Bebek Beslenmesi Ek Gıdaya Başlayan Bebekler İçin Değişik Tarifler Ekliyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
çok güzel bi konuya değinmişsin ama benim kafam karmakarışık benim kızım 5.ayına yeni girdi.bir haftadır yoğurt mayalayıp yediriyorum.başka neler verebilirim.yani kızım için günlük menü şeklinde tavsiyeniz varsa listelermisiniz.

merhaba krokan özel olarakda rica etmekistedim.benim 5 aylık bir bebeğim var.ek gıdalara geçmek istiyorum.yoğurtla başladı.bir haftadır yoğurt yediriyorum başka neler verebilirim.günlük menü yazabilrmisin saat ve miktar olarak.çok oldum galiba ama napayım karmakarışık oldum.belki yardım edebilirsin bana.özel msj atarsan sevinirim

merhabalar...
Benim oğlum sekiz ay 2 günlük..:)
Bugün ilk defa çorbasının içine kereviz kattım ve çok güzel yedi.

Yarım orta boy patates
1 adet küçük havuç
yarım kabak
2-3 adet brokoli
haşlanmış tavuk parçası 3-4- adet
kerevizden de göz kararı koydum.
hepsini haşlayıp blender'dan geçirdim...
Çorbayı kaseye aldıktan sonra da 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koyup yedirdim...

afiyetle yedi:)

pirinç unlu mama:

100 ml su
1 tatlı kaşığı pirinç unu
3 ölçek devam sütü

su ile pirinç unu pişirilir..
ocaktan alıp az ılıyınca devam sütü eklenir..
istenilşirse eyve püresi eklenebilir..

tarifler için çoook teşekkürler emeğine sağlık. benim bebiş dört buçuk aylık ama yavaş yavaş başladık ek gıdaya. piirinç unlu mama tarifinde 3 ölçek devam sütü demişsin yaa bu devam sütünü suyla karıştırıp mı koyuyosun yoksa toz halinde mi?

yoğurt mayalama ile ilgili tariflerimi belki uygulamışsnızdır..
Bugün bu sitede bir arkadaşın verdiği tarifi uyguladım ve çok daha pratik..sonuç çok iyi..
Son iki gündür tutmuyordu yoğurtlarım..
Nazar oldu herhalde..::(:(:(:
O arkadaşa çook teşekkür ederim..
Sonuç mükemmel ve çok zahmetsiz..
Işte tarif
bir tencerenin içine istediğiniz adet kavonoz maması kavonozunu oturtun..
Kavonozun içine sütü koyun(ılıtmaya gerek yok)
içine 1 tatlı kaşığı yoğurt koyup iyice karıştırın
kavonozun kapağından 1 parmak eksik olacak şekilde tencereye su ilave edin..
Tencerenin kapağını kapatıp ocağın en kısığına koyun..
Ve kaynamak üzereyken ama kaynamadan altını kapatın..
1 saat tencerenin kapağı kapalı beklesin..
Eğer tutmamışsa ocağın altını biraz daha yakıp yine kısıkta su ısınınca kapatın..
ılıyınca kavonozları buzdolabına koyun..
Inşallah sizinde tutar..

slm canım öyle yapmana gerek yok üşüyen süt tutmaz malüm kış ayındayız sütü kaynatıyorum kavanozun içine koyuyorum ılıyınca bir tatlı kaşığından az fazla yoğurt koyuyorum üzerini bezle kapatıyorum üşümesin diye mutfak soğuk odaya alıyorum süt üşümesin diye tutuyor ben kendime bile ewde yapıyorum aynen bu şekil

Tüh, keşke önce görseydim burayı ama olsun..Oğlum 8. ayına girdi ben de kara-kara düşünenlerdenim ne yedirsem, değişik ne yapsam? diye..İyi oldu burayı bulduğum..Yer imlerine de ekledim, artık her interneti açtığımda bakarım..Teşekkürler, takipteyim..:34:

arkadaşlar benimde bir sorum olacak,kızım 5.ayını bitirdi
sadece anne sütü alıyordu son kontrolünde doktorumuz artık ek gıdaya başlayabilirsin dedi,bana' kahvaltıda yumurtanın sarısı ,biraz pekmez, labne peyniri ver süte karıştır ver' dedi :S ama bana biraz değişik geldi bu tarif. doktorum inek sütüne karşı değil aşırıya kaçmamak şartıyla diyor sadece.
sizin önerebileceğiniz bir kahvaltı tarifi varmı aslında annesini emen 6aylık bi bebek için kahvaltı nasıl olur bilmiyorum çünkü benim kızım çok uykucu gece 12den önce uyumuyor ne yaparsak yapalım saat 12 olmadan uyumuyor 2 aylıkken bile bu böyleydi.fakat sabahta uyanmak bilmiyor.7de uyanıyor gözü kapalı bi şekilde beni emip geri uyuyor 9-10 arası uyanıyor bu sefer az uykulu bi şekilde beni emiyor sonra ilgilenmessem eğer geri sızıyor ve 12 de uyanıyor.eeee bu süreç içinde ben ne ara kahvaltı yaptırayım 12 den sonra yapılan şeyde kahvaltı olmaz herhalde .
bu arada tavuk yumurtası yerine hergün 1tane bıldırcın yumurtası yedirsem nasıl olur bana tavuk biraz fazla geldi zaten sadece sarısını yiyecek???

