- 8 Eylül 2021
- 1.006
- 614
- 73
aha bir 40 yaş hamile kalmaya çalışan daha bende 39 bacım ama yok olmadı dahaİnşallah 40 da kalalım dedik nasip 41 e demekki![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
aha bir 40 yaş hamile kalmaya çalışan daha bende 39 bacım ama yok olmadı dahaİnşallah 40 da kalalım dedik nasip 41 e demekki![]()
Değil :)) çok mu yapıyor? Arkadaşım haftada 1-3 yiyormuş hem şeker dengelemesi hem de kolay doğum için. Zararlı mı diyorsunHurma trabzon hurmasi degil mi? Digerini doguma yakin yiyin kasilma yapiyor demislerdi
Ben de yiuim balim benim de kanamam oldu hatta kipkirmizi su gibi bir seydi. Neyseki sorun yokmus sadece yatiyorumSen nerelerdesin yaiyiyim, 1 saate randevum var. Haftasonu kanama gördüm, doktora çok soracaklarım var
Sen nasılsın
Ya ben deneyimlemedim. Ananasi ve hurmayi doguma yakin yenildigini okumustum sadece. Ben secerim ama yiyemedim 3 ayi atlatirdsm belki bir iki agzim hevesino alsin diye yerimDeğil :)) çok mu yapıyor? Arkadaşım haftada 1-3 yiyormuş hem şeker dengelemesi hem de kolay doğum için. Zararlı mı diyorsun
Senin beslenme de güzelTuruncu kuru kayısıların çoğu kükürtleme işlemi görüyor o yüzden hamilelikte koyu kahverengi olanlardan tüketmek daha iyi canım
Hurmayı 1. ve 2. trimesterde günde 1- 2 adet yiyebilirsin ama 3. trimesterde doğumu başlatmaya yardımcı olduğu için önermiyorlar, aklında bulunsun
Bağışıklık için portakal ve mandalina ye canım
Bebişin gelişimi için yumurta, yoğurt ve peynir de önemli
Ben de hamileliğimi öğrendiğimden beri her hafta balık yiyorum ve o kadar tiksindim ki
Her yediğimde midem ya yanıyor ya da bulanıyor
Bu cumartesi yine gideceğiz aklıma geldikçe ıyy diyorum
Bu akşam Omega 3 takviyesine başlayacağım
Artık belki her hafta yerine 10- 15 günde bir yerim
Balıkların da hepsi yenilmiyor duymuşsundur
Hamsi somon istavrit sardalya arasında dönüp duruyorum
Karides ve kalamar da yok
Her gün ceviz de ye canım, bebişin beyin gelişimi için önemli
Yanliş biliyorsam duzelt kuzum ama hurma suanda yemesi sorunlu degil mi. Kasilma yapan bir sey. Doguma yakin yiyin normal doguma yardim eder derler de
Oh cok sukur saglikla ilerlesin masallah baya buyudu zaman azaldiGünde 1- 2 adetten fazla yemek zararlı canım, şeker oranı da yüksek
Son trimesterde dediğin gibi yiyeceksen doğuma yakın yiyorsun ki doğumu başlatsın ama ilk iki trimesterde günde 1- 2 tane yediğin sürece sorun olmuyormuş
Ben bugün 20+1 oldum, başından beri sadece 1 adet hurma yedim o da umreden gelmiş diye
Kasılma falan da yapmadı
Lifli olduğu için kabızlığa iyi gelir, enerji verir, magnezyum içerdiği için krampları azaltır, demir içerdiği için kansızlığa iyi gelir diyenler var
Onlar günde 1- 2 tane tüketiyor ama ben yemiyorum
Doğuma son trimesterde etki ediyor deseler de ben yine de başından beri tedbirli davranıyorum
Senin beslenme de güzelmezgit istavrit hamsi dönerim diye düşünüyorum. Renklilere girmem
tamam kahve kayısıdan alırım. Gün kurusu muydu neydi adı ama bildim :)) haberleşiriz. Çıkıyorum evden, dua edin
Oh cok sukur saglikla ilerlesin masallah baya buyudu zaman azaldine heycanli. Ben de ramazanda deli gibi arayan biriyim. O vakit belki bir iki atarim agzima rahatladim
20 haftaliksin ya detayli ultrason falan yaptirdin miiiiiii
![]()
Daha da güzel gider inşallahAmin inşallah
Bu zamana kadar zamanı pek hissetmiyordum ama 20. haftaya girince çok az kaldı hissi gelmeye başladı
Canın çekerse 1- 2 tane yersin canım, ondan bir şey olmaz
Hurma yiyince bebek iyi huylu oluyormuş o yüzden de yiyorlar
Detaylı ultrason randevum 29 Aralık‘ta
Ona da heyecanlıyım
Şu an her şey çok güzel gidiyor
İnşallah o gün de bir şey çıkmaz![]()
Daha da güzel gider inşallah29 aralığa az kaldı
fetal falan yaptırdın mı kuzum
Umarım sorunsuz geçer. Sağlıkla kolaylıkla kucağınıza alırsiniz balımİnşallah
Ben ikili tarama yaptırdım canım
Ultrasonda bebişin ense kalınlığı ve burun kemiği iyi çıktı
Ultrason iyi çıkınca Fetal Dna çok didikliyor diye eşim istemedi
İkili taramada da çok şükür bir sorun çıkmadı zaten ikisi de risk istatistiğini gösteriyor, kesin tanı değil
Maalesef Fetal Dna’da da yanlış sonuç alanlar oluyor
Allah korusun bir şey çıksa da gebeliği sonlandırma gibi bir düşüncemiz olmadığı için yaptırmadık
29 Aralık’ta perinatolog bakacak
İnşallah o da sorunsuz geçer![]()
Umarım sorunsuz geçer. Sağlıkla kolaylıkla kucağınıza alırsiniz balım![]()
Gebelik boş falan olur diye korkuyorum bi de arkadaşımın başına da kalp atmama gibi bir durum gelmişti o yüzden panikliyorumBence çok büyük ihtimalle duyarsın. Stres sebebin ne şimdi
Olur olur kafaya takmaaha bir 40 yaş hamile kalmaya çalışan daha bende 39 bacım ama yok olmadı daha![]()
İkinci cocuk için canım senin? amh düşük benim ondan olmuyor hormonlardan yani.Olur olur kafaya takmayas bir sayıdan ibaret al takviyelerini dene bakalım ilk cocuk mu olacak
Evet normal aslında illaki ağrı sızı da olur yani de işte hep akıl orada oluncaNormal canım rahim büyüyor oradaki sinirler gerildikçe kasıkta karında bacakta ağrı sızlama gibi şeyler hissetmek normal bazen böyle bir hat boyunca sinirin ağrıdığını bile hissedebilirsin ama tabi normal olduğunu bilmeme rağmen bende endişeleniyorum daha bebeğimi görmediğim için