Bebek Beslenmesi Ek gıdaya gecen anneler menülerimizi paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sezen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Sezen

O, Artık Anne:))
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2007
1.268
17
116
Kocaeli
evet bebeklerimizin aylarını ve bir günlük menülerini burdan paylaşalım

oğlum bugün 6 ayını bitirdi

sabah 9 da ıhlamur çayına 1 bisküvi ( herobaby) 1 çay kaşığı pekmez 1 çay kaşığı labne

11 de anne sütü

1 de 1/5 kabak 1/3 patates haşlaması tel süzekten geçirilip haşlama suyuyla biraz sulandırılıp 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ilave ettim yarısını yedi şimdi uyuyo :)) :emir_bebek:

[iyi olmuş bu topik

DUHA ERİM 14 AĞUSTOS 2009 DOĞUMLU ♥ 6 bucuk aylık

KAHVALTI
2 tane danone kahvaltı (mavi kap)

1e yakın yumurta sarısı- suda tuzu alınmış peynir- taze yapılmış günlük yoğurt-biraz pekmez-bebe bisküvisi bular ya su ile ıslatılıyor ya pınar bebek sütüyle ya da bebelac devam sütü ile.. karışım oluyor rododan geçerse daha çok seviyor DUHA ERİM ♥

ÖĞLE YEMEĞİ
sebze çorbası ( brokoli havuç patates karnıbahar kabak ıspaak prasa prinç)
ya da bebelac öğle yemeği = sebze çorbası

ARA ÖĞÜN
milupanın organik meyvelerinden
ya da taze yoğurt
ya da muhallebi = ya bebelac ya da pirinç unu bebe sütüyle kendi yaptığım

ARALARDA ANNE SÜTÜ TABİ..
:nazar:

C genelde hazır kullanıyosun galiba ben henüz hiç hazır gıda vermedim bebeğime mama meyve yada yogur hepsini jkendim hazırlıyorum daha sağlıklı

yoğurdu kendim yapıyorum..

sabah devam sütüne bebek ekmeği , 1 t.kaşığı çekilmiş ceviz ve 1ç.kaşığı pekmez karıştırdım.
suda beklemiş peynir ve yarım rendelenmiş armut..
önce 1 kaşık ekmeli karışımdan (pek sevmedi bu karışımı)
arkasından peynir , onun arkasından kaşıkla armut verdim..

öğlen :
2 y.kaşığı rende patates
1 y.k pirinc
haşadım içine az tereyağı ve saf zeytinyağı koydum
ılıyınca içine 3 y.kaşığı yoğurt koydum
yedi...

hem hazır kullanıyorum hem kendim yapıyorum mesela bak yazdım ya danone kahvaltı + kendi yaptığım karısım kahvaltı--- sebze çorbası bebelac ın kendi yaptığım sebze çorbası..
bunu yapmamdaki amaç.. sütü kesilen annnelerin bebeklerine mama verdiğini gördüğümdeki bebeklerin ölçüm değerleri daha iri oluyorlar hazır kullananlar. doktoruma sordum bendemi mamaya başlayayım die fos olarak şişirdiğini söylemişti hem çi dolsun hem şişsin :P :)) mesela benim yaptığım yoğurtta sadece kalsiyum var hazırlarda tüm vitamin mineallerden var yerimseniben

Sabah: yarım yumurta sarısı, yarım labne peyniri, ıhlamur çayına 1 çay kaşığı pekmez, Pekmezli suda ıslanmış 2 bebe bisküvisi... Karıştırmadan tek tek veriyorum..

Ara. : 1 portakal suyu

Öğle :Kırmızı mercimek, biraz bulgur, biraz pirinç, misket kadar kıymadan oluşan sebze çorbası

ıkindi :Ev yapımı yoğurt.

Akşam: Gü bela irmikli kaşık maması..

Aralarda aldıkça anne sütü...

Gece: Sabaha kadar em babam em...

sabah ıhlamur çayına 1 bebe bisküvisi 1 çay kaşığı labne ,1 çay kaşığı pekmez, 1 çay kaşığı haşlanmış yumurtanın sarısı , çay kaşığının ucuyla tere yağı

geç uyandıgı için öğlen meyve elma suyuna 1 çay kaşığı pekmez biberonla vermek istedim ama pek biberon sevmiyoruz kaşıkla verdim

öğleden sonra sulu köftenin suyuna ekmek içi doğradım yedi şimdi uyuyo uyanınca emer yatma üzeride ya meyveli ya bisküvili yada ekmek içli yoğurt henüz karar vermedim

bu arada benim oğlum her öğün sonrası mutlaka beni emmek istiyo

Sabah: yarım yumurta sarısı, yarım labne peyniri, ıhlamur çayına 1 çay kaşığı pekmez,

Ara. : 1 elma 1 havuç suyu karışımı

Öğle :Brokoli, karnıbahar, akkabak, havuç, patates, kereviz yaprağı ve irmikten oluşan sebze çorbası

ıkindi :Ev yapımı yoğurt.

