El birliğiyle benim tutumumu nasıl değiştireceğimi öğretin arkadaşlar,lütfen!

Esiniz de tasinmayi neden kabul etmiyor anlamiyorum.
Çünkü kiralar pahalı ama evdeki insanı hırpalamak bedava, anlıyor musun? ailesine ayrı ev tutamayıp eşinin ailesinin eline bakan kadın-erkek herkes bu muameleyi er geç görüyor. Bence olması gereken de bu. Normal yani yaşananlar.

Son düzenleme:
Eşinizin psikolojisi iyice bozulmuş kardeşiniz aile ilişkilerini düzgün yürütürken siz sürekli itistirmişsiniz adamı zaten işte de sıkıntı varmış bence eşiniz artık bu evliliği istemiyor ama hırsını alamamış tüm yaşananlardan . Kardeşinize olan hırsı sizin yüzünüzden bence sizin olamadığiniz herşey olmuş çocuğuna eşine sahip çıkmış sizin de aranızı bozmuş üstüne birde trip atıyor adam bu kadar kötüyse ayrıl konu sahibi madem kusura bakma kim bu kadar dip dibe olsa psikolojisi bozulur

Bı de bu adam çok kotu biri aileniz çok iyi. Özür diliyor birşey yapmıyor herkes ona iyiyken herkesi kırıyor döküyor melek aileniz ve siz resmen köle olmuşsunuz e madem öyle niye gitmesine izin vermiyorsunuz ?

Ben gerçekten aileci biri değilim,eşimi de çok seviyorum.inanın aynısını onun ailesi yapsa onlara da keskin olmaz sadece konuşarak halletmeye çalışırdım.kimseyi kırmak üzmek istemiyorum ama hep üzülen kırılan ben oluyorum.eşim de bu iyi niyetimin farkında,onun için bana sen bu dünyaya ait değilsin diyor ama en çokta ona kırılıyorum.Burdan gitsek yada bşr uzmndan destek alsak daha iyi olur diye düşünüyırum.ama hiç birini kabul etmşyor.ben bşr kaç kez bir danışmanla görüştüm ama eşimide çağırıyorlar,tek taraflı beni dinlemeyle olmuyor.Geldiğimiz noktada büyük hatalarımın olduğunun farkındayım.ama onda birşeyler kangrenleşti,kemikleşti.ailemin attığı her adım ona sahte geldi ve geliyor.ilk başlarda değil ama şu an sırf benim hatrıma katlandıklarını düşünüyorum.çünkü onlarda hep bizi bahane ediyor diye düşünüyorlar.kimseyi değiştiremiyorum.kendimi bakış açımı değiştirmek istiyorum.

Siz sürekli eşinizi suçlu bulmaktan vazgeçerek başlayabilirsiniz mesela açık açık konusacaksinkz bu bizim evliligimizse ve iki çocuk varsa tüm hayatı da birlikte gecireceksek mecbur destek alacaksın ve Burdan tasinacagiz ne hayatı kendine ne de bana zindan etme deyin bence . Bu arada cidden hala ailenizin bir ferdi olacaksanız ve kendi çocuğunuz ve eşinizi feda etmeye devam edecekseniz bunu yapmayın çünkü artık gerçekten bir "eş" ve "anne" olmanız gerekecek öncelikle . Kendide hem annesiyle hemde eşiyle bu sorunları yaşamış biri olarak söylüyorum anneme en son söyledkgim şey su oldu ya evlatlarını ön planda tutarsın bizi ve aileni yoksa benden evlatlık bekleme git ailenle bir arada ol annemde sizin gibi kiramadigini melek olduğunu zannediyordu ama yaptığınız şey meleklik değil en büyük kötülük evlatlara yapılan ve eşe yapılan ve kusura bakmayın bu birden düzelmiyor

