ek gıdaya geçenlerden yardım

lorasima

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2009
96
0
96
47
Samsun
Arkadaşlar bugün dr bana ek gıdaya geçebilirsin önce meyve sularından başla dedi sizlere sormak istediğim meyve suyunu hangi öğün verdiniz verdikden sonra mama verdinizmi ben denedim almıyor o öğünü atlıyormusunuz yardım ederseniz sevinirim

mesela sabah 10 gibi biberon maması veriyorum.

12 gibide meyve suyu..

açken vermelisin.. değilse içmiyorlar.

ve ne zaman isterlersede biberon mamasına devam ediyoruz biz.. genelde 1-1,5 saat sonra.

Son düzenleme:
peki fatoş hnm ne zaman başladınız ek gıdalara...benim ikizlerim 32. haftada doğdu.şuan 4aylığız..acaba bende başlasam problem olurmu diye korkuyorum..

peki fatoş hnm ne zaman başladınız ek gıdalara...benim ikizlerim 32. haftada doğdu.şuan 4aylığız..acaba bende başlasam problem olurmu diye korkuyorum..

canım biz 6 aylık olduk sayılır şuan ek gıdayı tamamen alıyoruz

ben ilk başta meyve suyu ile başladım.. 1 hafta sonra bir gün meyve suyu bir gün meyve püresi

1 hafta sonlar bunlara akşam yatarken muhallebi

sonra yoğurda başladık

meyve suyunu bıraktık şimdi meyve püresi veriyorum içinede 1 çay k. pekmez

sabahlarıda kahvaltıya başladık

çorba denedim ama sevmediler bi kaç gün sonra tkrar deniycem..

ek gıdalara geçerken önerim şu, hepsini bi anda verilmemeli bence aralarında en az 1 hafta olmalı....

bence 4. ayın bitiminde meyve suyundan başla canım...

Merhaba lorasima bende 32+5te ikizlerimi doğurdum şu an 9 aylıklar Allah hepimizin çocuklarını bağışlasın.Bende sana yardımcı olabilirim diye deneyimlerimi yazıyorum çünkü benim bebelerimi doktor çok beğeniyor ek gıdaları verişimi de tabi.
Ben 4 aylıkken ilk günlerde 1 çay kaşığı meyve suyu ile başladım.3.günde onlar kafa çevirene kadar verdim ve 1 haftadan sonra sulu ama posalı verdim meyve suyunu tabi diğer öğünler de hep mama.
Her gün aynı saatte veriyordum.5.aya girdiğimizde gece mama ile hazırlanmış pirinç ununa geçtim.Öğlen meyve suyu,gece pirinç unu diğer öğünler de mama.
Pirinç unundan 10 gün sonra sabah kahvaltı bebe bisküvisi,peynir ve üzüm pekmezi ister mama ile ıslat,ister ıhlamur ile bisküvi yerine ekmek içi de olur.Öglen,havuç,patates ve pirinç ile hazırlanmış sebze çorbası,sonra mama,meyve suyu.mama.mama.gece de pirinç unu.Kahvaltı ve sebze çorbasına başladıktan 1 hafta sonra kahvaltıya yumurta sarısı ilk 1-2 gün azar azar çorbaya da kemik suyu eklenecek.6.ayda yoğurt vermeye başladım meyve suyu öğününde yoğut verdim.7.aydan sonra sabah ilk uyandıklarında aptamil mama,diğer öğün kahvaltı(bisküvi,peynir,pekmez,yumurta sarısı,1 çay kaşığı ceviz,çeyrek muz,ıhlamur ile ıslatıp),öğlen çorba mesela dün ıspanak çorbası yaptım kereviz,havuç herşeyi deneyebilirsin dokunmaz ise,bir dahaki öğün tahıllı mama ile yapılmış ya da pirinç unu ile yapılmış muhallebi meyve ile tatlandırabilirsin mesela bal kabağı,yada mevsim meyvelerini rende yada sıkarak meyve veriyorum.Sonra yoğurt acıkınca da aptamil mama ve gece yatana kadar gece uyanınca da mama veriyorum.
umarım işine yarar kolay gelsin

selam benım ıkızlerımde 4 aylıklar bızde elma suyuna basladık bırı bayıla bayıla yıyor ama dıgerı tukuruyor acken verıyorum ama kesınlıkle ıstemıyor.neyapmam lazım

kemik suyu ve ceviz 9. aydan sonra verilmeli. alerji yapıyor. bilginize...

selam benım ıkızlerımde 4 aylıklar bızde elma suyuna basladık bırı bayıla bayıla yıyor ama dıgerı tukuruyor acken verıyorum ama kesınlıkle ıstemıyor.neyapmam lazım

bir kaç gün sonra tekrar dene canım.

benimkilerde sebze çorbasını ilk verdiğimde kusmuşlardı..

10 gün sonra tekrar denedim bu sefer yediler.

Benimkilerin bir sorunu olmadı zaten bize de doktor söyledi ceviz ve kemik suyunu onun için 6,5 7 aydan beri katıyorum ikisini de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…