Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
pirinç unlu mama:
100 ml su
1 tatlı kaşığı pirinç unu
3 ölçek devam sütü
su ile pirinç unu pişirilir..
ocaktan alıp az ılıyınca devam sütü eklenir..
istenilşirse eyve püresi eklenebilir..
yoğurt mayalama ile ilgili tariflerimi belki uygulamışsnızdır..
Bugün bu sitede bir arkadaşın verdiği tarifi uyguladım ve çok daha pratik..sonuç çok iyi..
Son iki gündür tutmuyordu yoğurtlarım..
Nazar oldu herhalde..::
O arkadaşa çook teşekkür ederim..
Sonuç mükemmel ve çok zahmetsiz..
Işte tarif
bir tencerenin içine istediğiniz adet kavonoz maması kavonozunu oturtun..
Kavonozun içine sütü koyun(ılıtmaya gerek yok)
içine 1 tatlı kaşığı yoğurt koyup iyice karıştırın
kavonozun kapağından 1 parmak eksik olacak şekilde tencereye su ilave edin..
Tencerenin kapağını kapatıp ocağın en kısığına koyun..
Ve kaynamak üzereyken ama kaynamadan altını kapatın..
1 saat tencerenin kapağı kapalı beklesin..
Eğer tutmamışsa ocağın altını biraz daha yakıp yine kısıkta su ısınınca kapatın..
ılıyınca kavonozları buzdolabına koyun..
Inşallah sizinde tutar..
tarifler için çoook teşekkürler emeğine sağlık. benim bebiş dört buçuk aylık ama yavaş yavaş başladık ek gıdaya. piirinç unlu mama tarifinde 3 ölçek devam sütü demişsin yaa bu devam sütünü suyla karıştırıp mı koyuyosun yoksa toz halinde mi?
arkadaşlar benimde bir sorum olacak,kızım 5.ayını bitirdi
sadece anne sütü alıyordu son kontrolünde doktorumuz artık ek gıdaya başlayabilirsin dedi,bana' kahvaltıda yumurtanın sarısı ,biraz pekmez, labne peyniri ver süte karıştır ver' dedi :S ama bana biraz değişik geldi bu tarif. doktorum inek sütüne karşı değil aşırıya kaçmamak şartıyla diyor sadece.
sizin önerebileceğiniz bir kahvaltı tarifi varmı aslında annesini emen 6aylık bi bebek için kahvaltı nasıl olur bilmiyorum çünkü benim kızım çok uykucu gece 12den önce uyumuyor ne yaparsak yapalım saat 12 olmadan uyumuyor 2 aylıkken bile bu böyleydi.fakat sabahta uyanmak bilmiyor.7de uyanıyor gözü kapalı bi şekilde beni emip geri uyuyor 9-10 arası uyanıyor bu sefer az uykulu bi şekilde beni emiyor sonra ilgilenmessem eğer geri sızıyor ve 12 de uyanıyor.eeee bu süreç içinde ben ne ara kahvaltı yaptırayım 12 den sonra yapılan şeyde kahvaltı olmaz herhalde .
bu arada tavuk yumurtası yerine hergün 1tane bıldırcın yumurtası yedirsem nasıl olur bana tavuk biraz fazla geldi zaten sadece sarısını yiyecek???
bütün tarifleri tek tek okudum ellerine sağlık canım.kızlar konu aktif olsun istiyorum ama kimse ilgilenmiyor gibi...
ama ben yinede yazıcam..yılmak yok..
uzun zamandır yazamadım..
biz artık 14 aylık olduk..
bu arada yeni annelere bi tavsiye..
blendırdan kaçının..
banada çok söylendi dinlemedim..
hep blendırdan geçirdim..
şimdihala herşeyi blendırdan geçirmek zorunda kalıyorum..
çünkü en ufak pütür kalsa kusuyor..
yada ağzına minicicik ekmek bile versem dilini çıkarıp itiyorr..
en baştan alıştırın..
sebzeleri çatalla iyice ezin..v.s
yani az pütürlü kalsın..
arkadaşımın 7 aylık çocuğu pilav,makarna simit,çubuk kraker yerken...ben 14 aylık bir bebekte çok problem yaşıyorum..
bide sadece 1 dişi çıktı..:):)
inşallah bundan sonra yeni tarifler eklicem..
hazır mama ne kullanmalıyım ya lütfen yardımcı olun çok kafama takıyorum çok zor gerçekten benm kızımda öğlen kalklanlardan sabah kahvaltısını 12- 1 gibi yediriyorum normalmii bu durum