Bebek Beslenmesi Ek gıdaya gecen anneler menülerimizi paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sezen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebe bisküvisi doktorumuz 2-3 tane falan demişti..
çok önermedi...
ekmek kullanmamı söyledi..
çavdar yada buğday ekmeği...

sabah9 gibi kahvaltı yaptırıyorum oğluma.1tatlı kaşığı labne peynir,1çay kaşığı pekmez,2günde bir bütün yumurta sarısı veriyorum.bazen mamayla ıslatıp içine ekmek ufalıyorum ama tek tek verince daha iştahlı yiyor.öğlen 1 gibi sebze çorbası yapıyorum.püre halinde olduğu için devam sütüyle[90ml] sulandırıyorum.1kase yiyor.akşam6ya doğru devam sütü içiyor.[90-120ml]akşam yatmadan önce pirinç unundan muhallebi yapıyorum.200ml suyla pişirip 6ölçek mama koyuyorum.gece uyandığındada 120ml mama içiyor.ara öğünlerde hiçbişey yediremiyorum.zorla meyve püresi,yoğurt falan veriyorum ama çok az yiyor onlardan.sizce iyimi?????????????????

benim kızımda ara öğün sevmiyor...aradan 5-6 saat geçince yiyor,acıkmıyor çünkü...bana çekmiş herhaldeyerimseniben,benimde yemekle hiç aram yokyerimseniben...

benimki de ara öğün istemiyor, su içmeyi sevmedigi için ara ogunlerde susayıp memeye saldırınca midesi doldugundan olsa gerek :emir_bebek:

kızlar kabızlık omadı mı bu menülerle benimki kabızlık çekiyor

bu arada bizim günlük menu soyle;

sabah bebe bisküvisi, devam sütü, 1 çay k. pekmez, 1 tatlı k. labne, bir küçük yumurta sarısı karışımı. ( bazen yumurta sarısını ayrıca veriyorum ama ortalıgı batırıyor ve tamamını yemiyor diye karışımla veriyorum genelde)

ogleden sonra ya irmikli ya pirinçli devam sütü+ elma veya armut püresi

aksam patates, kabak, havuç, küçük bir parça tavuk eti, 1 çk zeytinyagı ve pirinç, düdüklüde haşkayıp püre haline getirip veriyorum.

eger geç uyursa uyumadan muhallebi veriyorum

sabaha kadar meme...cokacimcoook

vaveyla_esk: "kızlar kabızlık omadı mı bu menülerle benimki kabızlık çekiyor "

Kakasının kıvamı arttı ama kaka yapma sayısı azalmadı bizimkinin...zeytinyagından olsa gerek...CADIARZU

bu arada bizim günlük menu soyle;

sabah bebe bisküvisi, devam sütü, 1 çay k. pekmez, 1 tatlı k. labne, bir küçük yumurta sarısı karışımı. ( bazen yumurta sarısını ayrıca veriyorum ama ortalıgı batırıyor ve tamamını yemiyor diye karışımla veriyorum genelde)

ogleden sonra ya irmikli ya pirinçli devam sütü+ elma veya armut püresi

aksam patates, kabak, havuç, küçük bir parça tavuk eti, 1 çk zeytinyagı ve pirinç, düdüklüde haşkayıp püre haline getirip veriyorum.

eger geç uyursa uyumadan muhallebi veriyorum

sabaha kadar meme...cokacimcoook

kaç aylık canım bebeğin

yumurta sarısı ve peyniri aynı gün verilmediğini duymuştum ben vermiyorumbilmiyorumkismile bebelecın çavdarlı mısırlısını ben bugün verdim 150 ml süte koydum çok oldu ya 100ml iyi fikir..baba bisküvisi gibi kokusu..azıcık pekmez ve tereyağıda koyuyorum ben..

ben kahvaltıyı hazırlarken yumurta peynir bisküvi ara sıra yoğurtda koyuyorum ve pekmez koyuyorum sakıncası olduğuna eminmisin canım?

evet bebeklerimizin aylarını ve bir günlük menülerini burdan paylaşalım

oğlum bugün 6 ayını bitirdi

sabah 9 da ıhlamur çayına 1 bisküvi ( herobaby) 1 çay kaşığı pekmez 1 çay kaşığı labne

