Bebek Beslenmesi Ek gıdaya gecen anneler menülerimizi paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sezen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
canım ben de kurban bayramından kalma çok yaptım kemik suyu tabletlerivereliniortak onları kullanıyorum..sadece sebze orbalarına atıyordum senin dediğin gibi etli olanından çorba da yapabilirim..
bu yoğurt-pekmez olayı bitti artık:mymeka: çok kızdım doktoruma da..hamilleikte sadece demir kullandım ama süt alma yada kalsiyum içeren bişey demediÇok üzgünüm çoook zaten kansızım..
ya bi de bisküvi diyorsun ya kahvaltıda o hakkımızı kullanıyoruz biz yani 6 tane..en iyisi sade yedirmeye çalışayım yamiyor amabenneyaptımki
bana da hiç söylenmedi canım. aynen bende demir ilacı aldım ve lıkır lıkır süt içtim :(
neyse bari bebişimizde dikkat edelim bu konuya. bizden geçti artık :))

bana da hiç söylenmedi canım. aynen bende demir ilacı aldım ve lıkır lıkır süt içtim :(
neyse bari bebişimizde dikkat edelim bu konuya. bizden geçti artık :))

walla bu konu kafama dehşet takıldı..doktorum söylemedi cevremdeki doktorlar aynı şeyi yaptı..çok kızdım çoook:kızgın:
yarından itibaren dikkat edicem

canım kendinize yaptığın dolmadan mı??

canım görmemişim mesajını pardon..
yok ona ayrı yaptım ama güzel olmuştu bende yedim walla :))
kıyma ,pirinç, soğan dereotu ile iç hazırladım doldurdum..
suyuna yarım domates rendesi ve az yağ koydum o kadar...

birde canım eti nin bebe ekmeği var..
mama satantlarında :))
heni şu bizlere etimekler varya aynen onun gibi..
arada bende yiyorum :))

canım görmemişim mesajını pardon..
yok ona ayrı yaptım ama güzel olmuştu bende yedim walla :))
kıyma ,pirinç, soğan dereotu ile iç hazırladım doldurdum..
suyuna yarım domates rendesi ve az yağ koydum o kadar...

birde canım eti nin bebe ekmeği var..
mama satantlarında :))
heni şu bizlere etimekler varya aynen onun gibi..
arada bende yiyorum :))

olsun canım anladım sonra sorduğumu bile unuttumkaydirigubbakcemile3
dolma bizim için de yemelik ama benim kız sever mi bilemiyorum:1rolleyes: pütürlü olan şeylere karşı ilgisiz bu aralar..anlamadım gitti..dün sulu köfte yaptım senin dedğin gibi ama öğürüyor..ayrıca yine dün cici bebenin ekmeini aldım ufaladım yine öğürdü..iştahlı çocuk birdenbire huysuz oluverdi..kahvaltıyı da zor yapıyor..zeytin bile yerdi..

olsun canım anladım sonra sorduğumu bile unuttumkaydirigubbakcemile3
dolma bizim için de yemelik ama benim kız sever mi bilemiyorum:1rolleyes: pütürlü olan şeylere karşı ilgisiz bu aralar..anlamadım gitti..dün sulu köfte yaptım senin dedğin gibi ama öğürüyor..ayrıca yine dün cici bebenin ekmeini aldım ufaladım yine öğürdü..iştahlı çocuk birdenbire huysuz oluverdi..kahvaltıyı da zor yapıyor..zeytin bile yerdi..

canım diş çıkarıyor olmasın..
Ata da bu aralar iştahsız ve huysuz..
diş çıkarıyor ondan...

bazen böyle oluyolar heleki birisi yemek yerken gördüyse onları hemencicik nazar deyiyo bizimkide bi kaçgün pütürlü yemek istemedi ama şimdi eskiye geri döndü çok şükür

