ekonomik sıkıntılar, kiralık ev, eşyalar ... :S

biz beyaz eşyaların hepsini Boschdan aldık peşin 4000 Tl, mobilyaları Yemek odası takımı Bellonadan aldık Tv ünitesi de içinde, Koltuk takımı ve yatak odası Evaniden aldık , hepsi çok güzel ve kaliteli peşin 7000 tuttu.Yani beyaz eşya+mobilya 11000 Tl.

biz beyaz eşyaların hepsini Boschdan aldık peşin 4000 Tl, mobilyaları Yemek odası takımı Bellonadan aldık Tv ünitesi de içinde, Koltuk takımı ve yatak odası Evaniden aldık , hepsi çok güzel ve kaliteli peşin 7000 tuttu.Yani beyaz eşya+mobilya 11000 Tl.
çok iyi sizin ki
biz tüm mobilyalara bellonadan baktık o yüzden epey fazla tuttu

çok iyi sizin ki
biz tüm mobilyalara bellonadan baktık o yüzden epey fazla tuttu

madem sıkıntı yaşıyosunuz ayagınızı yorganınıza göre uzatın..daha bunun beyaz eşyası ıvırı zıvırı var..
bende eşyalarımı yeni aldım..gayet güzel ve kaliteli seçimler yaptık.. 10bin tuttu
çıtayı indirmelisiniz biraz..

Arkadaşların dediği gibi biraz daha ucuz şeylere yönelebilirsiniz. Ucuzdan kastım markasız değil tabi ki. Sizinkiler fazla tutmuş.
Kredi çekip kira öder gibi ev alabiliyorsunuz. Kendinize güveniyorsanız düşünün bunu da.

Nasip olursa haziranda evleniyoruz ama ekonomik sorunlar hiç bitmiyor. Eşyalarımızı beğendik hepsi yaklaşık 16bin tuttu. Şimdi nişanlım kiralık ev bakıyor ama kiralar çok fazla. İstanbul da yaşayacağız ama dediğim gibi evler çok pahalı bizim beğendiğimiz ve pazarlığını yaptığımız o eşyaları asla sığdıramayız.
Şu an yalnızca nişanlım çalışıyor ben çalışmıyorum o yüzden yüksekten uçamayız diyor.

Şimdi nişanlım o eşyalardan vazgeçmemiz gerektiğini söyledi . Salonu öyle geniş değil yemek odası takımını almaz onu almayacağız dedi. Annem de hangi çağda yaşıyoruz öyle şey mi olur yemek masasız ev mi olur diyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım :14::14::14:

nişanlım hiç eve eşyalara önem vermiyor, her şeyi kendi evimize geçince yaparız diyor ama kendi evimize geçmemizde çok mümkün görünmüyor. Çünkü ne ailelerimiz bize bir ev alacak kadar zengin ne de bizim öyle bir birikimimiz var :14: kendi evimize geçmiş olsak bile hangi birini alacağız

önemli olan mutluluk diyorum ama yine de içime sinmiyor bu durum ve üzülüyorum ve ne yapacağımı bilemiyorum

Ya bi zahmet işe girip binbir zorlukla ev kurmaya calısan nişanlınıza destek olacaksınız ya da annenize önemli olanın yemek takımı değil huzur olduğunu, kafanızı böyle seylerle doldurmamasını söyleyeceksiniz.

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Ya bi zahmet işe girip binbir zorlukla ev kurmaya calısan nişanlınıza destek olacaksınız ya da annenize önemli olanın yemek takımı değil huzur olduğunu, kafanızı böyle seylerle doldurmamasını söyleyeceksiniz.
haklısınız iş var ama ben çalışmıyorum
sıkıntı çekmek hoşuma gidiyor

Yemek odasını tam takım mı almayı düşünüyorsunuz vitrin filan ne gerek var bu devirde yahu. Bir tane güzel yemek masası alın küçük bir tv sehpası bir de koltuk takımı ne bu gösteriş merakı anlamıyorum ben açıkçası. Ha paranız çoktur gidin isterseniz 20.000-30.000 verin sadece mobilyaya ama olmayınca da neyle almayı planlıyorsunuz açıkçası merak ettim? Bir de madem durumunuz bu kadar kötü neden siz de çalışmayı düşünmüyor da yakınıyorsunuz parasızlıktan bunu da merak ettim açıkçası.

haklısınız iş var ama ben çalışmıyorum
sıkıntı çekmek hoşuma gidiyor

O halde dert etmeyi bırakıp, buna da şükür, ilerde yaparız 4 sandalye 1 masa alt tarafı deyip, gün sayın. Bu kadar basit.