11 de anne sütü

1 de 1/5 kabak 1/3 patates haşlaması tel süzekten geçirilip haşlama suyuyla biraz sulandırılıp 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ilave ettim yarısını yedi şimdi uyuyo :)) :emir_bebek:

Merhabalar, heralde 6. ayı bitirdiği gün ek gıdaya direk böye başlamadınız değilmi??? Daha önceden tattırmamı yapıyordunuz??? Ve tattırmaya ne zaman başladınız???

walla arkadaşlar ben azdan verdim birgün ama fazla istedi:nazar: ben şöyle hazırlıyorum:

KAHVALTI: önce emziriyorum..100 ml devam sütüne(sadece kahvaltı için kullanıyorum)5 bisküvi,yumurta sarısı fındık kadar yada 1 tatlı kaşığı labne peyniri,tereyağı fındık kadar,1 çay kaşığı kayısı püresi,1 tatlı kaşığı pekmez

uyanınca Anne sütü

ÖĞLE: anne sütü arkasına havuç, bir patates ve pirinçten çorba,yada balkabağı(2 gündür veriyorum)

1 saat sonra meyve

aralarda anne sütü(mide boş kalmıyor uyumadığı sürece maalesef)

AKŞAM ÜSTÜ sadece anne sütü

AKŞAM: muhallebi

gece yatarken emiyor

biz çok yoğun başladık ama bebek kendisi ayarlıyor yeme yoğunluğunu[/B][/FONT]

vaveyla canım sen çorbayı hazırlarken sebzeleri nasıl doğruyorsun ??
yani büyüklüğüne ??
süzgeçmi yapıyorsun?? püre gibi...

Merhabalar, heralde 6. ayı bitirdiği gün ek gıdaya direk böye başlamadınız değilmi??? Daha önceden tattırmamı yapıyordunuz??? Ve tattırmaya ne zaman başladınız???

ben oğlum 4 ayını doldurduğunda yoğurt ve meyve püresi tattırmaya başldım. bir aydır tadımlık veriyorum son bir haftadır biraz arttırdım. bakalım doktorumuz ne diyecek ona göre hareket edicem.

vaveyla canım sen çorbayı hazırlarken sebzeleri nasıl doğruyorsun ??
yani büyüklüğüne ??
süzgeçmi yapıyorsun?? püre gibi...

küçük doğruyorum canım yani kuşbaşı büyüklüğünde..aslında çok bıçak değmemesi lazım ama haşlama süresi kısa oluyor en azından.
bazen süzgeçten geçiriyorum ama süzgeç beni çok uğraştırdığı için rondo kullanıyorum.blendrla denedim çok kirlettim ortalığı.rondoda ufak olunca hepsi birkaç sn de püre yapıyor.sonra haşladığım sudan karıştırıyorum

küçük doğruyorum canım yani kuşbaşı büyüklüğünde..aslında çok bıçak değmemesi lazım ama haşlama süresi kısa oluyor en azından.
bazen süzgeçten geçiriyorum ama süzgeç beni çok uğraştırdığı için rondo kullanıyorum.blendrla denedim çok kirlettim ortalığı.rondoda ufak olunca hepsi birkaç sn de püre yapıyor.sonra haşladığım sudan karıştırıyorum
arkadaşım buharlı pişirici almış onda pişiriyor ama çok uzun sürede pişiyor .

süper bir topik olmuş. Bende şimdilik sadece meyve püresi ve yoğurt veriyorum.6. ayını doldurunca tam olarak başlayacağım sebzelere ve kahvaltıya. Sizlerden faydalanırım bende inşallah...

canım çok teşekkür ederim..
bende deneyeceğim..süzgeç okadar uzun sürüryorki...

bebeğim 5,5 aylık...
sabah armut püresi içine azıcık limon sıktım vitamin olsun diye..
öğlen patates+havuç+çok minicik bir parçapırasa+ pirinç çorbası
3 te yoğurt veriyorum ama bugün vermedim
akşam 20:30 muhallebi çok az yedi
buraya kadar doktorumuzun verdiği liste böyle..bunu uyguluyorum..
saat 10:30 da mama

bu arada aralarda sık sık emiyor, ve her öğün sonrası da emmek istiyor..

Back
X