El birliğiyle benim tutumumu nasıl değiştireceğimi öğretin arkadaşlar,lütfen!

Khushi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
38
15
88
42
Arkadaşlar bir kaç başlık halinde derdimi anlatmaya çalışayım.Ben 13 yıldır evliyim.2 çocuğum var,eşimin burda kimsesi olmadığı için bizim aile binamızda kendi ailemle altlı üstlü oturuyoruz.
En büyük sıkıntım eşimin benim tutumumu beğenmemesi.ona göre ben hiç çıkamadım ailemden.biz olamadık.çocuklar ve o ayrı bir aile,ben alt kattanım.şöyle söyleyim onu gelin gibi düşünün,hani bu aileye girmiş.bir şekilde çatışmlr yaşanmış,ben onun yanında yer almamışım.Eşimi çok seviyorum ama böyle dsvrandığımı iş işten geçtikten sonra anlıyorum ve çok üzülüyorum.en son boşanmanın eşiğinden döndüğümüz olaylar yasadık.ama onlar eşimde kırılma noktası oldu sanki.aramıza bir duvar ördü,sessizliğe ve yalnızlığa gömüldü.konuşamıyoruz.özel hayatımız yok.konuyu açsam beni suçluyor,sen değişmiyorsun,yapında yok biz olamıyorsun,gibi gibi bir sürü cümleler kuruyor...taşınma olayını çok konuştuk ama sorun burda oturmak değil,senin tutumun diyor.sen böyle oldukça benim yada çocuklrın arkasında duramadıkça hakkımızı savunamadıkça değişen bir şey olmsyacak diyor.kimseyi kırnamak için suya sabuna dokunmayıp kendini çekiyorsun,bizi karşı karşıya getiriyorsun.çok güzel bir aile olabilirdik ama sen beceremedin diyor.Bu süreçten o kadar yoruldum ki,gerçrkten kimseyi kırmak üzmek istemiyorum ama durum daha kötüye gidiyor.Eşim beni cezalandırıyor ve yokmuşum gibi davranıyor.Bunca yıl geçti,grçmişi geri getiremem yada düzeltemrm.Ama bu saatten sonra algısını ve düşüncesini değiştirmek için ne yapabilirim,nasıl bir yol yöntrm izleyim.Fikirlerinizi bekliyorum..

Bakın kv ile aynı binada yaşayan gelinlere hak veriyoruz, durum tam tersi olduğunda da eşinize hak vermeliyiz. Eşinizle olan ailenizle, anne babanızla olan aileniz arasındaki dengeyi ayarlamanız lazım.

En doğrusu ayrı eve çıkmak olacaktır.

Çünkü sorunun kaynağı bu, nedeni ortadan kaldırmazsanız sorunların çözümü geçici olur.

Kredinizi son noktaya kadar kullanıp sonra nasıl düzeltebilirim diyorsunuz ya bayılıyorum. Bu adam 13 senedir rahatsızlığını dile getirmiş, anlatmış, çözüm önermiş olmamış. Şimdi kaybettiğinizi anlayınca panik yaptınız. Adam normale döndüğü anda siz de normalinize döneceksiniz aynı şekilde davranmaya devam edeceksiniz muhtemelen.

Erkeğin ailesinin yanında yasamak ne ise kadının ailesinin yanında yaşamak da aynı. Ne yaparsanız yapın o apartmandan çıkıp kendinizi biraz kök ailenizden soyutlamadığınız sürece düzeleceğini zannetmiyorum. Tebdili mekanda ferahlık vardır derler hem.

Bir kadın olsa aile ile bu kadar sorun yaşasa ne olursa olsun kiraya çıkar yine o binadan gider. Eşiniz kira verme istemediği için evden çıkmıyor. Sizin hatalarınızı da öne sürüyor. Ailenizden uzakta oturmanız çok daha iyi. bir an önce taşınmalısınız

Ben de kendimi değşltirmek isriyorum zaten..benim ailemde bir aidiyet hissedemediğini,samimi gelmediklerini,kendisini benim hatrıma katlanacak kişi olarak gördüklrini söylüyor.

Baştan orada yaşamayı niye kabul etti?
Sizin aileye karşı neden bilelendi?

Bazen bazı şeyleri tamir edemezsiniz etseniz bile eskisi gibi olmaz şu kadarını söyleyeyim eşinizin gözünde krediniz kalmamış bence bundan sonraki davranışlariniza dikkat edin

