Ek gıdaya ne zaman gectınız ?

Perizekaaaali

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
319
25
38
Adana
5 ay 15 gunlk bı kızım var arkadaslar kılosu 7800 boyu 66 cm dı 15gun once ebe ek gıdaya gecmemı soyluyor ama ben ne bılım 6ay dolsun ıstıyorm sız ne zaman gectınız ılk ne verdınız ? Arı mamanın pırınc unu varmıs cevremdekıler gunde bı defa ver dıyolar aranızda veren varmı ??

Canim benimde bebeğim 5 ay 20 günlük yaklsdik 20 gündür veriyorum ben 4.5 aydan sonra doktor damak tadi aissin diye bsslatti bize cay kaşigi ucuya eleme armut suyuyla basladik sonra yogurt felan

Benim bebeğim 5n ci aya yeni girdi ek gidaya geçmek istiyorum meyveli yoğurtla başlamak istiyorum erken mi?

Canim bnm oğlunda kabizlik sorunu var ben vermistim 5.ayinda ama ev yapimi

Benim kizim emmedigi için ben 4. Aydan sonra baslamistim ama pirinç unu yerine elma havuç ve armut suyuyla başlarsan daha iyi olur bence.

Ben 5 bucuk aylikken basladim ilk olarak yogurt verdim. Sonra sebze purelerine basladim en sonunda meyveye gectim. Okudugum yazilarda ilk olarak sekersiz seylerin verilmesi daha iyi diyordu. Meyveler sekerli oldugu icin sebzeyle sonra tanisirsa sebzeleri begenmeme ihtimali varmis :)
Suan oglum 15 aylik ve cok sukur butun sebze ve meyvelerden yiyiyor.

Benim bebeğim 5n ci aya yeni girdi ek gidaya geçmek istiyorum meyveli yoğurtla başlamak istiyorum erken mi?

tatli gidalarla baslamayin ek gida vermeye sonra sebzeleri yemez..yogurt verin ama sade.bunun disinda biz havucla baslamistik,sonra patatesle devam ettik..sonrasinda brokoli vs..meyveler daha sonra,bebekler muz cok seviyor buarada.ilk etapta sebze ve meyveleri sade ve tek tek verin ki alerjisi veya hazimda gucluk yasarsa neyden kaynaklandigini anlarsiniz.

yoğurt sancı yaptı sanırım vermiyorum artık meyve pureleri meyveli yoğurtları hazır veriyorum. pirinc lı mama var onu veriyorum hazır .sebzeleri nasıl veriyorsunuz?

yoğurt sancı yaptı sanırım vermiyorum artık meyve pureleri meyveli yoğurtları hazır veriyorum. pirinc lı mama var onu veriyorum hazır .sebzeleri nasıl veriyorsunuz?

Ben sebzelerı haslıyorum ıcıne bulgur yada pırınc atıyorm az bır kasık kadar zeytın yagı sonra pure yapıyorm ama az tırtklı oluyo eZmeyı ogrensın dıye yapıyorm ama kızım pek yemıyo zorlayncada kusuyo bgn domates patatez havuz ıkı kasık bulgur koydm az zeytn yagı kımyon haslandı sonra püre yaptm bulgurlar tam pure olmadan verdm ılk defa 4kasık yedı bunada sükür hep kusuyordu tuz hıc atmıyorm

tuz bende atmıyorm ama şekersiz şeyleri sevmiyor yemek istemiyor ağzını tikiyor açmıyor.irmikten mamalar yapmıştım genzıne gitti çok ögurdu :-(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…