Ama bugün çok zor yedi...hiç yemek istemedi.. :((

wetw aynısını ben yaptım..
walla benimkide bugün yemedi ..
şimdiden düşünüyorum yarın ne yapayım diye ???????????

Kızlar benimki anne sütünden başka bişey ağzına almıyo. Zorlayıncada tükürüyo. Sizinkilerde ilk başlarda böylemiydi yoksa hemen aldılarmı?

sabak 120 ml mamasına labne yarım yumurta sarısı 1-2 bebek bisküvisi ekliyorum.2-3 saat sonra sebze çorbası.Ama pek sevmiyor.Çok az yiyor.Sonra uyuyor.Uyanınca yine 120 ml mama.2 saat sonra meyve püresi yarım elmayı bitiremiyor.Sonra yine mama.1 saat sonra 100 ml yoğurt.Son olarak da gece muhallebi.Uyuduktan sonra gece 2 kez 120 ml mama yiyor.

arkadaslar neden pekmezi ıhlamur cayıyla beraber verdiginizi anlayamadım bunun bi sebebi varmi bende yavas yavas ek gıdaya gecmeye calısıyorum ama suan kayınvalidemlerde oldugum icinde biraz erteleyip evimize dönüstemi baslasam aceba diyorum.döndügümüzde 6.5 aylık olucaz sebze corbalarına ozaman baslasam gecmi kalmıs olurum sizce.

gec kalırsın tabı dr. bana 5 aylık onerdı tum corba cesıtlerını ama tadımlık mesela 1 corba kasıgıyla basla puturu az olsun cnm

arkadaslar neden pekmezi ıhlamur cayıyla beraber verdiginizi anlayamadım bunun bi sebebi varmi bende yavas yavas ek gıdaya gecmeye calısıyorum ama suan kayınvalidemlerde oldugum icinde biraz erteleyip evimize dönüstemi baslasam aceba diyorum.döndügümüzde 6.5 aylık olucaz sebze corbalarına ozaman baslasam gecmi kalmıs olurum sizce.

tabiki geç kalmazsın.. ben 7. ayda başladım sütün yetiyorsa çok acele etmene gerek yok
anne sütünden daha değerli besin mi var..

sabah bebelac ın çavdarlı mısırlı mamasından 2 kaşık içine 100 cc devam sütü ve 1 t.kaşığı ceviz koydum.. 1 yumurta sarısı kayısı, biraz peynir oyalaya oyalaya yedirdim..(kahvaltıda hiçbişey yemiyordu doktorumuz bu beblacın çavrdalı mısırlı mamasını önerdi yiyor)
10.00 da çeyrek rende elma..
öğlen pırasa, havuç , piriç ve kıymayla pure yapıp yoğurtla vereceğim ..inşallah yer..
bu aralar kiminle konuşsam bebişler yemek yemiyor yaw....

sabah bebelac ın çavdarlı mısırlı mamasından 2 kaşık içine 100 cc devam sütü ve 1 t.kaşığı ceviz koydum.. 1 yumurta sarısı kayısı, biraz peynir oyalaya oyalaya yedirdim..(kahvaltıda hiçbişey yemiyordu doktorumuz bu beblacın çavrdalı mısırlı mamasını önerdi yiyor)
10.00 da çeyrek rende elma..
öğlen pırasa, havuç , piriç ve kıymayla pure yapıp yoğurtla vereceğim ..inşallah yer..
bu aralar kiminle konuşsam bebişler yemek yemiyor yaw....

yumurta sarısı ve peyniri aynı gün verilmediğini duymuştum ben vermiyorumbilmiyorumkismile bebelecın çavdarlı mısırlısını ben bugün verdim 150 ml süte koydum çok oldu ya 100ml iyi fikir..baba bisküvisi gibi kokusu..azıcık pekmez ve tereyağıda koyuyorum ben..

bu arada bebe bisküvisini 6 tane falan koyuyorum ben çok mu oluyorCADIARZU

ya kızlar yazdıklarınızı okudum da ben çok veriyorum galiba herşeyi

Back
X