ben oğlumun kahvaltısını söyliyim:ihlamur çayına beyaz peynir,pekmez,yumurta sarısı,rendelenmiş ceviz,bebe bisküisi karıştırıp veriyordum.

merhaba arkadaslar benim kizim 7ay8gunluk ve pek corba yiyen bi bebek degil zorla iki kasik yiyo sonra yemiyo bugun bi corba denedim ve sasirdim nerdeyse bi kase yedi benim gibi bebegi corba yemiyenler varsa onlara tagrifi vermek istedim belki sizinde bebekleriniz yer diye

1pirasa
1havuc
1patates
yarim caybardaginin yarisi kadar pirinc
1tatli kasigi zeytin yagi
bikac dal maydonoz once yagda biraz cevirdim ve su kattim pisirdim pisince rondadan gecirdim kivamini koyu yaptim biraz hazir mamalar gibi oldu ve benim kizim cok severek yedi umarim sizin bebeklerinizde yer

tarifler için çoook teşekkürler emeğine sağlık. benim bebiş dört buçuk aylık ama yavaş yavaş başladık ek gıdaya. piirinç unlu mama tarifinde 3 ölçek devam sütü demişsin yaa bu devam sütünü suyla karıştırıp mı koyuyosun yoksa toz halinde mi?

toz halinde koyuyorum canım..eğer sıvı koyarsam çok fazla oluyor,okadar yediremiyorum..

arkadaşlar benimde bir sorum olacak,kızım 5.ayını bitirdi
sadece anne sütü alıyordu son kontrolünde doktorumuz artık ek gıdaya başlayabilirsin dedi,bana' kahvaltıda yumurtanın sarısı ,biraz pekmez, labne peyniri ver süte karıştır ver' dedi :S ama bana biraz değişik geldi bu tarif. doktorum inek sütüne karşı değil aşırıya kaçmamak şartıyla diyor sadece.
sizin önerebileceğiniz bir kahvaltı tarifi varmı aslında annesini emen 6aylık bi bebek için kahvaltı nasıl olur bilmiyorum çünkü benim kızım çok uykucu gece 12den önce uyumuyor ne yaparsak yapalım saat 12 olmadan uyumuyor 2 aylıkken bile bu böyleydi.fakat sabahta uyanmak bilmiyor.7de uyanıyor gözü kapalı bi şekilde beni emip geri uyuyor 9-10 arası uyanıyor bu sefer az uykulu bi şekilde beni emiyor sonra ilgilenmessem eğer geri sızıyor ve 12 de uyanıyor.eeee bu süreç içinde ben ne ara kahvaltı yaptırayım 12 den sonra yapılan şeyde kahvaltı olmaz herhalde .
bu arada tavuk yumurtası yerine hergün 1tane bıldırcın yumurtası yedirsem nasıl olur bana tavuk biraz fazla geldi zaten sadece sarısını yiyecek???

uykusu zamnala düzene girer canım..bizimde aynıydı..
gece uyumak bilmiyordu..ek gıdaya başlayınca yavaş yavaş düzene girdi uykusu..
bide emmeyi bırakınca düzeldi..
yoksa geceleri emmek için uyanıyordu..
kahvaltısı gayet güzel..
3 ölçek devam sütü(sulandırmadan)
rondodan çekilmiş ceviz(ama önce az koy zamanla 1 tatlı kaşığına çıkar)
1 tatlı kaşığı labne peyniri
1 tatlı kaşığı pekmez
4-5 adet bebe bisküvisi
bebe bisküvisini hazır kullanmak istersen bende bir kitapta var ama denemedim..

