermiyordum henüz ya,
geçen gelen maillerin birinde gördüm heralde demir deposu diye.
şimi 2 günde 1 yarım ceviz içi veriyoum.

ertesi günde 1 fındık içi veriyorum.Fındık da veriyormuyduk?

ek gıdaya başladığımızdan beri bir tatlı kasıgı ceviz mutlaka kahvaltısına ekliyoruz ..şimdi arada fındık ve badem de kahvaltıya girmeye başladı
multitabs günde 20 damla ferrosanolu da 10 damla olarak kullanıyoruz .. ferrosanolu sabahları aç karnına kahvaltısından yarım saat önce multitabsın tamamını da meyvesinin içine ilave ederek veriyoruz. şuana kadar iki defa hasta olduk ve ikisinde de doktor her ikisini de kestirdi bize ..ilaç kullanımı bittikten sonra bunları kullanmaya devam ediyoruz.bakalım bu ay ki kontorlumuzde vermeye devam edecekmiyiz ... ben çok sıkıldım her gün ialç vermekten özellikle ferrro yu duru artık iyice tanıyor ve içmemek için elindne geleni yapıyor .

demir damlasını doktorun uyarısıyla ateşlendiğinde kestik, sonrada nedense bir daha başlamadım, başlamam lazım artık,

cevizi bende 4-5 aylıktan beri hergün bir ceviz kadar veriyorum( praktikerden aldığım ceviz rendesi sayesinde artık işimde kolaylaştı, tavsiye ederim) fındık vermiyorum pek, ama geçenlerde kekine koymuştum

bir süredir pekmeze başladık harnup pekmezi veriyorum her gün bir tatlı kaşığı kadar

Ben de cevizi kahvaltısına koyuyordum ama kızım sıkıldı şimdi ara verdim. Rondodan geçirmiştim ben ama çok geçirmemek gerekiyor sanırım bayatlıyor. Açık ceviz değil kapalı ceviz almaya dikkat ediyorum ben. Kayseriden getirdiğim pekmez de bitmek üzere. Siz hangi markanın pekmezini kullanıyorsunuz. Şöyle doğal ev yapımı köy yapımı bişeyler olsa keşke. Ah ah birilerinin aklına gelse de gönderse görümcem izmir ödemişte öyle şeyleri kolay bulur ama aklına gelmez ki.

julicim ben koska pekmez kullanıyorum ,eşim üzüm pekmezi almıştı o bitti şimdi ben harnup pekmezi aldım onu veriyorum..ceviz içinide malatya pazarından alıyorum 100 gr ,çekiyorum onu kapaklı kavanoza koyuyorum 15 gün filan gidiyo bayatlamıyo böylece..

kuzenim ben hamileyken (son haftamda :) )yiyeyim diye bana malatyadan dut pekmezi getirtmişti
şuan onu veriyorum ama bitmek üzere
şöle dediğin gibi güzel bir pekmez benimde almam lazım

kızlar geçen kerem pekmez kavanozu devirmişti benimde almam lazım küçük bidonda vardı onunda dibi şekerlenmiş güneşe koydumeridi onu veriyorum şimdi her sabah kahvaltımızda pekmez mutlaka yediriyorum şimdi orucum diye sbah kahvaltı öğünlerinde hazırlıyorum onun içine 1-2 tatlı kaşığı koyuyorum..

demir damlasını bende vermiyorum dr kesmemizi söyledi
pekmez her sabah bende koyuyorum bizim şuan kullandığımız pekmez piroşun mama yeme yarışmasından kazandığı pekmez:)) ben hiç tatmadım ama özel koy yapımı pekmez yazıyo üstünde ve organik
cevizde koyuyorum kahvaltısına ilk kahvaltı vermeye başladığımdan beri
bu akşam karnıbahar yedi piraye 1 tabak çok sevdi yanındada makarna yedi

betüle ne zamandır kahvaltı yaptırmakta zorlanıyordum.resmen stres olmuştum.meğer çocuk bıkmış buskivi karışık mamadan.bu gün sizlerden edindiğim fikirlerle kızıma dometesli peynirli bir omlet yaptım maşallah güzel yedi.

