• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler ekim 2014 prematüre anneleri ... zeynep kamil kadın ve doğum hastanesi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

gokcenruzgar

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2015
74
10
13
29
merhaba , benim oğlum pprom nedeni ile 29 hafta (27 uyumlu) 1.200 gram olarak dünyaya geldi 45 gün sonunda taburcu olduk 3 haftadır evdeyiz sizin prematüre bebekleriniz nasıl?

merhaba , benim oğlum pprom nedeni ile 29 hafta (27 uyumlu) 1.200 gram olarak dünyaya geldi 45 gün sonunda taburcu olduk 3 haftadır evdeyiz sizin prematüre bebekleriniz nasıl?
Merhaba. Oglum 8 hafta erken 1640gr dogdu. 9 aylik olmak uzere. Yasitlarini kilo olarak yakaladi ama boyda eksigimiz var biraz. Goz muayeneleri, kulak muayenesi(bra testi), noroloji kontrolleri derken geciyor zaman. Prematureler cok guclu oluyor. Bana soylediklerinde hikaye anlatiyorlar diyordum ama dogru bir soz. Doktorlar ne kadar kotumser olurlarsa olsunlar onlar her zorlugu asiyor.

32 haftalık 2030 gr dogmustu oglum suanda 16 haftalık 6200 gr 58 cm yasıtlarını yakaladı cok sukur

Merhaba. Oglum 8 hafta erken 1640gr dogdu. 9 aylik olmak uzere. Yasitlarini kilo olarak yakaladi ama boyda eksigimiz var biraz. Goz muayeneleri, kulak muayenesi(bra testi), noroloji kontrolleri derken geciyor zaman. Prematureler cok guclu oluyor. Bana soylediklerinde hikaye anlatiyorlar diyordum ama dogru bir soz. Doktorlar ne kadar kotumser olurlarsa olsunlar onlar her zorlugu asiyor.

merhaba 34. haftaya kadar boy kilo veya motor gelişimlerinde yakalamaya biliyorlar ama bir süre sonra herşey normale dönüyor sonuç itibariyle allahım sağlık versin sorunsuz şekilde büyütmemizi nasip etsin boydan da yakalar yaşıtlarını inşallah prematüre annelere daha çok rol düşüyor taki büyüyene kadar evlatlarımız

Destek kuvez içi çok az aliyor 1500 lerdeyiz iyi gidiyorduk karaciğer enzimleri yuksek cikiyor bulamadılar henüz

Biz konyadayiz düşündürüyor karaciğer inşallah iyi sonuçlanır başka bisorunumuz yok gibi

Biz konyadayiz düşündürüyor karaciğer inşallah iyi sonuçlanır başka bisorunumuz yok gibi

inşallah iyi haberlerinizi alırız bizde dün aşılarını yaptırdık üç aşı birden oldu ve çok kusuyor her mamadan sonra kusması oluyor bide kan vermiştik sonuçlarda aşırı kansız çıktı günde iki defa 5er damla kan ilacı veriyoruz ferrum inşallah işe yarar yoksa kan takma durumu olabiliyor :(

Geçmiş olur inşallah bizim daha bulamadılar inşallah büyüdükçe geçer bütün bebeklere saglik versin allahim

slm herkese allahtan acil şifalar ve cocuklaırmza sağlıklı uzun omurler dilerim herkese sımdıden..
benım 2 gunce once 32 haftalık 1900 gram 40 cm boyuında bi erkek ve erken doğum yapdım ve su an bebegim küvezde akcıgerlerın gelısmesı ıcın solunum cihazına baglanmıs durumda . doktorlar ne kotu ne ıyı dıyorlar sadece akcıgerlerın gelısmesını beklıycez dıyor gelısırse solunum sorunude cozulecek dıyorlar.. sizce ne olcak oglum iyilesecekmi? lutfen yardım edın ağlamakdn gozyasım kalmadı ..ilk bebegım ...:(

slm herkese allahtan acil şifalar ve cocuklaırmza sağlıklı uzun omurler dilerim herkese sımdıden..
benım 2 gunce once 32 haftalık 1900 gram 40 cm boyuında bi erkek ve erken doğum yapdım ve su an bebegim küvezde akcıgerlerın gelısmesı ıcın solunum cihazına baglanmıs durumda . doktorlar ne kotu ne ıyı dıyorlar sadece akcıgerlerın gelısmesını beklıycez dıyor gelısırse solunum sorunude cozulecek dıyorlar.. sizce ne olcak oglum iyilesecekmi? lutfen yardım edın ağlamakdn gozyasım kalmadı ..ilk bebegım ...:KK43:

merhaba arkadaşım benimde ilk bebeğim ve erkek haftanız ve kilonuz emin olun ki çok iyi ben 29 hafta ama 27 uyumluydu 1.200 suyumun gelmesi nedeniyle dünyaya getirdim bebeğimi tüm erken doğumlarda solunum sıkıntısı oluuyor bizdede oldu aama allaha şükür haftamızda küçük olmasına rağmen 45 gün sonunda çıktık hastaneden şimdi 1 ay oldu evimizdeyiz normal 2ay28 günlük düzeltilmiş 10günlük bebeğim daha içinizi ferahtutun ve onunla sürekli konuşun izin isteyin hemşirelerinizden temas kurun güç alacaktır sizden ciğer geliştirirci iğnelerinizi olmuşmjuydunuz :(

