Mutfak Püf Noktaları ekmek yapma makinesi kullananlar

bende bi eym aldım daha 3 gün oldu ama çok fazla kabartamadım ekmekler imi bende kitapçıkta yazan tarife uyarak malzemelerimi hazırladım önce hamur hazırla özelligiyle hamurumu hazırlıyorum sonra fırınlama tuşuna basıp 2 dakika ısıtıyorum sonra makinamı kapatıp yarım saat kabarmasını bekliyorum kabardıktan sonra fırınlama özelliğiyle pişiriyorum bi kere yanlışlıkla normal pişirme düğmesine basmışım kabaran hamurum indi birde yaş maya kullanıyorum o zaman daha iyi kabarıyor gibi hala deneme aşamasındayım bir gün eminim o kocaman ekmeği düzgünce yapabileceğim . standart pişirme seçeneğiyle :D

bende bi eym aldım daha 3 gün oldu ama çok fazla kabartamadım ekmekler imi bende kitapçıkta yazan tarife uyarak malzemelerimi hazırladım önce hamur hazırla özelligiyle hamurumu hazırlıyorum sonra fırınlama tuşuna basıp 2 dakika ısıtıyorum sonra makinamı kapatıp yarım saat kabarmasını bekliyorum kabardıktan sonra fırınlama özelliğiyle pişiriyorum bi kere yanlışlıkla normal pişirme düğmesine basmışım kabaran hamurum indi birde yaş maya kullanıyorum o zaman daha iyi kabarıyor gibi hala deneme aşamasındayım bir gün eminim o kocaman ekmeği düzgünce yapabileceğim . standart pişirme seçeneğiyle :D

Afedersin bişey soracağım. Ekmek yapma makinenin markasını öğrenebilirmiyim. Çünkü 5 yıldır makinede ekmek yapıyorum hiç böyle ayrı ayrı yapıldığını dumamıştım. Ben geceden programlıyorum sabaha mis gibi ayrıca gayet de kabermış ekmeklerim oluyor. Ama herşeyi makine yapıyor ben sadece malzemeyi koyup yatıp uyuyorum

bende kullanıyorum.. un çok önemli birde mayasını undan sonra koy.. ve en sona bırak.. yani su,tuz,yağ,un,maya sıralamasını yap.. suyun sıcaklığı da önemli..

benimde ekmek makinem sinbo 4705 çok memnunum araştırırsanız herkesin bu markadan çok memnun oldugunu görürsünüz

luxell kullanıyoruz memnunuz bozulduğunda direk sıfırını yollamışlardı kısa sürede ancak zamanla nedense pişirme performansı düşüyor

arkadaşlar bende ekmek yapma makinası almayı düşünüyorumda acaba ortalama pişme süresi ne kadar bilen varsa yazarsa memnun olurum

Toplamda uc saatte ekmek hazir oluyor.pisme suresi son 1 saat.bir saat yogurma, bir saat kabarma icin..

Son düzenleme:
teşekkür ederim bayağı çokmuş pişme süresi bu lelektirik faturasına nasıl yansıyor acaba onda bi yazan olursa sevinirim:) zaten düzenli kullanılanmayı düşünmüyorum

teşekkür ederim bayağı çokmuş pişme süresi bu lelektirik faturasına nasıl yansıyor acaba onda bi yazan olursa sevinirim:) zaten düzenli kullanılanmayı düşünmüyorum

Elektirik faturasi cok gelmiyor.Yansimasi yok bile.gunluk ekmege verdiginiz parayi dusunun bu para hic kalir yaninda.Hem mis gibi, tertermiz ekmek oluyor.eminsiniz icinde ne oldugundan.Hazir ekmekler ne derece temiz, iclerinde neler bulmadik ki ipler, yabanci cisim, siyahliklar.birkeresinde erkek kardesime denk geldi, bildiginiz solucan.Gidip firina sikayet etmistik. Temizlik sartlari buyken, tertemiz ekmeginizi pisirin evinizde.Ben sadece hamuru yogurtturuyorum.Fisini cekiyorum o sicaklikda kabariyor,pisirmek icin firina suruyorum.Bu da bir alternatif size.Hamur islerini de artik elimde yapmiyorum, basiyorum hamur yogurma kismina orda ekmegimi, pogacami, borek hamuru yapiyorum..mutlaka alin cok kullanisli bir makine.Yaptigim ekmekleri herkes begeniyor, kou olmuyorlar yani..

pişirme süresine fazla takılmadım zaten kesinlikle alacağım 3 saat nelere ceyran harcamıyoruzki teşekkür ederim yardımcı olduğun için

bu makinelerin iç haznesi teflon. ve teflonun zararlı olması için çizilmesine gerek yok biliyor muydunuz? koyduğunuz malzemeler saatlerce o hazne içinde kalıyor, teflon olduğu müddetçe sanıldığı kadar sağlıklı değil bu makineler.

kayınvalidemlerde var. her sabah kendi ekmeklerini yapıyorlar mutlaka :16: içine çok orijinal şeyler atıyorlar. evet pişme süresi biraz uzun oluyor ama değer :10: bende yakın zamanda almayı düşünüyorum

Back
X