- Konu Sahibi sebepsiz fxixrtxixna
- #2.281
Hasta olunca ben ferrumu zaten vermiyordum.Normalde bile zor içiyo.hastayken çocuğu sıkmayayım diye düşünüyordum.isabet olmuş :))bizim oğlanında geçen ay tahlillerinde kanı çok az düşük çıkmıştı.dr. ferrosanolu 13 damlaya çıkart dedi.
birde bebeklerimiz soğuk algınlığı geçirirken ilaç veriyoruz ya peditus vs.o dönemde ferrosanolu kesmek gerekiyomuş.iyileşme süreci uzuyomuş aksi taktirde.dr. öle sölemişti bize.sizede söleyeyim dedim..
Ama vitaminini kesmiyorum,doğru yapıyorum demi? Hastayken vitamine ihtiyacı var die.
Ya Juli banada çok geldi nedense?Ben hasta olduğ ve şurup verdiğim zaman içgüdüsel olarak kesmiştim demiri. Zaten o zamandan sonra da pek vermedim.
Darkcım evet canım sabah 10 akşam 10 toplam 20 damla diyorlar. İşte bu bana çok geliyor. Bakıyorum hiçbirinizin doktoru bunu söylemiyor. Türkiye'de kansızlık büyük bir sağlık sorunu diye bu devlet politikasıymış ama sonuçları henüz belli olmayan bir politika. Yani yeni uygulamaya konulan bir şey
Benim sağlıkçı arkadaşım bana bebeğin kilosuna göre verilir demişti.ceren doğduktan sonra biz sormuştuk.
Bende vermiyordum ama bugün yeniden başladım.ben iki aydır bişey vermiyorum ne kan ne demir damlası ,zaten bıngıldağı kapandığı için d-vit i kesmiştik,iki aydır da kan damlasını vermiyorum ,hergün pekmez veriyorum o onu karşılıyor ,doğal olandan yanayım ,bunca zaman kullandık zaten yeter..
Çünkü pekmezide düzensis verdim ben.
Tabi pekmezin kaliteli olması lazım değil mi?Beynin tek enerji kaynağı olan glikoz zengini pekmez, çocukların sağlıklı gelişmelerinde önemli yer tutuyor.
Konya Tarım İl Müdürlüğü'nde görevli ev ekonomisti Semra Türkmen, bünyesindeki organik asitler, mineral maddeler ve kısmen de vitaminlerle pekmezin, beslenmedeki öneminin büyük olduğunu söyledi.
Türkmen, tüketilen her 100 gram pekmezin, kalori olarak 575 gram süte, 150 gram ekmeğe, 195 gram ete eşdeğer olduğunu belirtti:
"Pekmezdeki şekerin yüzde 80'i, glikoz ve fruktoz halinde olduğundan, bebeklerin beslenmesinde pekmez çok önemli bir role sahiptir. Anne sütü olmadığında hekim kontrolünde bebeklere pekmez verilebilir.
Pekmezde bulunan glikoz ve fruktoz, sindirim sisteminde parçalanmaya ihtiyaç duymaksızın kana basit difüzyon ile geçebilmektedir. Böylece vücut yaklaşık 30 dakika gibi kısa bir sürede enerji kazanmaktadır."
Bebeklik çağında beyin çok hızlı geliştiği için enerjiye ihtiyacın oldukça fazla olduğunu, bebeğe yeterli glikoz verilmediği takdirde beyin gelişmesinde duraklama veya yetersizlik olabildiğini vurgulayan Türkmen, "Kana geçmesi çok kolay, beynin tek enerji kaynağı olan glikoz, pekmezde yeterince bulunmaktadır" dedi.
Pekmezin bazı vitaminlerce de zengin olduğunu belirten Türkmen, sofralarda pekmez bulundurulması halinde günlük vitamin ihtiyacının yüzde 20'sinin karşılanabileceğini sözlerine ekledi.
Bize niye kimse bişi demediCADIARZUhastayken bize ferrumu kesmiştik.hem kendi doktorumuz,hem aile hekimi,hem eczacımız aynı şeyi söylemişti
Kızlar ben ceviz vermiyordum henüz ya,
geçen gelen maillerin birinde gördüm heralde demir deposu diye.
şimi 2 günde 1 yarım ceviz içi veriyoum.
ertesi günde 1 fındık içi veriyorum.Fındık da veriyormuyduk?