Yemek odasını tam takım mı almayı düşünüyorsunuz vitrin filan ne gerek var bu devirde yahu. Bir tane güzel yemek masası alın küçük bir tv sehpası bir de koltuk takımı ne bu gösteriş merakı anlamıyorum ben açıkçası. Ha paranız çoktur gidin isterseniz 20.000-30.000 verin sadece mobilyaya ama olmayınca da neyle almayı planlıyorsunuz açıkçası merak ettim? Bir de madem durumunuz bu kadar kötü neden siz de çalışmayı düşünmüyor da yakınıyorsunuz parasızlıktan bunu da merak ettim açıkçası.
kimsenin gösteriş merakı yok sadece masumane hevesler bunlar bilmiyorum anlayabilir misiniz
ben yakınmıyorum çok merak etmişiniz merakınızı gidereyim şu an burda anlatamayacağım sebeplerden dolayı çalışamıyorum tembelliğimden değil
mesleğim var Allaha şükürler olsun yakınacak kadar acizde değilim anlatamadığım o sebepleri aştıktan sonra tabi ki çalışacağım
burda insan biraz olsun rahatlamak, fikir almak adına konu açıyor yakınmak adına değil

ben 5bintlye nerdeyse herşeyimi aldım y.odamda dahil aldığım şylerde öyle dandik şeyler değil ufak tefek eksiğim var tabiki eksik bitmez zaten :34: evdede eksiğimiz buzdolabi ve perdeler, koltuk takımı tv ünitesi ve tvyi nişanlım aldı onlarla bir sayarsam 10bin sayılır 16bin çok fazla bence helede sıkıntılarınız varken önemli olan mutlu evlilik eşya şubu hepsi hikaye :51: ki bunun düğünü gelinliği şuyubuyu bidünya şeyi var daha

Son düzenleme:
Canım,bence daha uygun bişeylere baka bilirsin ,taksitli de ala bilirsin.mesela annemler kardeşimçin öyle yaptı,herşeyi taksit yaptırdı.alfemodan,yağmurdan falan diye hatırlıyorum

Canım bak ben çalışıyorum (devlet memuruyum) nişanlım da çalışıyor, ayrıca kendimize ait evimiz de olacak, ama ben aynı zamanda konut kredisi ödediğim için yatak odasından başka bir şey alamayacağım (kız tarafı olarak), gittik baktık mobilyalara, ben de bellona istiyordum yemek odası masa bilmem ne filan da istemiyorum üstelik.. Kaba taslak bi hesaplandı 10000 tl. e daha bunun halısı var perdesi var, beyaz eşyası var, düğünü var takısı var, var da var.. Baktım olacak gibi değil, dedim boşver markayı, imalatçısından alırız daha uyguna gelir ayağımızı yorganına göre uzatalım. Biz kadınlar eşya olayına çok duygusal bakıyoruz, ama kira evinde çok eşyanın sana faydası değil zararı olur, yarın bir gün taşınmaya kalksan eşya ister istemez zarar görür, çok para verdiğin için de için acır üzülürsün, sana tavsiyem üretici firmalara bakmanız yönünde, aileni de karıştırma eşya seçimine, ev senin evin. Allah kolaylık versin.

kimsenin gösteriş merakı yok sadece masumane hevesler bunlar bilmiyorum anlayabilir misiniz
ben yakınmıyorum çok merak etmişiniz merakınızı gidereyim şu an burda anlatamayacağım sebeplerden dolayı çalışamıyorum tembelliğimden değil
mesleğim var Allaha şükürler olsun yakınacak kadar acizde değilim anlatamadığım o sebepleri aştıktan sonra tabi ki çalışacağım
burda insan biraz olsun rahatlamak, fikir almak adına konu açıyor yakınmak adına değil

Yazımın içi de fikir de vardı ama siz nedense verilen fikirleri hiç dikkate almamışsınız ki sadece siz haklısınız elbette her şey alınmalı asla vitrin filan eksik kalmamalı dememizi beklediniz ama burda kimse onu yazmadı malesef bizim çözümlerimiz sizi kesmedi.

4 katlı evi 20bine iyi döşemişler
ama ben öyle havadan uçmuyorum
ben başta 10bin kadar tutan eşyalar beğenmiştim nişanlım kendisi en iyisi olsun diye onları seçti

Yani canım senin de her yazılana cevabın var :1:

Fakat şunu söyleyeyim biz 20 bin liraya 4 katı a dan z ye döşedik..

Mesela salonu giyinme odasını, yatak odalarının dolaplarını, masaları vs annem hep marangoza yaptırdı.

Onlar 9 bin tuttu.

Ve 5 yıl garantili yani..

Koltuk takımları için ( 2 salon ) 4 bin lira ödedik.

