Bebek Beslenmesi Ek gıdaya gecen anneler menülerimizi paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sezen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
küçük doğruyorum canım yani kuşbaşı büyüklüğünde..aslında çok bıçak değmemesi lazım ama haşlama süresi kısa oluyor en azından.
bazen süzgeçten geçiriyorum ama süzgeç beni çok uğraştırdığı için rondo kullanıyorum.blendrla denedim çok kirlettim ortalığı.rondoda ufak olunca hepsi birkaç sn de püre yapıyor.sonra haşladığım sudan karıştırıyorum

canım ya sende söylemişsin zaten bıçak değmemesi lazım fazla diye hem bıçakla kesip hemde rondonun bıçaklarına temas etmesi çok iyi değil sanki ya bilmiyorumkismile
bide çok fazla püre haline getiriyor o blender veya rondolar çocuk sonra zor adapte oluyor pütürlü şeylere eltimin kızı şu an 14 aylık dişler falan çıktı ama çocuk azcık pütür olsa kusuveriyor herşeyi çokta alıştırmamak lazım yani çatalla ezip iyice yada uğraştırıcı ama vakit varsa süzgeçten geçse daha iyi bence

canım ya sende söylemişsin zaten bıçak değmemesi lazım fazla diye hem bıçakla kesip hemde rondonun bıçaklarına temas etmesi çok iyi değil sanki ya bilmiyorumkismile
bide çok fazla püre haline getiriyor o blender veya rondolar çocuk sonra zor adapte oluyor pütürlü şeylere eltimin kızı şu an 14 aylık dişler falan çıktı ama çocuk azcık pütür olsa kusuveriyor herşeyi çokta alıştırmamak lazım yani çatalla ezip iyice yada uğraştırıcı ama vakit varsa süzgeçten geçse daha iyi bence

canım elimle de doğrayamam kia.s blendr da,bıçakta da ve süzgeçtede metal war.hem bu kadar takmamak lazım annelerimiz doğra doğra ver gitsin yapıyormuşkaydirigubbakcemile3 inanın hiç takmadan yapıyorum ve veriyorum herşeyi.titizlenmiyorum.çok şükür herşey yolundahıımm ayrıca ben pütürlü çok şey veriyorum.mesela kahvaltıda peyniri çok ezmiyorum yada meyveyi püre çok yapmıyorum.tarhana çorbasında taneler oluyor,içindeki peynir gibi..

canım çok teşekkür ederim..
bende deneyeceğim..süzgeç okadar uzun sürüryorki...

rica ederim canım.. öyle uzun oluyor..bi de sabırsız bi bebek warsa kötüolumunekankayizsmile rondo dızzzzttt bittikaydirigubbakcemile3

arkadaşlar tüm sayfaları okudum düzeltmek istediğim bir iki şey çarptı gözüme ilki sabah kahvaltısına vitamin olsun diye limon sıkmış arkadaşımız 5,5 aylık bebeğe.arkadaşım limon portakal kesinlikle verme asidiktir midesini çok acıtır bebeğin.başka meyvelerden sağlayın vitamin ihtiyacını.ikincisi ise sabahları ıhlamura bebek bisküvisi vs.. katanlar var ıhlamurun besleyici ne özelliği varki?su işte sonuçta.ıhlamur yerine devam sütünü nerden tercih etmiyorsunuz?bağışıklığınıda güçlendirmek adına (özellikle aptamil) vermeniz bebeklerinizin menfaatine olacaktır.üçüncü olarak gözüme çarpan şeyde pekmezi yoğurtla aynı anda verme işi oldu.pekmezdeki demirin emilimini en aza indirgiyor yoğurttaki kalsiyum.ve bebek bisküvileri çok yüksek ısılarda piştiğinden kanselojene dönüşüyorlar.bunları kulaktan duyma sallamıyorum kesinlikle çok emin kaynaklar vasıtası ile öğrendim uzun süren araştırmalar sonucu.bunları dikkate alırsanız bebişlerinizde iyi beslenmiş olur.bende 7 ayını doldurmuş oğluma günlük olarak:
sabah : önce beni emiyor,sonra kendi yaptığım bebe bisküvisi yada milupa 7 tahıl karışımlı toz kaşık mamayla ve milupa aptamil devam sütü ile kazırlanan mamaya pekmez,terayağ veya z.yağı bir sabah labne ve toz halde ceviziçi bir sabahta yumurta sarısı ekliyorum.
arada : beni emiyor
öğlen : tavuk yada kıyma ile mevsim sebzeleri ile koyu kıvamlı bir mama (12-1 arası)
arada : meyve püresi ve beni emiyor (3 gibi)
akşam: yine sebzeli püre yada çorba türü bişey (5-6 arası)
akşam: yoğurt (9 gibi)
gece : bebelac pişirilen lezzetler muhallebi yada aptamil muhallebi
sabaha kadarda kesintisiz uyku :ecrin_bebek:

bu arada ilk sayfalarda kabak ile püre yaptığını yazmış bir arkadaşımız kabağın mevsimi olmadığından hormonlu olacaktır dolayısıyle,bunuda hesaba katarsanız bebeğinize iyilik etmiş olursunuz.ben hiç bir şekilde şeker ve tuz ilaveli bir şey vermiyorum. tatlandırmak maksatlı günkurusu kayısıları az suda haşlayarak blendırdan geçirip ekliyorum mamalarına kahvaltılarına.umarım yardımcı olabilmişimdir.bebeklerinize ve size sağlıklı ve mutlu günler.....

arkadaşlar tüm sayfaları okudum düzeltmek istediğim bir iki şey çarptı gözüme ilki sabah kahvaltısına vitamin olsun diye limon sıkmış arkadaşımız 5,5 aylık bebeğe.arkadaşım limon portakal kesinlikle verme asidiktir midesini çok acıtır bebeğin.başka meyvelerden sağlayın vitamin ihtiyacını.ikincisi ise sabahları ıhlamura bebek bisküvisi vs.. katanlar var ıhlamurun besleyici ne özelliği varki?su işte sonuçta.ıhlamur yerine devam sütünü nerden tercih etmiyorsunuz?bağışıklığınıda güçlendirmek adına (özellikle aptamil) vermeniz bebeklerinizin menfaatine olacaktır.üçüncü olarak gözüme çarpan şeyde pekmezi yoğurtla aynı anda verme işi oldu.pekmezdeki demirin emilimini en aza indirgiyor yoğurttaki kalsiyum.ve bebek bisküvileri çok yüksek ısılarda piştiğinden kanselojene dönüşüyorlar.bunları kulaktan duyma sallamıyorum kesinlikle çok emin kaynaklar vasıtası ile öğrendim uzun süren araştırmalar sonucu.bunları dikkate alırsanız bebişlerinizde iyi beslenmiş olur.bende 7 ayını doldurmuş oğluma günlük olarak:
sabah : önce beni emiyor,sonra kendi yaptığım bebe bisküvisi yada milupa 7 tahıl karışımlı toz kaşık mamayla ve milupa aptamil devam sütü ile kazırlanan mamaya pekmez,terayağ veya z.yağı bir sabah labne ve toz halde ceviziçi bir sabahta yumurta sarısı ekliyorum.
arada : beni emiyor
öğlen : tavuk yada kıyma ile mevsim sebzeleri ile koyu kıvamlı bir mama (12-1 arası)
arada : meyve püresi ve beni emiyor (3 gibi)
akşam: yine sebzeli püre yada çorba türü bişey (5-6 arası)
akşam: yoğurt (9 gibi)
gece : bebelac pişirilen lezzetler muhallebi yada aptamil muhallebi
sabaha kadarda kesintisiz uyku :ecrin_bebek:

bu arada ilk sayfalarda kabak ile püre yaptığını yazmış bir arkadaşımız kabağın mevsimi olmadığından hormonlu olacaktır dolayısıyle,bunuda hesaba katarsanız bebeğinize iyilik etmiş olursunuz.ben hiç bir şekilde şeker ve tuz ilaveli bir şey vermiyorum. tatlandırmak maksatlı günkurusu kayısıları az suda haşlayarak blendırdan geçirip ekliyorum mamalarına kahvaltılarına.umarım yardımcı olabilmişimdir.bebeklerinize ve size sağlıklı ve mutlu günler.....
benim dr bana söylediği meyvelere özellikle çok tatlı meyvelere limon sıkmanın iyi olacağını ve bu sayede çocuğun tatlılara özellikle çikolatalara karşı ilsinin olmayacağını söyledi şimdi benim kızım 1buçuk yaşında ve çikolatadan nefret ediyo asla tatlı bişey yediremiyorum ve ıhlamur su değil şifalı birbitkidirözellikle çocuklar için grip olunca annelerimiz bize ne içiriyodu limonlu ihlamur hatta içine elma kabuğu ve defne yaprağıda atın arkadaşlar biz artık birlikte sofraya oturduğumuz için liste falan yazmıyorum ama bu ek besinlere çok takılmayın bende öyleydim ne yedirsem acaba yarın ne yapsam bu yararmı yaramaz mı hazır versem mi vermesem mi diye ama bende çok kullandım hazır kahvaltı falan onlardan bi şikayetim yok yanlız cici bebe benim kızımın iştahını kaçırıyodu biraz fazla tok tutuyodu ve öğlenede acıkmıyodu ben onun yerine tam buğday ekmeği veriyodum tabi şimdi köy ekmeği bile yiyiyoruz valla nese çok oldu galiba kolay gelsinopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

