Ekonomik özgürlüğü olmayıp ,mutsuz bir evliliği sürdürenler

arkeok

Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2012
6
0
16
Isparta
2 yıldır evliyim,eşimle aram çok kötü.aslında öğretmenim ama atanamıyorum.özel sektörede başvurdum ama eşimin işi yüzüden sürekli şehir değiştirmek zorunda kaldık tam bir deneyimim olmadı.Eşim ailesine çok düşkün kıskanç bir kayınvalidem var.kavga edince dayak bile yedim.O benim bu durmumu görünce daha çok üstüme geliyor.Baba evine dön diyeceksiniz,ama babamla aram hiç yok.napacağımı bilmyorum.İş bulsam asgari ücretle nasıl tek başıma geçinrim.evliliğimin sonu yok

***Konu veya mesaj içeriğini silmek, değiştirmek yasak ve uyarı alma sebebidir***

Son düzenleme:
ne diceğimi bilemedim ne gibi sorunlarınız var daha yeni evli sayılırsın düzelir inşallah herşey merak etme

Ekonomik özgürlüğünüz yok ama mesleğiniz var.
Durumunuz hiç te öyle iç karartıcı gözükmüyor.
Asgari ücretle de hayli hayli geçinilebilir.Sonuçta tek kişisiniz
yani çocuk yok.
Bu kadar ümitsiz olmayın.

Arkadaşım benim sana tavsiyem bende ikiyıllık mezunuydum ve geçen sene kpss için azm ettim çalıştım üstelik bir tanade çocuğum var aynı zmanda ev işi çok çalıştım tam bir yıl dershane ev ve bu sene atandım ben 2004 ten beri giriyordum sınavlara ama gerçekten isteyince yapamayacağın birşey yok arkadaşım çalış imkanın varsa dershaneye yazıl yoksa evdesin nasıl olsa çok sıkı çalış ve atan olmaz diye bireşye yok başarabilirsin atandığındada ne yapacağına karar verirsin

ben ailemden ayrı bir şehirde yaşıyorum.İstanbulda ev kiralarını biliyorsunuz.Aniden işten çıkarma durumları olursa kiramı ödeyemem diye korkuyorum.Burada yaşadıklarımı özet geçtim.Eşimle sürekli kavga ediyoruz annesi yüzünden.annesi başka şehirdeyken bizi bu kadar huzursuz ediyodu şimdi aynı şehire taşınacak.ooff ya kayınvalidem o kadar kıskanç ki.ben evli olduğumu hiç hissetmedim sanki o evin hanımıydı.hep gelir ortamıza oturur ogluna yapışır.bazen yatak odamızda bile ben burda yatıcam der.hatta bi kere bizimle uyudu.ogluna sarıldı 3 kişi yattık.yolda yürürken oğlunun elini tutar ben sap gibi öyle gelirim oof yaa daha çok şeyler.bir kaç kez kavga ettik sonucu dayak oldu hemde çoğu kez.

mesleğin var canım, elin adamı ve anası seni ezeceğine en fazla baban ezer nolur yani, azcık dişini sıkarsın baba evinde kpss'ye hazırlanırsın, gençliğini heba etme, yıllar hızla geçiyo kafanı taşalar vurursun sonra keşke şimdiki aklım olsaydıda hayata tutunsaydım bi yerden diye

canım gidiyorum hatta bu sene kursa gittim ama benim 90 almam lazım atanmak için.işte hırs falan yine yazılıcam bu senede kazanmak çok istiyorum hala düşünüyorum umudum var kpss için.Ama bu kadın evime çok sık geliyo,yada telde rahatsız ediyo.bazen çok psikolojimi bozuyo.kafamı toparlayamıyorum.bazen sanırım bu senede olmayacak diye ümitsizliğe kapılıyorum.İnş. bu sene olur.Başka çarem yok gibi gözüküyor.Baba evine dönsem dönülecek bir ortam orda da yok.Bazen çok bunalıyorum.bende çözümü hep kpss de buluyorum ama 3 yıldır hazırlanıp olmayacak bu iş deyip.başka işlere çırpınıyorum.2 yıldır dayak v.s katlanamıyorum bazen.

dayak diyorsun kayınvalide diyorsun ve aynı şehire taşınacakmışsınız arada bir gelip aranıza yatan kayınvalide aynı şehirde neler yapmaz düşün canım mesleğin var ya 1 sene dayan kpss ye çalış kazan sonra da aç davanı ama bana kalırsa 1 sene değil 1 gün bile dayanılmaz dayak olayına hemen bir iş bul kolejlerde falan ben gitmiyorum de eşine bu o kadar zor değil geçinirsin hem de çok kolay kimsenin kendini ezmesine izin verme...

