Çünkü kiralar pahalı ama evdeki insanı hırpalamak bedava, anlıyor musun?Esiniz de tasinmayi neden kabul etmiyor anlamiyorum.
4 uni bitirmis kamu gorevlisi kamu davranislarina hic aşina degil anlasilan.Sevgili arkadaşlar,tabiki 13 yılı burada anlatabilmem mümkün değil. Ben eleştiriye kapalı yada çözümsüz bir insan değilim.Eşim fevri,mesafeli,en son söyleyeceğini ilk önce söuleyen,doğru söylese bile dili çok keskin olduğu için insanlara itici gelebilecek birisi.ben tam tersi cana yakın konuşkan,samimi,aşırı duygusal kimseyi kırmamak için çoğu şeyi içime atan biriyim.bizim sıkıntılar nişan düğün zamanlarında ufak ufak kendini gösterdi.eşim biz nişanlıyken taşındı bizim eve.bizimkiler drdilrr ki dışarda kira vermeyin isterseniz burda oturyn.oda brnim burfa kimsem yok sizi koparmıyım en azından siz yakın olun dedi.bizimkiler cahil insanlar,ilk ben evlendim,ne yazık ki bunu yönetemediler.eşim her şeyden şikayetlenip,bana söyleniyordu,gidelim diyordum esip gürlüyordu yine aynı.onun alındığı şeyler bana çok normal geliyordu.ben kimseye bir şey yansıtmıyordum.bir zaman sonra onun gözüyle bakmaya başladum.haklı olduğu yerde haklısın dedim.Ama onun şöyle bçr beklentisi vardı,gözümü dört açıyım ola ki ağızlarından alımabileceğini düşündüğüm bşr şey çıktı o anda hemen tepkimi koyayım. Ben tepki veriyordum ama mizaç olarak onun gibi değilim,bağırmak terslemek bozmak yerine konuşarak bu adam bunlarfan hoşlanmıyor alınıyor yapmayın dikkat edin dedim hep.bir şey olduğunda asla müdahil olmayın illa olmanız gerekn bşr durum olursa haklı bile olsam onun tarafını tutun,onun önceklerine ve sevdiklerine önem verin dedim.Ama yine de öngöremediğim yönetemediğim bir çok şey oldu.Böyle hayal etmemiştim ama çok arada kaldığım süreçler yaşadım.eşim bunca sıkıntıya rağmen taşınmamaya inat etti sanki.çünkü ona göre sorun yakın oturmamız değil,benim tutumum.burda oturursak ailemi gşdersek seni tutarım ddmek istiyorsun,senin yaptığın bu diyor.Eşimin iğneleyici,ezici laf sokmaları,ve keskin konuşmaları nedeniyle bşzimkiler önünden kaçıyordu resmen.mesela bizimkşler x partiye oy veriyorlar eşim o partçden nefret ediyor çünkü işle ilgilş siyasi sıjıntıkar oldu.o partiye oy verenler sığır,mal,koyun vs diyor.veya namaz kılıp çalanlara ,okuduğu duanın anlamını bilmeyeblere,menkibelere inannalara yobaz diyor.burfanda terd düşüyorlar,bu sefer kşmse fikrini söylemşyor konuşmuyorlar,onlarfa beni ikn etsinlee diyor.benim anam babam ilkokul mezunu,eşim 4 ünv bştirmiş,üst düzey kamu görrvlşsi.benim ailem için önemlş olan eli kazma kğrek tutuyor mu,evde tamir yapıyormu,bağ bahçeden anlıyor mu.uyuşmuyorlar ama istşyor ki tartışsakta kızsakta tüm farklılıjlarımıza rağmen konuşabilelim.ben bir bşreyim senin üstünden bana gelmesinlrr,direk bana söylesinler.Ben onu haklı gördüğümde söylüyorum ama aikem hskkıyda veya yanlış anlama varsa onuda sçylüyorum çünkü bşr kültür farkımız var.ancak o çok şeyi birirktirdiğş için bilenmiş ben söylediğimde ailemi savunuyor oluyorum.son iki olayda yerden göğe kafar haklı,ilkinde mrvzu büyümesin ağızlarından kötü bşr laf çıkmasın diye konuyu kapatmak isteeim ve sonrasında gdip ailemle konuştum.yapılan yanlıştı vs diye.son olayda artık benimdr dolmuşlupum vatdı sürekli