Ekonomik alternatifler

matilda1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2023
2.347
2.071
63
Kızlar merhaba gündelik hayatınızda bulduğunuz ekonomik alternatifler varsa paylaşabilir misiniz? Açıkçası şuan borcum yok birikim de yapıyoruz ama böyle şeyleri bilmenin faydası olacağını düşündüm mesela neleri almıyorsunuz ya da nelerden tasarruf ediyorsunuz mutfak olabilir kozmetik ürünleri olabilir aklınıza gelen herhangi bir şey

dışarıdan yemeğe para vermem mutfakta oldukça iyiyim kendi yemeğimi kendim yaparım
(Bir yere gittiğimde gittiğim yerin meşhur yiyeceği hariç)

Haftalık yemek planı ve haftalık alışveriş, benim birikim yapmamı sağladı. Fark etmeden sürekli uğradığım marketler, uygulama üzerinden siparişler beni bitiriyormuş. Bir de birikimi maaşımı aldığım gibi yapıp kalanla geçinmek.

Zengin koca parası cok akli kıt olacak. Tum dertlerin biter . Çalış cabala bi yere kadar oluyor. Bak zengin kocası olanlara on sifir önde basliyorlar hayata . Keşke aileden zengin olsaydik o olmadı zengin koca ya da es ailesi illa birileri varlikli olacak her sey kolaylasiyor .

Ben dondurucu ile ilerliyorum, yazdan salçamı tarhanımı soslarımı yapıyorum onlar bana mutfakta hem kolaylık hemde ekonomime katkı sağlıyor. Tabiki haftalık yumurta süt ekmek günlük ihtiyaçlarımızı alıyoruz son zamanlarda onlar bile hatrı sayılır meblağ tutuyor. Önceden evimde çok yemekli misafir ağırlardım şimdi çok az insanla görüşüyorum sadece onlarla yemek yiyoruz. Arkadaşlarımla ev ortamında buluşuyorduk bazıları günlerini birbirine yakın yapıyordu yaptığı ikramlıklar ile birkaç misafir ağırladığını söylediği günden sonra dışarıda buluşalım dedim. Arkadaşım önce kabul etmek istemedi ama sonra olur dedi. Böyle de evde ki bütçemi dengede tutmaya çalıştım. Paramı biriktiriyorum ve altın alıyorum kendime göre bayağı bir birikimim var bazen altın alacak kadar param olmuyor döviz alıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…