Son düzenleme:

sizinlemi yattı?????????
bu forumda böyle bi şeyi ilk kez duyuyorum hayatın o geldiğinde daha da çekilmez olucak perşembenin gelişi çarşambadan bellidir derler kaç kurtul bitanem, eşini seviyo musun?

Yaşadıklarınız az diye düşünmüyorum zaten.
Mutlaka sizin bu kararı almanızı sağlayan geçerli nedenleriniz vardır.
Ama bu kadar ümitsiz olmanıza şaşırdım açıkçası.Bunu 2-3 çocuklu,eğitimi-mesleği
olmayan,dönecek bir baba evi olmayan biri söylese tamam haklı derim.
Öyle yaşayanları görüyoruz (ki biri çok yakınım olur),duyuyoruz.

Belki ha demeye iş bulamayacaksınız,zorlanacaksınız,hayatta hiçbirşey kolay değil.
Bu kadar karamsarlığa kapılmayın,mutlaka bir çıkış kapısı bulunur.

k.valideniz sizinle mi yattı,ortanıza kıvrılıp yattı mı gerçekten

siz gidip başka yerde yatsaydnız o zaman,kendimi k.validemle aynı yatakta hayal edemedim bi an..

bakın bende öğretmenim,çaresizliğinize üzüldüm ama birçok şeyde sizin elinizde..kpss yi kazananlar çalışıp kazanıyor bunu siz neden yapmayasınız? ayrıca çocuğunuz yok,bir dersanede falan iş bulup pekala geçinebilirsiniz..boşanın diyemem,herkeisn kendi hayatı..ama en azından dayak yemektense asgari ücretle bir işi bulup ekonomik özgürlüğümü kazanmayı tercih ederdim ben.

Son düzenleme:

bende senin gibi düşündüm,onların altında ezileceğime varsın babam ezsin dedim.kpss annemlerde çalışamam küçük kardeşim var iki tane evde çok gürültü v.s. ben onlara susun desem babam olay çıkarır. annemin evi çok küçük bir odada 3 kardeş yatıcaz.sağlıklı bir ders ortamım olmayacak.en iyisi kendi evim diyorum sonra.1-2 seneye dişini sık diyorum.Umarım Allah hayırlı bir iş kapısı açar kızlar

olmuyacak diye birşey yok sen gerçekten istersen hepsi olur. Yapanlar çokmu akıllı çalışan kazanıyor bende90 aldım ve ilk atamada gittim inan bana zor değil bende çok zor zamanlar geçiriyorum ama deli gibi çalış kaynanın konuşması seni daha çok kamçılasın daha sıkı sarıl derslerine yaparsın inan bana gerçekten iste bu kadar kolay çok çalış ama

tabiiki gidip başka yere yattım,gidip salondaki koltuğa uzandım.eşimden arkamdan geldi.bi baktım oda gelmiş 3 kişi yine aynı yerdeyiz.midem bulandı kalktım sinirlendim uyuyamıyorum böyle dedim eşimde kalktı.

k.valideniz hakkında yorum yapamıyorum,böyle bişeyi ilk defa duydum ben..şok oldum sadece.Allah sabır versin.

kayınvalıdenız de esınız de gercekten cok cınsmıs.ama ben sıze de kızıyorum.ne yanı sadece memurlar mı calısıyor bu hayatta.ogretmenlık okudunuz dıye sadece o ısı mı yapabılırsınız.e kpss ye hazırlanmıyorsunuz.oturup dusunmenın aglamanın zamanı degıl.gırın ozel bır sırkete atılın ıs hayatına.evde neden kendınızı koreltıyorsunuz.ben ataması yapılamıyor dıye evde curuyen ogretmenlere guvenmıyorum.calısın arkadasım sekreter olun gerekırse ama uretın bırseyler

Dayak yiyip kayınvalidenizle yatacağınıza,evde gürültüde oturup kardeşlerinizle yatın daha iyi.
Kocanız ve kayınvalideniz eğer anlattığınız gibiyse tahammül edilir insanlar değil.Çocuğunuz yok,mesleğiniz var,eşiniz çalışmanıza karışmıyor.Boşanmasanız bile şimdiye kadar çoktan bir işe girmeliydiniz.
Bence siz bahaneci bir insansınız.Kendinize bahaneler üretmekten vazgeçip harekete geçmeniz gerek..

en azından dayak varsa polis çağırın evden uzaklaştırma cezası verilir ......bu rezilliği bir daha yapmaz diye düşünüyorum.... hem nafakayla boşanırsın.......çok zorda kalırsan mor çatıyı ara sana bir yol göstereceklerdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…