• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ekonomik durum

lonelybuthappy

always alone never lonely
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
2.804
4.507
53
28
Iyi akşamlar herkese:)
Ben 22 sevgilim 25 yaşında. Ben okumaya devam(yüksek lisans), sevgilim memur.
Şöyle ki kendisi evlenmeyi çok istiyordu, evlenelim okumana devam edeceksin tabi ki diyordu. Ben ona yok, okul bitsin vs diyordum ama kendisine hak da veriyordum. Evlenmemek için sebebi yok çünkü.

Her neyse kendisi dün çarşıya çıkmış, normalde çıkmaz alışveriş vs kendisi yapmazdı. O kadar canı sıkılmış o kadar üzülmüş ki. Lonely dandik halı bile 1200 liraydı dedi. Biz nasıl evleneceğiz dedi. Daha da bedelli askerlik tekrar çıkarsa onu yapacaktı. 30bin birikmişi var sadece, bende öyle birikim çeyiz yok. Biz bu gidişle 10 yıl sonra evleniriz heralde diyor. Bunlar temel şeyler ben hangi birinden vazgeçeyim ki, o da aynı fikirde.

Yakın zamanda evlenenler nasıl yaptınız? Erkek arkadaşım kredi çekmeye de karşı. Yine kendince haklı. Benim kesinlikle işe girmem gerekiyor ama ben zaten yoğun olacağım :( Ailem ne kadarını karşılayabilir ki, onların da durumu ortada.Bir tabak-çanak seti bile 6.500 TL. Altın desek ülkece ekonomik durumumuz belli.

Belki erken yaşın küçük okumana devam et diyebilirsiniz ama bunları da göz ardı edemedim :(

üniversite öğrencileri oradan buradan buldukları eşyalarla ev düzüp yaşıyorlar.
maddi imkan yoksa evlilikte neden aynısı olmasın ki?

düğün yapmazsınız, eşyaların hepsini sıfır almazsınız.
o instagramdaki yeni gelin evleri gibi değil de öğrenci evi gibi eviniz olur, ama gönülleriniz bir olur. çok da güzel olur ;)

Yüksek lisans yaparken iş bulup çalışbilirsin. Birkaç yıl birikim ve ev eşyası alışverişi sonra evlilik. Tıpkı hepimiz gibi.
Yüksek lisansla birlikte lisans okuyacaktım. Gelmesi kesin olan bölümleri sildim, yüksek puanlı 2 tercih kaldı. Onlar da gelmez muhtemelen.
Ben de çalışmaya karar verdim, dershanelerde öğretmenlik için başvuracağım

o instagramdaki yeni gelin evleri gibi değil de öğrenci evi gibi eviniz olur, ama gönülleriniz bir olur. çok da güzel olur :KK66:
evelenecek olan hic kimse ikinci el eşya dizmek istemez.sizde diykrsunuz öğrenciler öyle dizer evlerini.gözündemi kalsin kizin

Bir tabak-çanak seti bile 6.500 TL.
Sunu okudum ve diyorum ki
Ucuzu da var. Her sey tam takim olmak zorunda degil. 6li kucuk takimlar var, normal tencere tava da var piyasada. Anlamsiz seyler icin para harcarsaniz elbet beliniz dogrulmaz

Ülkenin durumu ortada malesef bu şekilde memur maaşları ile bı hayat kurmak çok zor. Hepimiz aynı durumdayız. O 30 bin birikmisi acilen altın veya dolar yapsın bir iki sene biraz daha biriktirin. Herşeyin azını ucuzunu alın. Sende calismak zorundasın. Hemen çocuk yapmayın azicikta evlenince biriktirin. Düğüne derneğe çok harcamayin. Gelinliğini falan ikinci el al. Herşeyi istemeyin. Kredi cekmeyin. Ucuz bir düğün salonu tutun ince ince hesap yapın.

