EL BOYAMASI RENKLİ SAKSILAR

Yokuspokus

Nope thanks
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Mart 2016
18.150
76.547
Merhaba hanımlar, nasılsınız? Nasıl gidiyor hayat?

Az buçuk bilenleriniz biliyor, elime geçen her şeyi boyamaya, bir şeyler çizip durmaya, rengarenk işler çıkarmaya bayılıyorum.

Uzun zamandır da saksı boyama ve su kabağı işlerine kendimi kaptırmış durumdayım; sizleri hem renkli saksılarımın bulunduğu ve sipariş üzerine çalıştığım instagram sayfamdan haberdar etmek istedim, hem de bu renkli dünyaya, eline boyayı fırçayı alıp katılmak isteyenlere ufak bir "Nasıl yapılır?" tüyosu vermeye geldim.

Bu sayfayı sanal bir galeri gibi kullancağım ve fakat daha fazlası için instagram adresime bakmanızı tavsiye ederim, belki saksılardan birine gönlünüzü kaptırır almak istersiniz. Özel sipariş üzerine de çalışabiliyorum. Siz hayal edin, renkleri söyleyin, ben yapayım. Ya da bakın bakalım neler varmış. :))

Instagram hesabım: @susesanat

Şimdiden stalkerları ensemde hissedebiliyorum, ifşalamayın hea gelip buralarda ahahdsakjdhas :KK70:


Şimdi bir tanesini beraber yapalım mı?

Öncelikle, elinizin altında bulunması gereken bazı malzemeler var ki bunları çeşitli hobi dükkanlarında bulabilirsiniz yahut internetten sipariş edebilirsiniz.

1)Ana renklerde (Mavi, Kırmızı, Sarı) ve siyah-beyaz akrilik boyalarınız olmalı ki en azından her rengi almasanız bile elinizdeki bu renkleri karıştırarak diğer renkleri de elde edebilin ve beyaz/siyah ile de tonlarına ulaşın.

2)Asetat kalemlerine bazı ince işler ve pratik bir çizim için yer yer ihtiyacınız olabilir. İnce uçlu siyah bir asetat (CD) kaleminiz en azından bulunmalı, diğer renkler şart değil ama her ihtimale karşı elimde bulunsun diyorsanız, en azından mor,mavi,kırmızı,yeşil,turuncu gibi canlı renkleri içeren bir takım alabilirsiniz. Bu kalemleri daha verimli kullanmak için de arkaplan rengini iyi düşünmelisiniz nitekim siyah harici örtücü değiller maalesef.

3)Elbette boyayacağınız bir saksı olmalı. Dileğe göre toprak, seramik yahut beton saksı tercih edebilirsiniz. Ben daha kibar bir hissiyat uyandırdıklarını düşündüğüm ve kaliteli bulduğum için seramik ham saksılarla çalışmayı daha çok tercih ediyorum. Çeşitli ebatlarda seramik saksılar alabilirsiniz ki tavsiyem acemiyseniz küçük saksıları boyamayı deneyerek başlamanızdır nitekim kontrolünüz daha iyi olacaktır daha küçük bir alanda; seramik saksıyı kendiniz boyamak için alacaksanız da dikkat etmeniz gereken bir husus sırlanmamış olanlarından almanız. Nitekim boyanızın tutması ve uzun ömürlü olması için ham saksı şart.

4)Sprey verniği en son çizim yaptığınız alana biraz mesafe bırakarak (Çünkü yakından sıkarsanız boyanızı kaldırabilir) sıkarsanız da çiziminizin ömrünü uzatmış olursunuz. Her ne kadar akrilik boya dayanıklı ve kalıcı da olsa, ben çizdiğim alanın üzerinden sprey vernikle de geçmeyi prensip edindim. Daha uzun ömürlü sağlam bir sabitlenme için kullanabilirsiniz.