Eşiniz adına üzüldüm. Yapmanız gerekenler belli değil mi zaten. Sorunları yazmışsınız o durumların hepsinde evet ailenize bir cevap vermeniz gerekiyordu, bundan sonra cevabınızı verin. En basitinden tavuk yemeye özellikle çağırıyorlarsa X tavuk yemiyor başka bir şey yapalım bir araya geldiğimizde diyebilin yani inadına gibi sürekli de yapılmaz ki. Dğerleri zaten daha fena ama en ufak örnek bu yani. Bence eşiniz yapacağım laflarını duymak değil yaptığınızı görmek istiyor. O zaman düzelebilir belki. Sizin 13 senelik ayrı bir aileniz var bunu benimseyin ve kim olursa olsun her türlü laftan, huzursuzluktan onları koruyun. Sizin aile apartmanınız olduğu için bu köprüyü eşiniz değil siz kuracaksınız

Sadece konuyu okudum yorumlarda daha fazla detay verdiyseniz bilmiyorum. Ancak okuduğum kadarıyla ben eşinizi %100 haklı buldum ve bunca yıl eşinizin tüm önerilerine duyarsız kaldıktan sonra şimdi sizin buradan alacağınız birkaç tanecik öneriyi yapıp da kısa sürede eskiye dönebileceğinizi zannetmiyorum. İlk olarak ayrı eve çıkmanız gerekiyor hatta konum olarak da ailenizden uzak bir yere gitmelisiniz. Her gün gidip gelme durumu olmamalı. Fiziksel olarak uzaklaştıktan sonra, zihinsel olarak da bu kadar senenin hatrına bir zahmet eşinizin ve çocuklarınızın birincil aileniz olduğunu kabullenip ona göre davranmanız gerekiyor. Konu ne olursa olsun, eğer eşinizin bir hatası yoksa onu ailenizle karşı karşıya getirmemelisiniz. Hatta eşiniz haksız bile olsa yine de ailenizle iletişim kuracak ve orta yolu bulacak taraf siz olmalısınız hep. Eğer uzunca bir süre ailenizden uzakta yaşar ve eşinize sizin için değerli olduğunu davranışlarınızla belli ederseniz, eşiniz size tekrar güvenir diye düşünüyorum. Ama sakın taşınmamak için eşinizin "sorun burada oturmak değil, sorun senin tavırların" lafını kendinize bahane etmeyin lütfen. Evet ana sorun sizin tavırlarınız olabilir ancak aynı apartmanda oturmazsanız aileniz ve eşiniz arasında kalacağınız durumlar azalacaktır. Hayatlarınız bu kadar iç içe geçmişken siz kendinizi eşiniz ve çocuklarınızla ayrı bir aile olarak göremezsiniz.

Eşim asla kötü biri değil ama belki bir erkeğe göre fazla hassas,kırılgan,küsen trip yapan biri.Onun düşündüğü gibi düşünmüyor benim ailem,bende düşünemiyorum.mesela bizim nişanımız kapımızın önünde oldu,sokağa taştı.o zmn bçr yer tutulmadı bşraz programsız oldu bşrşeyler.Nişanımız sokakta okdu diye hala söylenşyor ,ailem diyecekmişki size ayıp ettik,parafan kaçtıj.hatamızı anladıj sizinde içinizde ukde kaldı.hadi sizi boğaza yemeğe götürrlim bu da bşzim jestimşz olsun mesela.veya en son yaşadığımız sorunda biri de bana sorsun ki nedir ne değildir bşzim kız bir salaklık etmiş aranıza girmiş.bşrde sen anlat senden dinleyelim .veya işte bizimde bu küfür olayında böyle bşr hatamız oldu kusura bakma özürdileriz.vs gibi söylemler bekliyor.onlar söylrsin bende içimdekini kusayım.tm sizi bşr araya getireyim eteğinşzdeki taşları dökğn diyorum yok bşz kavga ederiz ,senşn baban senşn ailen çok egolu çok kibirli.hatalarını kabul etmezler vs diyor.düzelsin istiyorum ama sadece benim çabamla olmuyor,bu çok yorucu .

4 uni bitirmis kamu gorevlisi kamu davranislarina hic aşina degil anlasilan.
Ne demek sen bari yakin ol.
Cunki kendi ailesine yakin olsa,goz aşısı yapilmis ceviz fidesi gibi dipdibe dot dote olacakti ailesiyle.
Aile olmak farkli duzen kurmak,gözlerden uzakta dort duvar arasinda sevdigin insanla yasama becerilerini gelistirmek.
O dedi de siz nasil razi oldunuz,ailemin evi yok ama alt ust yanlarinda asla oturmak istemezdim.
Rahatsiz olurdum kesinlikle..

