Bebek Beslenmesi ek gıdaya yeni geçen 6 aylık bebekler neyi ne kadar yediriyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bizde 3 gün sonra 6 aylığız. dün akşam annemlerde oğlum alt dişleriyle elmayı sıyırarak yedi. sonra bana bi cesaret geldi yemeğin içinden patatesi alıp ezdim onuda baya iştahlı yedi. dedim artık ldu bu çocuk. sabah gittim bebe bisküvisi kayıı kurusu labne peynir aldım elma ve anne sütüyle hazırladım. her seferinde kaşıktakileri alıp püskürttü eşimde çok karıştırdın ondan dedi. sadece bisküvi süt yaptım sonuç aynı. anladıkki çok tatlı şeyleri sevmiyo. akşam patates ve havuç püresi yaptım şap şup yedi. kendine özg damak tadı var sıpamın. bebe bisküviside bana kaldı ooohhhh çokta severim :))

ben 4 . ayında gectım ek gıdaya sutum yetersız oldugu ıcın...
meyve purelerı,yogurt ve sımdılık kasık mamalarından yedırıyorum..once azar azar basladık 2 3 yemek kasıgı kadar..sımdı yarım su bardagı kadar yıyor en fazla..

pekmezi boş yediremem sanmıştım ama bugün kaşığını pekmeze batırdım verdim çok sevdi eğlene eğlene yaladı yuttu vallahi 2-3 kez verdim bu şekilde:)

bizde cumartesi günü 6 aylık olacagız sonundaaa iple çektim bu zamanı sagarak besliyoreumm gerçekten bebek büyütmek çok zormuş:)) çok iyi anladımm ek gıdayı nasıl veriyorsunuz ben havuç ve patates püresi vermiştim aslında öle çok koyu degildi ama neredeyse kusacaktı sulu çorba gibi mi vermek gerekiyor 5 aylıkken ara ara bişiler verdim elma havuç suyu filan

3 gün oldu akşamları patetesli havuçlu pirinçli çorba veriyorum öle iki kaşık falan değil 1 kase bizimki vermeyince çok yaygara yapıyo. bide derlerki emzirirken yemek tattır sonra yemez. ben bebeğime hiç yemek vermedim diş çıkarırken sadece elma veriyodum bazende portakal ama kereta sanki doğduğundan beri çorba yiyo :)) ama henüz kahvaltı vermiyorum. bide bugün et yedi yedi dediysem emikledi kopardığı kadarda yuttu :))

biz de yeni başladık. kızımın bu hafta ek gıdalara başlamasıyla beraber yiyecek sıkıntımız da basladı. ne versek ne yedirsek. okudugum kadarıyla cogunuz pekmez veriyosunuz. ama ben 1 yasına kadar seker ve tuz ilaveli şeylerin yasak oldugunu duymustum. tabi bu herkesin uyacagı bi kural degil. herkes kendine gore bir duzen oturtuyo sonucta. biz de daha doktora gitmedik ama okudugm ve edindigim bilgilere gore kızıma 5-6 kasık elma puresi-suyu, ara sıra yogurt ve armut puresi-suyu veriyorum. mutlaka her ogunden sonra hem agzı calkalansın hem de susuzlugu gitsin diye su da veriyorum. :56: haftaya da sebzeye baslamayı dusunuyorum. masallah benim kız baya obur. degil bir elma bir kilo versem yine yicek gibi saldırıyo tabagına.

bende şeker ve tuzun 1 yaşa kadar verilmeyeceğini biliyorum. sorduğum kişiler pekmeze şeker konmaz dedi ama nette araştırdım konuyomuş. o yüzden pekmez yerine demir damlasına devam. ay bide bu pekmeeze toprak kouyolarmış bnde hiç sevemedim gitti şu pekmezi zaten.

