arkadaşlar tüm sayfaları okudum düzeltmek istediğim bir iki şey çarptı gözüme ilki sabah kahvaltısına vitamin olsun diye limon sıkmış arkadaşımız 5,5 aylık bebeğe.arkadaşım limon portakal kesinlikle verme asidiktir midesini çok acıtır bebeğin.başka meyvelerden sağlayın vitamin ihtiyacını.ikincisi ise sabahları ıhlamura bebek bisküvisi vs.. katanlar var ıhlamurun besleyici ne özelliği varki?su işte sonuçta.ıhlamur yerine devam sütünü nerden tercih etmiyorsunuz?bağışıklığınıda güçlendirmek adına (özellikle aptamil) vermeniz bebeklerinizin menfaatine olacaktır.üçüncü olarak gözüme çarpan şeyde pekmezi yoğurtla aynı anda verme işi oldu.pekmezdeki demirin emilimini en aza indirgiyor yoğurttaki kalsiyum.ve bebek bisküvileri çok yüksek ısılarda piştiğinden kanselojene dönüşüyorlar.bunları kulaktan duyma sallamıyorum kesinlikle çok emin kaynaklar vasıtası ile öğrendim uzun süren araştırmalar sonucu.bunları dikkate alırsanız bebişlerinizde iyi beslenmiş olur.bende 7 ayını doldurmuş oğluma günlük olarak:
sabah : önce beni emiyor,sonra kendi yaptığım bebe bisküvisi yada milupa 7 tahıl karışımlı toz kaşık mamayla ve milupa aptamil devam sütü ile kazırlanan mamaya pekmez,terayağ veya z.yağı bir sabah labne ve toz halde ceviziçi bir sabahta yumurta sarısı ekliyorum.
arada : beni emiyor
öğlen : tavuk yada kıyma ile mevsim sebzeleri ile koyu kıvamlı bir mama (12-1 arası)
arada : meyve püresi ve beni emiyor (3 gibi)
akşam: yine sebzeli püre yada çorba türü bişey (5-6 arası)
akşam: yoğurt (9 gibi)
gece : bebelac pişirilen lezzetler muhallebi yada aptamil muhallebi
sabaha kadarda kesintisiz uyku :ecrin_bebek:
bu arada ilk sayfalarda kabak ile püre yaptığını yazmış bir arkadaşımız kabağın mevsimi olmadığından hormonlu olacaktır dolayısıyle,bunuda hesaba katarsanız bebeğinize iyilik etmiş olursunuz.ben hiç bir şekilde şeker ve tuz ilaveli bir şey vermiyorum. tatlandırmak maksatlı günkurusu kayısıları az suda haşlayarak blendırdan geçirip ekliyorum mamalarına kahvaltılarına.umarım yardımcı olabilmişimdir.bebeklerinize ve size sağlıklı ve mutlu günler.....