rica ederim canım.. öyle uzun oluyor..bi de sabırsız bi bebek warsa kötüolumunekankayizsmile rondo dızzzzttt bittikaydirigubbakcemile3
iyi fikir benim oğluşta sebzelere geçince bende öyle yapayım. bakalım hafta sonu dktora gidicez hangi ek gıdalara geçirecek bizi doktora.

Hazır gıdaları vermek istemiyoruz öyle bir kalıplaşma var aklımızda.. düşünüyorumda..onlar ORGANıK sunu gübre , tarımsal ilaç, horman kullanılmadan yapılıyorlar.kendi hazırladıklarıızıi marketten pazardan direkmen alıyoruz nasıl şartlarda yetiştirildiğini bilmeden. Acaba dahamı iyidirki hazırlar bilmiyorumkismile.+ yaptıklarımızda yaptığımız sseyin vitamin, minerali oluyor hazırlarda herşeyden mevcut :?

Hazır gıdaları vermek istemiyoruz öyle bir kalıplaşma var aklımızda.. düşünüyorumda..onlar ORGANİK sunu gübre , tarımsal ilaç, horman kullanılmadan yapılıyorlar.kendi hazırladıklarıızıi marketten pazardan direkmen alıyoruz nasıl şartlarda yetiştirildiğini bilmeden. Acaba dahamı iyidirki hazırlar bilmiyorumkismile.+ yaptıklarımızda yaptığımız sseyin vitamin, minerali oluyor hazırlarda herşeyden mevcut :?

doğru söylüyorsun olabilir..ben hazır veriyorum bazen..
arkadalar bu kadar titizlenmeyelim..sakınılan göze çöp batarşakkıdı
bebe bisküvisi kansorejen,yok su hormonlu yok bu yararsız..o kadar icelemeyelim bence müdahele de etmeyelim..herkesin kendi çocuğu ve ona göre ilgilenecektir..
ne biliim bebe bisküvisini kendimde yapıyorum arada hazırda veriyorum yada hormonlu besin kullanıyorum..
yediğimiz aldığımız herşey doğal değil ama kimyasına da inmemek lazım..yoksa paranoyaklaşıp çıkıcaz:1rolleyes:

sezen bu yazdıklarını drmuz okumasın amann........:)))))))))

sabah ıhlamur çayına 1 bebe bisküvisi 1 çay kaşığı labne ,1 çay kaşığı pekmez, 1 çay kaşığı haşlanmış yumurtanın sarısı , çay kaşığının ucuyla tere yağı

geç uyandıgı için öğlen meyve elma suyuna 1 çay kaşığı pekmez biberonla vermek istedim ama pek biberon sevmiyoruz kaşıkla verdim

öğleden sonra sulu köftenin suyuna ekmek içi doğradım yedi şimdi uyuyo uyanınca emer yatma üzeride ya meyveli ya bisküvili yada ekmek içli yoğurt henüz karar vermedim

bu arada benim oğlum her öğün sonrası mutlaka beni emmek istiyo

arkadasım ıhlamur cayını yenı duyuyorum desem gulermısınız bılmıyorum nıye ıhlamur cayı ve nasıl yapıyosun?

arkadasım ıhlamur cayını yenı duyuyorum desem gulermısınız bılmıyorum nıye ıhlamur cayı ve nasıl yapıyosun?

direk ıhlamuru kaynatıp verir geneli çocğunlukla. Ben elma armut portakal mandalina nane ne varsa evde işte.. koyuyorum kaynama suyuna ya da kaynadıktan sonra .DUHA ERıM seviyor :nazar:

kızlar bende yediğimiz yemeklerden veriyorum artık tuzunu az koyuyorum pişerken çok severek yiyor

kızlar bakıyorum da hepiniz bebe büskuvisi kullanıyorsunuz..onun yerine bebek ekmeği kullanın bence büsküvilerde katkı maddesi yani tatladırıcı var...

bende şimdi böyle bir topic açıcaktım bebek ekmeği hakkında kullanan varmı diye eti cicibebenin bebek ekmeği var etimek gibi kurutulmuş hiç denemedim

Back
X