5)Fırçalar... :) Saksının fonu için biraz büyük bir fırça ya da sünger kullanmanız size hem vakit kazandırır hem de fırça izi kalmadan boyamanızı kolaylaştırır. En az 3-4 farklı boy fırçanız olsa işlerinizi daha pratik ve temiz-hatasız bitirme şansınız artar. Ben 20 numara, 6, 3 ve 1 numara fırçalarımı pek elimden düşürmem.

Malzemelerimiz hazırsa, kedi temalı bir saksı çalışabiliriz.
Kediler hem sevimli duruyorlar hem de başlangıç için gayet pratik ve kolay bir model.

Öncelikle en büyük boy fırçamız (Yoksa bir sünger yardımı ile de uygulayabilirsiniz) ile saksımızın fonunu düz bir şekilde boyayalım.
Fon için tercih ettiğim renk çoook açık bir sarı ama içinde bir miktar, hissedilmeyecek kadar belki kahverengi de var:

9bcc5463-e1ba-476a-a612-6ce2f729871c.jpg

Sonra kurşun kalemle, kedilerimizin yerlerini belirleyelim; bunu yaparken küçüklü büyüklü daireler çizseniz yeterli olacaktır:

8736a125-6fb0-4930-9a28-87b41d2ba679.jpg

Gördüğünüz gibi dört tane kedi yerleştirdim, bunları sırayla belirlediğimiz renklere boyayabiliriz; ben mavi, pembe ve mor renkleri tercih ettim; yer yer renklere beyaz karıştırarak, basit bir gölgeleme elde etmeye çalıştım, bunun için akrilik boyaları kullandım:

1efc1180-d3b1-46a1-a184-63efdc84419e.jpg

Akrilik boya kuruduktan sonra, sırada ayrıntılar var; bunun için asetat kalemlerini kullanacağım.
İsterseniz gözleri zeytin gibi tek bir nokta olarak da yapabilirsiniz, bu modelinizi daha basit yapmanızı sağlayacak ama şirinliklerinden hiçbir şey eksiltmeyecek :) Asetat kalemlerimizle kenarları çerçeveleyip gözleri, burun ağzı, bıyıkları tamamladıktan sonra saksımız vernikleniyor ve işlem tamamlanıyor:

481d4e53-db3d-49a7-89be-da6567c68d09.jpg

Bazı modelleri buraya ekleyeceğim bakabilirsiniz, daha fazlası için instagram adresimi ziyaret etmeyi unutmayın.
Siparişlerinizi buradan özel mesaj yoluyla da iletebilirsiniz, bilgi için bana DM atmanız yeterli.

Evinizi, balkonlarınızı, bahçenizi renklendirin. :KK200:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir umut, "pic"ın vardır diye baktım emmmeeee yok imiş.
Bilmeyenler için pic= foto :KK70: Daha sapıkça geldi ondan pic yazdım :KK53:
Chucky'e bittim, buradan birinin çocuğunu da Chucky olarak kodlamıştım.
Ellerine sağlık.
 
Bir umut, "pic"ın vardır diye baktım emmmeeee yok imiş.
Bilmeyenler için pic= foto :KK70: Daha sapıkça geldi ondan pic yazdım :KK53:
Chucky'e bittim, buradan birinin çocuğunu da Chucky olarak kodlamıştım.
Ellerine sağlık.

Kendimi pek şey etmiyorum ya.:KK45:

Chucky nedense çok sevildi. filmdelisi filmdelisi ayırttı onu sahipli artık :KK70: Ama bir daha çalışabilirim tabi.
Teşekkür ederim, daha eklemediklerim de var, sıra geldikçe ilave edeceğim; bakarsın, kim bilir belki saksılar arasından sana göz kırparım bir gün. :KK70:
 
Kendimi pek şey etmiyorum ya.:KK45:

Chucky nedense çok sevildi. filmdelisi filmdelisi ayırttı onu sahipli artık :KK70: Ama bir daha çalışabilirim tabi.
Teşekkür ederim, daha eklemediklerim de var, sıra geldikçe ilave edeceğim; bakarsın, kim bilir belki saksılar arasından sana göz kırparım bir gün. :KK70:
Gözün aydın, nur topu gibi bir sapığın oldu. :KK70:
 
X