bu arada kahvaltısına toz devam sütü yerine ülker yAda bimde satılan dost markasının 1 yaş ve üzeri 500 ml sütleri var..
ondan koyuyorum..
tadı daha iyi..
ülkerin 6-12 ay arası olanıda var..
bence inek sütü yerine bundan verin..
ben kesinlikle devam sütü içiremiyorum..
emmiyorda..
mecburen 1 çay bardağına yakın kahvaltısına ekliyorum..
1 su bardağıda sütlü pirinçli kaşık mamasına ekliyorum..
normalde sütlü pirinçliyi suyla yapıyordum zaten süt var içinde diye ama sütü başka türlü içmeyince böyle daha besleyici oluyor..
yarım çay bardağı kadarda meyvesinin kıvamını sıvılaştırmak için kullanıyorum..
,yada bu sütle muzu blendırdan geçiriyorum..
işte bu en sevdiği şey..
sakız gibi oluyor..
denemediyseniz deneyin..

uzun zamandır yazamadım..
biz artık 14 aylık olduk..
bu arada yeni annelere bi tavsiye..
blendırdan kaçının..
banada çok söylendi dinlemedim..
hep blendırdan geçirdim..
şimdihala herşeyi blendırdan geçirmek zorunda kalıyorum..
çünkü en ufak pütür kalsa kusuyor..
yada ağzına minicicik ekmek bile versem dilini çıkarıp itiyorr..
en baştan alıştırın..
sebzeleri çatalla iyice ezin..v.s
yani az pütürlü kalsın..
arkadaşımın 7 aylık çocuğu pilav,makarna simit,çubuk kraker yerken...ben 14 aylık bir bebekte çok problem yaşıyorum..
bide sadece 1 dişi çıktı..:):)
inşallah bundan sonra yeni tarifler eklicem..

kızlar konu aktif olsun istiyorum ama kimse ilgilenmiyor gibi...
ama ben yinede yazıcam..yılmak yok..
bütün tarifleri tek tek okudum ellerine sağlık canım.
uzun zamandır yazamadım..
biz artık 14 aylık olduk..
bu arada yeni annelere bi tavsiye..
blendırdan kaçının..
banada çok söylendi dinlemedim..
hep blendırdan geçirdim..
şimdihala herşeyi blendırdan geçirmek zorunda kalıyorum..
çünkü en ufak pütür kalsa kusuyor..
yada ağzına minicicik ekmek bile versem dilini çıkarıp itiyorr..
en baştan alıştırın..
sebzeleri çatalla iyice ezin..v.s
yani az pütürlü kalsın..
arkadaşımın 7 aylık çocuğu pilav,makarna simit,çubuk kraker yerken...ben 14 aylık bir bebekte çok problem yaşıyorum..
bide sadece 1 dişi çıktı..:):)
inşallah bundan sonra yeni tarifler eklicem..

çok doğru diyorsunuz katılıyorum.
ben ekmek çubuk kraker veriyorum kemiriyo hiç öğürmüyo ama çorbalarda pütürler olunca ondan öğürüyo anlamadım hiç neden böyle yapıyo,

ben başta bir iki tarife baktım. yemekler başta yağ koyularak yapııyo mideleri hazır olmadığından ve yağların ateş üzerinde asit oluşturduğundan yemek ocaktan alındıktan sonra koyulması gerektiğini biliyorum. koyulan yağın amacı sindirimi kolaylaştırması.

baby mix yoğurt ne marketlerde bulabilrmym bide herkes yoğurdu kendim yapıyorum diyo günlük sütler var şişelerde onlarlamı yapıyorsunuz evde yoğurtları hiç fikrim yok tarifler içinde teşekkürler....

hazır mama ne kullanmalıyım ya lütfen yardımcı olun çok kafama takıyorum çok zor gerçekten benm kızımda öğlen kalklanlardan sabah kahvaltısını 12- 1 gibi yediriyorum normalmii bu durum

hazır mama ne kullanmalıyım ya lütfen yardımcı olun çok kafama takıyorum çok zor gerçekten benm kızımda öğlen kalklanlardan sabah kahvaltısını 12- 1 gibi yediriyorum normalmii bu durum

evet normal..biz nerdeyse 11 aylık olucaz hala o saatlerde yiyo..uyandırpta kaşığı tıkamam ya :)

tariflere bayıldım çok sağol hemen deniycem hele yoğurt olayın süpermiş bakalım tutturabilecek miyim bu sefer....

benim bebişim 5 ayını dolduruyor. yavaş yavaş düşünceler beni aldı ne yedirecem. neler yapmam gerekiyor die.. çünkü aynı şeyleri yedirmek istemiyorum günlük çorbasını ,hergün değişik yedirmek istiyordum çok sevindim sizin gibi bilgili bir kişiden faydalanmak çok güzel olacak. ben 5 ayını tam olarak doldursun 6.ayının içinde ilk 15 gün meye püresi . diğer 15 gün hem meyve püresi ve yoğur yedirsem ve 7 ayına girdiğince çorbalara başlasam olurmu?

Back
X