doğal pekmezse eğer şeker olmaz onda.külle tatlandırıyorlar.bizim köyde yaparlar pekte güzel olur.pekmeze küçük yaştalıştırın bence.ablam öyle yaptı yeğenim pekmez manyağı şuan:)

her çocuğun yediği farklı oluyor . zaten aç olsa ağlar. bebeğin istemeyene kadarda yediriyorsundur heralde. . tabi zorlama kesinlikle olmamalı.
benim oğlum 7,5 aylık
sanırım akranlarına göre fazla yiyor ..Bi ara dişi çıkıyor diye normal yediği menünün 3/1 ini yiyordu mesela .haftası haftasını tutmuyor .
Ama örnek vericek olursam : sabah 1kase yoğurt bi k.k.b.tuzsuz peynir bir tane yumurta sarısı bi çay kaşığı pekmez
zaten 10 gibi yaptırıyor annem kahvaltısını 11 gibi meyve püresi daha sonra bir saat uyuyor . uyandığında bi kase yoğurt bi kase çorba
ikindi yine meyve veya sebze püresi
akşam da kendi yemeklerimizden veya yine çorba veya muhallebi yiyor. özellikle pilav makarna gibi şeyleri çok seviyor . yada patates ıspaank püresi .Çok şükür evde ne olursa olsun yiyor oğlum

Son düzenleme:
burda ben 5 aylikken basladim dr un bana onerdigi.sabah emzirme yada sut oglen 12 de sebze yemegi sonra sut yada yogurt ikindin meyve +yogurt aksamda sut.ama birden tabaklarini bitirmesini bekliyemiyoruz bir caybardaginin yarisi kadar sebze yemegini ver oglen.sonra istedikce yavas yavas artirirsin.

oğlum 6ay 10 günlük. ek gıdalara başlayalı nerdeyse 1 ay oldu.sabahları pekmez,peynir,yumurta sarısı ve kendi yaptığım evyapımı bebe bisküvilerini sulandırıp veriyorum. öğlen bazen sebze bazen tarhana çorbası.çorbamıza mutlaka soğan sarımsak,az az,ekliyorum.öğleden sonra meyve püresi şimdilik sadece elma büyük tuvaletini seyrek yaptığından muz vermeye çekiniyorum.sonrasında yoğurt,gece yatmadan muhallebi.aralarda da anne sütü ve su. anne sütü ek gıdaların sindirimini olaylaştırıyormuş. emzirebiliyorsanız her ek gıda arası mutlaka anne sütü alsın bebişler...
bebişlerinizin sevdiği muhallebi tarifi varsa paylaşırmısınız?

öncelikle yazan arkadaslara tşk.konuyu açtığımdan bugune yaklaşık bı ay geçmiş olmalı.bebeğim mıktar olarak cok fazla arttırmadı yemegı ama biraz daha çeşitlendi yedıkleerı.2 gun once doktor kont vardı.kilo almış cok sukur.sabahları kahvaltı verıyorum epeydır.peynır yumurta sarısı zeytın.2 gun once mercımek corbası verdım cok sevdı gaz yapar dıye cekınmıstım. ama yapmadı cok sukur.meyve sebze purelerı.bıde yogurt.verıyorum.bıde hurma verdım doktorada sordum dogal olan herseyı verebılırsın dedı.ette vermeye basladım balık .kuzu etı tavuk etı elımde bıraz ezıp verıyorum.doktorda blendır kullanma dedı ama ınsan tıkanır falan dıede korkuyo az az vermeye calısıyorum.muhallebı verebılırsın dedı ama ben sadece bır ıkı kere verdım sankı faydası yokmus gıbı gelıo.bılmıyorum dogrumu yapıyorum.ha bıde ıspanak verdım .şimdilik boyle yedırdıklerım...

öncelikle yazan arkadaslara tşk.konuyu açtığımdan bugune yaklaşık bı ay geçmiş olmalı.bebeğim mıktar olarak cok fazla arttırmadı yemegı ama biraz daha çeşitlendi yedıkleerı.2 gun once doktor kont vardı.kilo almış cok sukur.sabahları kahvaltı verıyorum epeydır.peynır yumurta sarısı zeytın.2 gun once mercımek corbası verdım cok sevdı gaz yapar dıye cekınmıstım. ama yapmadı cok sukur.meyve sebze purelerı.bıde yogurt.verıyorum.bıde hurma verdım doktorada sordum dogal olan herseyı verebılırsın dedı.ette vermeye basladım balık .kuzu etı tavuk etı elımde bıraz ezıp verıyorum.doktorda blendır kullanma dedı ama ınsan tıkanır falan dıede korkuyo az az vermeye calısıyorum.muhallebı verebılırsın dedı ama ben sadece bır ıkı kere verdım sankı faydası yokmus gıbı gelıo.bılmıyorum dogrumu yapıyorum.ha bıde ıspanak verdım .şimdilik boyle yedırdıklerım...

