- 19 Ekim 2009
- 1.956
- 2.524
- 333
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
çok iyi sizin kibiz beyaz eşyaların hepsini Boschdan aldık peşin 4000 Tl, mobilyaları Yemek odası takımı Bellonadan aldık Tv ünitesi de içinde, Koltuk takımı ve yatak odası Evaniden aldık , hepsi çok güzel ve kaliteli peşin 7000 tuttu.Yani beyaz eşya+mobilya 11000 Tl.
çok iyi sizin ki
biz tüm mobilyalara bellonadan baktık o yüzden epey fazla tuttu
Nasip olursa haziranda evleniyoruz ama ekonomik sorunlar hiç bitmiyor. Eşyalarımızı beğendik hepsi yaklaşık 16bin tuttu. Şimdi nişanlım kiralık ev bakıyor ama kiralar çok fazla. İstanbul da yaşayacağız ama dediğim gibi evler çok pahalı bizim beğendiğimiz ve pazarlığını yaptığımız o eşyaları asla sığdıramayız.
Şu an yalnızca nişanlım çalışıyor ben çalışmıyorum o yüzden yüksekten uçamayız diyor.
Şimdi nişanlım o eşyalardan vazgeçmemiz gerektiğini söyledi . Salonu öyle geniş değil yemek odası takımını almaz onu almayacağız dedi. Annem de hangi çağda yaşıyoruz öyle şey mi olur yemek masasız ev mi olur diyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım
nişanlım hiç eve eşyalara önem vermiyor, her şeyi kendi evimize geçince yaparız diyor ama kendi evimize geçmemizde çok mümkün görünmüyor. Çünkü ne ailelerimiz bize bir ev alacak kadar zengin ne de bizim öyle bir birikimimiz varkendi evimize geçmiş olsak bile hangi birini alacağız
önemli olan mutluluk diyorum ama yine de içime sinmiyor bu durum ve üzülüyorum ve ne yapacağımı bilemiyorum
haklısınız iş var ama ben çalışmıyorumYa bi zahmet işe girip binbir zorlukla ev kurmaya calısan nişanlınıza destek olacaksınız ya da annenize önemli olanın yemek takımı değil huzur olduğunu, kafanızı böyle seylerle doldurmamasını söyleyeceksiniz.
haklısınız iş var ama ben çalışmıyorum
sıkıntı çekmek hoşuma gidiyor
kimsenin gösteriş merakı yok sadece masumane hevesler bunlar bilmiyorum anlayabilir misinizYemek odasını tam takım mı almayı düşünüyorsunuz vitrin filan ne gerek var bu devirde yahu. Bir tane güzel yemek masası alın küçük bir tv sehpası bir de koltuk takımı ne bu gösteriş merakı anlamıyorum ben açıkçası. Ha paranız çoktur gidin isterseniz 20.000-30.000 verin sadece mobilyaya ama olmayınca da neyle almayı planlıyorsunuz açıkçası merak ettim? Bir de madem durumunuz bu kadar kötü neden siz de çalışmayı düşünmüyor da yakınıyorsunuz parasızlıktan bunu da merak ettim açıkçası.