2 çamaşır makinesi, 2 buzdolabını, bulaşık makinesini de normal kendi mağazasından değil ucuz satan yerler var oradan aldık ve arçelik, bosch gibi markalar.. 3 binden biraz fazla tuttu.

Yani hem kalite hem görsellik istiyorsan ikisi aynı anda da olabiliyor.

Sadece vakit harcamak lazım.

Mesela benim babam ilk eşyalar alınırken çıkardığı hesap 90 bin falandı..

Öyle öyle 20 bine düştü.

bizde de benzer sorunlar var.. gerçi henüz manen sorun şeklinde, çünkü korkuyoruz ve düğün niyetine girebilmiş değiliz... tarihimiz belli değil yani nasıl ev düzeriz düğün yaparız korkusuna...

kredi kesinlikle kurtarıcı ama birikimsiz evlenenler için... takılarla bir kısmı ödenir kalanı da taksit taksit öderiz diyoruz...
iş konusunda sıkıntılarımı atlatalım diyoruz şimdi tarih için ama o konuyu çözsek bile evlilik için cesur adımlar atabilir miyiz bilemiyorum :50:

Allah evlenen herkese yardım etsin...

sana gelince farklı birşey söyleyemeyeceğim bu yüzden kendimden bahsettim, 16bin kiradaki bir ev için çok herşey bir yana... kendi evimi düzüyorum deseydin de hepsini birden alma bari derdim gerçi orası ayrı konu...
arkadaşım aldı koca koca koltuklarını evini belirlemeden, zavallım sığmadı sonra koltukları çok üzüldü...

az ayağını yorganına göre uzat, yani mobilya bu eşyaya fazla bağımlı kalma nasılsa eskiyecek...
madem sıkıntıdasınız böyle düşün...

Canım,bence daha uygun bişeylere baka bilirsin ,taksitli de ala bilirsin.mesela annemler kardeşimçin öyle yaptı,herşeyi taksit yaptırdı.alfemodan,yağmurdan falan diye hatırlıyorum
canım bende taksit yapmaktan yanayım ama nişanlım yanaşmıyor
ailesi peşin öderiz diyor kendisi de öyle

Canım bak ben çalışıyorum (devlet memuruyum) nişanlım da çalışıyor, ayrıca kendimize ait evimiz de olacak, ama ben aynı zamanda konut kredisi ödediğim için yatak odasından başka bir şey alamayacağım (kız tarafı olarak), gittik baktık mobilyalara, ben de bellona istiyordum yemek odası masa bilmem ne filan da istemiyorum üstelik.. Kaba taslak bi hesaplandı 10000 tl. e daha bunun halısı var perdesi var, beyaz eşyası var, düğünü var takısı var, var da var.. Baktım olacak gibi değil, dedim boşver markayı, imalatçısından alırız daha uyguna gelir ayağımızı yorganına göre uzatalım. Biz kadınlar eşya olayına çok duygusal bakıyoruz, ama kira evinde çok eşyanın sana faydası değil zararı olur, yarın bir gün taşınmaya kalksan eşya ister istemez zarar görür, çok para verdiğin için de için acır üzülürsün, sana tavsiyem üretici firmalara bakmanız yönünde, aileni de karıştırma eşya seçimine, ev senin evin. Allah kolaylık versin.
üretici firmalara da baktık canım ama içimize sinen bir şey bulamadık
yani tek ben değil nişanlımda beğenmedi
evet çok daha uyguna mal oluyor fakat çokta kaliteli değildi
inşallah hem içimize sinen hemde bütçemize uyan bir şeylere karar veririz
Yazımın içi de fikir de vardı ama siz nedense verilen fikirleri hiç dikkate almamışsınız ki sadece siz haklısınız elbette her şey alınmalı asla vitrin filan eksik kalmamalı dememizi beklediniz ama burda kimse onu yazmadı malesef bizim çözümlerimiz sizi kesmedi.
sizin fikirden kastınız insanları aşağılamak mı? sanki ben keyfi çalışmıyorum gibi cümleler kurmuşunuz. Ben beni eleştirmeniz için değil fikir vermeniz için açtım bu konuyu. Uzatmanın bi anlamı yok ama kurduğunuz cümleler de biraz insaflı olsun sizden sadaka iştemişim gibi bi tavrınız var çok ayıp gerçekten.
Yani canım senin de her yazılana cevabın var :1:

Fakat şunu söyleyeyim biz 20 bin liraya 4 katı a dan z ye döşedik..

Mesela salonu giyinme odasını, yatak odalarının dolaplarını, masaları vs annem hep marangoza yaptırdı.

Onlar 9 bin tuttu.

Ve 5 yıl garantili yani..

Koltuk takımları için ( 2 salon ) 4 bin lira ödedik.