kaç aylıksınız?6 aylıksanız menünüz çok zenginmiş.biz yeni yeni başladık.ama et falan yok daha.senin bebiş iştahlı da galiba:nazar:

kaç aylıksınız?6 aylıksanız menünüz çok zenginmiş.biz yeni yeni başladık.ama et falan yok daha.senin bebiş iştahlı da galiba:nazar:

konuyu acan benım canım baslangıcta ilk sayfada yazdıklarımızı yıyoduk sadece şimdi arttırdım.hepsini bı gunde yemıyo tabı azar azar tattırıyorum ıste .7 aylık olduk artık
8 den gun aldık:)

meraba arkadaşlar konuyu görünce yazayım dedim benim oğlumda 6,5 aylık biz 3 aylıkken başladık ek gıdaya anne sütü olmadığından ne verdiğimi yazıyım
güne keçi sütü vererek başlıyorum sabah 7 de kalktığı için.(125 ml)
kahvaltı olarak tam tahıllı mama,bir yumurta sarısı,bir kaşık krem peynir,bir tatlı kaşığı tereyağı,bir tatlı kaşığı ev yapımı keçi boynuzu pekmezi.
öğlen sütlü pirinçli kaşık mama+bir kaç tane bebe bisküvi.
akşam patates ve havuç püresi veya terbiyeli çorba veya bakliyat karışımı çorba.
sonra yoğurt+meyve püresi+bir kaç tane bebe bisküvi.
yatmadan tekrar 150 ml keçi sütü.
yalnız bu ara çok huysuz diş çıkaracak heralde diş kaşıyıcı aldım ama o daha çok ellerini ve emziğini kemiriyor diş çıkarmasını kolaylaştırmak için ne yapmalıyım tavsiyesi olan var mı?

benim bebeğim de altı buçuk aylık 7100 gr.doktorumuz kilo alımını az bulduğu için kahvaltı yoğurt muhallebi ve sebze çorbası basla dedi.ama neyi ne kadar vereceğimi bilmiyorum.emmesi zaten problemli 3 saatte 5 dakika.bunları verirsem iyice kötü olacak emmesi.yoksa artık emmeyi iyice azaltacak mıyım?yoksa bu ek besinleri sadece tattıracak mıyım

bebeğim 6.5 aylık ek gıdaya 20 gundur gecçtik.forumda yazılanları okuyunca şüpheye düştüm azmı veriyorum die:(
menüm şöyle ölçüm küçük çay bardağı
yarım çay bardağı meyve püresi
1 çay bardağı yoğurt.
yarım çaybardağı zeytinyağlı havuç-patates püresi
bazen 1-ıkı çay kaşığı et suyu.
çok azda peynir tattırdım bugun. şimdilik bu kadar...tabi bu en fazla olanı bazı gunler ölçüler dahada azalıo hıc zorlamıyorum başını cevırıp mıkırdanmaya baladımı bırakıyorum. bide anne sütü ve su tabiki...cevap yazan arkadaşlara şimidien teşekkürler....

Canım benim öğünlerim şöyle
Kahvaltı : 1 yumurta sarısı ıle bir tatlı kaşığı labne peynırı ve cicibebe kızarmış ekmeği karıştırıyorum. Ekmeği sıcak su ile ıslatıyorum.
Öğle : Hergün değişik bir sebze ile kemik suyuna yapılmıs çorba içine bulgur prınç veya irmik birini koyuyorum ve blendırdan geçiriyorum.
İkindi : Hergün değişik bir meyvayı irmik ile pişirip içine pekmez koyuyorum. Şuan 7.5 aylık bundan sonra çekilmiş ceviz de koyacağım
Akşam : Mama verip uyutuyorum.

Back
X