Ekim/Kasım/Aralık Pozitif Haberi Alan Anne Adayları Toplanıyoruz 🥰❣️

Mucizenizin Haberini Ne Zaman Aldınız?

• Ekim

OY: 6 19,4%
  • Kasım

OY: 19 61,3%
  • Aralık

OY: 6 19,4%

• Ankete Katılan
    31
Merhabaaa iyi geceler herkese son adet tarihim 31 ekim 29-82-236-934 beta değerlerim çok şükür bugün kese gözüktü ama yanında kanama alanı olduğunu da söyledi doktor bakalım haftaya Allâh nasip ederse kalp atışı duyulurmuş

Emzirmeyi biraktiktan sonrami duzeldi nabziniz? Kardiyolojiye gittim herhangi bi sorun gormedi ilac vs vermedi normal stresten yorgunluktan dusebilir dedi holter vs taktirdim ordada belli dustugu 43 lere kadar inmis ama ilac vs yazmadi gerek yok dedi. Yani emzirme doneminde normal biseymi bu nabiz dusuklugu acaba

Maşallah Allah sağsalim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

Kız bana daha emzirmek nasip olmadı yok benimki onunla alakalı değildi. Sadece nabız düsüklügüm olmuştu. Bu durumun emzirme dönemi ile alakalı olduğunu dusunmuyorum.Ki doktora da gitmissiniz. 40lara ilac gerek degil heralde cunku ilac vermek icin benim 20 ve altina dusmemi beklemislerdi. Onu da zaten bir gun verdiler. Sizde bir sorun olsaydi doktor zaten soylerdi . Siz telaş yapmayin. Zaten yorgun yorucu bir donemdesiniz. Buyuk ihtimal o yuzdendir. Zamanla duzelir.

Sağlıkla gelsin inşallah

Ay hiç inanmıyorum öyle şeylere ben ya

Merhaba selogi
Öncelikle tebrik ederim, bebeğini sağlıkla kucağına al inşallah
Son adet tarihin 30 Ekim ise 18 Aralık’taki randevuna gidersen 7+0 olacaksın, keseyi çok rahat görürsün inşallah
Hatta kalp atışını da duyabilirsin
Kalp atışı çoğunlukla 7. haftada duyuluyor
Ultrason gelişmişse daha erken de duyulabiliyor
Ben karından ultrasonda 5+0 da kese gördüm, 5+5 te kalp atışı duydum
Folik asite gebelik öncesi başlanması öneriliyor diye doktor kontrolünde bir süre Elenatal 1 kullandım, sonra değiştirip Folifor Duo kullandım
Hamileliğimi öğrenmeden önceki ay da inositol içeriyor diye Proceive F kullanmaya başlamıştım
Hamile kalınca doktor onu bıraktırıp Aktif FolicUS’a başlattı
Ben başından beri iki ayrı doktora gidiyorum, diğer doktorum da Aktif FolicUS’ı onayladı
17+3 te son kez içip bıraktım
8. haftada doktor isteğiyle birçok değer için kan tahlili yaptırdım
9+1 de D vitamini olarak günde 5 damla Coledan-D3 içmeye başladım
Multivitamin çoğu zaman yeterli olmuyor, gerekli vitaminleri ayrı ayrı almak daha faydalı oluyor
Ben hamileliğimi sağlık ocağına bildirmedim
13+1 de sağlık ocağından bir hemşire beni aradı
Hamileliğimle ilgili birkaç soru sordu, birkaç kez daha sizi arayacağız dedi
Fetal Dna ve ikili tarama down sendromu gibi kromozomal sorunların risk istatistiğini gösteriyor, ikisi de kesin tanı değil
Kesin tanı için bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısından örnek alınması gerekiyor
Fetal Dna’nın doğruluk oranı ikili taramaya göre daha yüksek ama maalesef Fetal Dna’dan da yanlış sonuç alanlar var
İki testi de yaptırmak zorunda değilsin
Hiç test yaptırmayan da var, ultrason verileri düzgün çıkınca direkt ikili tarama yeterli diyen de var, hazır yaptırmışken risk istatistik oranı daha doğru olan Fetal Dna’yı yaptıran da var
Eğer 35 yaş altıysan ve ultrasonda tespit edilen bir anormallik yoksa tamamen kişisel bir tercih
Kesinlikle Fetal Dna yaptırılmalı gibi bir algı var etrafta ama ben doktorla konuşunca eğer her şey sağlıklı ilerliyorsa zorunlu olmadığını gördüm
Bir de çok didiklememek için ikili tarama yaptırdım, çok şükür bir sorun çıkmadı
Zamanı gelince eğer Fetal Dna’ya karar verirsen 10.- 11. haftalar Fetal Dna için uygun denilse de o haftalarda bebeğin dnası anne kanına tam geçmemiş olabiliyor o yüzden sonuç çıkmayabiliyor
Maalesef her doktor bu detayı söylemiyor
Beni 2 doktorum da uyarmıştı
Burada da birçok arkadaşın başına dna yetersizliği geldi, aklında bulunsun
Deneyimlerimi paylaşmak istedim
Her şey çok güzel ilerlesin inşallah hepimiz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…