Yaşım 40 a yakın tabak çanak setim 100 küsur parça kaşığım çatalım yok hiç eksikliğini hissetmedim

Evlenirken her şeyimizi ikimiz aldık bana takılan setten tut da mandala kadar

Tek bir gün pişman olmadım

Çok şükür tüm evi sıfırdan dizme imkanım da var ama evimde ne halı var ne de misafir için ayrı tabak vs

Evime gelen ben ne ile yiyorsam onunla yer içer beğenmiyorsa da gelmez

Yaşın küçük erkek arkadaşın da küçük aceleye gerek yok

İşe başlayın biraz paranızı evlilik derdi ile yoğurulmadan harcayın sonra evlenirsiniz

Geçen bir tanıdık dedi ki 5000 TL sadece davetiye imiş özelliği de üstünde gerçek kurumuş Çiçek varmış bir başka evlenen de davetiyesini kitap ayracı gibi yaptırmış kullanışlı olsun diye netten baktım onun maliyeti çok az

İlk davetiye çöpte diğeri kitaplıkta

Yani maliyet vs sizin hareketinize göre değişir

o instagramdaki yeni gelin evleri gibi değil de öğrenci evi gibi eviniz olur, ama gönülleriniz bir olur. çok da güzel olur :KK66:
Aslında kendi bekar evinde beyaz eşya var ama kullanmak istemiyorum, annesi de kullanmış. İçimde hep uktelerim var.
Düğün yapmamaya nikahtan gitmeye karar verdim. Bu sefer kına güzel olsun demiştim ama o da olmayacak sanırım..

evelenecek olan hic kimse ikinci el eşya dizmek istemez.sizde diykrsunuz öğrenciler öyle dizer evlerini.gözündemi kalsin kizin
niye istemez işte?
evlenmenin amacı hayatının aşkıyla bir ömür geçirmek değil mi?
mal mülkün çok mu önemi var?
durumları olduğu zaman zaten yaparlar

ise gir calis.acik hesap veren mağazalar dan taksitle al.zaten bazı markaların düğün seti var onlarda en fazla 3000.kasik çatal tencere kahvaltı yemek seti hepsi icinde.6500 lirayı sadece bir takima verirseniz zaten yapamazsınız düğün
Şimdiden taksitle alayım değil mi?

Sunu okudum ve diyorum ki
Ucuzu da var. Her sey tam takim olmak zorunda degil. 6li kucuk takimlar var, normal tencere tava da var piyasada. Anlamsiz seyler icin para harcarsaniz elbet beliniz dogrulmaz
Katılıyorum...
İki takım aldım biri günlük biri misafirlik.
Allahım ne büyük saçmalık ve cahillik.
Günlükler gayet şık misafir için olan kutusundan 1 kez çıkmadı 1 yıldır.
Günlük 250 misafirlik 1000’e almıştım.
Şimdi 1000 tlye muhtacım :D
satsam kız konu sahibi ne dersin :D

Bende yüksek yapıyorum ayni zamanda calisiyorum.
Baska bir bölüm daha okuyorum gerci onu okuyamiyorum devam edemiyorum.

Yani cogumuz benzer sartlarda evleniyoruz.
Biraz biriktirdim arabami degistirecektim bakalim zaten benim evlilik başka bahara kalmış olabilir ,adami göremiyorum bile işten güçten

Katılıyorum...
İki takım aldım biri günlük biri misafirlik.
Allahım ne büyük saçmalık ve cahillik.
Günlükler gayet şık misafir için olan kutusundan 1 kez çıkmadı 1 yıldır.
Günlük 250 misafirlik 1000’e almıştım.
Şimdi 1000 tlye muhtacım :KK70:
satsam kız konu sahibi ne dersin :KK70:
Valla ben almadim ;) alanlara da soyledim bosa para harcamayin diye. Yani o olmadan evlenilmiyormus gibi davraniyor insanlar,cidden anlam veremiyorum.
Sat kiz,valla yazik gunah

Back
X