aileme laf sokuyordu kendince hsklı olduğu yerler olabilir ama benidr çok yormuştu.aynı şekilde kardeşim ve tüm ailem durumun farkındaydı zaten.alenen onLarın yanında laf söylüyordu,cimri oldukkarını ima ediyordu.işle ilgili bşr kadro deşikliğş yaşandı ve 3 yıldır evde.bu durumda onu çok bunalttı.bu süreçte psikolokisi bozuldu diye herkes alttan almaya çalıştı ama öyle bşr hale gelmişti ki artık.buluttan nem kapıyordu.her cümleyi üstüne çekşp alınacak bçrşeyler buluyordu ve sonra beni suçluyırdu sen sesini çıkarmadın müdahale etmedin vs.diye.psikologa gçdelim dedim kabul etmedi,terapidst dedim yok,taşınalım yok.sen değişmezsin değişmeyeceksin vs diyor .3 yıldır 7/24 dipdibeyiz.hep evde.aramızda özel hayat kalmadı.sürek kuruyor kafasında sanki sonra dönüp tekrar seninnyüzünden bu hale geldik diyip beni suçluyor.en son kardeşimle yaşanan durumdan sonra bşraz uzak kalalım dedim,ailesinşn yanına gitti brlki iyi gelşr dedim.gşderdem dönmem beni kovuyorsun dedi.nys daha donra aileme herşeyi anlattım kardeşimin eşi de araya gşrdi,haklı olduğu yerler var ,bunların yuvaları dsğılmasın vs dedş.babam aradı bugüne kafar seni anlayamamışız kusura bakma özürdilerim ben ailem adına dedi.sonra döndü,bizimkşler yanına çıktı kızkarfeşim hariç.3,5 ay bizde y gşbiydik.sonra kardrşin gelmşyor trip yapıyor hala ama sen iniyorsun.istedikleri zMN senşde çocuklarıda görüyorlar.ben kimsenin umrunda değilim demekki düşündüğüm herşey doğruymuş,istenmeyen komlu gibiyim demeye başladı.sonra kardeşim çıktı bziimkşler de .ama biz bu durumlRa geldik.şimdidr son iki olayı aşamadığını,bana çok kırgın okduğunu beni bu konuda çok uyardığını onu hep yalnız bıraktığımı söylüyor.bende çok üzülüyorum ,ama geçmişi düzeltemem.bu saatten sonra ne yapabilirim bana bu konuda yardımcı olabilşr misinz
Tamam,ama es orada oturmayi kabul ederken kizimiz nerede?Arkadaşlar eşin neresi haklı?
Konu sahibi taşınalım diyor, adam kabul etmiyor.
Bedava ev tatlı.
Konu sahibi de eşi de kurban ediyor işte evliliğini.
Adam da normal değil ki.
Rahatsızsan gidersin, ama yok.
Kessinlikkle yorucu,ve siz orada yaşadıkça da yoracak..Eşim asla kötü biri değil ama belki bir erkeğe göre fazla hassas,kırılgan,küsen trip yapan biri.Onun düşündüğü gibi düşünmüyor benim ailem,bende düşünemiyorum.mesela bizim nişanımız kapımızın önünde oldu,sokağa taştı.o zmn bçr yer tutulmadı bşraz programsız oldu bşrşeyler.Nişanımız sokakta okdu diye hala söylenşyor ,ailem diyecekmişki size ayıp ettik,parafan kaçtıj.hatamızı anladıj sizinde içinizde ukde kaldı.hadi sizi boğaza yemeğe götürrlim bu da bşzim jestimşz olsun mesela.veya en son yaşadığımız sorunda biri de bana sorsun ki nedir ne değildir bşzim kız bir salaklık etmiş aranıza girmiş.bşrde sen anlat senden dinleyelim .veya işte bizimde bu küfür olayında böyle bşr hatamız oldu kusura bakma özürdileriz.vs gibi söylemler bekliyor.onlar söylrsin bende içimdekini kusayım.tm sizi bşr araya getireyim eteğinşzdeki taşları dökğn diyorum yok bşz kavga ederiz ,senşn baban senşn ailen çok egolu çok kibirli.hatalarını kabul etmezler vs diyor.düzelsin istiyorum ama sadece benim çabamla olmuyor,bu çok yorucu .
İşte ikisi de kurban ediyor evliliğini.Tamam,ama es orada oturmayi kabul ederken kizimiz nerede?