Arkadaşlar eşin neresi haklı?
Konu sahibi taşınalım diyor, adam kabul etmiyor.
Bedava ev tatlı.

Konu sahibi de eşi de kurban ediyor işte evliliğini.
Adam da normal değil ki.
Rahatsızsan gidersin, ama yok.
Tamam,ama es orada oturmayi kabul ederken kizimiz nerede?
Ben razi olmadan esim nasil razioluyor ailemin evine,demekki ben zaten gonulluyum,bu cikmiyor mu

Kessinlikkle yorucu,ve siz orada yaşadıkça da yoracak..

Tamam,ama es orada oturmayi kabul ederken kizimiz nerede?
Ben razi olmadan esim nasil razioluyor ailemin evine,demekki ben zaten gonulluyum,bu cikmiyor mu
İşte ikisi de kurban ediyor evliliğini.
Adam mağdur değil, onu demek istiyorum.
Konu sahibi baştan oturmuş, hata etmiş, denge kurup kuramayacağını bilmeli insan.
Şimdi çıkalım diyormuş, neden kabul etmiyor eş?
Para tatlı çünkü.

Hep bunu söyledim.son 3 yıldır daha sık söylüyorum.Ama karşımda var gücüyle bağırarak beni suçlayan ve tm gidelim madem bu evide yakıp gşdicem,ölümede dirimede gelmesinler,bende gştmem çocuklarımı göndermrm,sen görüş diyip bastırıyor..altlı üstlü oturuyoruz,35 yıldır bu mahalkedeyşz.kendimşzce çevremiz rşşmşz dostumuz düşmanımız var.aman biri duyacak ailemin kulağına gşdecek diye sesimi çıkaramıyorum.eşimi suçlamıyorum,öyle olsaydı tek taraflı ankatırdım.ben hep yapıcı olma tarafındayım.iyi niyetle yaptığım herşey evliliğime bir balyoz olarak indi.elimde sihşrli bşr değnek yok,elbetteki ce yapınca geçmeyeceğini biliyorum.Bende çok kırıldım,yıprandım ve yoruldum.. aranızda benzer durumlar yaşayan vardır belki diye fikir almak istedim..bu hayattaki en değerli varlığım o ve çocuklarım..Benim sevgi dilim söylemek sarılmak,beraber vakit grççrmek,bşrlikte gülebilmek..onun sevgş dilinde bunlar yok bana değer veriyorsan hakkımı koru,haksızda olsam yanımda dur.13 yıllık evliyim sizce hiç yapmamış olabilir miyim,buralara yazana kadar kaç değişşk yol denemişşmdir,kaç defa çözüm aramışımdır..Kim ister ,hele bşr kadın yuvası bozulsun ister mi? Ben her türlü eleştiriye açıpım.bu saydığım eşimin eksi tarafı.ama diğer taraftan evine çocuklarına bağlıdır.kötü alışkanlıpı yoktur.her konuda beni drstekler.hayattakş bşr çok başarımı onun bana inanmasına ve beni teşvik ermesine borçluyum.bana çok şey kattı.benim eksimde tavır koyamam veya sınır çizememem. Ama eşşmş ilk günkü gşbi sevdim hep.her zamna sinirliydi onu öyle kabuö errim ,değçştçrmeye çalışmadım.her halşyle sevdim.en çok zoruma gşden onun beni herşeyde suçlamasıydı.

Yazdıklarınızdan eşinizin de çok sağlıklı bir psikolojiye sahip olmadığı kanısına vardım. Yaşanmışlıklar evet bir birikmişlik yaratmıştır ancak neden diretiyor illa o evde kalmak için mesela, ya da neden bir aile terapistine gitmek istemiyor, mazoşist gibi acı çekmek hoşuna mı gidiyor. Ya da haklı olmak yetiyor mu ona, içindeki öfkeyi yöneltecek gariban insanları bulmuş yüklendikçe yükleniyor gibi. O kadar uzun boylu da değil yani. İki tarafın da hataları var belli ki.
İşe eşinize rest çekerek başlayın alın terapistten randevuyu gidiyoruz,bitti. Siz dengeyi kurmak için çırpınırken bile bir kulp bulup saydıracak yer aradığında telefon edin ailenize bize çıkın diye, yüzlerine söyle bana değil deyin eşinize de.
Eşiniz de bi denişik

Son yazdıklarınız beni boğdu resmen, sizi düşünemiyorum. Allah sabır versin.

