Tarifler çok güzel teşekkürler.
Ben birkaç şey ekleyebilirim. Bu aralar beslenmeyle ilgili kitapları fazlaca karıştırdım, ordan birkaç öneri.
Sebze çorbalarına, soğanı ve sarımsağı dilmeden tüm atıp, çorba piştikten sonra çıkarabilirsiniz.
Eğer bebeğiniz sebze çorbasını sevmiyorsa, sebzeler kaynadıktan sonra ayrı bir kapta çırptığınız yoğurt (2-3 yemek kaşığı),un (1 yemek kaşığı) ve yumurta (9 aydan önce sadece sarısı) karışımını yavaş yavaş ilave edin. Karıştırarak biraz daha pişirin. Bebeğiniz bayılacak. Yani en azından benim kızımda işe yaradı. Hatta ben bu karışımı tüm çorbalara ekliyorum, tadını çok değiştirmeden güzel bir tat katıyor. En azından iyi beslenmiş oluyor.
Bir de meyve pürelerinde bir seferde iki meyve karıştırılmalıymış ve öğlenin ilk saatlerinde veya akşamdan önce verilmeliymiş. Arkasına da doyuncaya kadar su verilmemeliymiş, bir-iki kaşık sadece.
Kahvaltısında, eğer tek tek yemiyorsa, domates püresinin içine peynir, zeytin (kabukları soyulup ezilerek), biraz ekmek içi eklenerek bir karışım yapıp yumurtayı kaşık aralarında verebilirsiniz. Yumurtayı da karıştırınca tadı çok bozuk oluyor. Ben yine de hepsini tek tek veriyorum. En son da 2 çay kaşığı pekmeze yarım fincan sıcağa yakın ılık su ekleyip çay gibi veriyorum, çok seviyor.
İyi beslenmeler...