çok güzel seyler yazmışsınız kaç dakkadır okuyorum :) valla aşağı yukarı aynı şeyleri yapıyoruz hepimiz ama şu da bir gerçek sakınan göze çöp batarmış derler ya gerçekten öyle. oğlumun iştahı çok iyiydi nolduysa iştah gitti ve artık her öğünde yemeğini bırakıyor bitirmiyor ve emme isteği de azaldı :S bu haftada böyle giderse doktor yolu gözükecek bize :(
dişlerimiz tüm hızıyla çıkıyor 4 tane oldu :) ondan mı bilmiyorum ama iştah meselesi canımı sıkıyor :(

sabah: pekmez 1çay kaşıgı bir kibrit kutusu tuzu alınmış peynir tereyag 1çay kaşıgı 4cicibebe bisküvi 20gr devam sütü ve 8tahıllı mama ile karıştırıom afiyetle yiyo tüm gün zıplıo 6.5 aylık kızım
saat 11de:anne sütü 25dk
öglende: patates1tane havuç bitane kabak bitanede tatlı kabak irmik 1tatlı kaşıgı haşlıyom az zeytinyagı gezdirerek süzgeçte eziyom çorba oluyo içine bir dilim cicibebe ekmegi rondoluyom karıştırıyom afiyetle yiyo
ikindide: meyve püresi armut elma yiyo anne sütüyle sulandırıyom az
ara ögünde yogurdunu yiyo evde mayalanmış bazen mayalayamazsam sütaş baby mix 2küp yiyo
arada anne sütü alıyo
akşam: 8tahıllı gece maması yiyo
2saat sonrası: elmalı muhallebi yiyo anne sütü alıyo
gece sabaha kadar emiyo

bnm kızım 7.ayına gircek ama hafif çorbada tane olsa ögürüyo kıymaya nasıl geççem acaba bilgisi olan varmı bide mercimek verebilirmiyim çorba

mercimek gaz yapıyor diye biliyorum ama yine de bi araştır bence :) hemşo :)

evet işte mercimek buşgur gaz yapıyo çok biliyom o yüzdne sorayım dedim arkadaş konuda yazmış birisi 7aylık veriyom die mercimek bulşgur benim kızım bide kolikliydi yeni geöçti 2ay oluyo kıymaya nezaman nasıl geççem biliyonmu cnm

ben de kıyma konusunda düşünceliyim doktor artık yavaştan ver azar azar dedi de bizimkinin iştahı gittikçe azalıyor bırak kıymayı emmek bile istemiyor:( ama 7. ayında ver dedi doktor haftaya vermeliyim gerçi deneyecem eğer istemesse biraz ara verecem.ben daha şehriye irmik bunlara yeni geçtim ki öğürüyor kıymada napar bilmem :(

ben de kıyma konusunda düşünceliyim doktor artık yavaştan ver azar azar dedi de bizimkinin iştahı gittikçe azalıyor bırak kıymayı emmek bile istemiyor:( ama 7. ayında ver dedi doktor haftaya vermeliyim gerçi deneyecem eğer istemesse biraz ara verecem.ben daha şehriye irmik bunlara yeni geçtim ki öğürüyor kıymada napar bilmem :(

evet o bizdede var hafif taneli olsun ögürüyo kıymayıda inceltemeyizki rondoda resmen boguluyo gibi oluyo bütün gün yedigini çıkarıyo bizde haftaya 7ye geçcez ay olarak off nezor alıştırmak uzman tvdede diyoki doktor 7.ayında herşeye geçmiş olsun sonra alıştırmak çok zor oluyo gıdalara:sm_confused:

evet işte mercimek buşgur gaz yapıyo çok biliyom o yüzdne sorayım dedim arkadaş konuda yazmış birisi 7aylık veriyom die mercimek bulşgur benim kızım bide kolikliydi yeni geöçti 2ay oluyo kıymaya nezaman nasıl geççem biliyonmu cnm
mercimek oğlumada çok dokundu :((
çokta sevmişti.

canım diş çıkarıyor olmasın..
Ata da bu aralar iştahsız ve huysuz..
diş çıkarıyor ondan...

inşallah diştendir..emmeyi de bırakıyor hemen..uykusu da azaldı..
bu arada sezen we seni karıştırarak cevap yazmışım:1rolleyes:

bazen böyle oluyolar heleki birisi yemek yerken gördüyse onları hemencicik nazar deyiyo bizimkide bi kaçgün pütürlü yemek istemedi ama şimdi eskiye geri döndü çok şükür

annemler buradaydı nazar da olabilir mi acaba diye düşünüyorum..ama hepsini toplayınca diş te olabilir..
iştah açan birşey yok mu???

mercimeği sebze çorbasına 1 kaşık kadar katabilirsin zaten 8 ayda tam çorbasını veriyosun

diş çıkaran bebeklere ne veriyorsunuz??
benimki sebze yemiyor sadece tarhana yiyor..
oda hergün verilmezki..
ne yapaağımı şaşırdım walla...

Back
X