nefret ediyorum mama vermekten keşke sütüm ç.ok çok olsada 6 ayın sonuna kadar sadece anne sütü versem :1no2:cnm bence daha çok erken.beebğin daha 4.ayına girmemiş bile.yediklerini sind
rmesi çok zor.druna danışmadan bence başlama.ben bile daha yeni yeni başlıyorum.kızım 6.buçuk aylık olduğu halde.yutma refleksi daaha gelişmediği için verme derim ben
yaa senin öbür topice de yazdım ama, içinde ne olduğunu bilmediğim falan diyosun, farzedelim ki bebeğin hiç sorun çıkarmadan ek gıdaları kabul etti, ve yine farzedelim ki bu ek gıdalar onun ihtiyaçlarının tamamını karşılıyo, peki canım bu ek gıdalar sence ne kadar doğal, elma armut zırt pırt verceksin, onların içinde hormon yokmu, muhallebi verceksin, ya hazırlardan alcaksın ya kendin yapcaksın, pirinç unu kullancaksın, peki o pirinç unu ne kadar sağlıklı sence, sağlık bakanlığından onaylı olur böyle şeyler canım, neyüdüğü belirsiz bişeyin bebeciklerin kursağına gitmesine iizin verecek kadar da duyarsız değillerdir herhalde, üstelik ilk ek gıdaya başladığında bebeğine ne verebileceksin ki, herhalde adana kebap lahmacun falan yediremezsin, ilk etapta vereceğin şeyler muhallebi, meyve püresi falan, bunlar sence beebeğine yeterli gelirmi, öyle her önüne gelen şeyi de veremezsin, verirsen de acısını bebeğin çeker, daha sindirim sistemi tam gelişmemiş bi bebeğe kuru fasülye pilav yediremezsin değilmi, ya neyse ne kadar konuşsak boş, hele sen bi ek gıdalara geç, o zaman daha iyi anlıcaksın, inşallah gönlündeki gibi olurbebeğim 4. ayına giriyor anne sütü yetmediği için günde 1-2 kere aptamil veriyorum acaba mama vermek yerine ek gıdalara geçsemmi? çünkü mama vermekten yana değilim. Hiç sağlıklı olduğunu düşünmüyorum içinde nelerin olduğunu bilmediğim birşeyi veriyorum sonuçta bebeğime. Doktorlar aptamili tavsiye etsede benim yinede içime sinmiyor anne sütüyle birlikte mama yerine havuç elma suyu yada yoğurt vermek doğrumu acaba?
ya tabiiki şuanda tek verdiğim şey aptamil ve süt zaten diğerlerini şuan vermeyi düşünemem bile ama ewet mama vermekten çok hoşnut değilim sütüm bebişime yetmediği içinde üzülüyorum keşke çok çok süt olsaydıda 6 ay bitene kadar sadece anne sütü verseydim yine allaha şükür hiç anne sütü almayanlar var bebişiminde gayretiyle günden güne fazlalaştı sütümüz mamanın ileriki zamanlarda olumsuz şeyler çıkarmasından korkuyoırum yurt dışında bi mamayı yiyen bebekler için bi sorunlar çıkmıştı yasaklanmıştı 4-5 ay önce hatırlıyorum böyle şeyler aklıma geliyor 6 aydan sonra devam maması verimesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz??
He bİde yazmayı unuttum canım banada doktorum mİlupa aptamİlİ Önerdİ doĞumdan sonra neyse 2 ay onu verdİm ama Şİmdİ bebelac verİyorum aptamİlde okadar Şeker varmıŞkİ anlatamam Çocukların Şeker alması İİ bİŞey deĞİl zaten dr larda sÖlÜyo bebelac daha doyurucu İstersen dr danıŞ yİnede sen bİlİrsİn canım...
Meraba canım ben nilüfer yazdıkların çok dikkatimi çekti benim kızımda 3,5 aylık ve ben danone yoğurdu bütün veriyorum zaten sütüm yok mama veriyorum eeee bide akşam saat 5 dede kavanoz meyve püresi veriyorum maşallah yiyor ee mamasınada cicibebe atıyorum maşallah bişey olmadı ya doktorlara kalsa süt ver 6 ay e olmayınca napıcaksınki bi anne olarak şahsen ben kızımın aç olduğu zaman dayanamıyorum habire bişeyler vermek istiyorum e sende annesindir sen de istemezsin dimi çocuğunun aç durmasını allaha emanet herşeyin tadını alası iyi bence hem ilerdede yemesinde bir problem olmaz bu benim fikrim yoksa bana doktorum çok kızıyo vberiyorum diye aman dinleyen kim konuşsun dursun bence allahın izniyle bişey olmaz bebişlerimize hepsi allaha emanet
Meraba ben nilüfer benimde 3,5 aylık kızım var ve bende mama veriyorum ve danone ve kavonoz meyve püresi allahın izniyle bişey olmaz kızlar zaten tat alıştırması söz konusu değilmi benim kızım maşallah yiyor hatta alıştı onu arıyo diyebilirim bana doktorum aptamili tavsiye etti 2 ay kullandım şimdi ise bebelac veriyorum aptamilde çok şeker varmış bi doktor arkadaşımdan duydum ben bebelac a başladım hem daha besleyici hemde tok tutucu benim fikrim aptammille doymuyodu ağzı hep yanda aranıyodu ama bebelacda allahtan öle şeyler yapmıyo tam doyduğunu hissediyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?