kimsenin gösteriş merakı yok sadece masumane hevesler bunlar bilmiyorum anlayabilir misiniz
ben yakınmıyorum çok merak etmişiniz merakınızı gidereyim şu an burda anlatamayacağım sebeplerden dolayı çalışamıyorum tembelliğimden değil
mesleğim var Allaha şükürler olsun yakınacak kadar acizde değilim anlatamadığım o sebepleri aştıktan sonra tabi ki çalışacağım
burda insan biraz olsun rahatlamak, fikir almak adına konu açıyor yakınmak adına değil
4 katlı evi 20bine iyi döşemişler
ama ben öyle havadan uçmuyorum
ben başta 10bin kadar tutan eşyalar beğenmiştim nişanlım kendisi en iyisi olsun diye onları seçti
canım bende taksit yapmaktan yanayım ama nişanlım yanaşmıyorCanım,bence daha uygun bişeylere baka bilirsin ,taksitli de ala bilirsin.mesela annemler kardeşimçin öyle yaptı,herşeyi taksit yaptırdı.alfemodan,yağmurdan falan diye hatırlıyorum
üretici firmalara da baktık canım ama içimize sinen bir şey bulamadıkCanım bak ben çalışıyorum (devlet memuruyum) nişanlım da çalışıyor, ayrıca kendimize ait evimiz de olacak, ama ben aynı zamanda konut kredisi ödediğim için yatak odasından başka bir şey alamayacağım (kız tarafı olarak), gittik baktık mobilyalara, ben de bellona istiyordum yemek odası masa bilmem ne filan da istemiyorum üstelik.. Kaba taslak bi hesaplandı 10000 tl. e daha bunun halısı var perdesi var, beyaz eşyası var, düğünü var takısı var, var da var.. Baktım olacak gibi değil, dedim boşver markayı, imalatçısından alırız daha uyguna gelir ayağımızı yorganına göre uzatalım. Biz kadınlar eşya olayına çok duygusal bakıyoruz, ama kira evinde çok eşyanın sana faydası değil zararı olur, yarın bir gün taşınmaya kalksan eşya ister istemez zarar görür, çok para verdiğin için de için acır üzülürsün, sana tavsiyem üretici firmalara bakmanız yönünde, aileni de karıştırma eşya seçimine, ev senin evin. Allah kolaylık versin.
sizin fikirden kastınız insanları aşağılamak mı? sanki ben keyfi çalışmıyorum gibi cümleler kurmuşunuz. Ben beni eleştirmeniz için değil fikir vermeniz için açtım bu konuyu. Uzatmanın bi anlamı yok ama kurduğunuz cümleler de biraz insaflı olsun sizden sadaka iştemişim gibi bi tavrınız var çok ayıp gerçekten.Yazımın içi de fikir de vardı ama siz nedense verilen fikirleri hiç dikkate almamışsınız ki sadece siz haklısınız elbette her şey alınmalı asla vitrin filan eksik kalmamalı dememizi beklediniz ama burda kimse onu yazmadı malesef bizim çözümlerimiz sizi kesmedi.
şaşırdım sadece 20bine döşemiş olmanızaYani canım senin de her yazılana cevabın var
Fakat şunu söyleyeyim biz 20 bin liraya 4 katı a dan z ye döşedik..
Mesela salonu giyinme odasını, yatak odalarının dolaplarını, masaları vs annem hep marangoza yaptırdı.
Onlar 9 bin tuttu.
Ve 5 yıl garantili yani..
Koltuk takımları için ( 2 salon ) 4 bin lira ödedik.
2 çamaşır makinesi, 2 buzdolabını, bulaşık makinesini de normal kendi mağazasından değil ucuz satan yerler var oradan aldık ve arçelik, bosch gibi markalar.. 3 binden biraz fazla tuttu.
Yani hem kalite hem görsellik istiyorsan ikisi aynı anda da olabiliyor.
Sadece vakit harcamak lazım.
Mesela benim babam ilk eşyalar alınırken çıkardığı hesap 90 bin falandı..
Öyle öyle 20 bine düştü.
Nasip olursa haziranda evleniyoruz ama ekonomik sorunlar hiç bitmiyor. Eşyalarımızı beğendik hepsi yaklaşık 16bin tuttu. Şimdi nişanlım kiralık ev bakıyor ama kiralar çok fazla. İstanbul da yaşayacağız ama dediğim gibi evler çok pahalı bizim beğendiğimiz ve pazarlığını yaptığımız o eşyaları asla sığdıramayız.
Şu an yalnızca nişanlım çalışıyor ben çalışmıyorum o yüzden yüksekten uçamayız diyor.
Şimdi nişanlım o eşyalardan vazgeçmemiz gerektiğini söyledi . Salonu öyle geniş değil yemek odası takımını almaz onu almayacağız dedi. Annem de hangi çağda yaşıyoruz öyle şey mi olur yemek masasız ev mi olur diyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım
nişanlım hiç eve eşyalara önem vermiyor, her şeyi kendi evimize geçince yaparız diyor ama kendi evimize geçmemizde çok mümkün görünmüyor. Çünkü ne ailelerimiz bize bir ev alacak kadar zengin ne de bizim öyle bir birikimimiz varkendi evimize geçmiş olsak bile hangi birini alacağız
önemli olan mutluluk diyorum ama yine de içime sinmiyor bu durum ve üzülüyorum ve ne yapacağımı bilemiyorum