julicim ben koska pekmez kullanıyorum ,eşim üzüm pekmezi almıştı o bitti şimdi ben harnup pekmezi aldım onu veriyorum..ceviz içinide malatya pazarından alıyorum 100 gr ,çekiyorum onu kapaklı kavanoza koyuyorum 15 gün filan gidiyo bayatlamıyo böylece..
eylulcüm acaba cekilip bekletilince vitamın değeri kaybolurmu bende hergün rendele yap çok zor oluyor bazen aceyle ihmal ediyorum.böyle hazırda olursa enazından pratik olur daha rahat kullanılır

demir damlasını bende vermiyorum dr kesmemizi söyledi
pekmez her sabah bende koyuyorum bizim şuan kullandığımız pekmez piroşun mama yeme yarışmasından kazandığı pekmez:)) ben hiç tatmadım ama özel koy yapımı pekmez yazıyo üstünde ve organik
cevizde koyuyorum kahvaltısına ilk kahvaltı vermeye başladığımdan beri
bu akşam karnıbahar yedi piraye 1 tabak çok sevdi yanındada makarna yedi
ooo piros hanım yarışmalara katılıp hediyeler mi kazanıyor bilmiyordum tebrik ederim.hangi yarışmaydı bu

valla bu pekmez konusunda beni gaza getirdiniz bende veriyim bari.kendimi kotu ihmalkar hissettim

demir damlasını konuşmuşsunuz sanırım bizim doktorda damladan şuruba geçirdi bizi:)) bildiğin ferrum şurup günde bir kaşık bir yaşına kadar içecekmiş.Meyve rendesine katıyoruz hiç anlamıyo.Ayrıca ceviz fındık badem üçlüsünden dönüşümlü olarak bazen iki çeşit şeklinde mutlaka koyuyoruz kahvaltısına.Güvendiğimiz taze malları olan bi kuruyemişçiden alıyoruz.Pekmez de mutlaka koyuyoruz kahvaltısına.kayınvalidem yapmış göndrmiş bizim için:)) mısırlı çavdarlı bebelac ile yapıyoruz çok severek yiyo.:nazar:

bende uzun zamandır demir damlası vermiyorum yağmura onu yerine babannesi bahçmeizdeki kara duttan pekmez yaptı katkısın doğal ondan veriyorum her sabah bir tatlı kaşığı kahvaltıdan yarım saat önce nasıl yalanıyor anlatamam

muslukumcum ben uzun süredir kaynatmadan veriyorum
yalnız yaz ortasında bir dönem salgın ateşli ishal durumu vardı
o dönemde kaynatıp verdim ortalık toparlanıncaya kadar
ama şimdi tekrar eski düzene döndük

demir damlasını konuşmuşsunuz sanırım bizim doktorda damladan şuruba geçirdi bizi:)) bildiğin ferrum şurup günde bir kaşık bir yaşına kadar içecekmiş.Meyve rendesine katıyoruz hiç anlamıyo.Ayrıca ceviz fındık badem üçlüsünden dönüşümlü olarak bazen iki çeşit şeklinde mutlaka koyuyoruz kahvaltısına.Güvendiğimiz taze malları olan bi kuruyemişçiden alıyoruz.Pekmez de mutlaka koyuyoruz kahvaltısına.kayınvalidem yapmış göndrmiş bizim için:)) mısırlı çavdarlı bebelac ile yapıyoruz çok severek yiyo.:nazar:
canım ya bende mi şurubu denesem.geçen bir arkadaşımda damlayı sevmiyordu şurup veriyordum deyince benimde aklıma yattı.Sende şimdi kullanıyorum deyince tamamen karar verdim bir de bunu denemeye.

biz günlül birer tatli kasigi keciboynuzu pekmezi iciyoruz,tatli olunca severek iciyor tombisim bunu.
Keçiboynuzunu sevmedi benimkimafoldumben

kızlar siz bebişlerinize hazır suyu kaynatıp mı veriyorsunuz?
Muslukum ben hala kaynatıyorum hazır suyu.
1 yaştan sonra kaynatmicam inşallah.

kızlar fero sanol ishal yapıyo cerende.İğreniyo ondanmıdır nedir?Zaten çok zor içiriyordum.

Keçiboynuzu pekmezinide beğenmedi.geçen meyvesine karıştırdım.

Ben cevizi hazır ceviziçi aldım.hemen sarımsak döveceğinin arka tarafıyla dövüp veriyorum.

Bugün 1 küçük elma,azıcık muz,4 bebe bisküvisi,yarım ceviz,2 fındık ve 1 çay kaşığı pekmez koydum.

Yarım kase anca oldu.Ceren bunun yarısını yedi sadece.

ben hala hazır suyu 10 dk kaynatıp veriyorum,mamalarına da,içme suyu olarakta onu kullanıyorum.doktoru 1 yaşına kadar kaynamış su öneriyor.
5 bebe bisküvisi,30 ml pınar muzlu süt,1 çay kaşığı dut pekmezi,piroşunkinin aynından :))))) 1 küçük paket labne,1 çay kaşığı tereyağ,1 yemek kaşığına yakın tahıllı kaşık maması,maşallah hepsini yedi.3/4 kase oldu

Back
X