Mesela,ben doğum yaptım tek torunlarına birşey takmDlar ,eşim hasta okduğunda onu değşl beni arayıp soruyorlar,iletişimler benim üzerimden,fıtığı vardı babamlara yardım ediyordu tuğla taşımaya,kimsenin aklına gelmemiş seninn fıtığın var drmek,bende dememişim.kız kardeşim eşine çok taşıma demiş.evde çocklar sırtına çıjarkn aklıma geliyormuş fıtığı ,babama yardım ederken gelmiyormuş.kendisi tavuk sevmez bunu bildikleri halde sürekli beni tavuk yemeye çağırıyorlar,et yada köfte yapıp bunu da senin için yaptık demiyorlar diyor.veya yukarı yemek gönderfiklerinde kızım bunu senin için getirdik diyorlar.buna benzer o kadar çok şey sayabilirim ki.sende bunlara tepkini koymuyorsun diye kızıyor bana.benim oğlum ablamı korkutmuş refleksle oda küfür etmiş.çocuk hepimiz içinde teyzem bana böyle söyledi dedi.onun üzerine babam bir hikaye anlatıp teyzeni korkutma insan korkudan ölür dedi.oğlumda ne dedin dede anlamdımmki dedi.eşim dayanamadı konuyu kapatıyor oğlum dedi,ablam yanlışlıkla ağzımdan çıktı vs demek yerine kapatılacak bir şey yok dedi.ortam buz gibi olunca bende oğlum teyzeni korkutma dedim.sonra kalktık eşim benim tepki vermememe çok bozulmuş.son olayımızda da kızkardeşim eşim be çocuklar parka gitmiştik.sonra eşim büyük oğlumun ve benim çok duygusal olduğumu hakkımızı savunamadığımızı falan söyledi.azıcık üzerlerine gitsen ağızlarını açıp kendilerini ifade edemiyorlar falan dedi.bunun üzerine kızkardeşim sen çok ağır konuşuyorsun çok baskı yapıyorsun drdi ve ağlamaya başladı.bende kötü oldum ve ağlamaya başladım.eşim dediki ne oldu size ne söyledim şimde ben söylesene ben sana baskı mı yapıyorum dedi.bende birşey demedim.bunun üzerine olay büyüdü.eve geldik tartışma devam etti .sen kardeşinş susturamadın öyle bşr şey yok diyemedin vs diye.

Yani siz de eşiniz madem bu kadar nefret ediyor ortamdan neden çekip gitmiyorsunuz hala sizi de anlamadım.Koca koca insanların hala aile binasında oturmasına ise şaşırıyorum artık,bu şekilde başlayıp mutlu giden kaç evlilik var ? Hepsinde ''annen bana bunu dedi,kardeşin şöyle laf soktu'' diye kavga çıkıyor 2 hafta sonra.Siz 13 yılda hiç mi ders almadınız ?

Küçük şeyler gibi görünüyor,ama bence zamanında bir şeye çok bilenmiş.Her yapılan batıyor gibi.Ayrıca fıtık konusunda da haklı.Fıtığı olan adama gerçekten tuğla taşıttılar siz de bir şey demediniz mi gerçekten ? Hadi o ayıp olur dedi sustu,siz kendi ailenize söyleseniz ne diyebilirler ki size ?

esınız o kadar haklı kı kusura bakmayın ama gercekten bastan sona hatalısınız

aılenıze karsı esınızı ezdırıyorsunuz sızde ezıyorsunuz
burada goruyoruz erkek aılesı kadını ezıp duruyor koca sessız kalıyor senın kocada ıs yok ne terbıyesız aıle onlar oyle cekme sunları dıyoruz aynen boyle dıyoruz
sızın esınız yasıyor bu durumu
esınızı sevmek zorunda degıller ama saygı duymak zorundalar, sızde saygısızlık yapmalarına ızın vermemelısınız

bendede fıtık var agrısını ıyı bılırım, adam aılenıze yardım etmıs tugla tasımıs dıkkat et bıle dememıssınız ama cocuklarla eglenırken fıtıgın var dıkkat et demeyı bılıyormussunuz bır tek o zaman aklınıza gelıyormus onu soyluyor

tavuk sevmıyor olmasına ragmen ısrarla aılenız tavuk yemege cagırıyorsa sızde bır borek bırsey yaparsınız kı esınızı dusunursunuz ac kalmasın ortamda dıye ! hıc kımse onu umursamadıgı gıbı aılenız bırsey getırırken ozellıkle senın ıcın getırdım dıyormus sıze, esınız bostan korkulugumu ?

hasta oldugunda bıle aramıyorlarmıs sızınle ıletısıme gırıyorlarmıs adam sagolsun ona ragmen aılenıze yardım edıp o fıtıkla tuglaları tasımıs

ben olsam assslaaaa yapmazdım esınız yıne ıyı ınsanmıs

kardesınız kucucuk cocugunuza kufur etmek yerıne canımın ıcın korkutmak dogru bırsey degıl tehlıkelıdır su sebeple deseydı ...esınız sıtem etmeyecektı adam cocugunu koruyor ona karsı uslubunuza dıkkat edın demeye calısıyor aferım valla

esınızın tasınmayı nıye kabul etmedıgınıde soyleyeyım. o konuda da cok haklı
sız dunyanın bır ucuna da gıtsenız aılenızde sızde busunuz. yaklasımınız bakıs acınız adamı yok sayıyor , once su sorunları halledelım dıyor ınsan gıbı guzelce konusuyor sız caba gostersenız gercekten tavrınıza yapılana dıkkat etsenız sorun zaten kalmayacak .

Kardeşiniz evliliğinizin orta yerine ne güzel dinamit yerlestiyor vallahi siz ağlamaya devam edin madem aglayacaksiniz oynamayın yahu bosanin gitsin kardeşiniz kocasıyla yaşasın sizde iki çocuk sığıntı gibi devam edin hayata eşinize değer vermezseniz kimse değer vermez sizin sevmediğinizi önemsemediğinizi kimse onemsemz eşinizin ailenize karşı tahammülü bitmiş iyice yüz göz olmuş ilişkileri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…