Ben razi olmadan esim nasil razioluyor ailemin evine,demekki ben zaten gonulluyum,bu cikmiyor mu
Hep bunu söyledim.son 3 yıldır daha sık söylüyorum.Ama karşımda var gücüyle bağırarak beni suçlayan ve tm gidelim madem bu evide yakıp gşdicem,ölümede dirimede gelmesinler,bende gştmem çocuklarımı göndermrm,sen görüş diyip bastırıyor..altlı üstlü oturuyoruz,35 yıldır bu mahalkedeyşz.kendimşzce çevremiz rşşmşz dostumuz düşmanımız var.aman biri duyacak ailemin kulağına gşdecek diye sesimi çıkaramıyorum.eşimi suçlamıyorum,öyle olsaydı tek taraflı ankatırdım.ben hep yapıcı olma tarafındayım.iyi niyetle yaptığım herşey evliliğime bir balyoz olarak indi.elimde sihşrli bşr değnek yok,elbetteki ce yapınca geçmeyeceğini biliyorum.Bende çok kırıldım,yıprandım ve yoruldum.. aranızda benzer durumlar yaşayan vardır belki diye fikir almak istedim..bu hayattaki en değerli varlığım o ve çocuklarım..Benim sevgi dilim söylemek sarılmak,beraber vakit grççrmek,bşrlikte gülebilmek..onun sevgş dilinde bunlar yok bana değer veriyorsan hakkımı koru,haksızda olsam yanımda dur.13 yıllık evliyim sizce hiç yapmamış olabilir miyim,buralara yazana kadar kaç değişşk yol denemişşmdir,kaç defa çözüm aramışımdır..Kim ister ,hele bşr kadın yuvası bozulsun ister mi? Ben her türlü eleştiriye açıpım.bu saydığım eşimin eksi tarafı.ama diğer taraftan evine çocuklarına bağlıdır.kötü alışkanlıpı yoktur.her konuda beni drstekler.hayattakş bşr çok başarımı onun bana inanmasına ve beni teşvik ermesine borçluyum.bana çok şey kattı.benim eksimde tavır koyamam veya sınır çizememem. Ama eşşmş ilk günkü gşbi sevdim hep.her zamna sinirliydi onu öyle kabuö errim ,değçştçrmeye çalışmadım.her halşyle sevdim.en çok zoruma gşden onun beni herşeyde suçlamasıydı.Siz sürekli eşinizi suçlu bulmaktan vazgeçerek başlayabilirsiniz mesela açık açık konusacaksinkz bu bizim evliligimizse ve iki çocuk varsa tüm hayatı da birlikte gecireceksek mecbur destek alacaksın ve Burdan tasinacagiz ne hayatı kendine ne de bana zindan etme deyin bence . Bu arada cidden hala ailenizin bir ferdi olacaksanız ve kendi çocuğunuz ve eşinizi feda etmeye devam edecekseniz bunu yapmayın çünkü artık gerçekten bir "eş" ve "anne" olmanız gerekecek öncelikle . Kendide hem annesiyle hemde eşiyle bu sorunları yaşamış biri olarak söylüyorum anneme en son söyledkgim şey su oldu ya evlatlarını ön planda tutarsın bizi ve aileni yoksa benden evlatlık bekleme git ailenle bir arada ol annemde sizin gibi kiramadigini melek olduğunu zannediyordu ama yaptığınız şey meleklik değil en büyük kötülük evlatlara yapılan ve eşe yapılan ve kusura bakmayın bu birden düzelmiyor
Yazdıklarınızdan eşinizin de çok sağlıklı bir psikolojiye sahip olmadığı kanısına vardım. Yaşanmışlıklar evet bir birikmişlik yaratmıştır ancak neden diretiyor illa o evde kalmak için mesela, ya da neden bir aile terapistine gitmek istemiyor, mazoşist gibi acı çekmek hoşuna mı gidiyor. Ya da haklı olmak yetiyor mu ona, içindeki öfkeyi yöneltecek gariban insanları bulmuş yüklendikçe yükleniyor gibi. O kadar uzun boylu da değil yani. İki tarafın da hataları var belli ki.Eşim asla kötü biri değil ama belki bir erkeğe göre fazla hassas,kırılgan,küsen trip yapan biri.Onun düşündüğü gibi düşünmüyor benim ailem,bende düşünemiyorum.mesela bizim nişanımız kapımızın önünde oldu,sokağa taştı.o zmn bçr yer tutulmadı bşraz programsız oldu bşrşeyler.Nişanımız sokakta okdu diye hala söylenşyor ,ailem diyecekmişki size ayıp ettik,parafan kaçtıj.hatamızı anladıj sizinde içinizde ukde kaldı.hadi sizi boğaza yemeğe götürrlim bu da bşzim jestimşz olsun mesela.veya en son yaşadığımız sorunda biri de bana sorsun ki nedir ne değildir bşzim kız bir salaklık etmiş aranıza girmiş.bşrde sen anlat senden dinleyelim .veya işte bizimde bu küfür olayında böyle bşr hatamız oldu kusura bakma özürdileriz.vs gibi söylemler bekliyor.onlar söylrsin bende içimdekini kusayım.tm sizi bşr araya getireyim eteğinşzdeki taşları dökğn diyorum yok bşz kavga ederiz ,senşn baban senşn ailen çok egolu çok kibirli.hatalarını kabul etmezler vs diyor.düzelsin istiyorum ama sadece benim çabamla olmuyor,bu çok yorucu .
Böyle hayal etmemiştim,hiç birşey hayal ettiğim gibi olmadı.kestiremedim..Sonra gitmek istedim ama eşim sıcak bakmadı.bunu sürekli söylesem sizinkler bşzi istemiyor diyecekti.ben sen nerde mutlu olursan oraya gşdelim dedim.senin ailene yakın olalım burada yalnız hissediyorsan defim.ev aldık taksirlerini ödüyoruz.oraya taşınalım dedim.bizim sorunumuz yakın oturmak değil gönül uzaklıpı dedi.senin tutumun sen dik durabilsen hiç bir sorun olmayacak,bşz çok güzel bşr aile olabilirdİşte ikisi de kurban ediyor evliliğini.
Adam mağdur değil, onu demek istiyorum.
Konu sahibi baştan oturmuş, hata etmiş, denge kurup kuramayacağını bilmeli insan.
Şimdi çıkalım diyormuş, neden kabul etmiyor eş?
Para tatlı çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?