merhaba arkadaşım benimde ilk bebeğim ve erkek haftanız ve kilonuz emin olun ki çok iyi ben 29 hafta ama 27 uyumluydu 1.200 suyumun gelmesi nedeniyle dünyaya getirdim bebeğimi tüm erken doğumlarda solunum sıkıntısı oluuyor bizdede oldu aama allaha şükür haftamızda küçük olmasına rağmen 45 gün sonunda çıktık hastaneden şimdi 1 ay oldu evimizdeyiz normal 2ay28 günlük düzeltilmiş 10günlük bebeğim daha içinizi ferahtutun ve onunla sürekli konuşun izin isteyin hemşirelerinizden temas kurun güç alacaktır sizden ciğer geliştirirci iğnelerinizi olmuşmjuydunuz :KK43:
cvp ıcın cok tskler inanın sızın kadar mutlu oldum beebişinin sağlıgına kavustugu ıcın :) doktorlar kocama 1 kere ızın verdi bakmak ıcın oda küveze bıle yaklastırmamıslar bır resmı zor çekmiş. evet doğumdan önce 2 ıgne vurdular akcıgerler ıcın. ama faydası fazla dokunmamıs onun ıcın bu sabah doktorun verdiği bilgi soyle ki demiş ıgneler anneden fayda etmedıgı ıcın bugun bebege doz ve ıgne uygulacaz . ve beklıycez dedı su an olumlu yada olumsuz bırsey dıyemem dedı ve gıtti ? sızce ileşirmi ? bebegınız 1 bucuk ay kalmıs küvezde nasıl dayandınız ben nasıl dayanacam 2 gun oldu sadece ınanın ağlamakdan yoruldum yazarken bıle kendımı tutamıyorum.. onu gordum bır kerecıgıne aklıma vucuduma sulanmıs nereye baksam onu goruyorum onu hıssedıyorum.. :(

cvp ıcın cok tskler inanın sızın kadar mutlu oldum beebişinin sağlıgına kavustugu ıcın :) doktorlar kocama 1 kere ızın verdi bakmak ıcın oda küveze bıle yaklastırmamıslar bır resmı zor çekmiş. evet doğumdan önce 2 ıgne vurdular akcıgerler ıcın. ama faydası fazla dokunmamıs onun ıcın bu sabah doktorun verdiği bilgi soyle ki demiş ıgneler anneden fayda etmedıgı ıcın bugun bebege doz ve ıgne uygulacaz . ve beklıycez dedı su an olumlu yada olumsuz bırsey dıyemem dedı ve gıtti ? sızce ileşirmi ? bebegınız 1 bucuk ay kalmıs küvezde nasıl dayandınız ben nasıl dayanacam 2 gun oldu sadece ınanın ağlamakdan yoruldum yazarken bıle kendımı tutamıyorum.. onu gordum bır kerecıgıne aklıma vucuduma sulanmıs nereye baksam onu goruyorum onu hıssedıyorum.. :KK43:

sağolun çok teşekkür ederim. benim eşimde doğar doğmaz gördü sonralarında haftada bir kez babalar görebiliyordu doğum hyaptığım hastanede anne ise 3 saatte bir görebiliyordu 10 15 dakika kadar. hangi hastanede bebğiniz nasıl uzak tutarlar ilk defa duydum ciğer geliştirici iğnler çok işe yarıyor haftamız küçük olmasına rağmen iğnelerimi oldum 3 hafta sonra doğuma alındım oyuzden işe yaradı bu iğnede şöyle bişey var yapılır yapılmaz doğum olursa veya bir kaç gün sonra i,şe yaramıyor benim 3 hafta sonra doğum olduğu için solunumda pek sıkıntı çekmedik , bebeğe doz ve iğneyi hiç duymamıştım sanırım yoğun bakımda bebeğiniz yoğun bakımdaki bebekler için asla olumlu şeyler söylemiyorlar bizim de doktorumuz öyleydi iyi olabilir ama 1 saat sonra yoğun bakımdaki bebeğin durumunun ne olacağı belli olmaz derdi oyüzden o konuda bence canınızı sıkmayın hava desteği nasıl alıyor makineyemi bağlı burundan mı alıyor allahım yardımcı oluyor emin olun çevremde o kadar kötü şeylerle karşılaştım ki daha cesaretli oldum çünkü benim cesaret li olmam ona güç veriyor daha hızlı kavuşucaz diye düşünüyordum moralinizi yüksek tutmaya çalışın şuan karnınızda olacaktı yine dokunamayacaktınız onlar orda çok güvende biz evde onlar kadar iyi bakamayız emin olun evladınız tabi içiniz yanacak ama türkiyede okadar çok ki böyle anne güçlü olun lütfen :(

benim kızım 780 gr 30 haftalıktı 58.gün hastaneden çıktık 29 eylülde doğmuştu şuan 3,5 kg civarı gelişimi sizce azmı

inşallah iyi haberlerinizi alırız bizde dün aşılarını yaptırdık üç aşı birden oldu ve çok kusuyor her mamadan sonra kusması oluyor bide kan vermiştik sonuçlarda aşırı kansız çıktı günde iki defa 5er damla kan ilacı veriyoruz ferrum inşallah işe yarar yoksa kan takma durumu olabiliyor :KK43:
benim kızıma bir kez yoğun bakmda bır kez de hastnden çıktıktan sonra verdiler

Back
X