2 çamaşır makinesi, 2 buzdolabını, bulaşık makinesini de normal kendi mağazasından değil ucuz satan yerler var oradan aldık ve arçelik, bosch gibi markalar.. 3 binden biraz fazla tuttu.

Yani hem kalite hem görsellik istiyorsan ikisi aynı anda da olabiliyor.

Sadece vakit harcamak lazım.

Mesela benim babam ilk eşyalar alınırken çıkardığı hesap 90 bin falandı..

Öyle öyle 20 bine düştü.
şaşırdım sadece 20bine döşemiş olmanıza
çok gezmek lazım
piyasa öyle bir piyasa ki kim kaça tutturabiliyorsa satıyor

Aşağılamak filan yok ki arkadaşım bir insan geçinemiyorsa yaşamını sürdürmek için ne yapacak çalışacak para kazanacak yani başka yolu var mı bunun? O da olsun bu da olsun zorluk da çekmeyelim rahat rahat ödeyelim diyorsanız neden çalışmıyorsunuz dedik sadece burada özel bir sebebiniz varsa bilemeyiz tabi. Yakın bir zamanda durumunuzu düzeltecek işe girecek olanağınız varsa daha iyi şartlarda evlenmek istiyorsanız da evliliği biraz daha erteleyebilirsiniz kimse her istediği zamanda evlenemiyor malesef bu devirde bir sürü sıkıntı var gençlerin önünde.

merhaba ,

öncelıkle hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin ınsallah..

yeni evlenecek biri olarak heves edıyorsun haklısın da işte bazen maddiyat acısından isteklerini birazcık geri çekmek gerekiyor..

fedakarlık yapacaksınız yani.. merkezlerden ev tutmak yerıne nişanlınızın işyerıne uzak olan şehre yakın olmayan daha uygun fiyatlı yerlerden bakabılırsınız..ve şuan belki çalışmıyorsunuz ama tutacağınız evinize yakın kendinize uygun iş aramalısınız.. tabii size kalmış çalışıp çalışmamak..

bellonadan hepsini bakmak yerine farklı markaları da gezip baksaydınız keşke.. tepe home,ankara mobilya ... gibi düşünebilirsiniz hem kaliteli hemde uygun fiyatlılarıda var.

bende size tavsiye mümkünse alacağınız çekyatları bile bazalı alın ki evde dolap olmadığında çok işe yarıyor..orta sehpaya kadar içi çekmeceli olanlardan alın..

Nasip olursa haziranda evleniyoruz ama ekonomik sorunlar hiç bitmiyor. Eşyalarımızı beğendik hepsi yaklaşık 16bin tuttu. Şimdi nişanlım kiralık ev bakıyor ama kiralar çok fazla. İstanbul da yaşayacağız ama dediğim gibi evler çok pahalı bizim beğendiğimiz ve pazarlığını yaptığımız o eşyaları asla sığdıramayız.
Şu an yalnızca nişanlım çalışıyor ben çalışmıyorum o yüzden yüksekten uçamayız diyor.

Şimdi nişanlım o eşyalardan vazgeçmemiz gerektiğini söyledi . Salonu öyle geniş değil yemek odası takımını almaz onu almayacağız dedi. Annem de hangi çağda yaşıyoruz öyle şey mi olur yemek masasız ev mi olur diyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım :14::14::14:

nişanlım hiç eve eşyalara önem vermiyor, her şeyi kendi evimize geçince yaparız diyor ama kendi evimize geçmemizde çok mümkün görünmüyor. Çünkü ne ailelerimiz bize bir ev alacak kadar zengin ne de bizim öyle bir birikimimiz var :14: kendi evimize geçmiş olsak bile hangi birini alacağız

önemli olan mutluluk diyorum ama yine de içime sinmiyor bu durum ve üzülüyorum ve ne yapacağımı bilemiyorum

16 bin bence çok eşyalar için. Tabi insan en iyisi olsun istiyor içine sinsin istiyor. ama sonra o kadar bunalırsın ki borç ödemeye. bak mesela ben 1.5 yıldır hala tanesi 1 liralık tabakları kullanıyorum evimde. eski 2 tane tenceremiz vardı da yeni 1 ay önce aldık daha. ama o eski tencerelerde yediğimiz yemekler dünyanın en güzel yemekleriydi bana göre. Benim de yemek odam yok. mutfakta 4 sandalyeli bir mutfak masası aldık orada yiyoruz.
tek maaşla çok zor gerçekten. hele ki istanbul gibi yerde. ya sabret en güzelini zamanı gelince al ya da biraz daha uygun olanlardan seçin. bence borç batağına batmayın.... mutluluklar..

Back
X