Eşiniz inanılmaz takıntılı ve ayrıntıcı bir adam. Sizden ve ailenizden beklentisi inanılmaz fazla. Bu kadar beklentiye kim sahip olsa üzülür sadece eşinizle ilgili değil bu durum.

Fikrini sormasınlar, kız kardeşiniz size çıkmasın ne oluyor yani görmesin, o kendi hayatına ailesine baksın...

Çok zor bu adamla işiniz maalesef.

Kendinizi suçlamaktan vazgeçin bence çünkü eşiniz hiçbir çözüm yoluna yanaşmıyor.

Ayrı ev yok, terapist yok...

Ne olacakmış peki?

Bu arada kendinizi suçlamaktan vazgeçin dedim ama eşinizi ve ailenizi savunmama konusunda adama çok çok hak verdim.

Kısa bir örnek vereyim. Eşimin abisinde bel fıtığı var. Ne zaman Kv gidilse eşime, sen taşı abinin bel fıtığı var diyorlardı. Daha yeni gelindim kendimi tutamayıp patladım. Abisinin bel fıtığı var kocamında olsun diye uğraşıyorsunuz herhalde dedim. Bütün aile büyükleri, görümceler(4tane) öylece donup kalmışlardı.

Yani demek istediğim, kimsenin gönlü kırılmasın diye bir şey yok. Kırılacak. Bu taraf tutma değil. Haklıyı haksızı ayırma, sevdiğine değer verme. Bunu gösterme kısmında yetersiz kalmışsınız maalesef.

Ama sizin eşinizin tek derdi bu değil. Onun çok daha başka beklentileri var. Bence topluca yaşadığı hayattan sıkılmış, sizi bahane ediyor.

vay be demek sırlardır bilenen gelin-eş ailesi mevzusu aslında gelin erkeğin evine taşındığı içinmiş yoksa erkekler karılarının evine taşınsa damat-eş ailesi sorunları meşhur olacakmış

Böyle hayal etmemiştim,hiç birşey hayal ettiğim gibi olmadı.kestiremedim..Sonra gitmek istedim ama eşim sıcak bakmadı.bunu sürekli söylesem sizinkler bşzi istemiyor diyecekti.ben sen nerde mutlu olursan oraya gşdelim dedim.senin ailene yakın olalım burada yalnız hissediyorsan defim.ev aldık taksirlerini ödüyoruz.oraya taşınalım dedim.bizim sorunumuz yakın oturmak değil gönül uzaklıpı dedi.senin tutumun sen dik durabilsen hiç bir sorun olmayacak,bşz çok güzel bşr aile olabilird
ik dedi..bende insanım yapaldiğimmoldu yapamadığım oldu.çok yoruldum..13 yıldır ail
emi dinlşyorum..bşr süre sonra heeşey bahane gşbi gelşyor.sonra tekrar toparöamaya çalılıyorum.
Eşimin ailesine göre bşzde nazar var.hatta eşime büyü yapıldığını düşünüyorlar.bazen brnşmde aklıma gelmiyor değil..zor zamanlarımız oldu ama son 3 yıl gşbi bir süreç yaşamamıltık hiç.işi bozuldu huzurumuz bozuldu.ilişkimiz bozuldu.sonra diyorum ki kılıf mı bulmaya çalılıyorsun büyüydü nazardı diye,belkşde bşrşeyler bitti diyorum..bazen aklıma hayatında biri olabilir mi diye bile geliyor.son 3 yılımızda belki 10 /15 kere ancak yakınlaşmışızdır.bensiz yapamayacağını ama beni bşr kadın gşbi değşl anne gibi gördüğünü söylüyor..

Bence taraflar birbirine saygı duymuyor. Aileniz de artık sıkılmış belli sizin hatrınıza çekiyor. Eşiniz çalışıyor mu halen ? Sanki işten ayrılmış gibi sezinledim ben. Sürekli dipdibeyiz dinince.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…